Skocz do zawartości

Zdjęcie

Rasa z odcinku Hot Zone (atlantis 1x13)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 Czacha

Czacha

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 27.12.2005 - |18:04|

Przeglądałem tematy na forum i przpomniało mi się o tym odcinku, jestem ciekaw co to za rasa stworzyła tego wirusa? Wraith na pewno nie bo po co mnieliby tracić jedzonko ;) Sami na pewno tego nie stworzyli, i ciekawe kto to był. Pewnie ta rasa musiała posiadać dość rozwiniętą technologie, możliwe że to byli jacyś zbuntowani pradawni ? Nie wiadomo fajnie jakby w najszybszym czasie ten wątek rozwinęli może w odcinku The Long Goodbye (do którego nie ma opisu) będzie coś o tym? chociaż tytuł na to by nie wskazywał chyba że długiego pożegnanie z nanowwirusem :D
pozdro
  • 0

#2 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 28.12.2005 - |13:01|

Widziałeś 9 sezon SG1? Tam masz troche o tych "zbuntowanych Pradawnych". Rzeczywiście stawiane są hipotezy jakoby było to dzieło Ori.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 28.12.2005 - |13:01|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#3 DOCI

DOCI

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 19.03.2006 - |13:46|

Ja myśle że to mogła być poprostu jakaś rasa typu replikatory choć nie mam żadnego potwierdzenia, ale w końcu był tylko jeden robot który stworzył replikatory to pradawni albo jakiś jeden stworzył coś podobnego tylko mogło mu chodzić o nanowirusa na Wraith tylko pomieszał coś i taki wynik był badania. :huh:

Innym motywem mogła być rasa o odmiennej budowie czy składzie fizjologicznym ciała chcieli stworzyć wirus aby powstrzymać Wraith przed żniwami i wymyślili nanowirusa na człowieka... może chcieli mieć wyłączną władze w galaktyce Pegaza. No i udało im się stworzyć tego wirusa a Wraith jak się dowiedzieli o tym dokonali pełnego zniszczenie ich cywilizacji i wszystkiego co było z wiązane z ich nauka czy intnieniem wogóle. Podobno by tak postąpili jak to powiedziała Teyla w Poising the Well... co o tym myślicie???? :>
  • 0

#4 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.03.2006 - |14:33|

wydaje mi sie ze w sezonie 9 jakos to wyjasnili. jak dobrze pamietam byl to podobny (nie ten sam, tylko podobny w dzialaniu) wirus do tego ktorym Ori infekowali ludzi i chcieli zarazic Ziemie :)
  • 0

#5 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 19.03.2006 - |16:03|

Szymcio: nie ;) ten wirus ORI zabijal poprzez zniszczenie organizmu, wirus z Hot Zone zabijal tworzac tetniaka w mozgu ktory eksplodujac zabijal na miejscu.

Co do tej rasy to dowiemy sie o nich w sezonie 3ecim SGA.
  • 0

#6 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.03.2006 - |16:07|

dlatego napisalem ze byl podobny :)
oba wirusy zabijaly bardzo szybko - w ciagu paru godzin :)
a ze oba mialy na celu zabicie tylko i wylacznie ludzi to wniosek sam sie nasunal :)
  • 0

#7 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 19.03.2006 - |16:11|

szymcio, szymcio, szymcio, z wiekszoscia swoich pomyslow bladzisz w calkowicie nieznanej nam czesci wszechswiata ;).

Ten wirus nie mial NIC wspolnego z ORI, poniewaz jesli ORI by go stworzyli i wyslali do galaktyki pegaza to by wiedzieli ze w niej istnieje zyciue ludzkie, wiec w krotkim czasie by przelecieli swoja flota aby "nawracac", a jak wiadomo nic takiego sie nie stalo wiec to kategorycznie przekresla jakikolwiek zwiazek z ORI.
  • 0

#8 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.03.2006 - |16:34|

skad wiesz ze Ori nie bylo w galaktyce pegaza? nie ma o tym informacji wiec nic na ten temat nie wiadomo wiec widze ze tez gdybasz :)
moze byli, zauwazyli ze nie ma kogo nawracac i nie oplaca im sie to i dali se spokoj :)
mozemy gdybac tak caly dzien :)
  • 0

#9 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 19.03.2006 - |22:54|

szymcio: postaram sie napisac jak dla 10latka:
1. ORI przybyli do Pegaza, nie bylo kogo nawracac, czyli nie bylo ludzi - po jaka cholere zostawili wirusa? "oh nudzi nam sie, chlopaki a moze zostawimy wirusa, bedziemy mieli radocha jak sie ludzie pojawia i pozdychaja" :P
2. Czyli dochodzimy do wniosku ze ORI zostawili wirusa poniewaz byli tam ludzie.
3. To nie w stylu zeby zabijac swoich przyszlych wyznawcow, szczegolnie ze widzimy ze w Pegazie jest marny poziom technologiczny wiec nikt by sie im nie sprzeciwial (w ludzi)
4. ORI nigdy nie bylo w pegazie poniewaz jakby byli nie byloby mowy zeby sie wycofali, nie ma takiej sily aby zmusic ORI do zaprzestania walki.

To sie nazywa logiczne rozumowanie ;)

Użytkownik Modes edytował ten post 19.03.2006 - |22:55|

• 0

#10 Hakson

Hakson

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 20.03.2006 - |00:17|

Jest juz napisane na http://www.gwrota.com/ w temacie Wczesny dwuodcinkowiec - szczegóły! na temat tego wirusa.

Komu spoilerki nie przeszkadzają niech czyta a kto woli niepodzianke niech czeka :D

Użytkownik Hakson edytował ten post 20.03.2006 - |00:18|

• 0

#11 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 20.03.2006 - |00:54|

szymcio: postaram sie napisac jak dla 10latka

nie musisz mnie traktowac jak idiote tylko dlatego ze ja inaczej na to wszystko patrze i mam inny sposob rozumowania. ok, zle kombinowalem bo wiem juz o co chodzi z tym wirusem (przeczytalem spojlery na www.gwrota.com , rzadko jestem na tej stronie wiec nie czytalem tego i nie wiedzialem) i przyznaje sie do bledu ale to nie powod aby porownywac mnie do 10-latka. ja szanuje twoja opinie i sposob rozumowania ale to nie znaczy ze musisz w taki sposob odpowiadac na mojego posta
  • 0

#12 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 20.03.2006 - |11:29|

szymcio: Napisalem tak pooniewaz twoje twierdzenie ze ORI przelecieli, widzieli ludzi, zostawili wirusa i odlecieli jest (z tego co wiemy z SG1) praktycznie niedowyobrazenia.
  • 0

#13 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 20.03.2006 - |14:12|

wcale tak nie twierdzilem :)
napisalem MOZE bo naprawde nic na ten temat nie wiadomo, nie bylo zadnych szczegolow ani nic :)
napisales ze jesli byli to zmuszaliby ludzi aby ich czcic - ok, z tym sie zgodze :)
jednak jesli byli (nie twierdze ze napewno) i nawracali to stosowali taka taktyke jak u nas, czyli pokazywali sztuczki, zarazali plaga i potem jak wyznawcy zgodzili sie ich czcic to uzdrawiali a jesli nie to zabijali. wiec moze dlatego tak malo ras jest w galaktyce pegaza - przynajmniej wiecej nie znamy i nie wiemy czy sa bo ich nie pokazano a powinno sie pokazac (w drugim sezonie, SG1 mialo kilkakrotnie razy wiecej poznanych ras na koncie niz Sheppard i s-ka w SGA). jednak cala moja teoria nie trzyma sie kupy poniewaz w pegazie sa Wraith i zadna cywilizacja w galaktyce pegaza nie zna nic gorszego niz Wraith, wiec prosze nie brac tego co napisalem na powaznie :)
  • 0

#14 Manik

Manik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 03.09.2006 - |18:37|

No i sie rozwiązało --> SGA sezon 3 odcinek 5 pt "Progeny"

Nano wirus - samoreplikujące sie mechanizmy stworzone przez Pradawnych do walki z Wreith.

Dziwne tylko jest to ze w odcinku Progeny tak strasznie sie rozlazły, a w Hot Zonie nie....ciekawe dlaczego :P
  • 0

#15 kamkaw

kamkaw

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoTrzebinia

Napisano 04.09.2006 - |13:54|

Zapewne dlatego bo w Hot Zonie to był początek ekspeymentu a w Progeny to już wyewoluowane nanitki :D
  • 0
████████████████████████
Rip SG-1

#16 Manik

Manik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 04.09.2006 - |16:37|

Może nie miały zaszczepionego...tego...ZŁA :P
  • 0

#17 kamkaw

kamkaw

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoTrzebinia

Napisano 04.09.2006 - |17:28|

Zło musiały mieć zaszczepione bo inaczej ludzi by wogóle nie zaatakowały... wirus pierwotnie miał działać tylko na Wright ale nadmierne zło doprowadziło do ataków także na ludzi :D
  • 0
████████████████████████
Rip SG-1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych