Skocz do zawartości

Zdjęcie

11. Star Trek (2009)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
232 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena filmu (70 użytkowników oddało głos)

Ocena

1. 10 (14 głosów [23.33%])

Procent z głosów: 23.33%

2. 9 (19 głosów [31.67%])

Procent z głosów: 31.67%

3. 8 (11 głosów [18.33%])

Procent z głosów: 18.33%

4. 7 (2 głosów [3.33%])

Procent z głosów: 3.33%

5. 6 (1 głosów [1.67%])

Procent z głosów: 1.67%

6. 5 (5 głosów [8.33%])

Procent z głosów: 8.33%

7. 4 (2 głosów [3.33%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

9. 2 (1 głosów [1.67%])

10. 1 (1 głosów [1.67%])

11. JJA - yyy, nie zobaczę ;) (2 głosów [3.33%])

12. po prostu - nie zobaczę :) (2 głosów [3.33%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 sheridan

sheridan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 30.07.2005 - |21:57|

http://trekweb.com/a...880605171.shtml

Wg tego nowy film ma powstawać w Australi i opowiadać o roku... 2010 :/
Wg opisu "2010 - kiedy ziemia została już wynisczona przez wojne nuklearną" :/
Mało tego - mają powstać dwa filmy na ten temat :] Fabułą mają być podróże w czasie właśnie do tego 2010 roku bohaterów z przyszłości.

Natomiast wg http://www.moviehole.../news/5987.html ma pojawić sie Spiner w roli Daty :] oraz część załogi Enterprise :]

Niewiem co o tym myśleć :/ Znowu te podróże w czasie i do tego no... 2010? Zakładająć że film powstanie za rok - dwa to wyjdzie masakryczne drewno z tego :/

No oczywiście chyba że to wszystko to jedna wielka ściema :]

pzdr.
  • 0

#2 Bethek

Bethek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 30.07.2005 - |22:49|

Natomiast wg http://www.moviehole.../news/5987.html ma pojawić sie Spiner w roli Daty :] oraz część załogi Enterprise :]

A z kolei TU Spiner mowi, ze raczej sie pozegnal na zawsze z rola Daty, choc nie neguje, iz kiedys jakis trekowy film powstanie.
  • 0
SUBEDIT forever!

#3 Labienus

Labienus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoWarszawa-Bemowo

Napisano 06.08.2005 - |09:44|

A mi to pachnie kolejnymi oszczędnościami w budżecie. Podróż w czasie do czasów nam bliskich to nic innego jak maskowanie tego, w moim przynajmniej przekonaniu.

I choć w przypadku ST IV było to w zupełności do zaakceptowania, to już w ST VIII było to raczej średnie <_<

Oby im się odwidziało...
  • 0

#4 didaskalius

didaskalius

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów
  • MiastoPajęczno

Napisano 06.08.2005 - |10:20|

Moze mi sie uda nieco odkrecic zamieszanie ;> Mianowicie wiekszosc informacji o 11 pelnometrazowce spod znaku Star Treka to w duzej mierze wiadomosci z podkladka plotka. Nieoznacza to jednak ze czesc z tych informacji nie jest wiarygodna ;) Niedalej jak dwa miesiace temu Rick Bermann w rozmowie dla brytyjskiego Star Trek Magazine sugerowal ze nowy film pojawi sie w kinach byc moze w ciagu dwoch-trzech lat. Zapowiadal takze nowe spojrzenie na trekowe universum. Natomiast sporo ciekawych informacji na temat 11 pelnometrazowki pojawilo sie pod koniec lipca. Po pierwsze coraz glosniej mowi sie o tym ze film milaby powstac w plenerach Australii. Taka informacja padla podczas australijskiego konwentu sci-fi a wyglosil ja gubernator Poludniowej Australii (dodajmy na forum publicznym wiec raczej nie jest to jakas gruba plotka). A co do akcji filmu. Jak dla mnie najwiarygodniejsza jest informacja podana przez serwis Cinescape a oparta na wywiadzie Bermanna i Brannona Bragi dla Star Trek Communicator. Tutaj wyraznie mowi sie o umieszczeniu akcji przed czasami TOS'a a konkretnie o siegnieciu po Wojny Romulanskie ;) No i to byloby w tej chwili na tyle informacji o ST XI...
  • 0
www.trek.pl - GWYNBLEIDD - Security Team Member
Dołączona grafika

#5 indi

indi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 21.08.2005 - |17:40|

Ja tam nie mam nic przeciwko temu by kolejna pełnometrażowka była ukłonem w stronę Enterprise i tym samym została osadzona czasowo przed TOS'em, a chciałbym tylko, aby w końcu odstawić na bok załogantów z TNG i dac szanse ekipie z pozostałych sag, które jak do tej pory zaistniały jedynie na małym ekranie, a szkoda.

Użytkownik indi edytował ten post 21.08.2005 - |17:41|

• 0

#6 didaskalius

didaskalius

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów
  • MiastoPajęczno

Napisano 27.08.2005 - |07:05|

Wedlug najswiezszych informacji na temat nowego filmu moze sie okazac ze zobaczymy w nim zupelnie nowa zaloge :/ . Taka informacja pojawila sie w wywiadzie jakiego udzielil Erik Jendresen tworzacy skrypt no nowego filmu. Potwierdzil ze akcja trafi miedzy czasy Enterprise i TOS'a natomiast dodal ze na ekranie nie pojawi sie zadna z postaci juz widzom znanych. Film ma roznic sie od pozostalych pelnometrazowek, nie skupi sie na zalodze, statku czy kapitanie... Akcja filmu ma rozgrywac sie tuz przed TOS'em, Jendersen mowi ze bedzie to prequel serii, i opowiedziec o incydencie od ktorego "wszystko sie zaczelo". Roboczo film otrzymal tytul Star Trek: The Beginning :D. Wiecej informacji na ten temat znajdziecie na SyfyPortal
  • 0
Dołączona grafika

#7 Labienus

Labienus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoWarszawa-Bemowo

Napisano 27.08.2005 - |13:25|

Mi ten pomysł się podoba nawet. Żałuję tylko, że nie będzie takiego pożegnania z załogą TNG jak to miało miejsce z oryginalną załogą. Mimo wszystko trochę na małym i dużym ekranie byli i warto byłoby zobaczyć co się z nimi stało dalej. Film nie musi być o nich... po prostu warto byłoby zakończyć ich wątki jakoś sensownie, a nie je urwać -_-
  • 0

#8 didaskalius

didaskalius

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów
  • MiastoPajęczno

Napisano 27.08.2005 - |20:48|

No coz z takim pozegnaniem moze byc problem... Brent Spiner aka Data od dawna zarzeka sie ze do Star Treka nie wroci. Zreszta specjalnie pod to napisano podobno czesc scenariusza Nemesis ( nie bede spojlerowal co sie z Data stalo ;)) Stewart tez chyba nie ma zbyt wielkiej ochoty zeby znowu wdziac mundur Gwiezdnej Floty. A przede wszystkim wykluczaja to ramy czasowe filmu ( o ile rzeczywiscie takie beda )... Jednym slowem raczej nie zobaczymy pozegnalnego filmu z zaloga TNG ale kto wie moze jako XII film pojawi sie cos zwiazanego z DS9... To mogloby byc interesujace :P
  • 0
Dołączona grafika

#9 Labienus

Labienus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoWarszawa-Bemowo

Napisano 27.08.2005 - |23:04|

Brent Spiner aka Data od dawna zarzeka sie ze do Star Treka nie wroci.

Jeśli jest w tym tyle uporu ile miał Leonard Nimoy, który po zakończeniu serialu zarzekał się, że "nie włoży więcej tych paskudnych uszu", potem to samo mówił po ST - TMP i ST - TWoK (przecież po to został też tak stworzony scenariusz ;) ) to jestem spokojny :)

Gorzej właśnie, że sam pomysł na scenariusz wyklucza taką ewentualność :(

Pozdrawiam
  • 0

#10 Gecco

Gecco

Redaktor

• Użytkownik
  • 54 postów
  • MiastoWarszawa&gt;&gt;Łomianki

Napisano 28.08.2005 - |15:48|

zamiast zalogi ds9 wolalbym zobaczyc zaloge voy;) np jak w st: el2 tuvok byl podaj pierwszym na enterprise:)
  • 0
Dołączona grafika

#11 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 28.08.2005 - |19:22|

Gdyby miał powstać nowy serial spod znaku ST, to wolał bym by to było dalsze kontynuowanie historii, niż prequel. Jakoś nie lubię takich powrotów do początku.
Wolałbym, też by nie występowała w nim załoga z TNG. Już mi się trochę znudzili. :) Ktoś napisał, że należało by jakoś zakończyć ich historię. Zgadzam się z tym, lecz nie jako głównymi bohaterami. Zresztą ekipa się rozpadła. Data zginął, Raiker i Troy zmienili statek, więc tu już nie ma jak kontynuować. Podobnie należało by przedstawić losy innych starych znajomych: DS9, VOY.
Zastanawiam się nad pomysłem na nowy film, lub serial. Niestety żaden nie przychodzi mi do głowy. Jakieś nowe super zagrożenie, gdzie wszyscy się jednoczą wydaje mi się oklepane. Może coś o sekcji temporalnej?. Albo nawiązanie do wątków z Entka. To by nawet pasowało. Ta Zimna Wojna Temporalna z przyszłości. Tylko, że to znowu utarty schemat. Super zagrożeni, dzielna Federacja jednoczy wszystkich pod swym sztandarem i prowadzi do boju. :P Chyba lepsze było by coś w tym stylu: Technologia podróży w czasie się rozwija, wrogie mocarstwa (Romulanie) próbują coś namieszać. I można by całą historię zakończyć jakimś pojednaniem, czy czymś takim. W końcu w „Nemezis” Federacja zrobiła sobie paru romulanskich przyjaciół. :P Po prostu zakończyć lub rozwinąć wątek pojednania Romulan i Wulkan, który kilka razy pojawił się w TNG.
  • 0

#12 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 28.08.2005 - |20:11|

W 100% popieram!!! I jeszcze raz napiszę. Serial powinien być kilka(naście) lat po Nemesis! Nowa załoga, nowa historia, przeplatana z wydarzeniami i osobami z TNG, DS9, VOY. Wciąz mnie nurtują pytania... co z Sisko? co z załogą Voyagera?...

W nowej załodze powinna być jedna osoba znana i powiązana z poprzednimi serialami. Może córka Belanny i Parisa?, albo wnuczka Scotty'ego (która już była w jednym z odcinków TNG). Albo Naomi Wildman. Albo inaczej kapitanem niech zostanie Harry Kim :)
Dzisiaj oglądałem ponownie finał VOYa i był tam fajny stateczek ;) którym właśnie Kim dowodził...

Można by też zrobić galaktyczny statek badawczy :) Na której np. byłby obserwator Romulan i Kardasjan... a załoga badała być coś, coś tam... Po prostu po główkować! A nie prequelować! Bo przy takiej dużej sadze jak ST, bardzo łatwo jest o błędy. Potrzeba czegoś nowego! Może wypad do innej galaktyki? I nowy potężny wróg! Patrząc po Ori w SG widać, że da się jeszcze coś ciekawego wymyśleć ;)
  • 0
VeeDee

#13 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 28.08.2005 - |23:00|

A ja sobie myślę, że nowy film powinien nie tylko odejśc od starej załogi (TNG) i omijać szerokim łukiem załogę z ENT (zarówno ze względu na ich raczej średnie umiejętności aktorskie jak i na to, że spora część widzów ma tego serialu dosyć i nie zechce tych postaci oglądać) al do tego pójść w zupełnie nowym kierunku. I bynajmniej nie kierunku kolejnego prequela, ale np. pokazania przygód statku należącego do Klingonów czy Romulan, z Fedracją jedynie w tle. To dałoby widzom i scenarzystom szansę innego spojrzenia na świat ST, odejścia od ciągłej federacyjnej eksploracji i poprawności politycznej. W ostateczności można pomyśleć o czymś osadzonym w realiach zbliżonych do gry Starflteet Command III i zrobić film o współpracy klingońsko-federacyjnej. Taki statek dowodzony przez Klingona ale z kilkoma federakami na pokłądzie to mogłoby być miejsce ciekawych konfrontacji poglądów i nie tylko. ;)
  • 0
Blood is life
Blood is the truth...

Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl

#14 Labienus

Labienus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoWarszawa-Bemowo

Napisano 28.08.2005 - |23:45|

Zresztą ekipa się rozpadła. Data zginął, Raiker i Troy zmienili statek, więc tu już nie ma jak kontynuować.

To tak jak z ekipą Kirka było.
Zulu został kapitanem Excelsiora, a reszta została wysłana na emerytury... a mimo to... w Generations jeszcze się na chwilę pojawiają, choć pożegnanie już było w ST-VI, i uczestniczą w dziewiczym rejsie NCC-1701-B :)
  • 0

#15 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 29.08.2005 - |21:02|

Może historia zaginionego statku który zostaje odnaleziony po setkach lat, z zapisanym ostrzeżeniem od załogi o nadchodzącym niebezpieczeństwie. To by był by dobry początek wątku który by był rozwinięty w następującym po filmie serialu. :afro: 

[EDIT]

Poprawiłem błędy, jeszcze z czasów gdy nie istniały słowniki w przeglądarkach :)

Użytkownik morman edytował ten post 11.02.2013 - |09:23|

• 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#16 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 29.08.2005 - |22:25|

... pokazania przygód statku należącego do Klingonów czy Romulan, z Fedracją jedynie w tle. To dałoby widzom i scenarzystom szansę innego spojrzenia na świat ST, odejścia od ciągłej federacyjnej eksploracji i poprawności politycznej...

Wyświetl post

Już tutaj na forum mowiłem o tym pomyśle. Ja bym poszedł jeszcze dalej i pokazał na głównym planie nie federacje ale np. Klingonów lub Romulan, przybliżył ich historię i poglądy, bo moim zdaniem z Federacji to już wszystko lub prawie wszystko pokazali. Seraial o Maquis też byłby dobry niestety z tego co wiem wszyscy zgineli w wojnie z dominium
  • 0
Zawsze po grudzie

#17 Ursus

Ursus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 30.08.2005 - |21:26|

ja bym byl za serialem dizejacymsiekolejne 100 lat po Voy i DS9 dlaczgeo?? bo mozna zabawic sie w nowe ciwekawsze efekt specjalne a tak co si emogelo zmienic przez 3 lata nie duzo bo inaczej bylby prbolemz tymz e przez pierwsze 100 lat od TOs do TNg duzo si enei zmienilo a potem takei gwaltwone skoki?? przeciez czasy TOS to nei sredniowiecze mimo ze tak jest odbierane po obejzeniu TNG i dalszych :) porpostu skok w akcji o 100 lat i ..exploracja nowych galaktych (powiezmy ze flota stakow badawczych wysalna do nowej galaktyki - vide SGA) kolonizuje jaks apalnete nawiazuje nowe stosunki handlowe pzoneijakis wrog typu Borg bitwa jedna druga .super efektow i odejscie od kanonu slodkeigo ST an rzecz twardego SF ..krew smiersc (brutalna a nie od poparzen konsol) i nawet gdyby powielono kilka pomyslow to przy umrocnzieniu tego serialu mogloby byc super :)
  • 0

#18 Widar

Widar

Kapral

• Użytkownik
  • 170 postów

Napisano 31.08.2005 - |09:03|

Nowy serial trekowy to calkiem niezly pomysł, według mnie powinien dziac sie niedlugo po Nemesisie.
Np:
Gwiezdna Flota analizuje szczątki kuli ktora przybyła z Voyagerem do alfy i odkrywaja ze ostatnim rozkazem krolowej jest "zniszczyc Federacje", wiemy ze tunel trans warp został zniszczony wiec zanim statki borg dotrza do Ziemi minie kilka miesiec, lat ( do wyboru ). Wszyscy rozpoczynaja poszukiwania nowych sojusznikow i technologi na powstrzymanie całej armady borg. Poznajemy nowa załoge ktorej został powierzony jeden z najnowoczesniejszych statkow federacji ( moze prometeusz ) ich pierwszym zadaniem moze byc proba uzuskania pomocy od gatunku 8472 ( w jednym z odcinków kapitan Janeway nawiazala cos w rodzaju nici porozumienia ).
Moze nie jest to ambitny scenariusz ale przy odpowiednim prowadzeniu mozna by zrobic calkiem ciekawe 4 sesony :)
  • 0

#19 Labienus

Labienus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoWarszawa-Bemowo

Napisano 31.08.2005 - |18:37|

Widar, bez urazy... ale ile raży można wałkować to samo?
Wspaniała załoga? Najnowocześniejszy statek?

Pozdrawiam
  • 0

#20 Widar

Widar

Kapral

• Użytkownik
  • 170 postów

Napisano 31.08.2005 - |19:20|

Labienus wiem ze to są utarte standardy, sam o tym napisałem, ale naprawdę ciężko cos nowego wymyślić, przecież nie zrobią serialu o Kwaterze Głównej, stoczni kosmicznej czy załodze jakiego transportowca. Żeby przyciągnąć ludzi do telewizorów musi być:
a) Dużo walki, wybuchów i elektów specjalnych
LUB
B) Sex albo chociaż pikantne rozmowy :)

czasami przydaje tez się dobry pomysł i ciekawy scenariusz :P

Nie korzy pisali ze ciekawie by było poznać załogi Romulanskie czy Klingonskie, według mnie prędzej USA podda się Kubie niż nakręca serial o tym:
1. Niema miejsca na znaczek USS ( United States Swimming )
2. Bardzo droga charakteryzacja przynajmniej Kilngonow u Romulan trzeba dokleić tylko uszy :P
3. Niema miejsca na górnolotne amerykańskie przesłanie ( wszyscy są dobrzy dokupi się z nami zgadzają i maja nasze poglądy )
4. Roznice kulturowe, wiemy przecież ze Romulanie i Klingoni najpierw strzelają potem zadają pytania - jakie to nie amerykańskie :P
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych