Skocz do zawartości

Zdjęcie

Gra "planszowa" Locke

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 20.01.2006 - |09:40|

na poczatku S1 Lock i Walt grali w taka gre cos ala planszowa, za jakis czas gral z Waltem Dude :), a gdy Jack znalazl jaskinie to w srodku byla ta gra lub pionek z tej gry [niepamietam dokladnie]. Czy to moze cos znaczyc?? Czy tylko zbieg okolicznosci?? Bo wydaje mi sie ze cos z ta gra w S2
  • 0

#2 IwCiA

IwCiA

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 21.01.2006 - |12:47|

a mi sie wydaj ze Jack w jaskini znalazl taki woreczek z dwoma kamieniami-czarnym i białym, ale ne byly to raczej pionki do tej gry. kojarzy mi sie to raczej takimi kamieniami do glosowania z starozytnym Egipcie. byl dzbanek i wrzucano tam kamienie. Czarny oznaczal sprzeciw a Biały zgode. Oczywiscie mozna bylo wrzucic tylko jeden z tych kamieni...

A co do gry ta ja mam ta gra na komórce tylko o co w tym chodzi??? bo nie moge jej zrozumiec...wie ktos????
  • 0

#3 mimbla

mimbla

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 21.01.2006 - |19:17|

kurnik - tu są zasady, można także pograć online
albo tu jest serwer w calosci poswiecony tej grze.
  • 0

#4 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 30.01.2006 - |10:43|

Dołączona grafika
tak ona wyglada :)
  • 0

#5 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoGrabina k. Warszawy

Napisano 30.01.2006 - |15:55|

A co do gry ta ja mam ta gra na komórce tylko o co w tym chodzi??? bo nie moge jej zrozumiec...wie ktos????

Też mam na komórce i gram bardzo często :-)
Rzucasz dwiema kostkami i poruszasz się pionami o tyle pól, ile wypadnie na kostkach. Możesz zbijać piony przeciwnika, ale tylko wtedy, kiedy jest jeden na polu. To tak po krótce :P

Ale czy to ma jakiś związek z akcją, szczerze wątpię.
  • 0

#6 roy

roy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 13.02.2006 - |23:54|

Oj ludzie... To zwykły Backgammon. [beeep]ista gra, gram w nią bez przerwy. Wywodzie się z Grecji i nie ma żadnego głebszego związku z akcją. :rolleyes:
  • 0

#7 szira777

szira777

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 18.02.2006 - |19:55|

a mi sie wydaj ze Jack w jaskini znalazl taki woreczek z dwoma kamieniami-czarnym i białym, ale ne byly to raczej pionki do tej gry. kojarzy mi sie to raczej takimi kamieniami do glosowania z starozytnym Egipcie. byl dzbanek i wrzucano tam kamienie. Czarny oznaczal sprzeciw a Biały zgode. Oczywiscie mozna bylo wrzucic tylko jeden z tych kamieni...

W tym coś może być - jeśli chodzi o te kamienie - http://www.channel4....rosites/L/lost/ - tu też się takie pojawiają w "Lost Untold" - przy każdej postaci...
  • 0

#8 Icek

Icek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 18.02.2006 - |21:29|

podejrzewam, że kiedyś dojdzie do jakiegoś głosowania, i kamienie zostaną użyte
  • 0

#9 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 18.02.2006 - |21:59|

Tak samo głosuje się w loży masońskiej.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 18.02.2006 - |22:00|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#10 slepinio

slepinio

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 21.02.2006 - |23:24|

Co do tych kamyczków co je znalazł Jack, to mogą być Urim i Tumim - te kamyczki co podobno jak im się zada proste pytanie (2 opcje na 2 kamienie) to odpowiedzą (który kamień wyciągniesz pierwszy czy jakoś tak). Tto by w sumie pasowało do aury tajemniczości LOSTa. Jack jak je znalazł, wyglądał jakby wiedział, o co chodzi, więc podejrzewam, że kiedyś ich użyje
  • 0

#11 Tofik

Tofik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 23.05.2006 - |17:59|

ZOBACZCIE, JAK SĄ KOSTKI UŁOZONE NA TYM OBRAZKU Z TA GRA !
  • 0

#12 Hadekin

Hadekin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów
  • MiastoŻagań

Napisano 02.06.2006 - |18:15|

Tak widzimy ale...
- co z tego?
- nie pisz dwoch postow pod rzad!

Użytkownik Hadekin edytował ten post 02.06.2006 - |18:15|