Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 025 - S02E01 -Man of Science, Man of Faith

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
112 odpowiedzi w tym temacie

#1 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów
  • MiastoZielona Góra, Ośno Lub.

Napisano 27.07.2005 - |12:03|

2x01: Man of Science, Man of Faith (Jack)

Scenariusz: Steven Maeda and Leonard Dick
Reżyseria: Stephen Williams

Dołączona grafika

Emisja ABC: 21.09.2005

Użytkownik wojtek edytował ten post 02.10.2005 - |10:08|

• 0

#2 Gość_sawyer_*

Gość_sawyer_*
  • Gość

Napisano 22.09.2005 - |05:06|

właśnie skończyłem oglądać! boże ten odcinek rozpier***a!!!!!!

najlepsza jest końcówka w podziemiach bunkra.

ide spać :)

aa bedzie sie dzialo brothers.. :)
lock ty swinio :) wiedzialem, ze maczal w tym palce.
  • 0

#3 makron

makron

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 22.09.2005 - |12:23|

Taki sobie ten odcinek, szkoda tylko, ze tam tak ciemno.
Co do Locka to bym sie nie zgodzil :P

Jescze pytanko jakim cudem udalo sie Tobie juz o 4:06 skonczyc odcinek?
Data publikacji jest na duzo pozniejsza godzine, a trzeba jeszcze sciagnac.
  • 0

#4 ^M^

^M^

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 22.09.2005 - |12:30|

Odcinek miazga. Mam tylko nadzieje, ze nie przedobrza z tymi wszystkimi zwrotami akcji, czy jak to sobie chcecie nazwac :b.
  • 0

#5 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 22.09.2005 - |12:43|

Jestem zachwycony! LOST na starcie 2 sezonu zrywa kask z głowy. Nie zgadzam się, że Locke zrobił coś nie tak. Akcja w bunkrze super, wspomnienia Jacka (chirurga) super, Lost wrócił - JEST SUPER!!!

P.S. Zauważyliście, ze sprzęty w bunkrze (komputer - Apple II?, adapter (!) ) są, mniej więcej, z drugiej połowy lat 80-tych? Czyli (być może) z przed 16 lat?! No a mieszkaniec bunkra to albo duch, albo ma brata bliźniaka :) .
P.S.2 Pardon, oczywiście chodziło mi o Jacka.

Użytkownik jooboo edytował ten post 22.09.2005 - |15:07|

• 0

#6 Gość_sawyer_*

Gość_sawyer_*
  • Gość

Napisano 22.09.2005 - |12:54|

Jescze pytanko jakim cudem udalo sie Tobie juz o 4:06 skonczyc odcinek?
Data publikacji jest na duzo pozniejsza godzine, a trzeba jeszcze sciagnac.

masz cos z datą na forum? :) wstałem o 4:30.. a skopiuje to co pisalem w innym wątku:

Uh, własnie się obudziłem :) Prawdę mówiąc niewstałbym w ogóle o tej 4:30 (na pewno nie dla serialu, jakiegokolwiek) gdyby nie przypadek - musiałem żonę odprawić na pociag do Wa-wy na delegacje. Potem nie chciało juz mi się spać. Wyczaiłem LOSTa chyba zaraz po wrzutce bo miał ledwo 15 seedów - ale to się natychmiast rozeszło. Rozpędził mi się torrent do 450kB/s i właściwie tyle co zrobiłem sobie herbatki i już sie ściągnęło :) Nie mogłem sie oprzec i obejrzałem. Troche w skrócie bo sen mnie juz dopadał no i obiecałem zonie, że obejrzymy razem i nie będe podglądał :D Niestety nie dałem rady :D

Mam nadzieję, że napiski wyjdą szybko bo pare kwesti nie załapałem do końca. W każdym razie miło, że LOST znowu wrócił. Ale znów się zacznie wnerwianie bo całe odcinki się nic nie dzieje, przy końcu nagle cos ciekawego i... koniec :) no ale na tym to polega.
  • 0

#7 jurandzik

jurandzik

Starszy szeregowy

• Grupa Hatak
  • 131 postów
  • Miastopomorskie

Napisano 22.09.2005 - |14:27|

Odcinek po prostu wymiata :D. I te powtóreczki z 1x01 z odliczaniem Kate :P.
  • 0

#8 Luna

Luna

Szeregowy

• Email
  • 16 postów

Napisano 22.09.2005 - |14:43|

wspomnienia Johna (chirurga) super,

Jacka? ;)

makron, sawyer ma racje musisz miec cos nie tak z data :)

Dołączona grafika

Odcinek byl dobry, nie moge powiedziec, ze byl wspanialy, bo nie jakos szczegolnie nie "porwal", ale dobry byl, nawet bardzo :rolleyes: Mialam tylko nadzieje, ze w retrosopekcji bedzie wyjassnione jak skonczylo sie malzenstwo Jacka, a oni mi tu pokazuja poczatki :/

Troche malo watkow bylo moim zdaniem, wlasciwie wszystko krecilo sie wokol wlazu, myslam, ze pokaza co sie stalo z tratwa.

Ale watek Desdemonda (?) (glupie imie) byl nie zly. Na poczatku odcinka myslam, ze to wspomnienia Jacka, balagan, stary komputer, adapter, sceneria jak z mieszkania studenta medycyny ;]

zastanawia mnie tylko, dlaczego Locke nie wzial latarki Kate :>
  • 0

#9 keeper

keeper

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 22.09.2005 - |14:49|

Nareszcie ukazał się odcinek i nareszcie można było sobie zobaczyć. Już od momentu kiedy Lock i tamten drugi znaleźli wejście podejrzewałem że może to być jakaś...hm.... "baza", w której to bedzie siedział jakiś koleś. Pozostaje tylko pytanie po co ?? -tu już nie mam zielonego pojęci, hehe :P
W sumie w odcinku za dużo się nie wyjaśniło, ale następny to zmieni. No i nareszcie w tym sezonie powiniśmy dowiedzieć się o co chodzi z tymi liczbami. :D
  • 0

#10 -=MacieK=-

-=MacieK=-

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • MiastoWhitestok

Napisano 22.09.2005 - |20:36|

Świetny odcinek , coraz bardziej zaczynam lubic Locka :D .Podoba mi sie jego zdecydowana postawa . Ładnie Jack pod koniec odcinka pojechał po Locku kiedy Desmon (czy jak mu tam) grozil ze zabije Johna
Is that your destiny Lock....
Ciekawe o co chodzilo z tym Waltem to tylko przywidzenie czy naprawde go widziała :P. I znów te szepty :] . Ciekawe gdzie jest Kate...
  • 0

#11 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 22.09.2005 - |22:16|

No przyłączę się do wcześniejszych głosów, odcinek bardzo fajny. W końcu zaczęliśmy dostawać jakieś odpowiedzi, a nie tylko pytania i pytania. W sumie zawartość włazu mnie zaskoczyła, na początku było krótkie zawachanie "co się dzieje??", ale w sumie wyszło jak można było się spodziewać.
Podróżnik nieźle się urządził w tej podróży na koniec świata, w porónaniu z powierzchnią to ma on wszelkie luksusy... no i fajną muzę ;)
Ogólnie odcinek nie denerwuje samymi pytaniami i w prawidłowy sposób nakręca ochotę na 2x02 :)
  • 0

->1019<-

#12 szczesliwka

szczesliwka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów

Napisano 23.09.2005 - |08:05|

a no właśnie... qrcze, po oglądaniu całej serii na raz to jeden odcinek zostawia mocny niedosyt...
  • 0

#13 KerimBlack

KerimBlack

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów
  • MiastoBielsko Biała

Napisano 23.09.2005 - |09:17|

Jak dla mnie odcinek rewelacyjny nie był. Wcale nie ma odpowiedzi a wręcz same pytania. Niby skąd ten gościu z włazu ma ten cały sprzęt i jak go przez właz przecisnął ?! Może rozbił sie tam kiedyś statek IKEA z meblami... !?
No i oczywiście pojawiają sie LICZBY na buteleczkach, z których facet na początku robi sobie zastrzyk :P Odcinek strasznie zwolnił z tempa, a poprzednia seria tak fajnie się kończyła....
  • 0

#14 Minsc[PL]

Minsc[PL]

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 23.09.2005 - |14:37|

Hmmm... A skąd w tym bunkrze okna, bracie? :D
  • 0
Siostra Jadwiga powiada: "Kto w sygnaturce głupstwa bezbożne pisze, w czeluściach piekielnych sczeźnie!"

#15 Gość_sawyer_*

Gość_sawyer_*
  • Gość

Napisano 23.09.2005 - |14:44|

szukacie problemow na sile:

- kto powiedzial, ze tam jest tylko jedno wejscie??? a nawet jesli to przeciez ktos kiedys musial to wybetonowac wiec mial czas na wstawienie stuffu. tak czy inaczej nikt normalny sie nie zamyka w bunkrze z jednym waskim wejsciem. na pewno jest jeszcze drugie..

- okna? a dzienne światlo? :D to jakies atrapki :) w koncu ciezko jest zyc n-nascie lat pod ziemia :D
  • 0

#16 makron

makron

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 23.09.2005 - |15:43|

Tam moge byc jakies wieksze tunele, zreszta jak koles tam mieszkal troche to mogl wszystko robic na spokojnie i do wszystkiego dojsc, caly swoj czas mogl na to poswiecac.
Ciekawi mnie tylko czy on tam caly czas siedzial :D

Oby jak najszybciej do nastepnego odcinka :)
  • 0

#17 szczesliwka

szczesliwka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów

Napisano 23.09.2005 - |17:11|

czy mi się wydaje czy przed końcem odcinka Jack oglądał jakieś ZAMUROWANE wejście/przejście do innego korytarza?
  • 0

#18 jaj

jaj

Szeregowy

• Email
  • 14 postów

Napisano 23.09.2005 - |18:58|

A mnie frapuje pare rzeczy :>
Desmond na stadionie powiedzial do Jacka `see you in another life`, z cudem tez zachowywal sie tak jakby wiedzial wiecej.
W bunkrze sa dwa lozka. Drugie bylo rozscielone - nie wygladalo na nie uzywane wcale. Ktos tam mieszka jeszcze? Moze mieszkal tam Ethan (w co watpie)? Kto?
Na pewno sa inne wejscie. Moze w ogole cala wyspa pod spodem jest bunkrem, ale przed czym ta kwarantanna?
A odcinek rewelacja!
  • 0

#19 Widar

Widar

Kapral

• Użytkownik
  • 170 postów

Napisano 23.09.2005 - |19:04|

Bardzo ciekawy odcinek, napoczatku myslalem ze to Sawyer sobie cos wspomina moze ( wlosy jakies podomne maja :P ), potem bylem przekonany ze w tym bunkrze miszka jakis koles ktorego amerykanie albo rosjanie zostawili podczas zimnej wojny zeby szpiegowal druga strone i zapomnieli o nim, a tu na sam koniec taka niespodzianka. Moge tylko powiedziec : co ?, jak ?, gdzie ? :D. Jak zwykle wiecej pytan niz odpowiedzi i za to lubie ten serial
  • 0

#20 bartek

bartek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 23.09.2005 - |19:27|

Odcinek naprawdę niesamowity. Znakomicie nakręca chęc obejrzenia 2x02.
Wydaje się że odpowiada na parę pytań, ale to tylko złudzenie. Wiemy, że pod włazem jest jakis Desmond. I tyle...
Kim on jest? Po co tam jest? Dlaczego się ukrywa? Dlaczego mierzy do Locka z pistoletu, przecież w rozmowie z Jackiem wydawał się spoko...

Ale jeszcze kilka dni i będzie nowy odcinek. Dowiemy się co z ludzmi na tratwie. :D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych