Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dowcipy O'Neilla

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
68 odpowiedzi w tym temacie

#1 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 01.09.2005 - |14:30|

Jestem nowy więc, przjdę od razu do rzeczy. Który gag tego bohatera podoba Wam się najbardziej. Sądząc z mojej ksywki wiecie już który ja sobie upatrzyłem. Czekam na Was.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#2 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 01.09.2005 - |16:59|

Jestem nowy więc, przjdę od razu do rzeczy. Który gag tego bohatera podoba Wam się najbardziej. Sądząc z mojej ksywki wiecie już który ja sobie upatrzyłem. Czekam na Was.

Hans Olo
To był gag Daniela Jacona .

A jako że niema podobnych teatów , to ten zostaje .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 01.09.2005 - |23:20|

Hans Olo
To był gag Daniela Jacona .
A jako że niema podobnych teatów ,  to ten zostaje .

Wyświetl post

Moze by ten temat rozwinac - i opisac w ogole najsmieszniejsze gagi z serialu?
Bo mi tez sie przypomnial gag, ale znow Daniela ... "-You? - No, not me. Lord Yu."
No i oczywiscie ostatnio panna Wraith i "ciasteczka, sama upiekłam" ale to z SGA. Mistrzostwo swiata. :clap:

Zreszta scenarzysci - zwlaszcza w SGA lubuja sie w takich nawiazaniach do innych filmow:
- a to McKay 'wyzywa' zalotnego Shepparda ze jest jak kapitan Kirk ze Star Treka (ze taki pies na kobiety) /w odcinku o ile pamietam poderwał Pradawną skazaną za dobre serce gdzies na jakims zadu :censored: iu/, a to ostatnio mowi majac naprawic skoczka cos w stylu "a co to, ja jestem MacGyver czy jak?", a to Sheppard zwraca sie do Rona per Chewbacca...
Nowiazan zabawnych do SfiFi jest wiele...jeszcze na deser dodam jak do Jacka przychodzi Daniel i Teal'c z pizza i z vhsem Star Wars ;-) Wszystkie te sceny byly conajmniej wesole jesli nie smieszne. :rolleyes:
  • 0
Dołączona grafika

#4 Macias

Macias

Kapral

• Użytkownik
  • 223 postów

Napisano 18.09.2005 - |22:34|

"You go Yu!" <- :clap:
Ogrodnik, sam niedawno o akcji z pizza pisalem w innym temacie plagiatorze jeden! ;)
  • 0
Osoba, która pisąła do mnie w spraiwe Farka niech zrobi to raz jeszcze, bom [beeep] wołowa i skasowałekm przypadkiem mejla

#5 gzeho_p

gzeho_p

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów
  • MiastoGłogowiany

Napisano 18.09.2005 - |22:54|

Mi sienajbardziej podabały żarty Jacka w 8 sezonie i w lost city,
Najlepsze były te gdy miał wiedzę pradawbych w gowie
chodzi mi o te w stylu:
(po zaprojektowaniu broni na replikatory) podeszedł do niej popatrzył i " Tak Tak nie ma pojęcia co to jest"

Albo jak się okazało że w krzyżówce wpisał adres tej planety zatraconej w ogniu i spojrzał na to z takim skupieniem i powiedział "Tak Jestem głodny"

Rozwalały mnie wszystkie takie momenty.

Użytkownik gzeho_p edytował ten post 21.09.2005 - |11:50|

• 0

#6 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 19.09.2005 - |00:46|

"You go Yu!" <- :clap:
Ogrodnik, sam niedawno o akcji z pizza pisalem w innym temacie plagiatorze jeden! ;)

Wyświetl post

Pisales? A to jakos nie wypatrzylem B)
Coz... po prostu scena z pizza wymiata. Taka jest glupia :hyhy:
  • 0
Dołączona grafika

#7 Unghar

Unghar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 19.09.2005 - |21:22|

Hehe... mi się najbardziej podobają nawiązania do Star Treka....

Carter i O'Neill siedzą w X-302 i sprawdzają systemy.... na koniec pułkownik z prawdziwą "nadzieją" w głosie do Sam:
"Fazery gotowe?"
"Przykro mi, sir" - na to odpowiada Carter, ze śmiertelną powagą.

Prawie popłakałam się ze śmiechu.
  • 1

#8 gzeho_p

gzeho_p

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów
  • MiastoGłogowiany

Napisano 20.09.2005 - |19:06|

To było mocne :D
Było kilka takich momentów z fazerami

Ale najbardziej mi się podobała akcja z odcinka "Prometeus unbound"

Carter rozmawia z O'Nellem po tym jak odbył naradę z dowództwem (są teraz na statku )

I Jack mówi "Nie zgodzili się.."
A Carter Jak to nie zgodzili się na tą akcję, nie nie na to się zgodzili i życzyli jak zwykle powodzenia, ale nie zgodzili się na nazwę statku.
"Sir nie możemy nazwać statku Enterprise"

Cała ta scena mnie po prostu rozwaliła :clap: ,jeszcze na koniec z taką rezygnacją spytał dlaczego nie mogą :D .

Użytkownik gzeho_p edytował ten post 20.09.2005 - |20:24|

• 0

#9 Macias

Macias

Kapral

• Użytkownik
  • 223 postów

Napisano 20.09.2005 - |21:02|

To bylo w "Prometheus" albo "Unnatural Selection".Ale poza tym trafiles w 10tke,motyw swienty.Szczegolnie jak Jack westchnal...:D
  • 0
Osoba, która pisąła do mnie w spraiwe Farka niech zrobi to raz jeszcze, bom [beeep] wołowa i skasowałekm przypadkiem mejla

#10 Dragonspirit

Dragonspirit

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 05.11.2005 - |23:17|

Bosko rzeczywiście - to było w Unatural selection. Windows of Oportunity i ich gra w golfa, albo przejazd Jacka rowerem też super :) Mnie sie bardzo podobają momenty w których Jack krzyczy na Carter żeby mu tłumaczyła po ludzku te wszystkie rzeczy.
  • 0

#11 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 17.11.2005 - |00:14|

Sorry za tą karygodną pomyłkę na sam poczatek, żałuję, że nie sprawdziłem wcześniej, a odcinek ten widziałem dawno temu. Sorka także za długą nieobecnosć, ale czekałem na istałkę i w koncu starzy zdecydowali sie mnie dofinansować, wiec oto jestem. Pomyłek więcej postaram sie nie popełnić. Tak mi dopomóż Bóg (i tu możecie sobie wybrac dowolne starożytne bóstwo;).
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#12 Gauss

Gauss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • MiastoOlsztyn / Gdansk

Napisano 01.12.2005 - |22:43|

Kilka z tych, ktore zapadly mi w pamiec (wiekszosc z ich to humor sytuacyjny wiec slowa nie oddadza calej tresci, ale ci co widzieli odcinki beda wiedzieli o co dokladnie chodzi ):

W pilocie Atlantisa kiedy w koncu udaje sie wylaczyc System obrony w postaci goniacej Helikopter sondy-pocisku.
John: That was diffrent. ( To bylo cos innego )
Jack: For me... Not so much. ( Dla mnie... Nie za bardzo )

Z odcinka Phrometeus.
Jack: Thor! Buddy! Nice timing. ( Thor! Stary! Niezle wyczucie czasu )

Cala sytuacja z odcinka Cure - mieszkancy planety przygotowuja sie na spotkanie z najinteligentniejszymi i najlepszymi przedstawicielami Ziemi. Z wrot wychodzi SG1 w skladzie Jack, Sam, Jonas, Teal'c i Jack wita ich:
Jack: Howdy folks! ( Siema ludzie! )

No i oczywiscie odcinek The other guys a tam text ( o Goul'dach):
Jack: Oh some overdressed, over-the-top, bad guy floates in gloating about whatever evil fate awaits us. (Oh jakis przesadnie ubrany, z za duzym mniemaniem o sobie zly koles wleci rozkoszujac sie na temat jakiegokolwiek zlego losu jaki nas czeka )

W nawiasach podalem tlumaczenie. Wlasne ;)

Użytkownik Gauss edytował ten post 24.01.2006 - |21:31|

• 0

#13 Krzycho

Krzycho

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 88 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 02.12.2005 - |20:37|

Kapitalna była reakcja Sam na widok dawnego narzeczonego pani Cathrine w odcinku "Torment of Tantalus" - powtózyłem sobie tę scenę kilkakrotnie.
  • 0

#14 McPangrys

McPangrys

Wielki Organizator

• VIP
  • 205 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 02.03.2006 - |08:34|

Mniezawszę rozwala ostatnia scena odc 10 z 5 serii.
Po spotkaniu z Ashenami

Ależ sir ,mają od nas Adresy Wrót
Jack: Ja bym sie nie przejmował. Pierwszy to czarna dziura a reszta jeszcze gorsza ...

Piszę z pamięci :D :D
Zawsze ten kawałek mnie rozwala :clap: :clap: :clap:
  • 0
Pereant qui ante nos nostra dixerunt

#15 dawid-ori

dawid-ori

Szeregowy

• Użytkownik
  • 66 postów

Napisano 02.03.2006 - |15:40|

mi najbardziej podoba się już wspomniany odcinek z mszyną do zapentlania czasu, to jak grają w golfa jak mają dosyć odbywania odprawy, zdziwienie reszty no i ten pocalunek, w ogule kapitalny odcinek, ale i inne z tymi tekstami półkowniak (potem generała)
a z Atlantis to wszystkie teksty mcKay'a

Użytkownik dawid-ori edytował ten post 02.03.2006 - |15:43|

• 0

#16 Manik

Manik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 07.03.2006 - |21:46|

A mi???

Kanapka z indykiem w skoczku klauzulowym, przywoływana myślami Shepparda :-)
  • 0

#17 Wąski.

Wąski.

Szeregowy

• VIP
  • 68 postów

Napisano 07.03.2006 - |22:09|

z SGA "Allies" rozmowa McKay'a a Asgardczykiem :> szczególnie ten motyw z docenieniem wkładu McKay'a mało z krzesła nie spadłem :D
  • 0
Dołączona grafika

#18 potfoor

potfoor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów
  • MiastoŚwidnica/Wrocław

Napisano 14.03.2006 - |21:37|

dobre jest to jak o'neill sklada rezygnacje aby pocalowac sam albo mowi to co moze wgramy im wirusa jest ich znacznie wiecej ale te pamietam
myslalem ze sie poplacze ze smiechu jak jack przychodzi taki zrezygnowany i mowi ze nie zgodzili sie na nazwe dla statku enterprisse

Użytkownik potfoor edytował ten post 16.03.2006 - |23:42|

• 0

#19 Ciri

Ciri

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 15.03.2006 - |10:41|

mi sie podobalo jeszcze jak w chyba 6 odcinku 9 sezonu , general Landry rozmawia z Jack'iem na temat powrotu Sam do SGC i sie daje podpuscic ze on jej nie pusci ,a tu nagle ona sie melduje :D " yes, she's standing right behind me" "very funny Jack , very funny" ;)
caly Jack :)
  • 0
"If you don't make it...can I have your stereo?"

O'Neill, about religion on Earth: "Let's just say nobody believes in anyone with glowing eyes and a snake in his head."

John : Mogłbys miec choc troche odrobiny Ambicji Garfield...
Garfield : Czy to podają z frytkami? :D

#20 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 15.03.2006 - |13:59|

dobry byl tez odcinek Upgrades oraz oba odcinki gdzie Jack zagladnal w skarbnice wiedzy pradawnych :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych