Armageddon (1998)
Rozpoczęty przez
Desmatrix
, 01.10.2005 - |10:04|
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 01.10.2005 - |10:04|
To jest film.... klasyka. Apropo - ma moze ktos namiary na soundtracka z tego filmu.
Napisano 01.10.2005 - |13:43|
Mam wrażenie że cały ten wielgachny post miał na celu pytanie o soundtracka :> Bo zdanie "To jest film.... klasyka." można podpiąć pod wiele filmów
Pozatym gdybym nie znał tego filmu za cholerę nie miałbym pojęcia o czym ty mówisz. Więc napisz o nim coś więcej niż to że jest klasyką, to wtedy temat zostanie...
Pozatym gdybym nie znał tego filmu za cholerę nie miałbym pojęcia o czym ty mówisz. Więc napisz o nim coś więcej niż to że jest klasyką, to wtedy temat zostanie...
->1019<-
Napisano 01.10.2005 - |18:55|
Tylko dlatego nie napisalem o czym jest ten film poniewaz nie znam osoby która nie wiedziałaby co to za film, a jeszcze jak jest to osoba która czyta forum o filmach Sci-Fi to wiesz..... ale oczywiście mogą się zdarzyć wyjątki dlatego napisze :
Naukowcy NASA odkrywają, że do Ziemi zbliża się asteroida równa powierzchni stanu Teksas, pędząca w szybkością 35 000 kilometrów na godzinę. Jeżeli zderzy się z Ziemią, nasza planetę czeka nieuchronna zagłada. Szef NASA Dan Truman zdaje sobie sprawę, że zapobiec katastrofie może jedynie misja promu kosmicznego, której uczestnicy wylądują na asteroidzie, wywiercą w niej otwory i umieszczą w nich ładunki nuklearne. Jedynym człowiekiem, który zdolny jest poprowadzić taka misję jest Harry Stamper, światowej klasy specjalista od wierceń naftowych. Los świata spoczywa w jego rękach..
A co do sountracka to po części miałeś rację bo za cholere nie mogę go znaleźć w necie.
Naukowcy NASA odkrywają, że do Ziemi zbliża się asteroida równa powierzchni stanu Teksas, pędząca w szybkością 35 000 kilometrów na godzinę. Jeżeli zderzy się z Ziemią, nasza planetę czeka nieuchronna zagłada. Szef NASA Dan Truman zdaje sobie sprawę, że zapobiec katastrofie może jedynie misja promu kosmicznego, której uczestnicy wylądują na asteroidzie, wywiercą w niej otwory i umieszczą w nich ładunki nuklearne. Jedynym człowiekiem, który zdolny jest poprowadzić taka misję jest Harry Stamper, światowej klasy specjalista od wierceń naftowych. Los świata spoczywa w jego rękach..
A co do sountracka to po części miałeś rację bo za cholere nie mogę go znaleźć w necie.
Napisano 01.10.2005 - |19:42|
szczerze mówiąc uważam go za jeden z najgorszch filmów sci-fi jakie widziałem; a obsada i poziom aktorski... :censored: jak to oglądalem to nie wiedziałem czy sobie oczu nie wykłuje
Najciemniej jest pod jabłonią.
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Est modus in rebus
Horacy
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 01.10.2005 - |20:50|
Pamiętam, że jak pierwszy raz obejrzałem film, to mi się nawet spodobał. Byłem wtedy jednak jeszcze młody.
Po mnie więcej 2 latach obejrzałem ponownie w TV. Dopiero wtedy zauważyłem że jest to nie za dobry film. Przeszkadza najbardziej: Ben Affleck i patetyzm tego filmu.
Szkoda Bruce'a na takie produkcje...
Po mnie więcej 2 latach obejrzałem ponownie w TV. Dopiero wtedy zauważyłem że jest to nie za dobry film. Przeszkadza najbardziej: Ben Affleck i patetyzm tego filmu.
Szkoda Bruce'a na takie produkcje...
Napisano 02.10.2005 - |21:20|
Film taki sobie. Może nie jest najwyższych lotów, ale pokazuje bardziej realistyczną wersję wydarzeń, która może sięstać w naszych czasach. no i techniczne możliwości są też dzisiejsze. Co do obsady - nie powiem, ale występuje tu wielu znanych mi i niekiedy lubianych aktorów, choć poziom aktorski wcale nie jest na wysokim poziomie.
Co do samego filmu - o ile dobrze pamiętam - był zrobiony jako sensacyjka z elementami S-F, a może na odwrót :> . Ale odniósł on sukcen na innym poziomie. Otóz naukowcy zajmujący się badaniem kosmosu w celu poszukiwania niebezpiecznych obiektów iuznali ten film za przełomowy, gdyż wpłynął on mocno na świadomość ludzi w tym temacie.
Co do samego filmu - o ile dobrze pamiętam - był zrobiony jako sensacyjka z elementami S-F, a może na odwrót :> . Ale odniósł on sukcen na innym poziomie. Otóz naukowcy zajmujący się badaniem kosmosu w celu poszukiwania niebezpiecznych obiektów iuznali ten film za przełomowy, gdyż wpłynął on mocno na świadomość ludzi w tym temacie.
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 03.10.2005 - |08:29|
realistyczną??????? po pierwsze wysadzenie asteroidy to nie najlepszy pomysł; nie wiadomo czy deszcz odłamków nie jest gorszy od jednego dużego; poza tym sceny wiercenia i jazdy z bombą ; co więcej prom który ma tamiego kopa?? i taki zasięg przy tych samych gabarytach?? no chciałbym to zobaczyć!!!Może nie jest najwyższych lotów, ale pokazuje bardziej realistyczną wersję wydarzeń
Najciemniej jest pod jabłonią.
Est modus in rebus
Horacy
Kartezjusz
C.S. Lewis
Est modus in rebus
Horacy
Kartezjusz
C.S. Lewis
Napisano 07.06.2006 - |15:29|
Wielki film z wielka obsada i wielkim scenariuszem!!! nie ma lepszego filmu o zagladzie Ziemi zwiazanego z asteroida :afro: a soundtrack?! - Aerosmith wymiataja
Napisano 08.06.2006 - |13:16|
Film fajny, widowiskowy, dowcipny ale co do realności... hmmm to bajka
Aczkolwiek najlepiej sie odprężam przy tym filmie
Mam soundracka dwupłytowego z tego filmu mogę go gdzies wrzucic tylko muszą byc chętni
Aczkolwiek najlepiej sie odprężam przy tym filmie
Mam soundracka dwupłytowego z tego filmu mogę go gdzies wrzucic tylko muszą byc chętni
Napisano 08.06.2006 - |13:42|
No też mam soundtracka z tego filmu. Tzn. zarówno soundtracka jak i OST. Muzyka jest świetna w tym filmie.
Name:Cholek
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England
Member of SG-NORTH TEAM?
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England
Member of SG-NORTH TEAM?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych