Skocz do zawartości

Zdjęcie

Muzyka z filmu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 Daniel Jackson

Daniel Jackson

Starszy szeregowy

• Email
  • 78 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 24.07.2005 - |19:00|

Szukałem owego tematu, ale niestety nie znalazłem go (trochę się zdziwiłem) :( , więc sam postanowiłem go stworzyć.

Zauważyłem, że dość wiele ludzi poszukuje muzyki z serialu, ale zaczęło mnie zastanawiać, to że nikt nie pyta się o muzykę Davida Arnolda z filmu. Przecież utwór pochodzący z filmu słychać w czołówce SG1 i nie tylko. Muzykę Davida Arnolda (czasami nieznacznie przerobioną przez pana "Golda") słychać dość często w SG1. Nie wiem: może nikt nie słyszał o soundtracku z filmu, ale zapewniam was, że wolę posłuchać właśnie muzyki z filmu Stargate niż z Gwiezdnych Wojen. Soundtracka znajdziecie na wielu stronach, link poniżej jest tylko jednym z wielu. Naprawdę się tego przyjemnie słucha.

http://osloskop.net/r/2740.html

P.S Jeśli już jest taki temat, lub była o tym mowa, to sorki, że zaśmiecam forum :) .

Użytkownik SGTokar edytował ten post 08.05.2006 - |19:01|

• 0
STAR WARS + STARGATE = ?

#2 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 30.08.2005 - |14:24|

Dzięki. Przyda się. Rzeczywiście nie widziałem nigdzie takiego tematu.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#3 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.05.2006 - |14:21|

Kroi się kolejne odświeżanie starocia 12 letniego ;)
Zamiast wydawania kolejnych podkładów dźwiękowych z kolejnych sezonów SG-1 i Atlantis (gdzie wydane zostały tylko ścieżki z pierwszych sezonów) odświeżana jest muzyka z filmu kinowego! :blink:

Wersja Deluxe muzyki filmowej

Wydawca Varese Sarabande wyda nową, przerobioną wersję muzyki z filmu sprzed 12 lat – Stargate. Wydana zostanie ona 4 lipca. Firma ta wcześniej wydała muzykę z pierwszego sezonu Stargate: Atlantis. Istnieje też płyta z ścieżką dźwiękową z pierwszego sezonu SG-1.

Log65: Happy camper

#4 ..::Lincolm::..

..::Lincolm::..

Kapral

• VIP
  • 180 postów

Napisano 28.05.2006 - |22:11|

Uwazam to zupelnie za zbyteczne. Masz racje SGTokar odnosnie tego grzebanie w starociach napewno im na dobre nie wyjdzie. Predzej bym kupil plykte z muzyka z nowych sezonow niz ten staroc ktory zreszta posiadam -_-
  • 0

#5 Shepp

Shepp

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów
  • MiastoOpole

Napisano 15.06.2006 - |15:05|

Czy ja wiem, moim zdaniem muzyka z filmu jest troche bardziej doniosła, chociaż ta z serialu takoz nie najgorsza. Ja ma wydanie podstawowe muzyki z filmu, ale widziałem kiedyś na ebayu wydanie kolekcjonerskie i chyba się skuszę :D
  • 0

#6 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 11.08.2006 - |14:31|

Muzyka z filmu jest 100 razy lepsza od tej z serialu, bardziej budzi grozę, chociarz jest starsza jakoś lepiej brzmi. Wiadomo, ze nikt nie zrobi dla serialu lepszej muzyki niż dla filmu, przezto międzyinnymi film jest lepszy od serialu.
  • 0

Dołączona grafika

#7 Darth Paula

Darth Paula

Kapral

• Użytkownik
  • 179 postów
  • MiastoKraków

Napisano 26.03.2007 - |16:33|

+ Stargate: SG-1 i Stargate: Atlantis od nowa +

Kroi się kolejne odświeżanie starocia 12 letniego ;)
Zamiast wydawania kolejnych podkładów dźwiękowych z kolejnych sezonów SG-1 i Atlantis (gdzie wydane zostały tylko ścieżki z pierwszych sezonów) odświeżana jest muzyka z filmu kinowego! :blink:

Odgrzewają starego kotleta. Czasami robi się to wręcz niesmacze. Ale kto wie, może i im to wyjdzie. :P

Muzyka z filmu jest 100 razy lepsza od tej z serialu, bardziej budzi grozę, chociarz jest starsza jakoś lepiej brzmi. Wiadomo, ze nikt nie zrobi dla serialu lepszej muzyki niż dla filmu, przezto międzyinnymi film jest lepszy od serialu.

Oj, przecież wiadomo, że co innego film kinowy, a co innego serial telewizyjny. Muzyka filmowa MUSI być doniosła, powinna budować napięcie i akcję. A muzyka serialowa jest miłym dodatkiem dla ucha.

Zawsze drżę przy czołówce :) Jest piękna!

Użytkownik Darth Paula edytował ten post 14.06.2007 - |10:51|

• 0

#8 Kalein

Kalein

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 10.05.2007 - |18:39|

Mnie się tam muzyka z pełnometrażówki bardzo podobała i choćby dlatego wciąż oglądam ten film... (Z braku płyty z muzyką :censored: ) Ale ta z serialu nie jest zła, jednakże muzyka z filmu lepiej trzymała napięcie. Tej w serialu (oprócz tej z czołówki) prawie się nie zauważa... :sam2:
  • 0

#9 slide44

slide44

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 14.05.2007 - |17:52|

Uwazam to zupelnie za zbyteczne. Masz racje SGTokar odnosnie tego grzebanie w starociach napewno im na dobre nie wyjdzie. Predzej bym kupil plykte z muzyka z nowych sezonow niz ten staroc ktory zreszta posiadam -_-

Nie zgodze się. Wiele utworów z poprzednich dekad jest przerabianych i dzięki temu utwory na nowo odzyskują sławe i popularność.
Ma ktoś jakieś linki do soundtracków z seriali.
  • 0

#10 Kalein

Kalein

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 15.05.2007 - |18:47|

Masz rację. W końcu dobrze jest po wracać do przeszłości...
Czerpać z niej naukę...

W końcu tak to czynią Goa'uldowie.
  • 0

#11 czocher

czocher

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 12.05.2008 - |15:12|

Ktoś chce muzyczke? - całą ścieżkę dzwiękową do Stargate? Mam ten album. Świetnie się go słucha.
Położe go na moim ftp. Czekam na info.
paweł

Użytkownik czocher edytował ten post 12.05.2008 - |15:13|

• 0

#12 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 07.09.2008 - |20:44|

Chyba nie było o tym nigdzie pisane, więc link wkleję tutaj. Kto zamawia? ;)

http://merlin.pl/Sta...t/4,489628.html
  • 0

#13 Palek21

Palek21

FANKA WSZYSTKIEGO

• Użytkownik
  • 354 postów
  • MiastoMykanów

Napisano 07.01.2009 - |10:41|

Ja mam motyw z czołówki SGA (i remix) jest po prostu boski mogłabym go słuchać non stop :rolleyes:
  • 0

Życie to ostry miecz, na którym Bóg napisał:

KOCHAJ, WALCZ, CIERP!!!

#14 fgvsfgsg

fgvsfgsg

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 13.01.2009 - |08:22|

I love the movie.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0