Skocz do zawartości

Zdjęcie

Matrix w matrixie?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
36 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy "Zion" jest drugim matrixem? (63 użytkowników oddało głos)

Czy "Zion" jest drugim matrixem?

1. Tak (33 głosów [55.00%])

Procent z głosów: 55.00%

2. Nie (27 głosów [45.00%])

Procent z głosów: 45.00%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.10.2003 - |17:38|

Ciekawi ile osób myśli o takiej teori matrixa w matrixie. Premiera zbliża się wielkimi krokami i zwiasty mnie trochę odwiodły o tej stanowczości w tej sprawie i teraz tak naprawdę nie wiem co o tym wszystkim sądzić.

Na ten temat mówiłem obszernie w archiwum: http://www.gwrota.co...indpost&p=10101
Możliwe że teraz mam jakieś nowe fakty, może wpływ przedstawienia innych faktów przez osoby lub nowe trailery zmienił w niektórych punktach mój pogląd jednak najważniejsze pytanie które mnie dręczy: "czy to jest matrix w matrixie?"
Log65: Happy camper

#2 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 13.10.2003 - |17:50|

Co za różnica, wiadomo że Agent Smith wszystkich załatwi... :D Nawet jakby było 100 matrixów, to nasz sympatyczny gestapowiec sobie z tym poradzi! Smith do boju!!! Zawieś matrix!!!
  • 0

#3 darry

darry

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 13.10.2003 - |18:59|

Cóż może się okazać że nad Matrixem I Zionem jest jeszcze wyższa siła. Zakręcenie jest coraz większe.
A może to Smith gra w grę komputerową której świadkami jesteśmy na ekranie :)
  • 0

#4 DeFenc

DeFenc

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 14.10.2003 - |11:28|

Raczej watpliwe zeby to byl drugi matrix, a to z jednego malego powodu: byla by to za duza wtornosc do filmu sf 13 pietro
  • 0

#5 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 14.10.2003 - |17:26|

Sadzę, że teoria matrixa w matrixie jest bardzo prawdopodoba. Zwłaszcza jeżeli wziąć pod uwagę końcówkę reaktywacji. <_<
  • 0

#6 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 14.10.2003 - |20:00|

Matriź w Matrixie czy też kolejne odrodzenie Zionu za przyczyną Neo zabierającego ze sobą przysłowiową parę - Adam i Ewe :D , a raczej setkę par .
Bardziej prawdopodobna jest ta pierwsza wersja , rzeczywiśtość napisana przez kogoś dla maszyn , aby myślały iż wygrały konflikt i żadziły się własnymi podprogramami :D.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#7 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 15.10.2003 - |06:55|

Myślę, że jest to prawda. Jest kilka matrixów. Oglądając po raz kolejny reaktywację nie widzę innego rozwiązania tego filmu jak tylko pokazanie, że jest kilka programów. Jeden działa w następnym a anomalie typu Neo właśnie są w celu wyjaśnienia całej tej zakręconej struktury.
  • 0
Nic na świecie nie zostało tak sprawiedliwie rozdzielone jak rozum: każdy uważa, że otrzymał dostateczną porcję. Jacques Tati.

#8 Lantash

Lantash

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów
  • Miastomroźna Pólnoc (Polski)

Napisano 16.10.2003 - |17:08|

...rzeczywiśtość napisana przez kogoś dla maszyn, aby myślały iż wygrały konflikt i żadziły się własnymi podprogramami.

Jestem za tą teorią! To ludzie opętali matrixem maszyny, żeby im lepiej służyły. A że maszyny stworzyły sobie drugi matrix, to już mniej istotne. (13-piętro).
  • 0
Dużo czytam, mało piszę...

#9 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 18.10.2003 - |23:03|

Raczej watpliwe zeby to byl drugi matrix, a to z jednego malego powodu: byla by to za duza wtornosc do filmu sf 13 pietro

Mnie akurat bardziej pasuje tutaj Cube i nie byłoby to nic nowego w historii.
  • 0
There is always a bigger fish.

#10 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 22.10.2003 - |08:20|

Trudna sprawa. Z jednej strony to Neo może być jakoś sprzeżony z maszynami, tylko pytanie brzmi jak? Może ma jakiegoś implanta? Nie mam pojęcia. Z drugiej strony to może być faktycznie matrix w matriksie. O wszystkim przekonamy się za dwa tygodnie. Ostatecznie głosuję na NIE, mimo że nie mam pewności.
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#11 Gość_banano_*

Gość_banano_*
  • Gość

Napisano 03.11.2003 - |18:19|

Już za dwa dni się dowiemy:) Już nie mogę się doczekać. Bilecik już mam i teraz tylko czekać i czekać...

BTW Ktoś z Was też idzie na tą światową premierkę w środę?

Na pewno będzie w kinie szok! Ale albo negatywny albo pozytywny - zobaczymy co się stanie. Z uwagi na pojawiającą się w zwiastunie ilość akcji to wydaje mi się, że nudno nie będzie :P
  • 0

#12 saggi

saggi

Wielki Organizator

• VIP
  • 875 postów
  • MiastoPOZNAŃ

Napisano 03.11.2003 - |20:10|

Ciezka spraa, juz niedlugo premiera a ja ciagle sie nie moge zdecydowac czy to jest matrix w matrixie czy nie. Bardziej sklaniam sie do tego ze to jednak jest matrix w matrixie, bo jak inaczej moglby Neo zatrzymac te roboty, ale z drugiej strony to rozwiazanie byloby zbyt oczywiste, a po matrixie spodziewalabym sie czegos wiecej, mam nadzieje ze sie okaze ze nie jest to film latwy do przewidzenia i ze mnie znowu zaskoczy. B) :rolleyes:
  • 0

#13 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 11.11.2003 - |15:07|

No i już wiadomo jaka jest odpowiedź. ;) .
  • 0

#14 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 11.11.2003 - |18:18|

No i już wiadomo jaka jest odpowiedź.  .

Hmmmm... jaka?
Log65: Happy camper

#15 saggi

saggi

Wielki Organizator

• VIP
  • 875 postów
  • MiastoPOZNAŃ

Napisano 11.11.2003 - |18:35|

Niby wiadomo jaka jest odpowiedz, ale czy napewno?? W sumie nic nie wiadomo :o mozna sie tylko domyslac :) A prawdy to sie chyba nigdy nie dowiemy , ani po 4 czesci ani po 5 ani nawet po 10 bo po kazdej beda powstawaly nowe pytania :] ale to juz jest urok tego filmu :D
  • 0

#16 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 11.11.2003 - |19:55|

Chyba jednak nieistnieje Matrix w Matrixie , chociaż kto wie , film nie powiedział defitywnie nie , Cały czas zastanawia mnie jak Neo podłaczył się do matrixa bez wtyczki , jego dziwny wpływ na mątfy oraz to jak widział miasto maszyn .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#17 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 11.11.2003 - |21:08|

No i już wiadomo jaka jest odpowiedź.  .

Hmmmm... jaka?

No, niby nie wszystko zostało powiedziane. Jednak jak na razie nic nie wiadomo o dalszych częściach. Z filmu raczej nie wynika żeby miał byc matrix w matrixie. Więc na dzień dzisiejszy, myślę że mozna przyjąć, że ta teoria jest nie prawdziwa.
Co będzie jutro - zobaczymy... :ph34r:
  • 0

#18 Gość_banano_*

Gość_banano_*
  • Gość

Napisano 12.11.2003 - |14:39|

To, że matrix jest w matrixie zostało powiedziane już w Reaktywacji przez architekta!
Udowodnione to zostało w Rewolucjach przy okazji właśnie podłączenia Neo bez "wtyczki" jego widzenia (droga do centrum) oraz jego wzrok zastąpiony widzeniem świata na żółtko (tzn widzeniem jak matrix) <- to jest ciekawe bo w pierwszej części jak Neo zrozumiał widział wszystko na zielono z tymi cyferkami matrixowymi - pamiętacie?, a teraz na żółto w bardzo podobny sposób! Widział tylko maszyny, programy! - to też tłumaczy np., że Smith się po prostu transportował do drugiego matrixa a nie zawładnął mózgiem tego kolesia... - Neo widział będąc ślepy twarz Smitha i jego ciało na żółto tzn że widział starą wersję programu, matrixa.

W Rewolucjach nie potrzeba było odpowiedzi (bo to w końcu matrix - a u nas słowo to się przyjęło w sensie matrix=zakręcone...) jednoznacznych, jednak bracia W. dodali jeszcze trochę podpowiedzi (m.in. rozmowa z wyrocznią, widziania Neo, widzienia jak Neo był ślepy, agent Smith w ludzkim ciele, podłączenie Neo bez wtyczki, niszczenie przez Neo tych mątw! <- ciekawi mnie natomiast dlaczego tego nikomu nie powiedział...)
  • 0

#19 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 13.11.2003 - |19:35|

Jesli to faktycznie ma byc ostatni film z serii matrix, to ta kwestia powinna zostać jakoś rozstrzygnięta. Skoro nic nie zostało na ten temat powiedziane wprost, to zakładam, ze nie było to zamysłem braci W. No chyba, że to jednak nie koniec. B)
  • 0

#20 Gość_karina_*

Gość_karina_*
  • Gość

Napisano 06.02.2004 - |02:32|

bez watpnie musza istniec matirxy w martrixie i obstawiam ze beda nastepne czesci
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych