Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sezon 6?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 buTka

buTka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 09.06.2005 - |13:23|

witam wsZyskich fanów Andzi! na tej stronie petycja fanow Andromedy w ktorej prosza o 6 sezon:) DOLĄCZMY SIE
http://www.petitiono...f/petition.html
  • 0

#2 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 09.06.2005 - |15:38|

W sumie to bez sensu ;) Kevin Sorbo powiedział że kontynuacji nie będzie poza tym już zaangażował sie w inny projekt - jakiś sitcom z jego udziałem. 6 sezon jest więc praktycznie w 99% niemożliwy do stworzenia. Tylko nie bić za mój sceptycyzm - pisze to o czym kiedyś przeczytałem. Finish :P
  • 0
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed...

We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...

#3 Picy

Picy

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoCzłuchów

Napisano 13.06.2005 - |22:31|

W sumie to bez sensu ;) Kevin Sorbo powiedział że kontynuacji nie będzie poza tym już zaangażował sie w inny projekt - jakiś sitcom z jego udziałem. 6 sezon jest więc praktycznie w 99% niemożliwy do stworzenia. Tylko nie bić za mój sceptycyzm - pisze to o czym kiedyś przeczytałem. Finish :P

Wyświetl post

Zgadzam się
...ten temat był juz poruszany na forum
...nio i szkoda czasu na ten temat. :(
W stanach pozatym Andzia miała średnie statystyki (5 sezon) - według Sci-fi
i po prostu to koniec....(nawet i to dobrze ....bo co sezon to gorzej było z Andzią )
takie me zdanie
over
pozdrow :)
  • 0

#4 ruda_xf

ruda_xf

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 28.07.2005 - |22:16|

już ja wam dam kurde bez sensu!! :P
ja napisałam petycję o przywrócenie Dowodów Zbrodni na TVN i podziałało, więc może i tu nam się uda :)
no cóż... w wierze siła :P

a Sorbo dobrze prowadził 5 sezon
lookam na bierząco i jestem tym zafascynowana. więcej dowiadujemy się o poszczególnych bohaterach... Beka zmienia swoje zachowanie... dochodzi Rhade.... MUUUUAAAHHHH... :clap:
no i Dylan wygląda bossko :P
  • 0

#5 Anagda

Anagda

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 29.07.2005 - |10:43|

no i Dylan wygląda bossko

on zawsze wygląda bosko :P
  • 0

#6 Picy

Picy

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoCzłuchów

Napisano 29.07.2005 - |17:33|

już ja wam dam kurde bez sensu!! :P
ja napisałam petycję o przywrócenie Dowodów Zbrodni na TVN i podziałało, więc może i tu nam się uda :)
no cóż... w wierze siła :P

a Sorbo dobrze prowadził 5 sezon
lookam na bierząco i jestem tym zafascynowana. więcej dowiadujemy się o poszczególnych bohaterach... Beka zmienia swoje zachowanie... dochodzi Rhade.... MUUUUAAAHHHH...  :clap:
no i Dylan wygląda bossko :P

Wyświetl post

za dowody zbrodni gratulacje...
a co do andzi to bym mógł się zgodzić jedynie wtedy ...
gdyby kontynuowali watki kiedy to Rhade przejął andromede a nie Dylan...
to by było dopiero...
ostatni epizod 3 serii.......i ciąg dalszy...było by super....
a tam Rhade i beka byli chyba razem o ile sie nie myle....
Bo 6 sezon z dylanem to dla mnie za duzo by było :afro:
musze wyskrobac maila do tych w stanach ...może to łykną....
wkoncu sorbo wolał jakis sitcom....
pozdrow :]
  • 0

#7 harcerzyk123

harcerzyk123

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoWhitestock

Napisano 01.08.2005 - |20:59|

Uważam że dalsza kontynuacja Andromedy raczej mija się z celem. Serial doszedl do mniej więcej szczęśliwego końca i chyba ciagnięcie go na siłe ze słabym poziomem (najprawdopodobniej) nie ma sensu. W końcu Dylan obiecał Rommie, że gdy cała zadyma się skończy to wybiorą najdalszą gwiazdę i wybiorą się aby zobaczyć co tam jest ;)
Pozdro.
  • 0
"Ambassador Kosh has been a busy boy today."
"They say God works in mysterious ways."
"Maybe so, but He's a con-man compared to the Vorlon."
-- Garibaldi and Sinclair in Babylon 5:"Deathwalker"

#8 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 23.08.2005 - |15:29|

Eeee 6ty sezon Adnidzi to rzecz zbędna i niepotrzebna. Nie ma na to szans i popytu. 5ty sezon był delikatnie mówiąc już chyyba na siłę robiony i po minimalnych kosztach.
Wg mnie jest wiele lepszych seriali, któe wymagają zaanagażowania w kontynuację: Farscape, Crusade, FireFly, SAAB etc... Po co komu Andromeda, któa dobra była do 3go sezonu, no max 4go. 5ty chyba skuetcznie wielu fanów wyleczył. CI co zostali to już za mało chyba na sukces i opłacalność, a przy tak zawiłej historii trudno raczej liczyć na dopływ nowych widzów - szczególnie przy małym budżecie.
WIęc jak móię lepiej energię i petycje kierować na seriale, które nie są jeszcze całkiem pogrzebane...
  • 0

#9 marcinio

marcinio

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 02.12.2005 - |14:47|

Mam pytanie. Jeśli ktoś wie niech odpowie. Będę wdzięczny. AXN zakończyło emisję sezonu V "Andromedy". Czy pojawi się sezon VI??? :o Obawiam się najgorszego, gdyż na oficjalnej stronie Andromedy (tej amerykańskiej) już nic nie ma. Są tylko podziękowania. Czy to oznacza, że już nie będzie dalszego ciągu tego rewelacyjnego serialu? Z góry dziękuję za odpowiedź. :)
  • 0

#10 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 02.12.2005 - |15:08|

Dostał cancel po piątym sezonie, i dobrze bo co sezon było gorzej, piąty to moim zdaniem najgorszy sezon z wszyskich seriali, jakie dotęd oglądałem. Oglądłem go do połowy i dałem sobie spokój.
Chyba już tu na forum było pisane ze został zakończony (poszukaj postó) to było jakieś góra 6 miesięcy temu jak zakończyli go puszczać w stanach.
Mam nadzieje że producenci pieniądze zainwestują w coś nowego i lepszego :)
  • 0
Zawsze po grudzie

#11 Picy

Picy

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoCzłuchów

Napisano 02.12.2005 - |20:14|

Witka...
oj ten temat juz dawno ostygł na forum
Kevin Sorbo wybrał jakiegoś sitkoma .....bo Andzia mu sie znudziła po tym jak ją rozwałił :(
  • 0

#12 marcinio

marcinio

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 06.12.2005 - |22:23|

Dostał cancel po piątym sezonie, i dobrze bo co sezon było gorzej, piąty to moim zdaniem najgorszy sezon z wszyskich seriali, jakie dotęd oglądałem. Oglądłem go do połowy i dałem sobie spokój.
Chyba już tu na forum było pisane ze został zakończony (poszukaj postó) to było jakieś góra 6 miesięcy temu jak zakończyli go puszczać w stanach.
Mam nadzieje że producenci pieniądze zainwestują w coś nowego i lepszego :)

Każdy bystry obserwator jakiegokolwiek filmu zauważy, że zazwyczaj każda następna jego część jest gorsza.
I być może kilka rzeczy w piątej części były słabsze, jednak nie uważam, że była aż taka zła. W tym serialu zawsze znajdywałem coś nowego, coś ciekawego, co mnie intrygowało. Rzeczywiście kilka pierwszych odcinków
sezonu V było słabe, jednak żałuj, że nie śledziłeś filmu do końca. W ostatniej piątej części np. urzekła mnie Trance. Przede wszystkim swoją dojrzałością, ciepłem i dobrocią. Zafascynowała mnie też jej moc, jako wcielenia gwiazdy. Jest faktem, że wcześniej była tajemnicza i zdradzała próbkę swojej siły, jednak wcześniej nigdy nie pokazała na co ją stać, nie ukazywała całej swej potęgi i nie walczyła z całym gwiazdozbiorem (który zaprzedał się głębi) w obronie Dylana, wreszcie nie zamieniała się w gwiazdę, by ratować Sifrę/TarnVedrę i jej mieszkańców. Rozczarowała mnie nieco Rommie, mimo, że we wcześniejszych sezonach to ona była the best. Aha! I jeszcze jedno. Wydaje mi się, że tak naprawdę sezon V byłby dopiero wtedy klapą, gdyby Dylan i jego ekipa znowu tłukli się z prymitywnymi futrzakami [czyt. magogami]. Sezon V mimo słabego początku wniósł coś nowego. Pozdrawiam javascript:emoticon(':clap:', 'smid_14')
smilie
  • 0

#13 marcinio

marcinio

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 11.12.2005 - |18:57|

Uważam że dalsza kontynuacja Andromedy raczej mija się z celem. Serial doszedl do mniej więcej szczęśliwego końca i chyba ciagnięcie go na siłe ze słabym poziomem (najprawdopodobniej) nie ma sensu. W końcu Dylan obiecał Rommie, że gdy cała zadyma się skończy to wybiorą najdalszą gwiazdę i wybiorą się aby zobaczyć co tam jest ;)
Pozdro.

To byłoby niezłe udać się na najdalszą gwiazdę lub na kraniec wszechświata, zobaczyć, co tam jest i zbadać.
Także sam widzisz Harcerzyku123, że chyba jednak warto byłoby pokusić się o sezon VI. Też pozdro! :clap:
  • 0

#14 rbarteczko

rbarteczko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów
  • Miastowojewódctwo śląskie

Napisano 11.12.2005 - |19:08|

Jeśli chodzi o piąty sezon Adromedy to zarzucam mu, że wszystko w ostatnich odcinkach V-go sezonu ujawniono tak od razu (w 3 ostatnich odcinkach). Nie było żadnego wtajemniczenia, zgrozy, strachu przed nieznanym(głebią). W ostatnim odcinku V sezonu nagle okazuje się, że ta przywódczyni rady gwiazd (czy jakby to się nazywało) jest zaprzyjaźniona z głębią. Pokonała wszystkich Vedranów (tych po tansformacji) i już miała pokanać Dylana, a tu bach! Nagle zjawia się Trance i go ratuje. Przecież nawet tak głupia przywódczyni powinna wiedzieć, że Trance zawsze chroniła Dylana, a ona zamiast to przewidzieć to daje się w głupią walkę z nią i po 5 sekundch przegrywa. bezsens!!!.

Odwołam się do I-go sezonu Andzi, gdzie o głebi nic nie było wiadomo - i to było tajemnicze i straszne a nie pokazywanie jej tak od razu i zniszczyć w 42 minutach (1 odc). Lepiej by było gdyby ta głębia nadal została tajemnicza.

To tylko moje zdanie. <_<
  • 0
Myślę, wiec jestem ( i zniknął )

#15 Grysik

Grysik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 11.12.2005 - |20:50|

To byłoby niezłe udać się na najdalszą gwiazdę lub na kraniec wszechświata, zobaczyć, co tam jest i zbadać.

I właśnie to stwierdzenie daje możliwość na praktycznie dowolne dalsze kształtowanie fabuły ;)

A skoro nie będzie kolejnego sezonu, to zostaje tylko twórczość fanów. Niestety w Polsce ona prawie nie istnieje... a z angielskiego to ja jestem cieniutki... Jedyne opowiadania, na które trafilem zostały napisane przez Nicky Gabriel, więc jak ktoś ma linki do czegoś po polsku to poproszę ;)

W sumie to sam też zacząłem coś tworzyć ;) Narazie mam dopiero wstęp i kilka pomysłów ;) Czy będą one dobre to się okaże jak coś stworzę ;)
  • 0

#16 buTka

buTka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 12.01.2006 - |20:12|

5 sezon na poczatku mial pare wpadek (odcinkow nielogicznych) ale reszta nawet mi sie podobala... Szkoda ze wlasnie odtatnich 3 odcinkow nie rozciagneli na 6 sezon... a tak juz chybe nic nie pozostaje jak czekac na przygody Andromedy z przeszlosci wzglednie dalekiej przyszlosci (mowa oczywiscie o wyderzeniach z dzisiejszej Andzi) przy zmianie bohaterow a szkoda... Mnie osobiscie Andzie urzekla tym ze byla jednym z nielicznych seriali o te tematyce posiadajacych takie 2 dno, nutke tajemniczosci... Fakt ze to niekomercyjne bo ktos kto zaczal ogladanie np. w 3 sezonie nijak nie polapie sie o co chodzi i nie wlaczy Andzi po raz 3 czy 4... No i chyba to dobilo Adzie - brak doplywu swiezej krwi... W Polsce wlasciwie w ogole niewielu jest fanow a to przez to ze w zadnej TV o szerszej ogladalnosci Andzia nie leciala (epizod w Tele 5 i AXN... stacje te maja ogladalnosc w granicy bledu statystycznego...) Mam nadzieje ze kiedys pusci to np TVN i ludzie sie tym zainteresuja... No nic spadam w nadziei ze kiedys ktos stworzy nowa Andzie ale w tym samym stylu....
Pozdrawiam
PS. tak w ogole odpowiedz na pytanie z topicu brzmie niestety nie:(
  • 0

#17 snake

snake

Szeregowy

• Email
  • 11 postów

Napisano 24.01.2006 - |14:20|

Szkoda,że nie będzie Andromedy bo byla bardzo fajna a zwłaszcza IV sezon.:(
  • 0

#18 snake

snake

Szeregowy

• Email
  • 11 postów

Napisano 29.01.2006 - |08:59|

Ja bym jednak kontynułował Andzie bo można mieć wiele pomysłów ^_^.
  • 0

#19 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 01.02.2006 - |15:53|

Jak chcesz sobie pooglądać andzię to musisz się zaopatrzyć w 5 sezonów i do roboty. najprostszy sposób sieć p2p. :D
  • 0

#20 komar

komar

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 324 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 12.02.2006 - |20:25|

Mogli by zrobić 6 zeson gdzie zakończyli by wojne i takie tam, ale dobrze że skończyła sie na 5 sezonie.
Pozostawiło to nutke ciekawości co mogło by być dalej, ale to dobre zakóńczenie na taki serial.

Mimo to będe tęsknił za Andromedą w ładnym stroju :) lub obcisłej skórze :D

Użytkownik komar edytował ten post 12.02.2006 - |20:28|

• 0
Noc na miescie -50PLN
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych