Skocz do zawartości

Zdjęcie

Recenzje SAAB 01x18-19

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 29.11.2003 - |22:38|

Myśleliśmy, że byliśmy sami. Wierzyliśmy, że wszechświat należy do nas. Aż do jednej nocy w 2063, na ziemskiej kolonii oddalonej o sześć lat świetlnych, zaatakowano nas. Teraz mamy wojnę. Nazywam się podpułkownik T.C. McQueen , jestem invitro - sztucznie wyhodowany człowiek, dowodzę grupą marins, 58 - nazywają nas "Dzikie Asy". Walczymy w chłodzie, w kosmosie, na ziemi, i pod wodą. Przegranie tej wojny to coś więcej niż porażka. Gdy się podamy nigdy nie wrócimy do domu. Dlatego walczymy…

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Space Above And Beyond (Gwiezdna Eskadra) - 1x18 - 'Dear Earth”
Scenariusz: Richard Whitley
Rezyseria : Winrich Kolbe
Występują: Morgan Weisser, Kristen Cloke, Rodney Rowland, Joel De La Fuente, Lanei Chapman, James Morrison

Steve Hytner (Reporter) Charles Carpenter (Cameraman)Tucker Smallwood (Commodore Ross) Darren Gray Ward (Lt John Hall) Bo Clendenin (Monk) John Battle (Supply Sgt)
Jennifer Burns (Ann) Rock Reiser (Armed Guard) Carl Gillard (Opthalmologist)
Robert Crow (Crow) Gibson Frazier (Ed) Loren Chase (Mrs West) Kate McCalley (Doctor) Scott Heath Dorel (Sailor #1) Jermaine Montell (Sailor #2) Michael Wachtel (Marine #1) Ted Mann (Slow Talker)

„To nie są siły powietrzne to jest korpus” - McQueen 58

Z ziemi przychodzi na Sartatoge poczta. McQueen i Hawkes są zaskoczeni, kiedy otrzymują listy. Listy z których dowiadują się że ekipa filmu przyleci na Saratoge zrobić specjalny program o walczących invitro. West dostaje się list, od rodziców i jest wstrząśnięty, kiedy dowiaduje się, że o nie zostali zawiadomieni śmierć ich syna Neil'a, Vansen od siostry, wiadomość-video, z której dowiaduje się, że siostra chce nadać imię swojej córce które ona zarezerwowała siebie. 58 wyrusza na akcję podczas której Damphoose zostaje poważnie ranna w oczy.

Moja ocena odcinka

8/10 – Ocinek bardzo dobry, w ciężkim klimacie, choć są w nim elementy humorystyczne. Powiedziałbym że to początek czegoś miedzy Wang’iem a Danphose

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Space Above And Beyond (Gwiezdna Eskadra) - 1x19 - 'Pearly'
Scenariusz: Richard Whitley
Rezyseria : Charles Martin Smith
Występują: Morgan Weisser, Kristen Cloke, Rodney Rowland, Joel De La Fuente, Lanei Chapman, James Morrison

Doug Huchison (Elroy EL) Guy Garner (Marine) Adam Goldberg (Sergeant Louie Fox)
Martin Jarvis (Major Cyril Mackendrick) Kimberly Patton (Felicity OH)

„Kto cię kocha skarbie – tylko Louie” st. Louie Fox

„Mogłem dać się zabić” – Wang 58
„Pol nikt nie uwierzy w twoje zeznanie, nie jesteś zbrodniarzem wojennym” – Vansen 58
„Nie o to chodzi złamali mojego ducha…” – Wang 58

„Boże chroń króla” - Major Cyril Mackendrick

58 jest na planecie Pijaw. Są po ciężkim ostrzałem i kiedy próbują dostać się do znajdującego się w pobliżu wozu pancernego Vansen zostaje ranna. Podczas drogi do punktu ewakuacyjnego spotykają brytyjskiego majora – który rozumie język Pijaw. Międzyczasie Wang spotyka silikantów, z którymi zawiera układ.

Moja ocena odcinka:

9/10 – Od początku dużo akcji i zaskakujących sytuacji. Świetny odcinek, to mało powiedziane – no i major :D

Użytkownik rexus edytował ten post 30.11.2003 - |20:24|

• 0

#2 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 30.11.2003 - |20:16|

SAAB 1x18 - 'Dear Earth”
Ileż zamieszania może wprowadzić ,dawno oczekiwana poczta . A jeszcze wiecej przyjazd telewizji. Chociaż w sumie wychodzi to na dobre , bo poznajemy przeszłość McQueena .
Najlepsze teksty :
"Wdepnął pan w latrynę wroga "
"Zgineła miseczka świeżych truskawek "
i oczywiście " ten mięciutki kapitański papier " :D
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 01.12.2003 - |20:00|

SAAB 1x19 - 'Pearly'
Jedno zdanie : 'Mały cząłg Grubera " - to tłumaczy wszystko.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych