Skocz do zawartości

Zdjęcie

Mr. Eko

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
106 odpowiedzi w tym temacie

#1 Minsc[PL]

Minsc[PL]

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 22.10.2005 - |00:20|

Po tych pięciu odcinkach serialu i kilku momentach w których wystąpił Mr. Eko, wydaje mi się iż może on być również rozbitkiem z samolotu, tyle tylko, że tego w którym przemycano narkotyki :hyhy: i w którym to odniósł śmiertelne obrażenia Boone. Wszak Boone z Locke'm znaleźli tam paszport bodajże nigeryjski i jeszcze coś, znaleźli również jedno ciało, a wątpię, żeby z TAKIM ładunkiem leciała jedna osoba ;) A innych ciał wokół samolotu nie było.
Wskazuje na to również jego dobra znajomość wyspy, Sawyer od razu zauważył, że to jest przewodnik Any Lucii, a nie poznałby tak chyba tejże wyspy przez te 40 kilka dni. Musi być tam dłużej...
Więc może jest rozbitkiem z drugiego (pierwszego) samolotu?

:D
  • 0
Siostra Jadwiga powiada: "Kto w sygnaturce głupstwa bezbożne pisze, w czeluściach piekielnych sczeźnie!"

#2 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 22.10.2005 - |10:33|

Być może Minsc ma racje, specjalnie mogli wstawić takiego gościa do ekipy lucii żebyśmy myśleli że też jest z tyłu samolotu .... a tutaj byłby wałek i okazało sie że jest z drugiego .... dobra robota Minsc :) po tym 5 odcinku wywarł namnie bardzo dobre wrażenie, szczególnie kiedy pomógł Jinowi znaleść Michaela w ogóle spooko gościu ...
  • 0
Whatever happens, happens !!!

#3 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 22.10.2005 - |14:37|

no może i masz rację chociaż warto zwrócić uwagę że Locke zna wyspę całkiem nieźle tzn dużo dużo lepiej niż inni lostowicze a chyba nie ma wątpliwości że leciał lotem 815. chociaż możliwość podstawienia Mr. Eko wydaje się kusząca przyznam :D no a żeby pociągnąć wątek podstawienia to może nie tylko mógłby być z innego lotu, może jest podstawiony przez Innych tak jak Ethan. może dlatego "czuje w powietrzu" ich obecność bo jest jednym z nich. no a poza tym owszem fajny koleś tylko nie podobał mi się motyw na źródełkiem bo wtedy wyraźnie coś poczuł i schował się w busz zostawiając Jina jakby na przynęte a kiedy zobaczył że wychodzi Mike i nikt poza nim to wtedy się pojawił. no to mi się nie podobało i coś mi mówi że pan Eko odbije się echem w tym serialu :P
pzdr
  • 0
back from the dead :D

#4 czarownica

czarownica

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 22.10.2005 - |15:21|

Przy temacie "Spoiler Zone" jest link podany przez użytkownika jesteMTu do zdjeć z odcinka 07 "The Other 48 Days" tutaj
Wynika z nich, że Eko jest pasażerem z części ogonowej samolotu. Na zdjęcieach pomaga wyławiać z wody pozostałych rozbitków :)

Użytkownik czarownica edytował ten post 22.10.2005 - |15:24|

• 0

#5 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 22.10.2005 - |15:42|

ale zwróć uwagę na kolejne zdjęcia. widać że Mr. Eko ciągle otaczał się dwójką dzieci (to do jednego z nich należał miś niesiony przez The Others), a właśnie na dzieciach najbardziej zależało Innym. i druga sprawa widać że w grupie doszło do jakichś walk (z jakiego powodu lub o co trudno na razie ocenić) i pan Eko bierze w nich udział i biję się z tymi których wśród nowej grupki lostowiczów już nie ma. więc nie wiem czy te zdjęcia coś wyjaśniają. :hyhy: Mr. Eko jest na razie man of mystery co by calkiem zgrabnie uzupełniało trójcę :P
  • 0

#6 czarownica

czarownica

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 22.10.2005 - |16:58|

Tak, ale Eko jest na zdjęiach w garniturze, trochę dziwne by było, żeby wcześniej chodził tak ubrany po wyspie :P A co do dzieci, to mam pewną teorię, może Eko był ich opiekunem w samolocie, lub zaopiekował się nimi po katastrofie (bo np. stracili rodziców)? I czuje się za nie odpowiedzialny. Ta scena o której wspominasz, to scena walki z Innymi, zauważ że osoba która atakuje Eko jest na bosaka. Być może Eko wyruszył z Jinem na poszukiwanie Walta, bo chce te dzieci odzyskać. Poza tym jak oddziela się z nim od grupy Anny Lucii, to nie protestują za bardzo, bo może rozumieją, że musi je odnaleść...
A ta walka, to mogła się wydarzyć wtedy, gdy Inni przyszli zabrać tą małą parkę
Wydaje mi się, że nie należy do grupy Innych, ani z nimi nie sympatyzuje...
Zgadzam się natomiast w całej rozciągłości z Twoim ostatnim zdaniem, facet jest baaardzo tajemniczy :afro: i może dać czadu w filmie :)
  • 0

#7 czarownica

czarownica

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 22.10.2005 - |19:50|

No to czas pokaże, jeśli zobaczymy Eko jak siedział w samolocie, to już na pewno znikną domysły skąd jest...
Ja na razie przeanalizowałam dostępne fakty i w większości wskazują na to, że do "Others" Eko nie należy. Poza tym, to by było śmieszne, żeby facet (jeśli należy do grupy Innych) założył garniak i udał się elegancko na powitanie rozbitków.... Etan miał gorsze ciuchy... pomyślcie trochę ...dżizas... ;)
Jedynie, co może być zastanawiające, to czy jest dobrym, czy złym facetem? Przypominam, że podobne wątpliwości były z niektórymi strarymi bohaterami kiedy na poczatku poznawaliśmy ich historię... Koniec, korbka! :D

Użytkownik czarownica edytował ten post 22.10.2005 - |19:51|

• 0

#8 bartek

bartek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 23.10.2005 - |15:42|

Eko jest chyba narazie najciekawsza postacią wprowadzoną w tym sezonie. (Choc osobiscie liczę ze Ana-Lucia sie rozkręci:) ). W pewien sposób przypomina mi Locka, tajemniczy, niewiele o nim wiadomo. Dobrze orientuje sie w topografii wyspy, zna troche zwyczaje Innych. Pewne jest ze nie pomógl Jinowi szukac Michaela z dobrego serca. On tez chce cos odnalezc...
  • 0

#9 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 17.11.2005 - |12:25|

Ja mam dziwne wrażenie,że ten Eko pochodzi z samolotu,który znaleźli Boone i Locke,no i na pewno pochodzi z Afryki.

na pewno to będzie kiedyś koniec świata :D a twoje wrażenia są błędne
Pan Eko był na pokładzie samolotu to on ratował ludzi, a potem wyciągał zwloki. razem z Ana-Lucia tworzą odpowiednik pary Jack-John, chociaż nie do końca. bo widać po Eko, że jest trochę wierzący (mówi o modleniu się), a trochę racjonalny. something like man of science and man of faith in one :P
ale myślę o panu Eko jako o pozytywnej postaci i wyaje mi się, że to on a nie Ana-Lucia mogą wnieść do Lost powiew świeżej bryzy (z Hawajów :D)
aha no i to milczenie trwające przez 40dni to wyraźne nawiązanie do Jezusa. pokutował ;]
pzdr
  • 0

#10 czarownica

czarownica

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 18.11.2005 - |16:44|

Coraz bardziej podoba mi się ta postać! Bardzo dobrze, że twórcy serialu włączyli go do głównego składu :)
Tym bardziej, bo przyda się filmowi dodatkowy mocny męski charakter! Za radical-- na pewno wnosi do Losta dużo świeżości.
Co do samej postaci... Po tym jak go pokazano, jako religijnego człowieka zastanawiam się, czy przed katastrofą nie był misjonarzem głoszącym Słowo Boże gdzieś wśród plemion w jakiejś dzungli lub coś w tym guście... to by mogło tłumaczyć fakt, że doskonale się porusza po dzikim terenie.
  • 0

#11 Kasia

Kasia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 19.11.2005 - |11:14|

Czarownica to by było całkiem możliwe... Tylko ten garnitur trochę mi nie pasuje. Mr. Eko jest dziwny, nie ma co. Ta jego pokuta... Bardzo ciekawa postać :). Mi też trochę przypomina Locka. Ciekawa jestem co zrobią z nim dalej i jak dogada się z rozbitkami1.
  • 0

#12 czarownica

czarownica

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 25.11.2005 - |16:06|

Po ostatnim epizodzie to chciałabym nazwac Ecko "Man with balls" :D zwłaszcza po tym, jak doprowadził rozhisteryzowanego Jacka do pionu. Ale na poważnie to pasuje mi także stwierdzenie "Man of peace", bo jest pokojowo nastawiony i potrafi uspokajać ludzi.
  • 0

#13 Sjuks

Sjuks

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.11.2005 - |15:00|

Witamwszystkich to moj pierwszy post :) stalem sie nowym maniakiem Lost'a ;)

Dla mnie Mr. Eko to ewidentnie ksiadz/pastor lub byly ksiadz/pastor. Wskazuja na to wg mnie to, ze:

1. Wyłlowil ciala z wody.
2. Zadal sobie pokute po zabiciu dwoch "Others" (40 dni).
3. Biblia - wzial ją do reki i rzucil na nia dziwne spojrzenie, co kieruje mnie bardziej do tego ze jest on bylym duchownym.
4. Poszedl z Jinem szukac Michaela.
5. Biorac Sawyera na swoje barki powiedzial Lucii ze robi to dla siebie, co to moze znaczyc? moze po prostu ma w sobie bardzo duzo dobra i nie moze patrzec bezczynnie na to co sie z nim dzieje.
6. Nie kieruje sie zemsta, przekonuje Jacka by odlozyl bron.

Ogolnie bardzo podoba mi sie ta postac i zastanawia mnie co on wyrzezbil sobie na tym swoim kijku ;) Mysle ze niedlugo bedzie odcinek poswiecony wlasnie jego historii przed katastrofa i moze wtedy jakiej watpliwosci co do jego osoby zostana rozwiazane ;)

Użytkownik Sjuks edytował ten post 28.11.2005 - |15:59|

• 0

#14 Blah

Blah

Plutonowy

• Użytkownik
  • 372 postów

Napisano 28.11.2005 - |22:16|

A mi sie wydaje ze Eko mial sporo na sumieniu zanim stal sie duchownym(moze nie tyle ksiedzem co po prostu osoba mocno wierzaca).
jego postura raczej nie przypomina ksiedza,ani to ze potrafil zabic dwie osoby
  • 0

#15 Danielle

Danielle

Szeregowy

• Email
  • 55 postów
  • MiastoOgra

Napisano 29.11.2005 - |08:28|

Moze jest Hutu albo Tutsi ?? Albo bylym ludozercą, co sie nawrócił?? :P Czas pokaze. :)
  • 0

Dołączona grafika

Największy bład popełnia ten, kto myśląc, że może zrobić niewiele - nie robi nic...

#16 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 01.12.2005 - |10:44|

chyba nie jest żadnym pastorem, po prostu zna historię relgii, nie ma w tym chyba nic dziwnego. zresztą to co mówi do Locka "nie myl przypadku z wiarą" świadczy o tym, że chłop ma zdrowe podejście i to mi się podoba. jest otwarty jak na razie, nie przegina w żadną stronę. oby tak dalej, bo od samego początku twierdziłem, że to mr.Eko anie A-L mają coś do zaoferowania widzowi Lost.
pzdr
  • 0

#17 makron

makron

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 02.12.2005 - |05:58|

Tak sobie pomyslalem, ze officialnym forum losta sa ludzie od wkrecania np Ecko mimo iz mam stalowe argumenty i jestem w 100% pewny ze nie jest jednym z others, ale kiedy ktos o tym wspomni to jednak mozna sie zaczac nad tym zastanawic, " a moze jednak? "
Ecko to bombowa postac jak dla mnie, ale jeszcze dopuki sie nie rozkreci nie przebije Locke.
  • 0

#18 lucaa_rules

lucaa_rules

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoOpole

Napisano 02.12.2005 - |16:58|

nie no nie doszkujmy się kolejnych rewelacji typu, Ana lucia była komandosem :D
Eko postać jak najbardziej pozytywna, wierząca, jak na mój gust taka II wersja Lock'a , po spotkaniu tych dwóch panów może się wiele wydarzyć i mam nadzieje ,że się wydarzy :)
  • 0

#19 L o c k e

L o c k e

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 03.12.2005 - |00:14|

Mnie też podoba się ta postać(bardzo spokojny i tajemniczy).Tej teorii księdza-pastora to bym nie odrzucał.
  • 0

#20 Kasia

Kasia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 04.12.2005 - |16:41|

Sama nie wiem co myśleć o tym jego domniemanym duchowieństwie... Ciekawe kiedy wreszcie będzie odcinek o nim. Może wtedy czegoś konkretnego się dowiemy. Wiadomo już, że lubi dzieci (nie wiem czy dobrze to okresliłam), jest bardzo religijny, małomówny, wytrwały (wytrwał w swojej pokucie), dobrze zna wyspę, zna się na przyrodzie.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych