Skocz do zawartości

Zdjęcie

Co sie stało ze słynnym Bobą Fettem ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 01.11.2005 - |14:32|

Witam !

Według filmów SW Boba Fett oberwał od Luka i wpadł do Jamy Sarlacca. Jednak według książek przeżył i zajmował się dalej swoim biznesem. Znana jest trylogia Wojny łowców nagród. Gdzieś w Opowiadaniach Łowców Nagród znalazłem nawet fragment jak to Fett był świadkiem na ślubie byłego kolegi Dengara. Czy spotkaliście może postać Boby na łamach książek z serii Nowa Era Jedi, czyli o inwazji Yhuzan Vong ? A może jest coś w komiksach na ten temat. Komiksów SW nie zbieram, książek NEJ nie mam wszystkich.

Rayden

P.S. nie powiem chyba nic nowego, kiedy zauważę,że w świecie Star Wars sporą sympatię zyskują niektóre ciemne typy. Ulubieniec nastolatków i dzieci Czarny Lord Sith Darth Vader, wspomniany Boba Fett, łowca nagród, Han Solo - pirat i przemytnik, mający na koncie sporo strzałów "w samoobronie", hrabia Dooku (za arystokratyczną postawę i walkę mieczem) a nawet obleśny Jabba Hutt. Sa jednak tacy, którzy nie cieszą się popularnością. To chyba są Imperator Palpatine, Moff Tarkin, Darth Maul. Za bardzo wredni ?

Użytkownik Lord Rayden edytował ten post 01.11.2005 - |14:39|

• 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#2 Nom

Nom

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 01.11.2005 - |14:38|

Z NEJ nie czytałem tylko The Unifying Force i niewydanej w Polsce Recovery, w żadnej z nich nie było wzmianki o Bobie.

Nie czytałem Łowców Nagród, ale zdawało mi się, że gdzieś później Boba zginął...
  • 0
om bhur bhuvah svah
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat

#3 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 01.11.2005 - |16:41|

W Dark Empire, na ksiezycach Nar Shadda Boba Fett poluje na Hana i Leię. Wiec nie zginął na Tatooine, to jest pewnik. Ale co sie z nim dzieje pozniej to ja niewiem.
  • 0
Dołączona grafika

#4 Lord Yu

Lord Yu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.11.2005 - |19:01|

Służę informacjami :)

Boba Fett wylazł z Sarlacca wysadzając jego bebechy od środka, przez co Sarlacc niejako go "wyrzygał". Jednak Boba był nieźle pokiereszowany i długo musiał dochodzić do siebie. Został uznany za zmarłego, więc gdy już wrócił do formy, wszyscy sądzili, że mają go z głowy. Boba wykorzystał to zamieszanie na wyrównanie paru zaległych rachunków, a później wrócił do gry jako najlepszy łowca nagród.

Działał tak sobie przez kolejne niemal 20 lat. Starzał się coraz bardziej i zaczynał powoli myśleć o emeryturze. W końcu udało mu się złowić gościa wartego 5 milionów kredytów, co mogło Bobie zapewnić godziwą przyszłość w domu seniora. Jednak pojawili się Yuuzhanie...

Wspomniana rasa zaczęła robić taką rozróbę w galaktyce, jakiej jeszcze nie widziano. Niszczyli tysiące planet. Boba uznał, że to nie pora na emeryturę i czas wrócić do gry. Ponieważ był ostatnim Mandalorianinem, przestawicielem najgroźniejszego i najlepszego klanu galaktycznych wojowników/najemników/łowców nagród, postanowił go odtworzyć. Za zaoszczędzone pieniądze zawerbował, wyszkolił i uzbroił swoich następców. Oczywiście stanął też na ich czele. W ten oto sposób Mandalorianie wrócili do gry, pracując dla tego, kto zapłacił więcej, a Boba zapewnił przetrwanie reprezentowanej przez siebie tysiącletniej tradycji.

Powyższe wydarzenia, czyli odtworzenie Mandalorian, znajdują się w komiksie "Revenants" i w książce "The Unifing Force".
  • 0
Star Wars Mastermind

"SW fans are among the most negative, doom-saying whiners I've ever encountered. Count on SW fans to take one statement and turn it into either a lie or a proclamation of disaster"
-- Randy Stradley

#5 Nom

Nom

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 01.11.2005 - |19:45|

Hmm, teraz jak to napisałeś to nie wiem, czy czekać dalej na polską TUF czy czytać z kompa po angielsku. :D

W każdym razie dzięki za ciekawe informacje. :D
  • 0
om bhur bhuvah svah
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat

#6 holger

holger

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów
  • MiastoWronki

Napisano 06.11.2005 - |21:37|

Dla osób znających język Jasia Fasoli - pełna biografia Boby znajduje się tutaj.
  • 0

#7 Jedi

Jedi

Kapral

• Użytkownik
  • 160 postów
  • MiastoSosnowiec / Będzin

Napisano 09.12.2005 - |13:15|

Sa jednak tacy, którzy nie cieszą się popularnością. To chyba są Imperator Palpatine, Moff Tarkin, Darth Maul. Za bardzo wredni ?

No nie wiem - Tarkin ma spore grono zwolenników.
A juz Imperator jest (przynajmniej wśród moich znajomych) postacią kultową B)

Dlatego nikomu nie podobało się, co Lucas zrobił z tą postacią w E III gdzie ujawnienie się Palpatina jest pokazane po prostu beznadziejnie. Już o niebo lepiej wygląda to w książce.
  • 0
Pozdrawiam
"Jedi"

#8 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 09.12.2005 - |14:05|

Tarkin to zmanipulowany i skorumpowany żółtodziób. Robił wszystko by utrzymać interesy na swojej rodzinnej planecie. A miał je nie małe. I jak skończył? Wiemy wszyscy. Nie wiem jak można być jego zwolennikiem. Owszem postać jak najbardziej ciekawa i ważna (bez niego nie byłoby blokady nad Naboo), ale cholerny z niego debil.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#9 Jedi

Jedi

Kapral

• Użytkownik
  • 160 postów
  • MiastoSosnowiec / Będzin

Napisano 09.12.2005 - |15:45|

Żółtodziób to chyba troche nietrafne określenie. Nie pasuje do Grand Moff-a
Raczej ograniczony , sadystyczny fanatyk.

Niemniej jednak w necie ma swoich fanów... :wacko:
  • 0
Pozdrawiam
"Jedi"

#10 Tyria

Tyria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoKatowice :)

Napisano 10.02.2006 - |14:58|

Witam !

Według filmów SW Boba Fett oberwał od Luka i wpadł do Jamy Sarlacca. Jednak według książek przeżył i zajmował się dalej swoim biznesem. Znana jest trylogia Wojny łowców nagród. Gdzieś w Opowiadaniach Łowców Nagród znalazłem nawet fragment jak to Fett był świadkiem na ślubie byłego kolegi Dengara. Czy spotkaliście może postać Boby na łamach książek z serii Nowa Era Jedi, czyli o inwazji Yhuzan Vong ? A może jest coś w komiksach na ten temat. Komiksów SW nie zbieram, książek NEJ nie mam wszystkich.

Dokładniej Boba Fett jest bohaterem książki "Spisek Xizora". Chyba mnie pamięć nie myli. W NEJ go nie ma. Przynajmniej do tej pory. Muszę przejrzeć TUF, choc nie bardzo mi się chce.

P.S. Darth Maul jest diabelnie sexy jak dla mnie. No, ale to moje zdanie :D
  • 0
Do. Or do not. There is no try.

Miecz jest duszą samuraja.
Jeżeli kto o nim zapomni lub utraci go
nie będzie mu odpuszczone
.

Shogun Tokugawa Ieyasu

#11 Carmantis

Carmantis

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 01.06.2006 - |16:45|

Ja tez slyszalem ze Boba Fett zyje, podobno wydostal sie z paczy Sarlacca, ale dalej nie wiem co sie z nim dzialo.
  • 0

#12 Jedi Leonikus

Jedi Leonikus

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 337 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 01.06.2006 - |18:40|

Żyje i pojawia się w ostatniej książce z serii NEJ pt "Jednocząca moc". Pomaga Hanowi i Lei.

Według filmów SW Boba Fett oberwał od Luka i wpadł do Jamy Sarlacca.

Oberwał od Hana Solo.

Użytkownik Jedi Leonikus edytował ten post 02.06.2006 - |08:07|

• 0
AVATAR ->Po lewej Leonek 1 rok 9 miesięcy, po prawej Pawełek 5 lat 4 miesiące.

#13 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 16.06.2006 - |08:41|

Przestańcie powtarzać stare wydarzenia z paszczy Sarlacca - każdy kto czytał '' Mandaloriańską Zbroję " wie przecież ze Bobba przeżył a raczej został uratowany przed niechybną śmiercią za sprawą pomocy innych bounty hounterów .... :/ Jak dla mnie powróci w najnowszej serii SW - Mroczne Gniazdo , czy jakoś tak .........
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#14 MonkeyNH

MonkeyNH

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 21.06.2006 - |07:52|

Boba pojawia sie w ksiazce Ostatnie Proroctwo albo w Jednoczacej Mocy jezeli pamiec mnie nie myli! A jest tam na poczatku opisany jako jakis nieznajomy ktorego glos rozpoznal Han Solo! Nastepnie ze swoja grubka Mandalorianskich wojownikow/najemnikow itp itd. Pomaga w bitwie o Caluule a dokladniej o jej stacje :D Uzywa tam nawet swojej rakiety ktora wystrzeliwuje z plecaka! Vongowie uznali Fett'a za godnego przeciwnika choc uzywal kilku technologicznych plugastw! Tak wiec Boba nie zaginal poprostu zaszyl sie na jakis czas :D
  • 0

#15 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów

Napisano 21.06.2006 - |07:55|

Boba pojawia sie w ksiazce Ostatnie Proroctwo albo w Jednoczacej Mocy jezeli pamiec mnie nie myli! A jest tam na poczatku opisany jako jakis nieznajomy ktorego glos rozpoznal Han Solo! Nastepnie ze swoja grubka Mandalorianskich wojownikow/najemnikow itp itd. Pomaga w bitwie o Caluule a dokladniej o jej stacje :D Uzywa tam nawet swojej rakiety ktora wystrzeliwuje z plecaka! Vongowie uznali Fett'a za godnego przeciwnika choc uzywal kilku technologicznych plugastw! Tak wiec Boba nie zaginal poprostu zaszyl sie na jakis czas :D

Mandaloriańscy najemnicy ? Kurnia od kiedy to on działa w grupie ? :D Ale dobrze wiedziec , mam teraz kolejną motywację żeby uzupełnić moją kolekcję Nowej Ery Jedi o ostatnią pozycję :)
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

#16 Jedi Leonikus

Jedi Leonikus

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 337 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 21.06.2006 - |18:05|

Mandaloriańscy najemnicy ? Kurnia od kiedy to on działa w grupie ? :D Ale dobrze wiedziec , mam teraz kolejną motywację żeby uzupełnić moją kolekcję Nowej Ery Jedi o ostatnią pozycję :)

Bobba zmienił się po "wyjściu z Sarllaca" zakochał się w tej co go ocaliła. Jak dobrze pamiętam to była jedna z tancerek Jabby.

Użytkownik Jedi Leonikus edytował ten post 21.06.2006 - |18:06|

• 0

#17 holger

holger

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów
  • MiastoWronki

Napisano 23.06.2006 - |22:10|

Mandaloriańscy najemnicy ? Kurnia od kiedy to on działa w grupie ? :D

Oj! Ostro sobie poszaleli na Caluuli! :hyhy: Pokazali Vongom, co to znaczy Mandalorianin. :] . Poza tym, w "Jednoczącej Mocy", Talon wspomniał, że ta wesoła gromadka pomagała wyzwolić Ord Mantell, Crev - mówił o Tholatinie, zaś Booster o Gyndinie. Chyba Fettowi zebrało się na "galaktyczny patriotyzm" ;)
I Solo wreszcie wyjaśnił sobie to i owo z synem/klonem Jango o ich wzajemnych relacjach...

Użytkownik holger edytował ten post 23.06.2006 - |22:11|

• 0

#18 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów

Napisano 24.06.2006 - |09:02|

Grrr..........gdyby nie to że 50 zł kosztuje to już bym miał :( Nie mogę się przemóc do wydania takiej "fortuny" ;) Tylko czemu okładka Unyfing Force jest taka podobna do Wektora Pierwszego ? ( chodziło o zamknięcie sagi czy zwyczajny zbieg okolicznosci ? )
  • 0

#19 Jedi Leonikus

Jedi Leonikus

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 337 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 25.06.2006 - |13:37|

Grrr..........gdyby nie to że 50 zł kosztuje to już bym miał :( Nie mogę się przemóc do wydania takiej "fortuny" ;) Tylko czemu okładka Unyfing Force jest taka podobna do Wektora Pierwszego ? ( chodziło o zamknięcie sagi czy zwyczajny zbieg okolicznosci ? )

UF zamyka sagę NEJ.
  • 0

#20 asik

asik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 19.01.2007 - |19:41|

Ostatnio wyszedł e-book karen traviss opowiadający co się dział z Bobą w czasie wojny z YV.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych