Skocz do zawartości

Zdjęcie

CHIńSKIE LUB JAPOńSKIE LITERY LUB ZNACZKI

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 KAJOT

KAJOT

Szeregowy

• Email
  • 3 postów

Napisano 24.01.2006 - |15:14|

WITAM WSZYSTKICH.
piszę pierwszy raz dlatego jeśli coś będzie nie tak to dajcie znać.
Czytałam sporo na tym forum ale jakoś nie natrafiłam na ślad, który mnie akurat często rzuca się w oczy.
Mam na myśli różnego rodzaju znaki lub litery w stylu chyba chińskim.

-Jack ma dziwaczny tatu na którym widać cyfrę 5 i "znaczki" (przy okazji, ta piątka to chyba na cześć tych pięciu sekund po których mija mu strach)

- ta dziewczyna...jak jej tam...mama małego Arona...nosi na szyji wisiorek w kształcie "znaczka"

-ten chłopak który zginął...Boon czy jakoś tak ... w kilku scenach nosił na sobie szarą koszulkę z dużym czarnym "znaczkiem" na środku.

Widziałam jeszcze jakieś "znaczki" ale teraz nie mogę sobie przypomnieć gdzie...
Myślicie że to ma jakieś znaczenie czy to tylko moja chora wyobraźnia? Jeśli ktoś już pisał coś na ten temat to proszę o wskazanie gdzie, chętnie poczytam...
  • 0

#2 Warson

Warson

Kapral

• Użytkownik
  • 172 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 24.01.2006 - |16:43|

C H O R A W Y O B R A Ź N I A
  • 0

#3 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 24.01.2006 - |16:55|

WITAM WSZYSTKICH.
piszę pierwszy raz dlatego jeśli coś będzie nie tak to dajcie znać.
Czytałam sporo na tym forum ale jakoś nie natrafiłam na ślad, który mnie akurat często rzuca się w oczy.
Mam na myśli różnego rodzaju znaki lub litery w stylu chyba chińskim.

-Jack ma dziwaczny tatu na którym widać cyfrę 5 i "znaczki" (przy okazji, ta piątka to chyba na cześć tych pięciu sekund po których mija mu strach)

- ta dziewczyna...jak jej tam...mama małego Arona...nosi na szyji wisiorek w kształcie "znaczka"

-ten chłopak który zginął...Boon czy jakoś tak ... w kilku scenach nosił na sobie szarą koszulkę z dużym czarnym "znaczkiem" na środku.

Widziałam jeszcze jakieś "znaczki" ale teraz nie mogę sobie przypomnieć gdzie...
Myślicie że to ma jakieś znaczenie czy to tylko moja chora wyobraźnia? Jeśli ktoś już pisał coś na ten temat to proszę o wskazanie gdzie, chętnie poczytam...

Kobito przeżuć sie może na Smerfy <_< Nie wiesz nawet jak się nazywają PODSTAWOWE POSTACIE tego serialu a ty chcesz tutaj równać się z zapalonymi wielbicielami Lost ...

co do znaczków to symbol na podkoszulku Boone'a oznacza po chińsku 84

Wisiorek, który nosi Claire to japońskie kanji - symbol miłości.

Użytkownik Sawyer edytował ten post 25.01.2006 - |14:52|

• 0
Whatever happens, happens !!!

#4 Slide

Slide

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 24.01.2006 - |20:21|

Chłopie przeżuć sie może na Smerfy <_< Nie wiesz nawet jak się nazywają PODSTAWOWE POSTACIE tego serialu a ty chcesz tutaj równać się z zapalonymi wielbicielami Lost ...

co do znaczków to symbol na podkoszulku Boone'a oznacza po chińsku 84

Wisiorek, który nosi Claire to japońskie kanji - symbol miłości.

W ogóle posłuchajcie siebie...jeżeli nie znasz imion postaci to nie wypowiadaj się buhahahha <rotfl><lol27>
Równać się...a czy on gdzieś coś takiego napisał, że nie wiem co to on alfa i omega. Spuście trochę z tego tonu LOST to nie sekta, nie każdy musi oglądać po 5 razy, znać wszystkie imiona itp.
  • 0

#5 Hubi

Hubi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 24.01.2006 - |21:00|

no właśnie o co Wam chodzi, skoro trafił wszystkie imiona :P
a nawet jesli pomylił się w pisowni to dla ludzi, którzy oglądają dubbingowanego Losta w TVP nie jest to żadne wykroczenie.
Usłyszał w TV 'Bun' i napisa jak uważał 'Boon'.. a skad miał wiedzieć, że powinno być Boone? Albo że Aaron się pise a nie Aron? - Czepiacie się! :P

A tak na marginesie to gdybyś odrobinę poszukał na forum, to byś widział wszystko o symbolach - jak tu Saywer napisał
  • 0
www.mytorrent.pl - zapraszam ;)

Nie regulaminowa grafika.

#6 KAJOT

KAJOT

Szeregowy

• Email
  • 3 postów

Napisano 24.01.2006 - |21:58|

WITAM PONOWNIE
No, teraz już wiem jak jest na tym forum.
Przez długi czas czytywałam tylko Wasze opinie ale sama się nie wypowiadałam.Dziś wiem już czemu:)
Mimo że to był mój "pierwszy raz" tym forum, to nie pozostawiliście na mnie suchej nitki.
Bardzo to miłe z Waszej strony i Takie zachęcające .
Uwielbiam oglądać ten film i rozmawiać o nim ale przyznam że od dziś zastanowię się zanim coś powiem na jego temat bo jeszcze mogę zostać zlinczowana w jakimś tramwaju np za to że przekręciłam angielski wyraz albo ucięłam literę w zagranicznym imieniu.

Prosiłam tylko o wskazanie miejsca w którym mogę przeczytać coś o tych znakach...
DZIĘKI ZA POMOC A WSZYSTKIM BYSTRYM OBSERWATOROM PRAGNĘ ZWRÓCIĆ UWAGĘ NA TO ŻE JESTEM KOBITKĄ A NIE JAKIMŚ "KOLESIEM" JAK NIEKTÓRZY PRÓBOWALI SIĘ DO MNIE ZWRACAĆ.
  • 0

#7 elbereth

elbereth

Kapral

• Email
  • 234 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 24.01.2006 - |22:22|

ej nie przejmuj sie bandą cepów ;]
na forum jak w życiu znajdą sie pewne "indywidua" jak i całkiem sporo wporzo ludzi ;]
jak widac dla niektorych wazniejsze jest bezbłędne znanie imion i nazwisk bohaterow niż własne nawet całkiem ciekawe spostrzezenia. no cóż bywa. najlepiej ich olać ;]
nie przejmuj sie pierwszym niepowodzeniem :P
pierwsze śliwki robaczywki jak to mawiają;]
pozdrawiam ;]
  • 0

#8 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 25.01.2006 - |15:00|

W ogóle posłuchajcie siebie...jeżeli nie znasz imion postaci to nie wypowiadaj się buhahahha <rotfl><lol27>
Równać się...a czy on gdzieś coś takiego napisał, że nie wiem co to on alfa i omega. Spuście trochę z tego tonu LOST to nie sekta, nie każdy musi oglądać po 5 razy, znać wszystkie imiona itp.

Okey przepraszam ją że ją zbyt ostro potraktowałem, nie spostrzegłem sie że to kobieta... zwracam jej honor ... a tak do ciebie to kim ty ulicha tutaj jesteś żeby mnie pouczać ?? :) 15 postów ma i zgrywać będzie strażnika teksasu ... :huh:
  • 0

#9 SfG

SfG

Szeregowy

• Email
  • 10 postów

Napisano 25.01.2006 - |16:06|

a tak do ciebie to kim ty ulicha tutaj jesteś żeby mnie pouczać ?? :) 15 postów ma i zgrywać będzie strażnika teksasu ... :huh:

A to dla ciebie ilość postów określa człowieka i jego miejsce na forum??

Człowiek opanuj się troche bo z taką teoria to trzeba by dzielić forum na działy dla tych co mało postów dali dla tych co więcej i najwięcej a to byłby bezsens....
  • 0

#10 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 25.01.2006 - |21:15|

Reszta przepychanek na PM proszę, kolejne posty będę kasował.
  • 0

->1019<-

#11 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 25.01.2006 - |21:17|

a może trzeba będzie podzielic forum na : 1) wolne poglądy i wolne zdania & 2) kilkunastu postowych obrońców zwierząt którzy wtrącają sie w sprawy które ich nie dotyczą :angry:

PS: Moderatorzy to mają troche lektury czytając tego typu posty ... hehe ^_^

Okey ... kończe z publiczną "przepychanką" ....

Użytkownik Sawyer edytował ten post 26.01.2006 - |18:09|

• 0

#12 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 25.01.2006 - |21:50|

PS: Moderatorzy to mają troche lektóry czytając tego typu posty ... hehe ^_^

Lektu(ó)ra to się chyba przez "u" pisze, nie żebym się czepiała, ale trochę drażni oko.

A co do znaczków, to cóż w tym serialu chyba wszystko coś znaczy, nawet teksty piosenek mają wiele wspólnego z akcją.
  • 0

#13 Black Rock

Black Rock

Starszy szeregowy

• Email
  • 85 postów

Napisano 26.01.2006 - |15:44|

ja jestem fanatykiem zagubionych i jest to dla mnie symbol kultu, znam wsztstkich bochaterów odcinków których oglądnołem. (obejrzałem narazie 1 sezon)
zapamiętuje wszystkie znaczące lub mniej znaczące fakty i szczegóły
AVE LOST AVE LOST :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
  • 0

#14 Ara:)

Ara:)

Szeregowy

• Email
  • 10 postów
  • MiastoK-ów

Napisano 26.01.2006 - |15:58|

ja jestem fanatykiem zagubionych i jest to dla mnie symbol kultu, znam wsztstkich bochaterów odcinków których oglądnołem. (obejrzałem narazie 1 sezon)
zapamiętuje wszystkie znaczące lub mniej znaczące fakty i szczegóły

Cieszymy się Twoją radością. Tylko po co piasać offtopy, zwłaszcza, że nie bardzo jest się czym chwalić (90% forumowiczów jest zapewne na bieżąco z USA).
A takie doszukiwanie się na siłę wszędzie znaczeń... To już nadintrepretacja... Choć np. tatuaże Jack'a to zupełnie niewyjaśniona, a interesująca sprawa. W którymś odcinku 1 serii na natarczywe pytania Kate, Jack odpowiada, że "był wtedy młody", a w retrospekcji z 2x12 ich jeszcze nie ma. Kiedy następny odcinek na temat Jack'a? Może wtedy coś się wyjaśni.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych