Skocz do zawartości

Zdjęcie

Reorganizacja 'Tauri Covers'

• Zamknięty Temat jest zamknięty
56 odpowiedzi w tym temacie

#1 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 18.08.2005 - |13:50|

Bylo juz o tym nie raz wspominane, czas rzucic troszke swiatla na zaistniala sytuacje. Najkrocej mowiac 'Tauri Covers' sie zmieni :> Jedna z zmian juz widac - brak ograniczenia na sci-fi.
Jakie beda kolejne? Oto one:
- zmiana nazwy na 'Tauri Graphics', a co za tym idzie zmiana logo.
- poszerzenie dzialalnosci z stricte okladek na wszelkie prace zwiazane z grafika.
- nowe www z nowym layoutem.

...a co do wymmiennych bokow to mysle ze mozna by zalozyc oddzielny temat i pogadac

Wyświetl post

Jak sobie zyczycie :)
Ja widze takie mozliwosci:
1. Wrzucanie na www wszystkich wersji okladek w kompletnym wykonaniu - pracochlonne, i dyskozerne :/
2. zamieszczenie w osobnym archiwum pliczkow z obrazkami do podmiany (paseczki, kazdy grzbiecik w osobnym pliczku) - chyba lepsze.
Jakies inne propozycje?

PS. Co do logo - kazdy nowy projekt prosze znakowac logosem 'TG' (podesle na zyczenie) oraz swoim tagiem. Niech ludziska wiedza czyja to praca :]

Na wszelkie pytania zwiazane z reorganizacja odpowiemy tutaj wraz z BST.
Pozdrawiamy :)

----------
Dołączona grafika
Nasz nowy szyld :]

Użytkownik Grzesiu edytował ten post 18.08.2005 - |14:27|

• 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

#2 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 18.08.2005 - |14:13|

... - poszerzenie dzialalnosci z stricte okladek na wszelkie prace zwiazane z grafika. ...

Buuuu ... boje sie że w myśl "co jest do wszystkiego, to jest do niczego"

A ja mam taki pomysł - może by wprowadzić konta dla grafików aby mogli dodawać okładki bez wysyłania ich do administracji ?
  • 0

#3 BrinX

BrinX

Starszy kapral

• Tauri Graphics
  • 255 postów

Napisano 18.08.2005 - |14:13|

Nowe pomysly bardzo mi sie podobaja - co do stronki jesli bedzie potrzebna jakas pomoc to chetnie zrobie wszystko co bedzie zawieralo sie w moich mozliwosciach ;]
  • 0

#4 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 18.08.2005 - |14:19|

A ja mam taki pomysł - może by wprowadzić konta dla grafików aby mogli dodawać okładki bez wysyłania ich do administracji ?

Wyświetl post

To niestety chyba nie przejdzie :/
A. nie mamy bazy SQL wiec silnik musi dzialac czasami z "reczna" obsluga
B. nie umiem az tak programowac w php :( Ktos umie? :> BrinX? :>
Co do tej sprawy - silnik zbudowalem i dziala dobrze, jedyne co recznie trzeba dolaczac to pliczki z tabelkami dla nowych rzeczy, reszta leci automatycznie. Nie wiem czy dopisywanie teraz kont nie spowodowaloby potrzeby przebudowy calosci www? Nie znam sie na tym az tak bardzo.
C. serwerek jak widzicie ma zalozonych kilka ograniczen - m.in. nie rozpoznaje plikow *.rar (moze sie to poprawi), limit wielkosci pliku do 2,5MB i kilka innych. Nie wiem czy zadzialaloby samodzielne podsylanie nowosci :/
Z reszta... to i jak ja ;) sie mecze z podpinaniem nowosci ;) Nie Wy ;)

Użytkownik Grzesiu edytował ten post 18.08.2005 - |14:20|

• 0

Dołączona grafika

#5 BrinX

BrinX

Starszy kapral

• Tauri Graphics
  • 255 postów

Napisano 18.08.2005 - |14:39|

hmmmm na php to az tak sie nie znam - a czy nie bylo by opcji zeby zalatwic baze msql ? jesli sie nie uda to moge sprobowac na swoim serverku udostepnic baze ;] i wtedy bylo by juz moze troche lepiej - ale najpier musze sie dowiedziec co i jak bo cos ostatnio serverek zaszwankowal ........
  • 0

#6 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 18.08.2005 - |14:46|

Baza SQL to maly problem - sadze, ze po rozmowie danoby nam cosik tutaj. Wiekszym problemem jest moja umiejetnosc programowania w PHP. Szczerze mowiac to pisaniem tego silnika uczylem sie wlasnie tego jezyka :)
Nie bojcie sie, dziala dobrze, nie wywala bledow co chwilke ;) "Pierwszy" w tym przypadku nie znaczy "zly". :]
  • 0

Dołączona grafika

#7 BrinX

BrinX

Starszy kapral

• Tauri Graphics
  • 255 postów

Napisano 18.08.2005 - |14:51|

Ale nie musimy sie straszliwie przejmowac php mozna uzyc prostego systemu portalowego lub galerii - takie rozwiazania sprawdzaja sie wrecz idealnie patrz- > dagonsden.com
  • 0

#8 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 18.08.2005 - |14:54|

A czy jest możliwoś dodania opcji oceny okładek (prac)?
Ja bym chciał wiedzieć jak ludzie oceniają okładki :)

Grzesiu móglbyś mi podesłać logo? Adres chyba masz.
  • 0
Zawsze po grudzie

#9 Gecco

Gecco

Redaktor

• Użytkownik
  • 54 postów
  • MiastoWarszawa>>Łomianki

Napisano 18.08.2005 - |14:58|

system portalowy to odrazu i baza mysql;)
pozatym ograniczenie do 2,5mb pliku tez jest pewna przeszkada bo zazwyczaj takie systemy niedziela plikow nawet nie wiem czy jest to m,ozliwe:)
  • 0
Dołączona grafika

#10 BrinX

BrinX

Starszy kapral

• Tauri Graphics
  • 255 postów

Napisano 18.08.2005 - |15:04|

@gecco mysle ze okladki mozna tak skompresowac ze by sie miescly zreszta niektore systemy maja moziwosc uploadu na servery odosobnione wiec dalo by sie to jakos obejsc lub mozna by zrobic tak ze automatycznie pakujesz plik i wrzucasz w 2 megowych plikach + preview

@Grzesiu - moze by pogadac z daminem forum i zrobic logo TG takze logiem grupowym dla tworcow okladek ? I mozna by dodac jako zalacznik logo do forum TG :D w PSD najlepiej
  • 0

#11 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 18.08.2005 - |15:08|

Krotka pilka w sprawie www - zostaje tak jak jest (to znaczy tak jak bedzie za kilka dni ;) ) Nie jest nas kilkadziesiat osob, bo raptem siedmiu czynnie dzialajacych (Siedmiu Wspanialych :> ), wiec damy sobie rade z recza aktualizacja serwisu. Jak przyjdzie potrzeba to naucze sie SQL i zrobimy cos wiekszego ;>
Ocenianie prac? Poszukam jakis skryptow na sieci. Ale.. nie bedzie to pewnie nic ambitnego, czyli nie bedzie mialo zabazpieczen i ktos bedzie mogl oddac tyle glosow na jeden projekt ile chce :/ Nadal tego chcemy i potrzebujemy?
  • 0

Dołączona grafika

#12 BrinX

BrinX

Starszy kapral

• Tauri Graphics
  • 255 postów

Napisano 18.08.2005 - |15:11|

Najwyzej mozna zrobic ilosc sciagniec - niejako bedzie to odzwierciedlac "popularnosc" projektu. Ale jak dla mnie jest to obojetnie - robie bo lubie a jak ktos uzna ze fajne to najwyzej napisze na forum ze mu sie podoba ;]
  • 0

#13 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 18.08.2005 - |15:18|

@Grzesiu - moze by pogadac z daminem forum i zrobic logo TG takze logiem grupowym dla tworcow okladek ? I mozna by dodac jako zalacznik logo do forum TG :D w PSD najlepiej

Wyświetl post

Jedna z nowosci naszej nowej strony bedzie zamieszczenie tam templatow, logosow firm i oznaczen spotykanych na plytkach itp. Pliku *.psd z logiem ogolnodostepnie nie damy (z zrozumialych wzgledow) ale odpowiedni plik jezy juz u Was na skrzynkach pocztowych.

Grupa na forum? Sa szanse :) Duze szanse :)
  • 0

Dołączona grafika

#14 BrinX

BrinX

Starszy kapral

• Tauri Graphics
  • 255 postów

Napisano 18.08.2005 - |15:22|

Tez myslalem o dodaniu tempaletow - moze sprobowac zrobic tez specjalny - niepowtarzalny - firmowy tempalete Tauri Graphics
  • 0

#15 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 18.08.2005 - |15:26|

Tez myslalem o dodaniu tempaletow - moze sprobowac zrobic tez specjalny - niepowtarzalny - firmowy tempalete Tauri Graphics

Wyświetl post

Mysle ze to ciekawy pomysl :) Tylko czy sie uda to zrobic skoro pracujemy nad roznymi okladkami roznych filmow roznych producentow :>
Sprawe rozpatrzymy po przeprowadzeniu reorganizacji :) Nie mowie "nie" :]
  • 0

Dołączona grafika

#16 BrinX

BrinX

Starszy kapral

• Tauri Graphics
  • 255 postów

Napisano 18.08.2005 - |15:31|

Co racja to racja ale do przygotowanego tempaleta mozna bedzie latwo dorzucic logo producenta a ktos moze chciec miec wszystkie seriale w zestawie pasujacym do siebie ;]
  • 0

#17 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 18.08.2005 - |18:11|

To ja moze tak na szybko po 12 godzinach pracy dorobkowofizycznej w urlopie:)

Logo grupy prześle w sobote (od niej jestem wolny) do wszystkich członków w dużym formacie, nie pamiętam czy pełnoformatowe przesłałem Grzesiowi.

Logo grupy w sygnaturze na forum również bedzie :) o to nie martwcie się.

Buuuu ... boje sie że w myśl "co jest do wszystkiego, to jest do niczego"

Rexus nie siej niepokoju, jak zwiększenie asortymentu, a nie jego zmiana moze wpłynąc na to ze wyjdzie g..... z tego....
  • 0
Odnalazłem Cię na styku światów, między jawą a snem.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...

SKLEP - TAURISHOP

#18 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 18.08.2005 - |18:16|

Logo grupy prześle w sobote (od niej jestem wolny) do wszystkich członków w dużym formacie, nie pamiętam czy pełnoformatowe przesłałem Grzesiowi.

Wyświetl post

Juz rozeslane :]
Szukam kogos (z grupy) z dobra znajomoscia angielskiego. Chodzi o sprawdzenie poprawnosci gramatycznej i slownikowej angielojezycznej czesci strony www.
  • 0

Dołączona grafika

#19 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 18.08.2005 - |19:01|

No i znawu jak byłem z dala od kompa szykują się zmiany. Ale z tego co czytałem to teraz będziemy działać na pełną parę smile.gif
Moze najpierw napiszę coś od siebie:
1. Tauri Graphics - nowa nazwa nowe możliwości z tym. ze w sumie główna działalność się nie zmienia. Uważam że można będzie powklejać nowe logo grupy na istniejące już covery bynajmniej w moich miejsce na logo zawsze się znajdzie.
2. Co do template patrząc np na Stargazera wykonanie pewnego szablonu jest możliwe a przecież za niestosowanie się do niego nikogo karać nie bedziemy jezyk.gif Wg mnie taki szablon będzie dobry kiedy ktoś nie ma zbyt dużo materiałów na cover wówczas przy minimalnych środkach zachowuje on jakość i ładny wygląd.
Ponadto można będzie rozwiązać problem stopki produkcyjnej tzn tych wszystkich oznaczeń typu DivX, Dolby Digital itp. Bo do tej pory każdy z nas wkleja te oznaczenia wedle uznania smile.gif
3. Co do sprawy z kontami grafików na nowej stronie. Grzesiu masz racje nie jest nas wielu i nasze prace też cię chyba nie zasypują więc sądzę że budowa całego systemu byłaby nie równoznaczna z jego wykorzystaniem
4. To wrzucanie całości pliczków z coverem - masz na myśli psd ? czy chodzi ci tylko o cover + ewentualny zamiennik grzbietu ? Czy np osobno tył, bok i przód covera ? Wytłumacz mi to Grzesiu jak możesz.

Szukam kogos (z grupy) z dobra znajomoscia angielskiego. Chodzi o sprawdzenie poprawnosci gramatycznej i slownikowej angielojezycznej czesci strony www.

Co do znajomosci angielskiego może i jest ona dobra bo na napisy wystarcza wiec Grzesiu podeślij mi te teksty na maila to zerknę na nie. Może moje oko coś wyłowi.

Grzesiu dopisal:
Sorki ColdmaN :/ zamiast klepnac "odpowiedz" dalem "edytuj" :/ Dobrze, ze w cachu byla oryginalna wersja :)

Użytkownik Grzesiu edytował ten post 18.08.2005 - |22:39|

• 0
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed...

We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...

#20 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 18.08.2005 - |22:40|

4. To wrzucanie całości pliczków z coverem - masz na myśli psd ? czy chodzi ci tylko o cover + ewentualny zamiennik grzbietu ? Czy np osobno tył, bok i przód covera ? Wytłumacz mi to Grzesiu jak możesz.

Wyświetl post

Ja myslalem ze zrobimy to tak, jak jest teraz z TNG i DS9 - czyli pelne wersje okladki, ktora przyjmiemy za wersje "najoficjalniejsza" a w archiwum obok zapakowane czesci do podmiany, czyli np. 7 zamiast 8 grzbietow (przypadek TNG i DS9). Wszystko wrzucone w jpg oczywiscie.
Napiszemy do tego tutorial i wrzucimy w odpowiednie miejsce na www :) Obok tutoriala do przeslawnego juz problemu "jak nagrac 13 epizodow na jedne DVD?" ;)
  • 0

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych