11. Star Trek (2009)
Napisano 30.07.2005 - |21:57|
Wg tego nowy film ma powstawać w Australi i opowiadać o roku... 2010 :/
Wg opisu "2010 - kiedy ziemia została już wynisczona przez wojne nuklearną" :/
Mało tego - mają powstać dwa filmy na ten temat :] Fabułą mają być podróże w czasie właśnie do tego 2010 roku bohaterów z przyszłości.
Natomiast wg http://www.moviehole.../news/5987.html ma pojawić sie Spiner w roli Daty :] oraz część załogi Enterprise :]
Niewiem co o tym myśleć :/ Znowu te podróże w czasie i do tego no... 2010? Zakładająć że film powstanie za rok - dwa to wyjdzie masakryczne drewno z tego :/
No oczywiście chyba że to wszystko to jedna wielka ściema :]
pzdr.
Napisano 30.07.2005 - |22:49|
A z kolei TU Spiner mowi, ze raczej sie pozegnal na zawsze z rola Daty, choc nie neguje, iz kiedys jakis trekowy film powstanie.Natomiast wg http://www.moviehole.../news/5987.html ma pojawić sie Spiner w roli Daty :] oraz część załogi Enterprise :]
Napisano 06.08.2005 - |09:44|
I choć w przypadku ST IV było to w zupełności do zaakceptowania, to już w ST VIII było to raczej średnie
Oby im się odwidziało...
Napisano 06.08.2005 - |10:20|
Napisano 21.08.2005 - |17:40|
Użytkownik indi edytował ten post 21.08.2005 - |17:41|
Napisano 27.08.2005 - |07:05|
Napisano 27.08.2005 - |13:25|
Napisano 27.08.2005 - |20:48|
Napisano 27.08.2005 - |23:04|
Jeśli jest w tym tyle uporu ile miał Leonard Nimoy, który po zakończeniu serialu zarzekał się, że "nie włoży więcej tych paskudnych uszu", potem to samo mówił po ST - TMP i ST - TWoK (przecież po to został też tak stworzony scenariusz ) to jestem spokojnyBrent Spiner aka Data od dawna zarzeka sie ze do Star Treka nie wroci.
Gorzej właśnie, że sam pomysł na scenariusz wyklucza taką ewentualność
Pozdrawiam
Napisano 28.08.2005 - |15:48|
Napisano 28.08.2005 - |19:22|
Wolałbym, też by nie występowała w nim załoga z TNG. Już mi się trochę znudzili. Ktoś napisał, że należało by jakoś zakończyć ich historię. Zgadzam się z tym, lecz nie jako głównymi bohaterami. Zresztą ekipa się rozpadła. Data zginął, Raiker i Troy zmienili statek, więc tu już nie ma jak kontynuować. Podobnie należało by przedstawić losy innych starych znajomych: DS9, VOY.
Zastanawiam się nad pomysłem na nowy film, lub serial. Niestety żaden nie przychodzi mi do głowy. Jakieś nowe super zagrożenie, gdzie wszyscy się jednoczą wydaje mi się oklepane. Może coś o sekcji temporalnej?. Albo nawiązanie do wątków z Entka. To by nawet pasowało. Ta Zimna Wojna Temporalna z przyszłości. Tylko, że to znowu utarty schemat. Super zagrożeni, dzielna Federacja jednoczy wszystkich pod swym sztandarem i prowadzi do boju. Chyba lepsze było by coś w tym stylu: Technologia podróży w czasie się rozwija, wrogie mocarstwa (Romulanie) próbują coś namieszać. I można by całą historię zakończyć jakimś pojednaniem, czy czymś takim. W końcu w „Nemezis” Federacja zrobiła sobie paru romulanskich przyjaciół. Po prostu zakończyć lub rozwinąć wątek pojednania Romulan i Wulkan, który kilka razy pojawił się w TNG.
Napisano 28.08.2005 - |20:11|
W nowej załodze powinna być jedna osoba znana i powiązana z poprzednimi serialami. Może córka Belanny i Parisa?, albo wnuczka Scotty'ego (która już była w jednym z odcinków TNG). Albo Naomi Wildman. Albo inaczej kapitanem niech zostanie Harry Kim
Dzisiaj oglądałem ponownie finał VOYa i był tam fajny stateczek którym właśnie Kim dowodził...
Można by też zrobić galaktyczny statek badawczy Na której np. byłby obserwator Romulan i Kardasjan... a załoga badała być coś, coś tam... Po prostu po główkować! A nie prequelować! Bo przy takiej dużej sadze jak ST, bardzo łatwo jest o błędy. Potrzeba czegoś nowego! Może wypad do innej galaktyki? I nowy potężny wróg! Patrząc po Ori w SG widać, że da się jeszcze coś ciekawego wymyśleć
Napisano 28.08.2005 - |23:00|
Blood is the truth...
Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl
Napisano 28.08.2005 - |23:45|
To tak jak z ekipą Kirka było.Zresztą ekipa się rozpadła. Data zginął, Raiker i Troy zmienili statek, więc tu już nie ma jak kontynuować.
Zulu został kapitanem Excelsiora, a reszta została wysłana na emerytury... a mimo to... w Generations jeszcze się na chwilę pojawiają, choć pożegnanie już było w ST-VI, i uczestniczą w dziewiczym rejsie NCC-1701-B
Napisano 29.08.2005 - |21:02|
Może historia zaginionego statku który zostaje odnaleziony po setkach lat, z zapisanym ostrzeżeniem od załogi o nadchodzącym niebezpieczeństwie. To by był by dobry początek wątku który by był rozwinięty w następującym po filmie serialu. :afro:
[EDIT]
Poprawiłem błędy, jeszcze z czasów gdy nie istniały słowniki w przeglądarkach
Użytkownik morman edytował ten post 11.02.2013 - |09:23|
Prawo Clarke'a
Napisano 29.08.2005 - |22:25|
Już tutaj na forum mowiłem o tym pomyśle. Ja bym poszedł jeszcze dalej i pokazał na głównym planie nie federacje ale np. Klingonów lub Romulan, przybliżył ich historię i poglądy, bo moim zdaniem z Federacji to już wszystko lub prawie wszystko pokazali. Seraial o Maquis też byłby dobry niestety z tego co wiem wszyscy zgineli w wojnie z dominium... pokazania przygód statku należącego do Klingonów czy Romulan, z Fedracją jedynie w tle. To dałoby widzom i scenarzystom szansę innego spojrzenia na świat ST, odejścia od ciągłej federacyjnej eksploracji i poprawności politycznej...
Napisano 30.08.2005 - |21:26|
Napisano 31.08.2005 - |09:03|
Np:
Gwiezdna Flota analizuje szczątki kuli ktora przybyła z Voyagerem do alfy i odkrywaja ze ostatnim rozkazem krolowej jest "zniszczyc Federacje", wiemy ze tunel trans warp został zniszczony wiec zanim statki borg dotrza do Ziemi minie kilka miesiec, lat ( do wyboru ). Wszyscy rozpoczynaja poszukiwania nowych sojusznikow i technologi na powstrzymanie całej armady borg. Poznajemy nowa załoge ktorej został powierzony jeden z najnowoczesniejszych statkow federacji ( moze prometeusz ) ich pierwszym zadaniem moze byc proba uzuskania pomocy od gatunku 8472 ( w jednym z odcinków kapitan Janeway nawiazala cos w rodzaju nici porozumienia ).
Moze nie jest to ambitny scenariusz ale przy odpowiednim prowadzeniu mozna by zrobic calkiem ciekawe 4 sesony
Napisano 31.08.2005 - |18:37|
Wspaniała załoga? Najnowocześniejszy statek?
Pozdrawiam
Napisano 31.08.2005 - |19:20|
a) Dużo walki, wybuchów i elektów specjalnych
LUB
Sex albo chociaż pikantne rozmowy
czasami przydaje tez się dobry pomysł i ciekawy scenariusz
Nie korzy pisali ze ciekawie by było poznać załogi Romulanskie czy Klingonskie, według mnie prędzej USA podda się Kubie niż nakręca serial o tym:
1. Niema miejsca na znaczek USS ( United States Swimming )
2. Bardzo droga charakteryzacja przynajmniej Kilngonow u Romulan trzeba dokleić tylko uszy
3. Niema miejsca na górnolotne amerykańskie przesłanie ( wszyscy są dobrzy dokupi się z nami zgadzają i maja nasze poglądy )
4. Roznice kulturowe, wiemy przecież ze Romulanie i Klingoni najpierw strzelają potem zadają pytania - jakie to nie amerykańskie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych