Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 194 - S09E20 - Camelot

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
324 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (280 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (107 głosów [43.50%])

Procent z głosów: 43.50%

2. 9.5 (58 głosów [23.58%])

Procent z głosów: 23.58%

3. 9 (41 głosów [16.67%])

Procent z głosów: 16.67%

4. 8.5 (9 głosów [3.66%])

Procent z głosów: 3.66%

5. 8 (8 głosów [3.25%])

Procent z głosów: 3.25%

6. 7.5 (3 głosów [1.22%])

Procent z głosów: 1.22%

7. 7 (11 głosów [4.47%])

Procent z głosów: 4.47%

8. 6.5 (1 głosów [0.41%])

Procent z głosów: 0.41%

9. 6 (1 głosów [0.41%])

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (3 głosów [1.22%])

Procent z głosów: 1.22%

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (1 głosów [0.41%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (1 głosów [0.41%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (1 głosów [0.41%])

21. 0 (1 głosów [0.41%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 19.09.2005 - |21:25|

SPOILER

BRAK

Zdjęcia: BRAK
  • 0
Master of possimpible ;)

#2 Klorel

Klorel

Organizator

• VIP
  • 195 postów

Napisano 11.03.2006 - |08:22|

Odcinek świetny :) (w porównaniu z 9x19 po prostu genialny :] ) i możecie sobie mówić, że znowu wieśniacy, znowu hologram Merlina gadający jakieś głupoty, ale widok aktywujących się Superwrót i późniejszej walki pomiędzy statkami Ori i naszymi :hyhy: ... po prostu miodzio dla moich oczu.
Dobra, nie będę już więcej tu spoilerował (przecież ktoś może to czytać nie oglądając wcześniej odcinka :]), więc napiszę tylko tyle...
Cliffhanger, który zafundowali nam producenci na końcu tego sezonu Stargate SG-1 jest o niebo lepszy (lepiej wymyślony i w ogóle zrealizowany :clap: ) niż ten, który widzieliśmy w finale sezonu 2-ego Stargate Atlantis.
Gdyby nie to, że mam robotę :hyhy: to oglądnąłbym ten odcinek drugi raz B) .
Po prostu, jak dla mnie, miodzio :] .

Użytkownik Klorel edytował ten post 11.03.2006 - |08:23|

• 0
CO CIĘ NIE ZABIJE, TO CIĘ WZMOCNI.

#3 Spiacyx

Spiacyx

Szeregowy

• Email
  • 5 postów
  • MiastoKRK

Napisano 11.03.2006 - |09:09|

TAK TAK TAK TAK TAK TAK SUPEEEEEEEEEEEEER ocena: 15
No cos niesamowitego, pełno zwrotów akcji, niesamowite sceny walki. 4 statki ori rozwalają flote hataków i nasze BC 304 i statki asgardu.
+ Statek ruskich wprowadzony bardzo szybko
+ Ciekaqwy pomsył na destabilizacje supergate
+ Nie znaleźli broni
+ Przymierze Lucian i Tealc
+ Vala na pokładzie
+ Carter ma przerabane
+ ORi chyba zniszczyli jednego BC 304
+ Pokazanie sie asgardu
+ Dostalismy po dupsku
+ Ciekawa wiesniaczka
+ Trzyma w napięciu
+ Zwolnienie czasu na koncu
Podsumowywujac, najlepszy odcinek tego sezonu. Zapowiada sie niezła jatka, coś czuje że będziemy dostawac lanie chyba że Vala coś ciekawego wymysli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. JA CHCE WIECEJ TAKICH ODCINKÓW !!!!, Wątpie aby bsg E20S2 pobił ten odcinek sg1. Ludzie ogladajcie go, wypas na całej linii, sorki za kolokwializmy ale te emocjee
  • 0

#4 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 11.03.2006 - |09:30|

Dobra, nie będę już więcej tu spoilerował

Eeee tu już się nie spoileruje, jest po premierze, więc piszemy co myślimy.

Ja w odróżnieniu od Klorela, będę troche bardziej negatywny i zacznę od minusów.

Wieśniacy mi ijdą, ale mieszanie mitologi Celtyckiej z Chrześcijaństwem i ta papka o Wyprawach Krzyżowych, na 4,5 lat po zakopaniu wrót, adresy ze znakiem nie aktywnych wrót i takie tam szczegóły irytują mnie jak diabli.

Czemu nie spróbowali na dzieńdobry wyjąć tego miecza? A tak wyjmuje go jakaś dziewczyna (ciekawe czy choć pełnoletnia, na moje oko nie)

małym Plusem było drugie przesłanie Daniela :) i "TO NIE JEST MAGIA" wyczucie czasowe to oni mają :)

reszta odcinka, taka nijaka, a potem BITWA

oj jak fajnie sobie myśle zobaczymy walkę jakiej ten serial nie widział 9i tak plus za to zakończenie, ale to nie to czego oczekuję po finale 9 sezony.
Niby większe niż 7x21-22 ale tak naprawdę BARDZIEJ żAłOSNE.

już tłumaczę:

Floty jakie stają na przeciw siebie:
Jeden Statek Asgardu (mogę uwierzyć że nie było więcej w okolicy, ale dla ich napędu to chyba nie jest taki problem) no ale plus ze ktoś się stawił, poza tym jedyny statek który dzielnie sie bronił.
Ziemianie oj tu było ciekawiej, Odyseja, plus teraz rosjanie, miodzio, Dedal wdrodze (niedoleciał :() swoją drogą juz wiemy ze HS nie dolecą, bo widząć tą masakrę floty (nazwijmy ich) "sprzymierzonych mleczarzy" to wątpie by Dedal najpierw tu walczył a potem miał czas na zabawę z Wreith. [hmm zepsuli na początek SGA s3 - nie i tak wiedzieliśmy że nie dolecą)
Wolni Jaffa - kto mi powie jaką flotą się stawili 5? 10 okrętów, no bez jaj, Ci powinni się stawić setką conajmiej....
A i Najemnicy, to dopierowa farsa CAłE 3 HATAKI,
no panowie reżyserzy, to albo walczymy o nasze przetrwanie, albo sprawdzamy siłę wroga...

strona Ori, oj tu jest o wiele lepiej.
Przez wrota przeszły tylko 4 okręty, ale za to jakie. Tu nie mam zastrzeżeń. 4 ich było, ale wystarczająca siła by zmieść komitet powitalny "sprzymierzonych mleczarzy".

Ach byłbym zapomniał TAKTYKA nie istnieje w tej walce....

ziemia wysyła wszystko co ma, reszta nie (co to ma być?)
poza tym walczą tylko duże jednostki a te kilkadziesiąt F302? a tysiące DeathGlider (czy jak tam się to pisze) czemu to nie latało? to by dało na pewno znacznie zwiększyło by możliwości obrony (w końcu co tysiące celów to nie 10) a zawsze taki strzał coś odbiera z osłon, poza tym piękna szansa dla kamikaze, a tak: oj zawiodłem się na tej bitwie oj zawiodłem.

Więc tak za humor dam + (jedna scena która mnie rozbawiła to za mało)
Za fabułe dam - (motyw Merlina i Okrągły stół i te klimaty uważam za porażkę sezonu dziewiatego)
Za walkę dam 6 to było naprawdę coś, ale nie to na co stać reżyserów (pamiętacie ostatnią bitwę z replikaotrami, to ta walka przy niej to pryszcz,)
za efekty dam 8 Wrota i przejście statków miodzio jak to napisał Krorel
Ogólnie za cały odcinek także dam 8, ponieważ zakończenie SG1 bije na głowę. ja chce zobaczyć odcinek 10x01 (a do sga 3x01 mi jakoś nie śpieszno) i powiem szczerze, dałbym 10 gdyby ta bitwa była bardziej efektowna, i bardziej logiczna, bo to naprawdę wygląda jak próba sił a nie pierwsza linia obrony...

edit BSG 2x20 na pewno pobije sg1 9x20. a to zakończenie to ewidentnie efekt spópracy obu ekip, bo BSG bo zniscznie ziemkiego okrętu straznie przypominało efekty z BSG...

Użytkownik Toudi edytował ten post 11.03.2006 - |09:35|

#5 Dante

Dante

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 11.03.2006 - |10:22|

Dałem 10. Szkoda że był tylko jeden statek asgardu. Pod koniec bitwy statki ori rozwaliły juz chyba wszystkich. prtzeżyła tylko Sam. Rzeczywiście porażka ze strony producentów że Tealc zdobył tak mało sojuszników. Trzy 3 statki to jest nic. Flota czekająca na ori też jakaś mała. Wiemy że napewo zostało zniszczony jeden BC 304 więc ktos z sg-1 nie zyje. Domyslam sie że znajda jakieś użądzenia do podrózownaia w czasie bo śmierć np. Mitchela to jakos przezyje ale śmierć Daniela(po raz kolejny) już nie. Ogólnie jednak odcinek śwoetny.
  • 0

#6 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 11.03.2006 - |10:24|

Odcinek swietny, dobry humor, dobra fabula (motyw z rycerzem terroryzujacym wioske genialny), duzo akcji.
Dalem 9.5

Dobra, nie będę już więcej tu spoilerował (przecież ktoś może to czytać nie oglądając wcześniej odcinka ),

To juz jego wina, ogolnie wiadomo ze te topiki sa do komentowania odcinkow, a komentowac mozna tylko te ktore sie obejrzalo. NIkt kto nie ogladal odcinka nie bedzie tu zagladal specjalnie po to by sobie psuc zabawe z odcinka.

Ciekaqwy pomsył na destabilizacje supergate

A jaki to pomysl na ta destabilizacje? :o

Zapowiada sie niezła jatka, coś czuje że będziemy dostawac lanie chyba że Vala coś ciekawego wymysli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Watpie zeby Vala cokolwiek mogla zrobic, to nie McKay :P.

ale mieszanie mitologi Celtyckiej z Chrześcijaństwem

A gdzie tu sie pojawila mitologia Celtycka? :o

i ta papka o Wyprawach Krzyżowych, na 4,5 lat po zakopaniu wrót

Nie zapominaj ze byly drugie wrota ktore byly czynne i uzywane. To tamtedy mogl Merlin przejsc.

adresy ze znakiem nie aktywnych wrót

Znowu mam uczucie ze cos mi umknelo, o co dokladnie ci chodzi?

Czemu nie spróbowali na dzieńdobry wyjąć tego miecza?

Jak to czemu? Przeciez odpowiedz jest oczywista, niewiem jak mogles jej niezauwazyc: Dlatego by przez pol odcinka nas irytowac tym faktem (zaloze sie ze niema fana SG1 na swiecie ktory by sobie tego samego pytania co ty zadawal).

no panowie reżyserzy, to albo walczymy o nasze przetrwanie, albo sprawdzamy siłę wroga...

Mam takie samo uczucie. Jesli chodzi o ORI to mozna uznac mozliwosc wyslania 4erech okretow jako test, ale jesli chodzi o flote sprzymierzonych to nie ma zadnego argumentu usprawiuedliwiajacego dlaczego nie przybyli w pelnej sile.
Jesli Tealc mial czas by doleciec do lucjan, pobawic sie w wieznia i na czas stawic sie przy superwrotach to Jaffa mieli wystarczajaco czasy by sprowadzic conajmniej 50% swojej armady (a to bedzie przynajmniej setka Ha'takow).
Tak samo Asgard, wiadomo ze sie odbudowuje ale nie ma zadnego przeciniwka (o ktorym wiemy) tak wiec wszytskie swoje militarne surowce mogli przeznaczyc na obrone przyczulka, przeciez to ich swiat jest w niebezpieczenstwie tez (ORI dowiedza sie z danych zebranych u Jaffa, czy na Ziemii o polozeniu nowej galaktyki to przyleca i tam by "nawracac" niewiernych).

poza tym walczą tylko duże jednostki a te kilkadziesiąt F302? a tysiące DeathGlider

Dokladnie, tez mnie to zaczyna irytowac, niedlogu to jedyne statki jakie beda uzywane to Mothership i transportowce, a wiadomo przeciez ze 1000 malych celow jest lepsza niz 1 duzy, a dodatkowo mozna zauzywazyc ze okrety ORI maja tylko jedno dziala, glowne tak wiec trafienie w tak szybki i maly obiekt jak bombowiec czy mysliwiec jest malo prawdopodobne.

motyw Merlina i Okrągły stół i te klimaty uważam za porażkę sezonu dziewiatego

Dlaczego?
I to nie jest sam Merlin i okragly stol, ale sezon 9ty (jak i nastepne) opowiada o fundamentach wiary chrzescijanskiej (ktorej jedna z ciekawszych czesci jest wlasnie ta Legenda). Uwazam ze biorac za pewne forme jaka przyjmuja ORI nie byloby lepszego rozwiazania niz to ktore jest.
  • 0

#7 Spiacyx

Spiacyx

Szeregowy

• Email
  • 5 postów
  • MiastoKRK

Napisano 11.03.2006 - |10:31|

Ok. Z tą destabilizajca to sie troche źle wyraźiłem. chodziło mi o korytaż wychodzący. Ale mam takie pytanko??. czemu na wrotach nie zamontowali przesłony albo jakiejś energetycznej bariery. Takiej jak na ziemi. W tedy statki rozpadły by się na niej i nie bylo by walki. Po 2 najlepszym rozwiązaniem była ucieczka zaraz po tym jak ori rozwalili kilka statków. Co do podróży w czasie to jest ona raczej niemożliwa. wydaje mi sie że zniszczony Bc 304 jest ruski statek. Mitchell chyba poleciał f-302 walczyć wiec przeżył, tealc przyleciał puźniej więc tez przeżył, carter raczj także przetrwała!!
  • 0

#8 Dante

Dante

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 11.03.2006 - |10:39|

Zapomniałes o Danielu. To Daniel i Mitchel byłyli na statku ruskich.
  • 0

#9 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 11.03.2006 - |11:22|

A gdzie tu sie pojawila mitologia Celtycka?

Merlin sam w sobie swoją moc posiała z wierzeń celtyckich (On, Pani Jeziora, Morgana, miecz) Choć na pierwszy rzut oka wydaje się nam to Chrescijańskie, to tak naprawdę to jest Celtyckie (kilka konkursów z wiedzy o Wielkiej Brytanii robi swoje)

Znowu mam uczucie ze cos mi umknelo, o co dokladnie ci chodzi?

o poprzedni odcinek i adres 7 symboli na urządzeniu przesuniecia fazy. 7 symbol jest z wrót które 5 tys lat spędziły pod ziemią. Nie aktywne. a Merlin to okres między 500 a 1500 rokiem (a co tam całe średniowiecze mogę pod niego podciągnąć, to nie ma znaczenia)

Tak wiem powiecie, mi że Merlin podróżował w czesie, pewno tym samym sprzętem co w 8x19-20, ale to by wiedział, że Ziemianom wystarczy 5 symboli....

#10 _Bunio_

_Bunio_

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 11.03.2006 - |11:56|

a ja dalem 9
odjalem 1 za :
- miecz wyjety przez dziewczę został ZŁAPANY przez Mitchell'a - zamiast jak w 1 odcinku po rzuceniu go innej osobie (Mitchell do Teal'c) miecz powinien PRZELECIEC nie dając się złapać..... żadne fiksum dyrdum że to inny ryczerz i inne okoliczności mnie nie odwiodą od tego... i basta,,,
- urządzenie - patrzą sie na nie jak szpak w przysłowiową piz... a to samo urzadzenie widzieli 2 razy - w jednym ze starych odcinków gdy jakiś opętaniec kombinował zmienić przeszłość non stop (nie pamiętam już o co tam chodziło dokładnie) a drugi raz podczas walki z replikatorami !!!

Ogólnie odcinek fajowy , ale powiązań to się już nie trzymają - albo za dużo masła żrą i mają skleroze scenarzyści albo zaczęli olewać takie drobinki..... wrrrr....
  • 0

#11 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 11.03.2006 - |12:16|

Ale mam takie pytanko??. czemu na wrotach nie zamontowali przesłony albo jakiejś energetycznej bariery

Moze dlatego ze te stargate byly zbyt duze? Widzielysmy ze statki ORI sa przynajniej 10x wieksze niz Hataki (co moze prowadzic do tego ze Giganci powroca, a jako ze Furlingowie tez maja powrocic to moze Giganci = Furlingi)

Merlin sam w sobie swoją moc posiała z wierzeń celtyckich (On, Pani Jeziora, Morgana, miecz) Choć na pierwszy rzut oka wydaje się nam to Chrescijańskie, to tak naprawdę to jest Celtyckie (kilka konkursów z wiedzy o Wielkiej Brytanii robi swoje)

Tak samo jak wiekszosc wierzen chrzescijanskich jest zaczerpnieta z innych religi (glownie poganskich) wlacznie z BOZYM NARODZENIEM (z waznych swiat tylko wielkanoc jest czysto chrzescijanskim obrzedem - ale tez tylko sam fakt bo swienconka itp. to juz tez zaczerpniete z poganstwa).

o poprzedni odcinek i adres 7 symboli na urządzeniu przesuniecia fazy. 7 symbol jest z wrót które 5 tys lat spędziły pod ziemią. Nie aktywne. a Merlin to okres między 500 a 1500 rokiem (a co tam całe średniowiecze mogę pod niego podciągnąć, to nie ma znaczenia)

Nasze wrota? - nasze wrota oba, maja taki sam punkt wyjscia :]
Ich wrota? - ich wrota nie mogly byc zakopane bo inaczej skad by sie wziela tam religia chrzescijanska? Ludzie tam napewno zostali sprowadzeni juz PO rozpowszechnieniu tej religi w eurpie (no chyba ze merlin sam ich nawrocil i pokonal Goauldow :P).

w jednym ze starych odcinków gdy jakiś opętaniec kombinował zmienić przeszłość non stop (nie pamiętam już o co tam chodziło dokładnie)

"Window of Opportunity", najlepszy odcinek SG-1 EVER (IMHO).

Wątpie aby bsg E20S2 pobił ten odcinek sg1.

Gdybym mial przyjac jedne i te same kryteria oceniania dla BSG, SGA i SGA to na 20sty ostatni odcinek bylo by tak:
BSG - 10
SGA - 1
SG1 - 4,5
BSG 220 pobil wszytsko co do tej pory widzialem.

Użytkownik Modes edytował ten post 11.03.2006 - |12:17|

• 0

#12 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 11.03.2006 - |12:31|

Było bardzo dobrze, ale nie rewelacyjnie, 9.5 można jednak dać. Miło czasem patrzeć jak dostajemy w dupę i to nie tylko my, ale i Jaffa (Ci to już wogóle jeden strzał Ori - jeden Hatak mniej) oraz Asgard.
Widać, że Ori czują się bardzo pewnie, duże, wolne statki strzelające tylko do przodu, wniosek jesteśmy najlepsi nikt nam nic nie może zrobić i na razie niestety tak to wygląda.
Rosyjskie 304 przeszło do historii, ale pewnie Ci co mieli przeżyć to gdzieś się odnajdą, ach ta teleportacja.
Końcówka SG-1 bije SGA na głowę (zaraz oglądam BSG to może się okazać, że tam będzie jeszcze lepiej) naprawdę nie wiadomo jak dadzą radę, czy uciekną i będą kombinować, a w tymczasie Ori zaczną rozwalać różne planety, czy może jednak Vala coś zamiesza, bo innej opcji na razie nie widać.
Dobrze, że trzeba czekać tylko do lipca a nie jak w przypadku BSG aż do października.
  • 0
Master of possimpible ;)

#13 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 11.03.2006 - |12:45|

Nasze wrota? - nasze wrota oba, maja taki sam punkt wyjscia

polecam sezon 1 jak Jack i Carter ladują na lodowcu, tamte wrota mają inny punkt wyjścia!!

#14 Samael

Samael

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 11.03.2006 - |15:03|

Qurde no ja niewim jak niebedzie tych całych Furlingów (bo wsumie to tylko spekulacje) to ja niewidze żadnej możliwości na zniszczenie wroga .Nasze statki to totalna parodia z tymi swoimi rakietami (właśnie to są przynajmniej głowice atomowe czy konwencjonalne bo ten fakt mi troszke umknoł) jedynie tak na poważnie to tam wyglądał statek Azgardu heh ale i tak niespecjalnie dużo zdziałał.Jak juz zostało wspomniane totalne zero taktyki ( no chyba że "wszystkim co mamy we wroga" to jakaś taktyka :blink: )
Teal'c wkońcu oglądał Gwiezdne Wojny tam jak nigdzie była pokazana siła małych mysliwców :]
OK Ponażekałem ale odcinek i tak dostał 10 hehe

Użytkownik Samael edytował ten post 11.03.2006 - |15:05|

• 0

#15 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 11.03.2006 - |15:29|

polecam sezon 1 jak Jack i Carter ladują na lodowcu, tamte wrota mają inny punkt wyjścia!!

Tak, ale my uzywany tych wrot od 603 a nadal wprowadzamy znak "A".
Moze jak tamte wrota byly zakopane (wiec nie szlo sie polaczyc) mozna bylo uzywac zarowno jednego jak i drugiego znaku oznaczajacego punkt wyjscia?
  • 0

#16 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 11.03.2006 - |17:47|

Mała uwaga, dla tych co nie uważnie oglądali ten odcinek. Nigdzie nie zostało powiedziane że Dedal już leci. Tylko że go nie będzie bo jest w galaktyce Pegaza. Co do małej ilości statków Ha`taka to można tak wyjaśnić.
Mała ilość ze strony Jaffa, mają konflikty miedzy sobą.
Mała ilości ze strony Lucjan, no sory, ale ja jeszcze wrogowi z wczoraj bym od razu nie zaufał.
  • 0

#17 fazaPL

fazaPL

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 11.03.2006 - |18:07|

Bardzo ładna i przyjemna końcówka tej serii. W przeciwieństwie do SGA w przypadku SG-1 naprawdę czuję że jest na co czekać. I taki właśnie powinien być ten odcinek. Bardzo fajne są te statki Ori - w poprzednim odcinku jak je pokazywali na ziemi nie wydawały mi się aż tak duże. Wszystko inne zostało już tak czy inaczej napisane wyżej, więc nie będę się powtarzać. Moja ocena: 9,5 :)
  • 0

#18 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 11.03.2006 - |18:08|

Mała ilości ze strony Lucjan, no sory, ale ja jeszcze wrogowi z wczoraj bym od razu nie zaufał.

no to posunięcie zrobili genialne, posłali 3 jednostki na zgrupowanie "wczorajszego wroga" w tym jednostkę z przywódcą, to jest jeszcze bystrzejsze posunięcie...

Tak, ale my uzywany tych wrot od 603 a nadal wprowadzamy znak "A".
Moze jak tamte wrota byly zakopane (wiec nie szlo sie polaczyc) mozna bylo uzywac zarowno jednego jak i drugiego znaku oznaczajacego punkt wyjscia?

to że na komputerze zawsze widzimy znak piramidy, może oznaczać że punkt wyjścia, choć unikatowy, ale pozwala na dowolnego jego zmienianie, wrota i tak go interpretują jako punk wyjścia,
albo grafikowi/informatykowi nie chciało się podmieniać symbolu w programie, nie było by to pierwszy raz....

#19 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 11.03.2006 - |18:29|

no to posunięcie zrobili genialne, posłali 3 jednostki na zgrupowanie "wczorajszego wroga" w tym jednostkę z przywódcą, to jest jeszcze bystrzejsze posunięcie...

A cholera wie jaki system maja Lucjanie. Może on jest Bossem jakiegoś oddziału. Fakt faktem, ze trochę tych statków Ha`taka mają. No i nie źle w du… dostaliśmy
  • 0

#20 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 11.03.2006 - |18:54|

No doobra...dalem 9pkt ale i tak jestem rozczarowany i hmm.. zdegustowany.
Dlaczego? Bo ta cala walka w kosmosie byla bez sensu! Skoro wiedzielismy ze na bron Ori nie ma sily to sorry ale ja na widok statkow Ori bym spieprzal gdzie pieprz rosnie.
Znacie Ogame? To tak jakby 10 czy 20ma mysliwcami atakowac pare OW (albo i Niszczycieli) Ori. Chore!

ps. i teraz co? znowu bedzie "zabili go i uciekl"? Ze wszyscy zgineli a tylko Sam przezyla tyle ze wszyscy sie zapewne w cudowny sposob teleportowali?
Zapytam sie dzieci - moim zdaniem i one w takie bzdury (a moze tym bardziej one) nie uwierzą! Ten serial zaczyna byc tak malo prawdopodobny ze mną czasem (jak dzis) telepie ze zlosci na autorow, ktorzy uwazaja widza za kretyna :wacko:
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych