Skocz do zawartości

Zdjęcie

ANOMALIA NA WYSPIE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
47 odpowiedzi w tym temacie

#1 Lolo77

Lolo77

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 10.12.2005 - |15:27|

Teoria może trochę naciągana , ale jeżeli odrzucimy wszystkie dotychczasowe (bieguny , kosmici , czysciec itd.) to może będzie bliska prawdy.Mianowicie chodzi mi o to że w tym rejonie odkryto anomalie nie spotykaną nigdzie indziej na świecie(no może tylko w trójkącie bermudzkim),rozpoczeły się badania ,testy itp.Po jakimś czasie trafiono na niezamieszkaną wyspę która nadawała się do eksperymentu ostatecznego czyli z udziałem ludzi ,najpierw wojsko(nóz który miał "INNY" jest z amerykańskiego wojska) później cywile,przy okazji pobytu na wyspie naukowcy coś odkryli !Mnie sie wydaje że to "COŚ" znajduje się pod ziemią(kabel wychodzi z morza,Locke ciągnięty pod ziemię,bunkry też jakoś idą w głąb),być może że wyspa to tylko wierzchołek czegoś o wiele większego(większej wyspy lub lądu) nie twierdze w tym momęcie że to Atlantyda !!
Na koniec dodam że serial zmierza tak jakoś właśnie w tym kierunku...chyba ze mi się tylko wydaje !
  • 0

#2 dzidka

dzidka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 10.12.2005 - |15:46|

Ja myśle, że środku "coś siedzi". I nie moge się doczekać wyjaśnień.
  • 0

#3 Logan_

Logan_

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 13.12.2005 - |08:14|

Mi też się wydaje że w środku coś siedzi. Coś co naukowcy znaleźli przez przypadek (incydent) i badali. To coś spowodowało zarazę, a teraz jest zamurowane i kilku ludzi co 108 min wysyła sygnał, który świadczy że jeszcze żyją. No i nie zapominajmy o źródle energii. Wątpię, aby była to zamurowana elektrownia atomowa.

W komiksie, który czytał Walt, oprócz białego niedźwiedzia był także różowy kosmita, którego badali ludzie w białych kombinezonach. Czyżby podpowiedź o której mieliśmy sobie przypomnieć dopiero w piątym sezonie? Przecież twórcy nie spodziewali się takiego buum na ten serial. Nie zdziwiłbym się gdyby na gwałt starali się wymyślić kilka alternatywnych zakończeń, a w najgorszym wypadku zostawią wszystko nie domówione, by wyszło że nikt nie miał racji.
  • 0

#4 PetSawyer

PetSawyer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 24.01.2006 - |20:23|

Mi sie wydaje ze musza wpisywac w tym starym kompie liczby aby ta chmurka (w odcinku 23nd Psalm midac bylo ze przebiegaja przez nia wyladowania elektryczne) nie zaczela atakowac blirzszych miejsc ! Na filmie ktory pokazal im Desmond byla mowa o jakiejs elektrycznosci czy cos takiego !
  • 0

#5 Jamesawyer

Jamesawyer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 08.02.2006 - |16:11|

(w odcinku 23nd Psalm midac bylo ze przebiegaja przez nia wyladowania elektryczne)

hmmm....przyjrzyjcie si(w odcinku 23nd Psalm midac bylo ze przebiegaja przez nia wyladowania elektryczne)piej tym wyładowaniom :P

dla niekumatych:

są tam sceny z życia pana Eko. Nie widziałem dokładnie (wina Vplayera....)
ale była tam jakaś dziewczyna , ksiądz i jeszcze inna osoba podobna do Ethana
  • 0

#6 SzyszeK

SzyszeK

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 08.02.2006 - |16:15|

Teoria sensowna, ale w zaden sposob nie tumaczy fenomenu liczb 4 8 15 16 23 42
  • 0

#7 Snibril

Snibril

Szeregowy

• Email
  • 1 postów

Napisano 09.02.2006 - |01:17|

A może te liczby to coś w rodzaju zabezpieczenia. Takie ostateczne rozwiązanie. To znaczy ten sygnał z tymi liczbami jest gdzieś wysyłany, ktoś go odbiera i jeżeli przyjmiemy że ta cała wyspa to jakiś rządowy projekt naukowy to jeżeli ta transmisja zostanie przerwana to ten ktoś kto odbiera sygnał wydaje polecenie do zniszczenia wyspy (ndleci jakiś samolocik i wszystko rozwali) :P Wydaje mi się że tu chodzi o to żeby informować że tu jeszcze ktoś żyje i ma to wszystko jako tako pod kontrolą. Zastanawia mnie tylko czemu ten kod musi byc wpisywany co 108 min?? czemu akurat co 108 min nie łatwiej poprostu co 2h ??
  • 0

#8 siq z sQn sQad

siq z sQn sQad

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 09.02.2006 - |12:34|

siem moim zdaniem ta cała Darma ten bunkier to eksperyment dla dobra naszej ludzkości. Jak ten koleszka z filmu mówi że znajdują się w staci nr3. Czyli na wyspie są jeszcze 2 takie bunkry. Wtycz bunkrach eksperymentowali i coś poszło nie tak. Wtym bunkrze gdzie przebywają bohaterowie eksperymentowali na falach elektromagnetycznych - czarna mgła co lata po wyspie i konsumuje drzewa. Aci cali inni to nic innego jak stwurcy tego czegoś i za kare że im nie wyszło siedzą na wyspie i pilnują by nikt nie uciek z wyspy i nikt nie przybył a porywają ludzi dlatego że muszą się w końcu rozmnarzać to jest moja wyczerpująca teoria. Sory z błędy ortograficzne itp. ^_^

jeszcze jedna sprawa te liczby to kod oglądalićie ten odcinek jak said mówił o murze o gróbości 3 m tam coś jest i śmierdzi a oni to wpisują z takiego powodu by to coś nie weszło a nie bo wyspa wybuchnie. Ale przeznaczenie też odgrywa tu warzną role każdy na wyspie ma coś ze sobą wspólnego każdy gogoś zna lub kiedyś się spotkali. Tak jak Jack i ten cały Dezmond.
  • 0

#9 Lolo77

Lolo77

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 16.02.2006 - |13:10|

W mojej Teorii chodzi o to że wyspa ujawniła takie właściwości ze nadawała się na przeprowadzenie "jakiegoś eksperymentu" (być może dalej trwa) .Po trzynastu odcinkach drugiego sezonu akcja biegnie w ten sposób że Lostowicze będą odkrywać dalsze budynki i labolatoria finał będzie taki że doprowadzi ich do podziemnego kompleksu i dowiemy się o co chodzi,moim skromnym zdaniem jeżeli producenci będą zadowoleni i będzie kasa doczekamy się pewnie jeszcze jednej wyspy lub kolejnej katastrofy....

P.S ............polecam serial Prison Break,kapitalnie zrobiony !!! ;)
  • 0

#10 SunFireX

SunFireX

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 16.02.2006 - |13:45|

Teoria może trochę naciągana , ale jeżeli odrzucimy wszystkie dotychczasowe (bieguny , kosmici , czysciec itd.) to może będzie bliska prawdy.Mianowicie chodzi mi o to że w tym rejonie odkryto anomalie nie spotykaną nigdzie indziej na świecie(no może tylko w trójkącie bermudzkim),rozpoczeły się badania ,testy itp.Po jakimś czasie trafiono na niezamieszkaną wyspę która nadawała się do eksperymentu ostatecznego czyli z udziałem ludzi ,najpierw wojsko(nóz który miał "INNY" jest z amerykańskiego wojska) później cywile,przy okazji pobytu na wyspie naukowcy coś odkryli !Mnie sie wydaje że to "COŚ" znajduje się pod ziemią(kabel wychodzi z morza,Locke ciągnięty pod ziemię,bunkry też jakoś idą w głąB),być może że wyspa to tylko wierzchołek czegoś o wiele większego(większej wyspy lub lądu) nie twierdze w tym momęcie że to Atlantyda !!
Na koniec dodam że serial zmierza tak jakoś właśnie w tym kierunku...chyba ze mi się tylko wydaje !

Hm.mm 'a mnie sie wydaje', ze... dowiemy sie czegos szczegolnego w 15 odcinku 2 sezonu, co wnioskuje po o zobaczeniu obrazka promujacego ;P
  • 0

#11 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 26.02.2006 - |16:03|

Co do 15x2 odc możliwe, że jak Clare znajdzie ten bunkier, gdzie ją zaprowadzili - Jack będzie miał mały szpital.... :)
  • 0

Dołączona grafika

#12 olorin669

olorin669

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 15.03.2006 - |14:24|

Mi też się wydaje że w środku coś siedzi. Coś co naukowcy znaleźli przez przypadek (incydent) i badali. To coś spowodowało zarazę, a teraz jest zamurowane i kilku ludzi co 108 min wysyła sygnał, który świadczy że jeszcze żyją. No i nie zapominajmy o źródle energii. Wątpię, aby była to zamurowana elektrownia atomowa.

W komiksie, który czytał Walt, oprócz białego niedźwiedzia był także różowy kosmita, którego badali ludzie w białych kombinezonach. Czyżby podpowiedź o której mieliśmy sobie przypomnieć dopiero w piątym sezonie? Przecież twórcy nie spodziewali się takiego buum na ten serial. Nie zdziwiłbym się gdyby na gwałt starali się wymyślić kilka alternatywnych zakończeń, a w najgorszym wypadku zostawią wszystko nie domówione, by wyszło że nikt nie miał racji.

Kosmici to z pewnoscia odpadają, z tego co wiem zostalo to zdyskredytowane przez samych twórców LOST'a

A może te liczby to coś w rodzaju zabezpieczenia. Takie ostateczne rozwiązanie. To znaczy ten sygnał z tymi liczbami jest gdzieś wysyłany, ktoś go odbiera i jeżeli przyjmiemy że ta cała wyspa to jakiś rządowy projekt naukowy to jeżeli ta transmisja zostanie przerwana to ten ktoś kto odbiera sygnał wydaje polecenie do zniszczenia wyspy (ndleci jakiś samolocik i wszystko rozwali) :P Wydaje mi się że tu chodzi o to żeby informować że tu jeszcze ktoś żyje i ma to wszystko jako tako pod kontrolą. Zastanawia mnie tylko czemu ten kod musi byc wpisywany co 108 min?? czemu akurat co 108 min nie łatwiej poprostu co 2h ??

Tez mi sie wydaje ze sygnał jest odbierany przez kogos, albo przez coś. Moze to być satelita (pisalem juz gdzies o tym), a jest to prawdopodobne bo satelita okolobiegunowy potrzebuje ze 100 min na obieg ziemi (przez ok. 100 min jest nie widoczny dla sygnału). Nie zgadzam sie natomiast ze w przypadku nie wpisania licz wyspa wybuchnie. Mysle ze raczej urządzenie ktore sie na wyspie znajduje a nad którym pracowali naukowcy sie rozleci.
  • 0

#13 martinczesiek

martinczesiek

Szeregowy

• Email
  • 71 postów

Napisano 15.03.2006 - |20:14|

Kosmici to z pewnoscia odpadają, z tego co wiem zostalo to zdyskredytowane przez samych twórców LOST'a
Tez mi sie wydaje ze sygnał jest odbierany przez kogos, albo przez coś. Moze to być satelita (pisalem juz gdzies o tym), a jest to prawdopodobne bo satelita okolobiegunowy potrzebuje ze 100 min na obieg ziemi (przez ok. 100 min jest nie widoczny dla sygnału). Nie zgadzam sie natomiast ze w przypadku nie wpisania licz wyspa wybuchnie. Mysle ze raczej urządzenie ktore sie na wyspie znajduje a nad którym pracowali naukowcy sie rozleci.

Zdaje sie ze teoria o satelicie została już dawno obalona...

Wpisując liczby tyle razy ... po jakimś czasie musi pojawić się grUby błąd... my wpisujemy a satelita po drugiej stronie globu... jak dla mnie prosta sprawa.
  • 0

#14 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 17.03.2006 - |11:37|

Wpisując liczby tyle razy ... po jakimś czasie musi pojawić się grUby błąd... my wpisujemy a satelita po drugiej stronie globu... jak dla mnie prosta sprawa.

Nie zupełnie. Jest też coś takiego jak orbita stacjonarna. Satelita przez 24h jest nad jednym miejscem na Ziemi.
  • 0

#15 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 17.03.2006 - |13:19|

Nie zupełnie. Jest też coś takiego jak orbita stacjonarna. Satelita przez 24h jest nad jednym miejscem na Ziemi.

A jako, ze jest to stary satelita ma tendencje do przysypiania. Co 108 minut trzeba gu budzić z drzemki.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#16 maslot

maslot

Starszy kapral

• VIP
  • 343 postów

Napisano 17.03.2006 - |13:26|

A jako, ze jest to stary satelita ma tendencje do przysypiania. Co 108 minut trzeba gu budzić z drzemki.

Możesz to wyjaśnić?
  • 0

#17 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 17.03.2006 - |13:38|

Możesz to wyjaśnić?

To był żart.

Widzę, że od kiedy zostałes kapralem, chcesz zaprowadzić tu porzadek. To taka obsesja młodszych podoficerów. Zostaniesz sierzantem, to spojzysz na to z innej prespektywy.

To tez żart jak by się kto pytał.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#18 lost_Cubix

lost_Cubix

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 18.03.2006 - |22:13|

dobra dobra ludzie mielimy pisać o anomaliach na wyspie :P

- Wg. mnie wszystko możde ulożyc sie w całkiem logiczną calośc. spoko.
Ale nie wiem do cholery co to jest ta czarna mgiełka!! jakaś taka niezidentyfikowana.. nie wiadomo co to jest
-do niczego mi ona nie pasuje, nie wiem jak ją wytłumaczyć.jedyne logiczne wytłumaxczenie to to, że to jest jakis ruj pszczół :mellow:
  • 0
by cubix AD 2006

#19 Lolo77

Lolo77

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 18.03.2006 - |22:54|

coś dziwnego jest na wyspie a raczej w środku dlatego to miejsce nadawało się do badań i to kilku naraz ...to ta ANOMALIA,a ta chmurka to jakiś efekt uboczny powstały przy badaniach tak jak ta tajemnicza choroba !
  • 0

#20 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 18.03.2006 - |23:00|

dobra dobra ludzie mielimy pisać o anomaliach na wyspie :P

- Wg. mnie wszystko możde ulożyc sie w całkiem logiczną calośc. spoko.
Ale nie wiem do cholery co to jest ta czarna mgiełka!! jakaś taka niezidentyfikowana.. nie wiadomo co to jest
-do niczego mi ona nie pasuje, nie wiem jak ją wytłumaczyć.jedyne logiczne wytłumaxczenie to to, że to jest jakis ruj pszczół :mellow:

rój pszczół,????gdzie ty te pszczoły słyszałeś,to jest jakiś czarny dymek,i narazie nie ma racjonalnego wytłumaczenia,a pozatym o tym dymku to już dużo było postów.
  • 0
Dołączona grafika
see you in another life brother...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych