Skocz do zawartości

Zdjęcie

Przeczytajcie 'Pułapki Przyszłości'

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 Harriet Canberra

Harriet Canberra

Kapral

• Użytkownik
  • 182 postów
  • MiastoUkład czarnego słońca

Napisano 13.10.2003 - |13:35|

Sarah Duft, trafiając na dziwną, wymarłą planetę, dostaje księgę niosącą dziwną przestrogę. Prosi przyjaciółkę Harriet Canberrę o pomoc w tłumaczeniu. Ta jednak przypomina sobie raporty o tajnym projekcie SG. Dowiaduje się, gdzie może znaleźć dr.Jacksona, znanego z tłumaczeń starożytnych pism i wsławionego lingwisty. Trafia do podziemnego kompleksu w górze Cheyenne. Od tej pory jej życie ulega ogromnej przemianie.

- Harry – O’Neill zawołał ją po imieniu, odwróciła twarz w jego stronę – Będą cię torturować. Tego jestem pewien. Musisz być dzielna.
- Żadnych konwencji chroniących więźniów? – spytała
- Żadnych .
- To mam przesrane – westchnęła

- Kiedy zaatakowałaś tych Jaffa miałaś coś niesamowitego w oczach. Twoje spojrzenie emanowało czymś obcym. W tamtej chwili czułem, że zabiłabyś i mnie, gdybym niespodziewanie znalazł się za tobą. Nie wiem, czy chciałbym się o tym przekonać.
- Nie wiem, czy tak by było – odparła
- A ja nie wiem, czy chcę znać taką Harriet. Pomimo wszystko nadal cię lubię – O’Neill wycelował w nią palcem
- Ja boję się sama siebie – spuściła głowę

- Co tu się dzieje? 0 spytała Sam O’Neilla i Daniela
- Ty nam odpowiedz – powiedział ponuro Jack
- Ale nam się dostanie – stwierdził Daniel
- Rzadko widuję ojca w takim stanie – stwierdziła Sam
- Zanim Hammond przemieli nasze tyłki na karmę dla psów, sprawdźmy co z Canberrą

- Wstawaj, leniu! Dzień jest piękny i w sam raz na jakąś przygodę ze starym kumplem, nie uważasz?!
- Jack?! – Daniel stał i nieprzytomnie zbierał myśli
- Co jest, stary? Czytałeś jakieś szpargały do późna wieczorem, że jesteś taki niewyspany?

Nagły huk przeszył okolicę. Był jak wystrzał fajerwerka. Rozniósł się echem po okolicy, spłoszone ptaki poderwały się z drzew. Daniel zatrzymał się w miejscu i poczuł coś na kształ zamrożenia w czasie. O’Neill szybko spojrzał na molo. Stojąca do tej pory Canberra zachwiała się, skuliła i runęła do wody.

O’Neill czując kolejną już stłuczkę w bok samochodu, przeskoczył fotele i umiejętnie przesadził Sam, przejmując kontrolę nad kierownicą. Nie pozostawał dłużny intruzom. Tylne drzwi zostały ostrzelane. Teal’c i Daniel skulili się aby uchronić głowy przed pociskami.

- Zostaw mnie – wyrwał się Daniel – Wreszcie przejrzałem na oczy! Wiele rzeczy zrozumiałem! Chcę wreszcie działać a nie kulić się jak bezkrwisty psiak!
- Co ty powiedziałeś? – Jack zmarszczył brwi i zmrużył oczy, nie poznawał tego chłopaka

Poznajcie inspirujące przygody drużyny SG-1, która w swoich szeregach powitała pułk.Canberrę. już wkrótce poznacie szczegóły tajnej operacji, która ma na celu odszyfrowanie tekstu, niosącego ostrzeżenie o zagładzie planety Ziemia. Przyjaźnie, uczucia, rozczarowania, próby przetrwania, wzajemne relacje i ogromne straty. Jak na razie będzie można przeczytać:
- Pułapki Przyszłości – Artefakt
- Pułapki Przyszłości – Umrzeć za czworo
- Pułapki Przyszłości – Z dala od domu
Harriet Canberra. All rights reserved. Łódź 2003.
  • 0
Marines nie umierają nigdy, jedynie idą do piekła się przegrupować!

#2 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 13.10.2003 - |14:38|

Rozumiem, że to był trailer? Zapowiada sięcałkiem ciekawie.
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#3 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.10.2003 - |15:30|

Ciekawe ciekawe...
Tylko takie pytanie.
Mam rozumieć że ta Sarah Duft jest kosmiczną znajomą (bo zwiedza inne planety) Harriet Canberrę z Ziemi? :)
Log65: Happy camper

#4 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 13.10.2003 - |16:41|

Zaciekawiło mnie to opowiadanie z wielu powodów,ale 1 najważniejszy to sam autor.Widzę,że jestes tu naprawdę nowa :D i od razu cos napisałes,godne uwagi.Jest ciekawe o tyle,że jest tu całkiem cos nowego niż w innych i to mi się podoba.:) Pisz dalej!!!

Użytkownik MacGyver edytował ten post 14.10.2003 - |10:11|

• 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#5 Harriet Canberra

Harriet Canberra

Kapral

• Użytkownik
  • 182 postów

Napisano 14.10.2003 - |09:49|

Uwaga,odpowiadam na pytania!!!!!!

1.tak,to zapowiedź tych historii! Cieszę się,że ożywia się dyskusja,podoba wam się,poczekajcie na treść,zbije was z nóg [nieskromnie dodam].
2.SGTokar. Harriet Canberra to żołnierz i nowość w szeregach SGC. A Sara to Ziemianka i tu jest cała intryga,zagadka,niespodzianka!@
3. MacGyver! Harriet jest kobietą.Ja też JESTEM KOBIETĄ!!!Mac,kobieta,wiesz taka inaczej zbudowana od chłopców,różnice dość znaczące. :)))))))

Pocieszę was,wkrótce zobaczycie moje zdjątko!
A,jak się wkleja te zabawne obrazki przy imieniu i xywce? Oświećcie zagonioną babeczkę!

P.S Wkrótce będę posyłać kolejne odcinki,cierpliwości!
  • 0

#6 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 15.10.2003 - |18:20|

No to w między czasie możesz przeczytać fici konkursowe, zobaczysz jak my piszemy. :)
  • 0

#7 Harriet Canberra

Harriet Canberra

Kapral

• Użytkownik
  • 182 postów

Napisano 01.02.2004 - |00:19|

UWAGA! ATTENTION !

Kto zmęczył cz.2 'Pułapek Przyszłości - Umrzeć za czworo" pewnie zdziwi się zakończeniem.
Otóż już się szykuje cz.3 tego wątku pt. "Z dala od domu". I to już znaczący koniec historii o zamieszaniu w szeregach SG1 przez Canberrę. Kolejne historie będą miały już inny klimacik, ale Harriet pojawi się tam od czasu do czasu.

Jack będzie ostry, chwilami paskudny, Daniel na innej planecie, a wszystko okraszone malowniczymi opisami.

Dla 'nie lubiących' to chyba dobra wiadomość o wykopaniu Canberry ale zmęczą się jeszcze trochę czytaniem, jak zechcą. ;)

Pozdrawiam serdecznie.

P.S. pociesza mnie fakt, że Canberra ma wiedzę z przyszłości i będzie miała nareszcie pole do popisu przekazując tajniki i ciekawostki z tego świata. Znajomość ras też jej się przyda. A szykuje się galaktyczny misz-masz.
Wrócą Pradawni i zechcą żyć wśród swoich nieudolnych i śmiesznie słabych dzieci z Ziemi. Ale to już w historii pt. "STWÓRCA".

P.S.2 : pociesza mnie też inny fakt, że mam mimo wszystko fanów i tych, co podoba im się to, co piszę. Dziękuję za to kilku osobom i dzielnie znoszącym moje uzależnienie od Daniela Jacksona. he....
Dziękuję przede wszystkim 121277 za rolę dzielnego cenzora!

SGTokar powinien być zachwycony "Stwórcą", to raj dla shiperów S & J.

Pozdrawiam

Pułk. Sił Powietrznych H.Canberra ;)
  • 0

#8 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 01.02.2004 - |00:23|

Gosiu, masz mnie wśród swoich wielbicieli. Ale niektóre byki są nie do przełknięcia.

gulus
  • 0

#9 121277

121277

Wielki Organizator

• VIP
  • 561 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 03.02.2004 - |12:26|

Gulus nie czepiaj się, nawet ja czasem się mylę i nie zauważam pewnych usterek. Zwłaszcza jak czytam o północy. A większe błędy zdarzają się innym na forum. Zresztą styl Harriet jest coraz lepszy...

121277 - nie tak strasznie ortodoksyjna maniaczka poprawności...
  • 0
Daleka droga
do serca człowieka
zimnego jak głaz

Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Dołączona grafika

Mój świat

#10 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 03.02.2004 - |14:55|

Tak każdemu zdarzają się błędy, ale nam pisarzom (mimo, że amatorom), zdarzać się nie powinny. Wytykanie nam naszych błędów jest jak najbardziej na miejscu.
  • 0

#11 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 03.02.2004 - |21:42|

Może by tak akcję bardziej skoncentrować na Harriet? W końcu SG-1 mamy na codzień. :D I czemu uciekła przed byle podejrzeniem. Strasznie obrażalska ta Harriet. No ale całość zrobiła się jeszcze bardziej intrygyjąca. :D
  • 0

#12 Harriet Canberra

Harriet Canberra

Kapral

• Użytkownik
  • 182 postów

Napisano 06.02.2004 - |18:43|

czemu Harriet zwiała? To w zasadzie tajemnica, ale się wyjaśni. Gulus już mi zarzucał, że jestem "spojlerówą", oczywiście w żarcie.... Ale to prawda,mam skłonność do zdradzania ciekawych wątków i muszę się powstrzymać, he....
Ech, paluchy świerzbią ....
Mój styl coraz lepszy? Dzięki, to budujące...
:D
Pozdrawiam!
  • 0

#13 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 09.02.2004 - |18:42|

Gulus już mi zarzucał, że jestem "spojlerówą".

Bo spoilery to trzeba umieć pisać. :D Mają nie zdradzić treści, tylko zaciekawić odbiorcę.

Myślałem że Harriet zwiała bo ludzie, na których jej zależało nie wierzyli jej i to ją bardzo zraniło. Z togo co teraz napisałaś można wysunąć wniosek, że to nie wszystko. Właśnie tak się pisze spoilery! :D
  • 0

#14 igut214

igut214

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoKraków

Napisano 29.04.2011 - |19:27|

Ciekawy trailer.
  • 0
"Tęsknię za lasem, uświadomił sobie Leiard. Tęsknię za życiem w spokoju. Za sercem i umysłem, których nie drąży zamęt. Za bezpieczeństwem" -- ("Kapłanka w bieli" - str. 363).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych