Film na podstawie klasyka światowej literatury, paniom na pewno się spodoba, faceci, no cóż mogą przysnąć.
Pride & Prejudice (2005)
Rozpoczęty przez
Lord Rayden
, 23.01.2006 - |23:35|
Brak odpowiedzi do tego tematu
Napisano 23.01.2006 - |23:35|
Pewnie dziwi Was,że facet, fan Treka, B5, BSG ogladał ten film. No cóż, jestem fanem serialu Duma i Uprzedzenie z 1995 roku. Lubię oglądać historie z "wesołej starej Anglii" - wnętrza, zamki, wrzosowiska itp. W serialu bardzo spodobała mi się postawa pana Darcy - full power lekceważenie wszystkich
. Nie za biedę i mały majątek ale za głupotę i brak ogłady, walkę o narzeczonego dla córki. Teraz miałem okazję porównać serial z filmem z Keirą Knightley, jako Elizabeth Bennett. No cóż, film jest ładny, choć z konieczności obcięto wiele scen i wątków z serialu i książki. Postacie jednak zawodzą. Szczególnie pan Darcy. Colin Firth przerasta Matthew MacFadyena o dwie głowy. Jest o wiele lepszy (zresztą rola Firtha w tym serialu stała się kultowa. Keira w porównaniu z Jennifer Ehle nie zawodzi ale jest do tej roli zbyt ładna (gdzie w Anglii ładne kobiety !) oraz gra zbyt żywiołowo. Nie pamięta,że panna wtedy musiała utrzymać swój język na wodzy i być bardziej dystyngowaną. Znakomity jest Donald Sutherland jako tata Bennett. Choć niewiele w sumie ma do pogrania.
Film na podstawie klasyka światowej literatury, paniom na pewno się spodoba, faceci, no cóż mogą przysnąć.
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force. "
He is my Shield and my Force. "
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »