Skocz do zawartości

Zdjęcie

Armageddon (1998)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Desmatrix

Desmatrix

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 01.10.2005 - |10:04|

To jest film.... klasyka. Apropo - ma moze ktos namiary na soundtracka z tego filmu.
  • 0

#2 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 01.10.2005 - |13:43|

Mam wrażenie że cały ten wielgachny post miał na celu pytanie o soundtracka :> Bo zdanie "To jest film.... klasyka." można podpiąć pod wiele filmów :P

Pozatym gdybym nie znał tego filmu za cholerę nie miałbym pojęcia o czym ty mówisz. Więc napisz o nim coś więcej niż to że jest klasyką, to wtedy temat zostanie...
  • 0

->1019<-

#3 Desmatrix

Desmatrix

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 01.10.2005 - |18:55|

Tylko dlatego nie napisalem o czym jest ten film poniewaz nie znam osoby która nie wiedziałaby co to za film, a jeszcze jak jest to osoba która czyta forum o filmach Sci-Fi to wiesz..... ale oczywiście mogą się zdarzyć wyjątki dlatego napisze :

Naukowcy NASA odkrywają, że do Ziemi zbliża się asteroida równa powierzchni stanu Teksas, pędząca w szybkością 35 000 kilometrów na godzinę. Jeżeli zderzy się z Ziemią, nasza planetę czeka nieuchronna zagłada. Szef NASA Dan Truman zdaje sobie sprawę, że zapobiec katastrofie może jedynie misja promu kosmicznego, której uczestnicy wylądują na asteroidzie, wywiercą w niej otwory i umieszczą w nich ładunki nuklearne. Jedynym człowiekiem, który zdolny jest poprowadzić taka misję jest Harry Stamper, światowej klasy specjalista od wierceń naftowych. Los świata spoczywa w jego rękach..

A co do sountracka to po części miałeś rację :P bo za cholere nie mogę go znaleźć w necie.
  • 0

#4 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 01.10.2005 - |19:42|

szczerze mówiąc uważam go za jeden z najgorszch filmów sci-fi jakie widziałem; a obsada i poziom aktorski... :censored: jak to oglądalem to nie wiedziałem czy sobie oczu nie wykłuje :P
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#5 bartek

bartek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 01.10.2005 - |20:50|

Pamiętam, że jak pierwszy raz obejrzałem film, to mi się nawet spodobał. Byłem wtedy jednak jeszcze młody.

Po mnie więcej 2 latach obejrzałem ponownie w TV. Dopiero wtedy zauważyłem że jest to nie za dobry film. Przeszkadza najbardziej: Ben Affleck i patetyzm tego filmu.

Szkoda Bruce'a na takie produkcje...
  • 0

#6 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 02.10.2005 - |21:20|

Film taki sobie. Może nie jest najwyższych lotów, ale pokazuje bardziej realistyczną wersję wydarzeń, która może sięstać w naszych czasach. no i techniczne możliwości są też dzisiejsze. Co do obsady - nie powiem, ale występuje tu wielu znanych mi i niekiedy lubianych aktorów, choć poziom aktorski wcale nie jest na wysokim poziomie.
Co do samego filmu - o ile dobrze pamiętam - był zrobiony jako sensacyjka z elementami S-F, a może na odwrót :> . Ale odniósł on sukcen na innym poziomie. Otóz naukowcy zajmujący się badaniem kosmosu w celu poszukiwania niebezpiecznych obiektów iuznali ten film za przełomowy, gdyż wpłynął on mocno na świadomość ludzi w tym temacie.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#7 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 03.10.2005 - |08:29|

Może nie jest najwyższych lotów, ale pokazuje bardziej realistyczną wersję wydarzeń

realistyczną??????? :blink: po pierwsze wysadzenie asteroidy to nie najlepszy pomysł; nie wiadomo czy deszcz odłamków nie jest gorszy od jednego dużego; poza tym sceny wiercenia i jazdy z bombą :ph34r: ; co więcej prom który ma tamiego kopa?? i taki zasięg przy tych samych gabarytach?? no chciałbym to zobaczyć!!!
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#8 Mixer

Mixer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 07.06.2006 - |15:29|

Wielki film z wielka obsada i wielkim scenariuszem!!! nie ma lepszego filmu o zagladzie Ziemi zwiazanego z asteroida :afro: a soundtrack?! - Aerosmith wymiataja B)
  • 0

#9 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 08.06.2006 - |13:16|

Film fajny, widowiskowy, dowcipny ale co do realności... hmmm to bajka :)

Aczkolwiek najlepiej sie odprężam przy tym filmie :)

Mam soundracka dwupłytowego z tego filmu mogę go gdzies wrzucic tylko muszą byc chętni
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#10 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów
  • MiastoGrudziądz / Doncaster

Napisano 08.06.2006 - |13:42|

No też mam soundtracka z tego filmu. :) Tzn. zarówno soundtracka jak i OST. :) Muzyka jest świetna w tym filmie.
  • 0
Name:Cholek
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England

Member of SG-NORTH TEAM?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych