Skocz do zawartości

Zdjęcie

(T)Raumschiff Surprise - Periode 1 (2004)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 29.09.2005 - |00:46|

Piszę tu, bo to jednak SciFi. Chociaż to komedia. Chyba... :>
No więc tak - z humorem niemieckim jest pewien problem bo jest po prostu mało zabawny.
Ten film to parodia Star Wars, Star Treka i czegos tam jeszcze.
Humor to ciagle aluzje o homoseksualistach. Moze to i zabawne ale nie przez poltorej godziny... :wacko:
Generalnie - film sie nie umywa do Spaceballs. A tresc jest nudniejsza nawet niz w pochodzacej sprzed paru lat parodii Star Treka (tytul juz mi wylecial z glowy).
Jednym slowem mozna sobie film (z polskim dubbingiem) chyba darowac, no chyba ze sie czlowiek juz bardzo w domu nudzi.
W skali 1-10 -> 4 punkty.

Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 29.09.2005 - |00:48|

• 0
Dołączona grafika

#2 slaweeek

slaweeek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 29.09.2005 - |10:49|

eee tam :) ja tam sie świetnie bawiłem a u mnie w rodzinie są już po tym filmie kultowe komentarze typu:
jestem hermes posłaniec bogów
kto wchodzi od tyłu ?
dzidzia patrz w okno :D

a tak poważnie to.
chyba pierwsza parodia, w której efekty specjalne są na przyzwoitym poziomie.

dowcip faktycznie nie należy do nadmiernie przeintelektualizowanych ale jak puściłem film w trakcie imprezy dla kilku znajomych to towarzystwo bawiło sie doskonale.

pierwsza połowa zdecydowanie lepsza a sceny walk z taksówką w trakcie lotu do królowej Migdali powalają :)

jak ktoś mie szuka rozważań intelektualnych i prawd objawionych w filmie to daję solidne 7,5 na 10

Użytkownik slaweeek edytował ten post 29.09.2005 - |10:51|

• 0

#3 saggi

saggi

Wielki Organizator

• VIP
  • 875 postów
  • MiastoPOZNAŃ

Napisano 29.09.2005 - |15:52|

Mi też ten filmik się podobal. Mile oderwanie od myślenia, bo na tym filmie nie trzeba bylo myśleć, tylko się śmiać :D .

Co bylo najfajniejsze?
"I myju myju tu, i pucu pucu tam" =]

Śmiesznotka mila do obejżenia :] w stylu wszystkich tych zwariowanych komedi.

:afro:
  • 0

#4 Ursus

Ursus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 30.09.2005 - |20:28|

rewelacyjna komedia plytki humor ale smieszy ;) i o to chodzi mzoe za duzo aluzji do homoseksualistow ale i tak wesolo ;) zawsze milospedzone 1,5h :) dabing polski jest rewelacyjny lepszy niz w Mrocznym widmie ;)

efekty specjalne bardzo dobre jak na parodie a i wiele powznych filmow ma gorsze.

najlepszy tekst?? badz "foczki nie leca jak im [beeep]sz na fortepianie" jakos tak :) albo "chca nam zrobic zaziu i kompetnie wbrew ;)" badz wierszyk imperatora o "30 lat bez mala przyszla na swiat lysa pala, spenily sie me najskrytsze sny, Jezu to byles ty" albo "siemka sciemka" itd itp ;)

"pojdziesz z moi na zakupy :) "

to mnie rozwala ale nie mam odwagi na zadnej kolezance wyprobowac;)
  • 0

#5 Jack Gryffin

Jack Gryffin

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 01.10.2005 - |06:05|

Mnie jakoś ten humor nie rozśmieszył. Nie pałam może specjalną sympatią ani do homoseksualistów ani trekerów, ale film ten przekraczał zbyt wiele granic. Jak dla mnie było to wałkowanie przez 90 min tego samego żartu :(.
  • 0
Mamy dokładnie tyle wolności ile jesteśmy wstanie sobie wywalczyć i dokładnie tyle ile jesteśmy w stanie obronić!!!

#6 ceta

ceta

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 18.10.2005 - |18:18|

Faktycznie filmik taki sobie :(
nie to co Spaceballs - klasyka :P

No więc tak - z humorem niemieckim jest pewien problem bo jest po prostu mało zabawny.

Z humorem niemieckim nic złego się nie dzieje, jest ok, ten film to po prostu naśmiewanie się przede wszystkim z dialektu bawarskiego ... tak samo jak poprzedni film tych samych twórców pt: "But Manitou".
I tak jak później napisałeś - z dubbingiem polskim odpada - niestety trzeba tu potrafić mówić po niemiecku, żeby porządnie się pośmiać :)
  • 0
There is no weakness, there is the Dark Side

#7 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 26.10.2005 - |11:25|

Spaceballs...... i długo nic, a ten film jest płytki, moze i ma w miarę efekty ale humor denny. Taki do obejrzenie wieczorkiem.....
  • 0
Dołączona grafika

#8 VindicatoR

VindicatoR

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoKielce/Wrocław

Napisano 26.10.2005 - |13:27|

No jasne, że Spaceballs (a szczególnie w wersji przetłumaczonej przez TVP1 - z Hełmofonem, Szmocą itp.)! :D

Obejrzałem Zemstę Świrów i mogę śmiało powiedzieć że ten film jest nie tyle płytki, co denny - kilka śmiesznych momentów i nic więcej. Dałbym z litości 2/10.

Co do innych filmów z tego gatunku, to bardzo spodobał mi się Star Wreck - In the Pirkinning (fińska [?] parodia Star Treka, w której kapitan Pirk podbija razem z ruskimi wszechświat na statku CPP Kickstart :D). No i oczywiście Star-Warsowa parodia Stanisława Mąderka :P

Użytkownik VindicatoR edytował ten post 26.10.2005 - |13:29|

• 0
Wenn ist das Nunstruck git und Slotermeyer? Ja!... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput!
http://chorynawyobraznie.blogspot.com/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych