Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bunkry Dharm + opis czym sie zajmowaly + loga

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 02.02.2006 - |08:50|

http://video.google....739044374474930

znalzlem to w goglach, filmik pokazuje logo, numer stacji oraz czym sie zajmowala, widac tam na jakims ujeciu date 1981, a na koncu prawdopodobnie mlody Zeke [??]

ps. filmik prawdopodobnie jest prawdziwy bo ilosc bunkrow zgdza sie z liczba ktora byla podawana na sajfaj.net jako spolier co bedzie w drugim sezonie

Użytkownik EDiSON edytował ten post 02.02.2006 - |08:52|

• 0

#2 siq z sQn sQad

siq z sQn sQad

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 09.02.2006 - |15:35|

siem jak możesz to wyslij mi ten filmik na poczte a-fura@o2.pl a co do tematu oni naprawde mają coś ze sobą wspólnego to przeznaczenie tak jak Lock mówił są tu z jakiegoś powodu tak jak ten lekaż Jack i ten gość z bunkru spikneli się na stadjonie podczas treningu albo ta policjantka z gadała z tym lekażem tuż przed katastrofom moim zdaniem ten lekarz odegra kluczowom role w ym serjalu i ten gnojek Walt ma jakieś dziwne zdolności pozdro
  • 0

#3 Oswald

Oswald

Szeregowy

• Email
  • 32 postów

Napisano 09.02.2006 - |15:49|

siem jak możesz to wyslij mi ten filmik na poczte a-fura@o2.pl a co do tematu oni naprawde mają coś ze sobą wspólnego to przeznaczenie tak jak Lock mówił są tu z jakiegoś powodu tak jak ten lekaż Jack i ten gość z bunkru spikneli się na stadjonie podczas treningu albo ta policjantka z gadała z tym lekażem tuż przed katastrofom moim zdaniem ten lekarz odegra kluczowom role w ym serjalu i ten gnojek Walt ma jakieś dziwne zdolności pozdro

Ameryki w tym wzgledzie nie odkryles. To co napisales i jakims cudem udalo mi sie odczytac, bylo juz wiele razy poruszane na forum, dodatkowo w 'nieco' bardziej rozwinietej merytorycznie formie :afro:
Druga sprawa. Istnieje cos takie jak znaki interpunkcyjne i fajnie by bylo, gdybys sie z nimi zaznajomil. Nie jestem purysta, ale cos takiego razi mnie i pewnie jeszcze kilka innych osob w oczy z odleglosci 2km :D. Aha, polecam Ci tez swietna ksiazke - Slownik Ortograficzny. Milej lektury :]

Ave!

Użytkownik Oswald edytował ten post 09.02.2006 - |15:49|

• 0
"Screw you guys, I'm goin' home" - Eric Theodore Cartman

#4 Raúl

Raúl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 09.02.2006 - |16:21|

Gość chyba dopiero to zaczął oglądac :)
  • 0

#5 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 09.02.2006 - |18:07|

jak chcesz pobrac filmik to po prawej stroni masz download - jesli wybierzesz na WINDOWSa to potrzebny jest jakis program a jak wezniesz PSP to format mp4 i plik jest troche mniejszy
  • 0

#6 dynamo_jackson

dynamo_jackson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 12.02.2006 - |19:23|

Troche sie pomeczylem i przetlumaczylem czym dokladnie sie zajmowaly poszczegolne stacje)co do niektórych hasel nie bylem pewien wiec niech ktos mnie poprawi jak cos nie tak) :

1. PSYCHOLOGIA
- MODYFIKACJE ZACHOWAŃ
- ROZDZIELCZOŚĆ CHAOSU
- PSYCHODYNAMIKA
- SYSTEMATYCZNOŚĆ POTOMKÓW

2. PARAPSYCHOLGIA
- FENOMEN NIEPRAWIDŁOWOŚCI
- WIDZENIE NA ODLEGŁOŚĆ
- TELEKINEZA
- JASNOWIDZTWO

3. FIZYKA I ELEKTROMAGNETYKA
- TEORIA STRUN
- TEORIA MECHANICZNEJ MACIERZY
- PALEONTOLOGRAFIA
- ZAWARTOŚĆ ELEKTROMAGNETYZMU

4. NAUKI ZOOLOGICZNE
- KRYPTOZOOLOGIA
- ODCHYLENIE GENÓW
- PSYCHOGENICZNOŚĆ
- PRZYDZIAŁ GATUNKÓW I KONSERWACJA

5. ASTRONOMIA I METEOROLOGIA
- ZWYRODNIENIE ELEKTRONOWE
- PROMIENIOWANIE GRAWITACYJNE
- SZCZEGÓLNE GWIEZDNE SZYBKOŚCI
- TRANSPORT PROMIENIOWANIA ŚWIATŁA

6. POSTĘP LUDZKOŚCI
- WYRAFINOWANIE HETEROGENICZNE
- KRIOGENIKA I ZASTÓJ KOMÓRKOWY
- INTEGRACJA ETOPIJNA
- IMMUNOLOGICZNOŚC

Użytkownik dynamo_jackson edytował ten post 12.02.2006 - |21:22|

• 0

#7 Hawker

Hawker

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 18.02.2006 - |12:38|

Ale z kąd wiecie że ten filmik jest prawdziwy
  • 0

#8 jestem

jestem

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 18.02.2006 - |16:37|

Stad wiedza, ze sami go pewnie nakrecili :P
FIlmiku nie widzialem, ale jest dosyc rpawdopodobne, ze:
1. zrobili go fani serialu
2. tworcy sobie jaja robia
  • 0

#9 durszlak

durszlak

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 18.02.2006 - |16:54|

hehhe ktos sobie jaja zrobił , prawda (filmowa) jest ukazna w samym filmie i jego scenariuszu i fabule, a nie gdzies w necie jakies bonusy dodane.
pozdrawiam
  • 0

#10 Gauss

Gauss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • MiastoOlsztyn / Gdansk

Napisano 18.02.2006 - |17:30|

hehhe ktos sobie jaja zrobił , prawda (filmowa) jest ukazna w samym filmie i jego scenariuszu i fabule, a nie gdzies w necie jakies bonusy dodane.
pozdrawiam

A wlasnie ze nie :) Jest przeciez strona internetowa Fundacji Hanso ( projaktry EMRI - Electromagnetic Research Initiative ) i nie jest to zrobiona prezez fanow, bo ABC sie pod tym podpisuje. Mozna sie tam pobawic komputerem ( i np stamtad wiadomo gdzie dokladnie znajduje sie wyspa ).

Edit: DO postu nizej: http://emri.perception.net/

Użytkownik Gauss edytował ten post 19.02.2006 - |15:08|

• 0

#11 Hawker

Hawker

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 19.02.2006 - |12:08|

to podaj adres www tej stronki
  • 0

#12 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 21.02.2006 - |17:18|

Hmm... interesujący ten filmik i szczerze mówiąc nie wydaje mi się żeby był podrobiony, ponieważ parę rzeczy które zauważyłem się zgadzają, np.: w 2 odc 2serii ok 34min można zobaczyć rekina pływającego pod rozbitkami, na płetwie ogonowej ma "tatuaż" ze znakiem projektu Dharma (jeśli się nie mylę to stacja 4 strzała). :huh: Czy ktoś mógłby mnie poprzeć?
  • 0

Dołączona grafika

#13 amst

amst

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 07.03.2006 - |13:04|

Troche sie pomeczylem i przetlumaczylem czym dokladnie sie zajmowaly poszczegolne stacje)co do niektórych hasel nie bylem pewien wiec niech ktos mnie poprawi jak cos nie tak) :

1. PSYCHOLOGIA
- MODYFIKACJE ZACHOWAŃ
- ROZDZIELCZOŚĆ CHAOSU
- PSYCHODYNAMIKA
- SYSTEMATYCZNOŚĆ POTOMKÓW

2. PARAPSYCHOLGIA
- FENOMEN NIEPRAWIDŁOWOŚCI
- WIDZENIE NA ODLEGŁOŚĆ
- TELEKINEZA
- JASNOWIDZTWO

3. FIZYKA I ELEKTROMAGNETYKA
- TEORIA STRUN
- TEORIA MECHANICZNEJ MACIERZY
- PALEONTOLOGRAFIA
- ZAWARTOŚĆ ELEKTROMAGNETYZMU

4. NAUKI ZOOLOGICZNE
- KRYPTOZOOLOGIA
- ODCHYLENIE GENÓW
- PSYCHOGENICZNOŚĆ
- PRZYDZIAŁ GATUNKÓW I KONSERWACJA

5. ASTRONOMIA I METEOROLOGIA
- ZWYRODNIENIE ELEKTRONOWE
- PROMIENIOWANIE GRAWITACYJNE
- SZCZEGÓLNE GWIEZDNE SZYBKOŚCI
- TRANSPORT PROMIENIOWANIA ŚWIATŁA

6. POSTĘP LUDZKOŚCI
- WYRAFINOWANIE HETEROGENICZNE
- KRIOGENIKA I ZASTÓJ KOMÓRKOWY
- INTEGRACJA ETOPIJNA
- IMMUNOLOGICZNOŚC

Apropos twojego posta:

Psychologia
1 behaviour modification - to rzeczywiście praca nad zmiana zachowań
2 dissociative dissorder study - to BADANIA NAD ROZSZCZEPIENIEM (PEWNIE OSOBOWOśCI)
3 psychodynamic research - czyli psychodynamika - dokładnie jedna z metod pracy terapeutycznej...
4 systematic desensitization - czyli (tu popełniłes błąd) SYSTEMATYCZNA DENENSYTYZACJA - czyli "odczulanie" to jedna z metod pracy z fobiami..których jak sie wydaje nasi bohaterowi maja sporo...

We wszystkich sylmbolach DHARMY są wokół umieszczone tzw TRIGRAMY - pewnie juz o tym wiecie ale to mój pierwszy post - więc nie przeszukałam całego forum...
Trigramy to elementy filozofii I CING - każdy z nich jest nośnikiem symboliki i sił...zresztą wystarczy w google wrzucić..

A co do filmu 1:07 czy to nie jest przypadkiem mr.Eko albo jego brat? wygląda jak jakis kapłan - w każdym razie czarnoskóry...

I tak wogóle to witam. :clap:

Acha no i jeszcze:
Każdy z symboli Dharmy ma te trigramy wokoło INNE...problem w tym, że w zależności od ułożenia inaczej się je czyta...jakby czytać zgodnie w ruchem wskazówek zegara - to znaczą co innego niż "odwrotnie"
Poza tym powinno ich byc 6 w sumie a nie 8, ale jest 6 stacji...
POkombunuję coś z tym...
  • 0

#14 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 02.06.2008 - |11:32|

Witam. Jako ze nie znalazlem tematu na temat tej stacji gdzie trzeba bylo cyferki wpisywac 4,8,15,16,23,42. Zalozylem ten. Otoz wszyscy pisza ze wiadomo juz do czego sluzyla ta stacja. A ja niewiem do czego? Gdzie w serialu jest na to odpowiedz niech mi ktos wytlumaczy.
Jedyne co wiadomo o stacji
Trzeba bylo co 108min wpisywac kod, zeby stacja nie wybuchla.. wpisywanie bylo koniecznie zeby rozladowac magnez. I tyle. Czyli niewiaodmo nic na co to wszystko po co?
Uwielbiam dociekliwość użytkowników

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 02.06.2008 - |12:57|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych