Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sleeper Cell

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
60 odpowiedzi w tym temacie

#1 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 28.12.2005 - |22:51|

no cóż może w końcu należał się temu serialowi temat ;) jestem po odcinku 7 i powiem szczerze, że nie znam zakończenia tego serialu, bo oglądam na bieżąco z tłumaczeniem, ale w tym momencie moge z czytym sercem powiedzieć, że warto. wcześniej się wahałem, czy aby na pewno ten serial pójdzie w dobra stronę. po odcinku 7 wszystko jest pięknie. ten serial nie jest przewidywalny (nie będę mówil dlaczego, aby przyszłym widzom nie psuć zabawy). to co w innym serialu wydawało by się niemożliwe w Sleeper Cell dzieje się jako cos normalnego.
myślę, że ten serial pokazuje nam świat islamu z każdej możliwej strony. widzimy prawdziwa wiarę i prawdziwy islam (Darwyn), a także calkowite jej wypaczenie (Farik), a pomiędzy nimi wiele szarości, niespełnionych nadzieji, zawodów miłosnych, straty bliskich, które szukają ujścia. a to czy znajdą złe ujście (czyli dołączą do Farika i jego terrorystycznych planów), czy znajdą właściwy islam i pozytywnie przewartościują wszystko co ich spotkało, zależy od otoczenia; od tego co nam ktoś podpowie, szepnie do ucha.
Sleeper Cell to serial może trudny do oglądania ze wszystkimi podtekstami religijnymi i kulturowymi, ale sądzę że warto poświęcic trochę czasu na coś takiego. warto spróbować zrozumieć ludzi, ktorzy wierzą w co innego i warto pozbyć się przesądu, że islam jest zły. islam nie jest zły. są tylko źli ludzie, ktorzy wykorzystują go do niewłaściwych celów. ale tak się dzieje ze wszystkim. wszystko można wypaczyć. a dzisiejsi terroryści są w takim samym stopniu muzułmanami, jak ja jestem Pradawnym ;)
ok może juz za dużo napisałem. ale podsumowując. polecam i sam trzymam kciuki by ostatnie 3 odcinki nie były gorsze niż 7 wcześniejszych.
pzdr

Użytkownik johnass edytował ten post 29.05.2010 - |11:55|

• 0
back from the dead :D

#2 Sarenkaa

Sarenkaa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoSkandynawia

Napisano 29.12.2005 - |12:27|

Tez uwazam ze serial jest swietny ,naprawde goraco polecam :D
  • 0
"Nie traktuj zycia zbyt powaznie i tak nie wyjdziesz z tego zywy!"

#3 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 08.01.2006 - |09:39|

Tak zakonczylem ogladanie, serial świetny, dobrze ze zakończony z rozmysłem a nie utrącony w połowie emisji....

Brakowało mi na końcu tylko jak Darwin modli się we meczecie by podszedł Ilia i zastrzelił go - wtedy by nie było ani wygranych ani przegranych.....
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#4 Sawa

Sawa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 26.03.2006 - |21:00|

Ale w ostatniej scenie ktoś wszedł i uklęknał koło Darwyna...

A swoją drogą serial rewelacyjny, fajnie że to zamknieta całość. I jako całkowity przeciwnik jakiejkolwiek religii znalazłem tu masę potwierdzeń do mojego podejścia do tego tematu...
  • 0

#5 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 29.03.2006 - |11:49|

Z własnego doświadczenia napiszę, że jeśli ktoś jest przyzwyczajony do akcji na poziomie 24, to na Sleeper Cell może się nudzić. W czasie trzeciego odcinka wyłączyłem i zrezygnowałem z dalszego oglądania.
  • 0
Everything happens for a reason!

#6 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 29.03.2006 - |20:56|

Z własnego doświadczenia napiszę, że jeśli ktoś jest przyzwyczajony do akcji na poziomie 24, to na Sleeper Cell może się nudzić. W czasie trzeciego odcinka wyłączyłem i zrezygnowałem z dalszego oglądania.

uwierz mi ze masz swieta racje:)
uwielbiam 24 i ogladnalem tylko jeden odcinek SC i nie ogladalem juz dalszych ale na wszelki wypadek nagralem wszystko :)
  • 0

#7 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 12.04.2006 - |21:08|

dobra widomość (przynajmniej dla mnie) ;)
showtime zamówił drugi sezon Sleeper Cell.
tym wszystkim, którzy narzekaja na jakoś Slepeer Cell radzę wytężyć umysły. nie ma tu bezsensownej napi.rdal.nki w fabule (może trudno to przełkknąć co poniektórym) :D
przypominam także, że Sleeper Cell, był wielką niespodzianka na plus w stanach. nominowany do Golden Globe za najlepszą miniserię.
cieszy mnie ta informacja, jak cholera. nawet jeśli jestem osamotniony w swej radości to dzielę się nią z wami :) :clap:
pozdrawiam

Użytkownik radical edytował ten post 12.04.2006 - |21:10|

• 0

#8 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 12.04.2006 - |21:59|

Osamotniony to nie jesteś, bo też mi się podobała ta miniseria. Jednyne co mnie zastanawia to jak to rozwiążą... No bo co... Nasz agent FBI po raz kolejny zinfiltruje komórkę terrorystyczną? A może to będzie już inna osoba? No to nie są łatwe pytania i obawiam się o odpowiedzi...
  • 0

->1019<-

#9 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 13.04.2006 - |08:52|

Na pewno nie jesteś osamotniony w radości z tego że powstanie 2 sezon. Ja co prawda oglądam na AXN więc jeszcze nie wiem jak sie zakończył 1 sezon aleto co do tej pory obejrzałem wbiło mnie w fotel ;). Aż dziw bierze że można narzekać na to że akcja jest za wolna.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#10 jesteMTu

jesteMTu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 47 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 13.04.2006 - |09:44|

To jest bardzo dobra wiadomość. :clap: Ten serial ma swój klimat i mam nadzieję że produkcja 2-go sezonu nie jest "wymuszona" dobrą oglądalnością ale jest już gotowy zarys kontynuacji fabuły z 1-go sezonu.

Tylko zastanawia mnie czy akcja będzie dotyczyła jednej z tych trzech komórek może tej co została poinformowana i nie rozbita. Mam nadzieję że nie posłużą się tak popularnymi obecnie "flashback'ami" ale coś mi się zdaje że tak może być.
No i obowiązkowo musi pojawić się postać Iliji Korjenic'ia...
  • 0

#11 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 13.04.2006 - |10:13|

LOS ANGELES (4 kwieciń, 2006) - Showtime Networks zamówiło nową, 8-godzinną produkcję telewizyjną opartą na zeszłorocznej mini-serii nowinowanej do Golden Globe, SLEEPER CELL, zostało to ogłoszone dzisiaj przez Robert'a Greenblatt'a z Showtime Networks Inc.
Michael Ealy ("Barbershop," "Their Eyes Were Watching God") i Oded Fehr ("Resident Evil: Apocalypse," "The Mummy") ponmownie zagrają w strasznie realistycznym dramacie, produkcja zaczyna się tego lata w Los Angeles. Twórcy Ethan Reiff i Cyrus Voris będą współpracować nadal jako executive producers.

SLEEPER CELL miał pramierę w grudniu zeszłego roku i stał się jedną z najlepiej ocenianych przez krytykę mini-serii roku, otrzymując nominację do Golden Globe za Najlepszą Mini-Serię, jak również został ogłoszony przez Amerykański Instytut Filmowy jednym z dziesięciu najlepszych programów telewizyjnych w 2005.

to krótki wycinek informacji zamieszczonej przez Showtime. nie wiadomo na razie kiedy zostanie puszczony na antenę, ani jak będzie rozwijać się akcja.
pożyjemy, zobaczymy :D
  • 0

#12 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 05.12.2006 - |13:18|

Sleeper Cell wraca na ekrany 10 grudnia (czyli już w niedzielę). Według serwisu CAT zobaczymy 8 odcinków wyświetlanych DZIEŃ PO DNIU. Bardzo jestem ciekaw, co też wymyślili autorzy i dlaczego w ten sposób postanowiono emitować kolejne epizody. Przekonamy się niedługo :D .
  • 0

#13 mjong pa/ma

mjong pa/ma

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 05.12.2006 - |14:20|

O
To bardzo ciekawa i dobra wiadomość.
  • 0

#14 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 05.12.2006 - |15:15|

2x01 Al- Baqara 10.12.2006
2x02 Salesman 11.12.2006
2x03 Torture 12.12.2006
2x04 Faith 13.12.2006
2x05 Home 14.12.2006
2x06 School 15.12.2006
2x07 Fitna 16.12.2006
2x08 Reunion 17.12.2006

Kolejno: numer odcinka, tytuł i data emisji.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#15 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 05.12.2006 - |22:09|

próbowałem śledzić wątek sleeper cell, niestety tv showtime jest tak idiotyczna, że strona jest tylko dla usa (oczywiście można to obejść proxy). niewiele wiem o 2 sezonie. na imdb są zdjęcia pomieszane z 1 i 2 sezonu, ale to co widzimy z 2 może być naprawdę ciekawe. na pewno będzie darwyn i farik, wygląda na to, że christian i tommy nie powrócą w sezonie 2, a na ich miejsce pojawią się nowi bohaterowie.
ale jak mówię, stwierdzenie czegokolwiek na temat SC jest dość trudne (co tylko podgrzewa moj apetyt). równie trudne będzie tłumaczenie, bo rzeczywiście zapowiadana jest emisja 8 odcinków w 8 dni. od 17 do 24 grudnia.
  • 0

#16 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 05.12.2006 - |22:20|

równie trudne będzie tłumaczenie, bo rzeczywiście zapowiadana jest emisja 8 odcinków w 8 dni. od 17 do 24 grudnia.

Całkiem nieźle i już czekam na ten serial.
Może i nie miał tylu strzelanek co 24h ale niósł niezła dawkę emocji.
Faktycznie wyzwaniem by było tłumaczenie każdego odcinka przed ukazaniem się nowego. ;) :clap:
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#17 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 06.12.2006 - |10:03|

sprawa ma się tak, oficjalny trailer do sezonu 2, do obejrzenia na youtube, a także na stronie showtime. dostępne bez problemu.
natomiast kolejne strony są dostępne tylko przez amerykańskie proxy więc zmieńcie sobie ustawienia przeglądarki jeśli jesteście ciekawi. :P i tak, tutaj są różne scenki i wypowiedzi aktorów, ciekawa sprawa i właściwie dużo mówiąca o tym, jak sezon 2 będzie wyglądał.
tutaj dwa linki do pierwszego odcinka trailer 1 i trailer 2.
na dokładkę daję listę postaci z sezonu 2.

a ogólnie mówiąc, to wiadomo, że Farik siedzi w więzieniu (przynajmniej na początku sezonu), Ilja ukrywa się (pofarbowane na blond włosy i ogolony :P), Darwyn rozpracowuje nową komórkę, mamy też nowego agenta FBI, który prowadzi Darwyna, próbują zamieszać w to jego pannę, by miała oko na Darwyna. w nowej komórce mamy, jakiegoś meksykańczyka (chyba), kolesia z krajów arabskich i pannę z zachodniej europy (czyta belgijską gazetę "La Dernière Heure" :-D )nawróconą na islam.
to chyba tyle. przypominam o proxy, jeśli chcecie coś obejrzeć. no i pozostaje czekać. :D
  • 0

#18 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 12.12.2006 - |03:57|

Pierwszy odcinek II sezonu nie zachwyca, akcja nie ma zęba. Mam nadzieję, że to cisza przed burzą, bo, póki co, jest tak sobie średnio. Fakt, scena na końcu mocna (szkoda tylko laptopa ;) ), przesłuchanie też interesujące (akcja z herbatką - cool), ale brakuje mi klimatu I sezonu. Może jutro będzie ciekawiej.

EDIT

Coś widzę, że zainteresowanie na forum niespecjalne :(. Obejrzałem właśnie 2 odcinek i jest dużo lepiej (choć nadal nie tak dobrze, jak w I sezonie). Akcja się rozkręca, "zakupy" były interesujące, myślę, że coś z II serii jednak będzie. Jutro ciąg dalszy.

Użytkownik jooboo edytował ten post 13.12.2006 - |02:30|

• 0

#19 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 13.12.2006 - |20:19|

Jak to nie ma ??
Po prostu niektórzy czekają na napisy, a np JA boję się wejść tutaj by nie przeczytać spoilera.

Niestety odcinki nadawane są dzień po dniu, więc napisy nie mogą być siłą rzeczy na bieżąco.

Sezon 1 był bardzo dobry i z pewnością s2 też zostanie oglądnięty.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#20 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 14.12.2006 - |03:47|

Trzeci odcinek II sezonu, to już jest to, co tygrysy lubią najbardziej :D. Akcja nabrała tempa, w pewnym momencie zostałem kompletnie zaskoczony, fabuła w końcu jest taka, jakiej można wymagać po I sezonie :clap: . Trochę to zajęło, ale Sleeper Cell wrócił do swojej dawnej formy. Z niecierpliwością czekam na ciąg dalszy.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych