Skocz do zawartości

Zdjęcie

Batman Begins (2005)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 16.07.2005 - |22:37|

A ten film sie Wam podobal?
Zdecydowanie najciekawszy obraz Sci-Fi tego lata. O ile zalozymy ze Batman to sci-fi rzecz jasna :hyhy:

W filmie jedyne co mnie denerwowalo to ten dziadowski automobil Batmana. No ale skoro to opowiesc o poczatku jego historii, mial prawo jeszcze nie dorobic sie czegos takiego . Na razie jezdzi czyms co sie nadaje na motocross w najlepszym razie :afro: Film dobrze zagrany i trzymajacy prawie od poczatku do konca w napieciu.
  • 0
Dołączona grafika

#2 radekch6

radekch6

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 87 postów

Napisano 17.07.2005 - |08:54|

Miałem okazję obejrzeć nowego Batmana i musze powiedzieć, że mam dokładnie przeciwne zdanie. Film jest przeciętny, a tym co mi sie najbardziej w nim podobało to był właśnie samochód. (nawiasem mówiąc ten wózek jest autentyczne - pokazywali go w nowym Top Gear).
Batman Begins jest wprawdzie o niebo lepszy od poprzednich dwóch części, ale nie dorównuje części pierwszej. Film jest przegadany, za dużo jest moralizowania i rozterek moralnych jak na mój gust, a za mało akcji.
Mam nadzieję, że to nie jest najlepszy film sf. tego lata i będą lepsze (np. Stealth lub Island).
Moim zdaniem szkoda na to iść do kina - są lepsze filmy.
  • 0

#3 jurandzik

jurandzik

Starszy szeregowy

• Grupa Hatak
  • 131 postów
  • Miastopomorskie

Napisano 17.07.2005 - |16:13|

No ważne, że na końcu jest coś extra, co może kontynuować Batmana :D.
P.S. Ten uśmiech nie jest przypadkowy, kto oglądał ten wie o co biega :P.
  • 0

#4 Raven

Raven

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoKraków

Napisano 25.07.2005 - |14:50|

Zgadzam się w całej rozciągłości z radekch6. Ten film to mocno przereklamowany średniak. Hehe faktycznie dobry to tam był tylko samochód i może jeszcze aktorstwo Liama Neesona. Christian Bale też jest bardzo dobrym aktorem jednak to nie jego klimat, prawie widać jak się męczył grając Batmana. Znacznie lepiej wypada grając znacznie bardziej niejednoznaczne moralnie postacie (vide Mechanik, American Psycho).
  • 0

#5 Daniel Jackson

Daniel Jackson

Starszy szeregowy

• Email
  • 78 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 25.07.2005 - |15:16|

Wiele czytałem o tym filmie i jestem naprawdę w dylemacie. Wiele recenzji mówi, że nowy Batman to super film i w ogóle. Również tyle samo recenzji mówi, że "Początek" to beznadziejny film, który kontynuuje porażki poprzednich batmanów. Mówcie, co robić! Iść do kina, czy poczekać i oglądnąć film na ekranie komputera, bo sam już nie wiem czy opłaca się wydawać pieniądze na bilet...
  • 0
STAR WARS + STARGATE = ?

#6 Raven

Raven

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoKraków

Napisano 25.07.2005 - |15:47|

Hehe wg mnie lepiej na kompie...
Najwyżej mnie zlinczujesz :afro:
  • 0

#7 Daniel Jackson

Daniel Jackson

Starszy szeregowy

• Email
  • 78 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 27.07.2005 - |08:23|

Jednak idę do kina <_< , ale nie będę musiał wydawać kasy na bilet, bo dostałem karnet od ciotki. Oby ten Batman był w miarę do oglądnięcia, ponieważ nie chcę później myśleć, że mogłem sprzedać karnet komuś innemu... :wacko: .
  • 0
STAR WARS + STARGATE = ?

#8 Picy

Picy

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoCzłuchów

Napisano 29.07.2005 - |18:15|

hmmm...ja tesh udam sie do kina ...to trzeba zobaczyc...
po klapie ..3 i 4 ...to moze myc w koncu ten batman co stary dobry pierwszy jak on mial...michael C......(sorki wyleciało mi)
ale juz zapowiadaja ze bedzie nastepny... i to troche odstrasza...bo ta komercha zabija wszystko co dobre....
njo i juz zxastanawiaja sie kto bedzie grał jokera
jak to kto??
Joker moze byc tylko jeden.....Jack Nicholson
i nikt inny
pozdro
  • 0

#9 Daniel Jackson

Daniel Jackson

Starszy szeregowy

• Email
  • 78 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 22.08.2005 - |16:30|

Byłem, widziełem: warto było.
  • 0
STAR WARS + STARGATE = ?

#10 bartek

bartek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 24.08.2005 - |15:24|

Film bardzo dobry. Bale potwierdził że jest znakomitym aktorem. W ogóle chyba najmocniejsza strona filmu jest gra aktorska. Swietna obsada: Bale, Michael Caine, Gary Oldman, Liam Neeson, Morgan Freeman...
No i naraszczie Batman jest taki jak, powinien byc, czyli mroczny, pewny siebie, opanowany i nie wygląda jak chirurg z Ostrego Dyżuru. :D
Batman Begins oczywiscie lepszy od filmów Batman Forever oraz Batman i Robin.
Ale czy lepszy od filmów Tima Burtona? Sam nie wiem...

A jak wy uważacie?
  • 0

#11 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 30.08.2005 - |14:54|

Nawiązanie do obyczajów stowarzyszenia płatnych zabójców - jakimi byli ninja - i ich technik psychologicznego działania dla niewtajemniczonych jest ciekawa i wyjaśnia kilka scen w innych odcinkach. Do gry aktorskiej nie mam wielu zarzutów.
A reszta - jak to filmy zwiążane z komiksami - niesamowite efekty i odwieczna walka dobra ze złem. Schemat wykorzystywany wielokrotnie. Ale jak na tę serię chyba najciekawiej zrobiona. Walka ucznia z mistrzem - to pozwala na inne spojrzenie na Batmana i jego samotność w pozostałych częściach - może to lęk przed zdradą???
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#12 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 30.08.2005 - |15:39|

Czego by nie mówić , o tym Batmanie , to film jest w sumie fajnie zrobiony , z pomysłem , z dobrą obsadą - ale pierwowzorem Batmana dla mnie jest niestety kilm Tima Butrona - gdzie Batmana grał Keaton .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#13 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 01.09.2005 - |18:15|

To fakt. Grał przecież w dwóch częściach. Przyznam zresztą, że brakowało mi tej osoby w części trzeciej Batmana.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#14 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 23.01.2008 - |10:55|

Nie będę tworzyć nowego wątku. Bohater ten sam, aktor ten sam. Zmienia się tylko tytuł, piszę tu oczywiście o Dark Knight.
Niestety nie będę pisać o samym filmie a o jednym z aktorów.
Jak już zapewne niektórzy wiedzą aktor grający Jokera, Heath Ledger nie żyje.
Bardzo szkoda tak dobrego aktora.

Wiadomość z serwisu imdb.
Wiadomość z Onetu.
  • 0

#15 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 23.01.2008 - |13:17|

Jak już zapewne niektórzy wiedzą aktor grający Jokera, Heath Ledger nie żyje.
Bardzo szkoda tak dobrego aktora.

wielka szkoda. moge powiedziec, ze jestem wstrzasniety...
  • 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#16 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 23.01.2008 - |20:32|

Kurcze wszedłem tu bo myslałem, ze ktoś dodał coś czego jeszcze nie wiemy o nowym Batmanie, ale jak to przeczytałem to aż zdębiałem. SZkoda wielka szkoda, to był dobry aktor :(
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych