A wziełeś pod uwagę to że napisy z hatak znajdują się też na Napisy.info i napisy.org ?
Tak prawdę mówiąc wiekszosć osób ściaga napisy właśnie z tych dwóch stron.

Tego nie wiem.
Przykladowo, wg danych z portalu napisy.info napisy do 02x01 The Siege - Part 3 sciagnelo 495+214=709 osob.
Wg informacji z portalu napisy.org, napisy do tego odcinka pobraly 463 osoby.
Wg informacji z portalu napisy.gwrota.com napisy do tego wlasnie odcinka pobralo osob 8797.
I to tylko daje nam po dodaniu sumę 9969 osob. Dodajmy do tego jeszcze 1000 (via pomniejsze portale, emule, email, itp) i mamy juz 11.000 osob. Moze wiecej, ale nie mniej.
Teraz - jesli ta jedna osoba udostepnia
napisy do odcinka paru innym (rodzina, przyjaciele) to sie nam juz robi ok 50.000. Czyli populacja takiego np Legionowa.
A w ogole nie wspomnialem przecież o tym że komuś może wpaść do głowy kopiować
te napisy do odcinka SGA 02x01 na płytki CDR czy DVD - i wtedy śmiało możemy pomnożyć 50.000 x 2. Conajmniej.
Tak więc, jeśli odcinek serialu, który ani w Polsce, ani w ogóle w Europie nie był nigdzie (chyba jeszcze nie-jesli juz byl, prosze mnie poprawic) emitowany, a od lipca br zobaczylo go juz w 38 milionowej Polsce conajmniej 50.000 osob, chociaż moze 100 tys. lub wiecej to ktos tu jest marketingowym idiotą. I po stronie polskiej, w której ignoruje się widza zabawiając Mandaryną, i po stronie amerykańsko-kanadyjskiej, gdzie jak myślę, winduje się ceny za nowe seriale do granic absurdu.
A widz, jak to widz - poradzi sobie bo "Polak potrafi: nie kijem go to pałką..." :hyhy:
Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 22.09.2005 - |10:38|