Skocz do zawartości

Zdjęcie

Hulk (2003)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
35 odpowiedzi w tym temacie

#1 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 05.10.2003 - |12:25|

Nie zakładam tego tematu dla tego, że spodobał mi się ten film, ale wręcz przeciwnie. Po obejrzeniu go zacząłem sie zastanawiać kto wpadł na pomysł by umieszczać go na flagowcu. Pomijam fakt, że to nie DVD-rip. Chodzi przede wszystkim o jakość samej produkcji. Dla mnie jednym z wyznaczników czy film jest dobrze zrobiony jest jakość scen w nocy. Oglądałem wiele filmów na kompie ze scenami nocnymi i zwykle nawet bez ciemności w pokoju widziałem co się dzieje. Tutaj były dwie walki rozgrywające się w nocy. Jednak pomimo, że oglądałem to wieczorem i w całkowicie ciemnym pokoju, nie mogłem nic dojrzeć co się dzieje na ekranie. Można się tylko było domyślać. Jakbym wziął zwykłą kamerę i poszedł w nocy kręcić w lesie, bez żadnego oświetlenia efekt byłby dokładnie ten sam.
Efekty w dzień były już trochę lepsze. Chociaż te czołgi i śmigłowce którymi on rzucał absolutnie nie wyglądały prawdziwie, raczej jak aluminiowe zabawki. Zwłaszcza po tym jak rzucił je na odległość kilkuset metrów i nawet nie wybuchły tylko się trochę "powgniatały".
Jeśli chodzi natomiast o samą fabułę, to pierwszą część można sobie praktycznie podarować. Były to totalne "flaki z olejem". Dziwie się sobie, że nie zrezygnowałem po pierwszej pół godzinie. Gdyby ten film trwał mniej niż półtorej godziny, zamiast ponad dwóch, może by coś z tego było.
W ogóle cała fabuła była nie przemyślana i pogmatwana. Nie bardzo było wiadomo o co chodzi. Być może wrażenie takie odniosłem, dlatego, ze napisy jakie są na flagowcu nie nadają sie do użycia. Więcej niz połowa dialogów nie jest wogóle przetłumaczona. I na dodatek to co jest przetłumaczone nie ma większego znaczenia. Brakuje natomiast napisów w kluczowych momentach, gdzie jak sądzę są wyjaśnione niektóre kwestie. Być może z innymi napisami odebrał bym ten film odrobinę lepiej. Jednak założyłem, że na serwerze znajdują sie najlepsze dostępne napisy.
Ogólnie nie polecam nikomu ściągania tego filmu. Szkoda łącza. :angry:
  • 0

#2 artpi

artpi

Starszy szeregowy

• VIP
  • 135 postów
  • MiastoWarszawa -> Gocław

Napisano 05.10.2003 - |12:37|

Zwłaszcza po tym jak rzucił je na odległość kilkuset metrów i nawet nie wybuchły tylko się trochę "powgniatały".

Wiesz, rejm, akurat to jeden z niewielu amerykańskich filmów, w którym ta kwestia zgadzqa sie z rzeczywistym zachowaniem materii i materiałów wybuchowych. W amerykańskich filmach nitrogliceryna wybucha od promieni słonecznych, a przy byle stłuczce samochody eksplodują jak stacja benzynowa.

Mnie akurat film się podobał. Oglądałem najpierw bez napisów, rozumiałem wszystko. Naprawdfę, wiele rzeczy trzyma się tam kupy i zachowana jest minimalna logika i ciąg przyczynowo-skutkowy. Potem obejrzałem z napisami. Rejm, to naprawdę tylko przez te napisy. Przetłumaczone jest 10% i za cholerę niczego nie można zrozumieć. Dobrze c radzę, albo znajdź lepsze, albo oglądaj bez.

I bardzo fanie wyszły te takie zdjęcia, jak klatki komiksu...
  • 0
Kłamstwo zawsze popłaca. To kiedy prawda wyjdzie na jaw, zaczynają się problemy...

#3 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 05.10.2003 - |12:43|

Ja najpierw sciagelem film 700mb i to przegrywany z kina. Jakosc do bani. Na pierwszy rzut oka film wydaeje sie taki bez polotu, dokladnie tak samo jak Solaris, trailer zaczwyca, film okazuje sie nudny, a my patrzymy na zegarek kiedy sie skonczy. Jednak mnie sie ten film spodobal. Spodziewalem sie wprawdze wiecej, po tym jak zobaczylem, ze rezyserem jest Ang Lee. Myslaem, ze jest to film akcji, a jest to jednak dramat. A to mi sie podoba. Teraz obeze sobie to co sciagnelem z D. i na pewno bede zachwycony. :D :D
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#4 mirc

mirc

Starszy sierżant

• Administrator
  • 818 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 05.10.2003 - |12:53|

Pomijam fakt, że to nie DVD-rip.

.

Uwaga!!!
Wersja THE HULK DVDscr zostal zastapiony na wersje DVDrip!!!!!!

Tutaj były dwie walki rozgrywające się w nocy. Jednak pomimo, że oglądałem to wieczorem i w całkowicie ciemnym pokoju, nie mogłem nic dojrzeć co się dzieje na ekranie. Można się tylko było domyślać. Jakbym wziął zwykłą kamerę i poszedł w nocy kręcić w lesie, bez żadnego oświetlenia efekt byłby dokładnie ten sam.

to fakt nic niewidac, kiepsko to zrobili ale ogolnie film jest sredni
Sometimes, the best way to hide the truth is to keep it in plain sight.

#5 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 05.10.2003 - |13:14|

Rejm, każdy ma jakieś poglądy. Na servie film się znalazł, ponieważ byłą to jedna z najnowszych produkcji science-fiction. Przecież nie będziemy wrzucać "Godzin" czy "Far from Heaven" (nawiasem mówiąc znakomite filmy) - to nie są filmy sci-fi. Mnie też się film nie podobał, byłem na nim w kinie - Ang Lee chciał zrobić traktat filozoficzny o naszym alter-ego. Niezbyt mu wyszło. Tyle.
  • 0

#6 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 05.10.2003 - |17:00|

Oglądałem film w kinie. No cuż, powiem tylko, że wytrzymałem do końca. Miałem w ręce płytkę ale nie przemogłem się żeby zobaczyć drugi raz. Może nie zaliczyłbym go do najgorszych ale faktycznie do rewalacji także nie należy. Filmy Marvela są całkiem ciekawe i właśnie dlatego postanowiłem wybrać się do kina. Zobaczyłem go i tyle. Zaliczony, zapomniany. :P
  • 0
Nic na świecie nie zostało tak sprawiedliwie rozdzielone jak rozum: każdy uważa, że otrzymał dostateczną porcję. Jacques Tati.

#7 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 05.10.2003 - |20:57|

The Hulk-Totalne dno, na którym się z deka zawiodłem.Nie wiadomo o co chodzi,akcji praktycznie żadnej.Jedyne plusy???Powrót Nicka Nolte na duży ekran i skoki Hulka na duże wysokości o raz jego szybki bieg,powaga:)Po co się robi taki film skoro nic sie nie dzieje???A na dodatek główny bohater przeżywa w jakiejś dżungli???Po co to???Na 2 część??Buehehe to tyle....
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#8 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 06.10.2003 - |10:42|

Tak sie zlozylo, ze w krotkim odstepie czsu obejrzalem Hulka i X-men 2 - nie ma porownania. Hulk zostal rowno skopany. Zrobili go w stylu komiksowym, ale jak na komiks to jest zdecydowanie za malo akcji.

Ang Lee chciał zrobić traktat filozoficzny o naszym alter-ego. Niezbyt mu wyszło.

To juz w Spidermanie bylo 10 razy lepiej pokazane. I szczerze watpie, zeby taki byl jego zamiar. Chcial zrobic film miedzygatunkowy (co jest ostatnio bardzo modne w USA) ale totalnie mu nie wyszlo.
  • 0
There is always a bigger fish.

#9 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 06.10.2003 - |12:12|

Nie oglądałem Hulka ale czytałem wiele negatywnych recenzji. Dlatego raczej sobie odpuszczę. Jak to dobrze, że jest to forum a na nim ludzie, na których opinii można polegać. Thx za recenzje :).
  • 0
"...something takes a part of me..."

#10 Arturs

Arturs

Kapral

• Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 06.10.2003 - |15:28|

Witam

Obejrzałęm ten film i oceniam jako TOTALNA KLAPA.

Wyraźnie widać, że film zrobiony na siłe, bez pomysłu na akcje,
gdzie efekty specjalne miały wynieść film na wyżyny sztuki filmowej,
ale to niestety się nie udało.

Jednym słowem DO BANI.

Arturs
  • 0

#11 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 07.10.2003 - |06:27|

Nie oglądałem Hulka ale czytałem wiele negatywnych recenzji. Dlatego raczej sobie odpuszczę. Jak to dobrze, że jest to forum a na nim ludzie, na których opinii można polegać. Thx za recenzje :).

Ja bym się nie sugerował czyjąś opinią bo jakbym miał to bym chyba nigdy do kina nie poszedł.To prawie 2,5 godziny-czy warto było???Sam ocenisz.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#12 saggi

saggi

Wielki Organizator

• VIP
  • 878 postów
  • MiastoREDA

Napisano 07.10.2003 - |21:10|

Juz na ten temat z mircem na GG rozmawialam i tylko przytocze moja opinie:

Hmmm

Kicz! Nie dosc ze tresc filmu niedopracowana to wykonanie tez do niczego Wiekszosc scen zrobiona po ciemku zeby nie bylo widac niedorobek, cel filmu tez taki dziwny , Dluuzyzny nieprzecietne , film moglby trwac polowe tego czasu co trwal , a przez te rozciaganie byl nudny.

Podobal mi sie fragment z konca pierwszej plyty i na poczatku drugiej plyty jak ten jego ojciec zlewal sie z otoczeniem to bylo ciekawe.

Widac ze Ktos wpadl na pomysl ale nie wiedzial jak go do konca zrealizowac i wyzla z tego troche nudna bajka dla dzieci

Taka jest moja opinia i w zwiazu z nia chcialabym wiedzoec co powodowalo ludzmi zeby umiescic TO na flagowcu

:blink:
  • 0

Film sci-fi AI o AI i tworzony przez AI
"Cząstka Przeznaczenia"

#13 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 08.10.2003 - |07:38|

A wiecie co jest jeszcze najgorsze???Gra Hulk-to już naprawdę totalne dno.Jak można tworzyć grę,która z góry jest przegrana i to wzorowana na filmie.Płakać mi się już tylko chce.
  • 0

#14 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 08.10.2003 - |16:32|

A wiecie co jest jeszcze najgorsze???Gra Hulk-to już naprawdę totalne dno.Jak można tworzyć grę,która z góry jest przegrana i to wzorowana na filmie.Płakać mi się już tylko chce.

Ni jest to najgorszy gniot, z ktorym mialem do czynienia, a film sie wielu podobal. A przeciez nie tworza gry z zalozeniem, ze pojdzie do kosza, ale zeby nabic kabze. Gdyby ludzie z gory wiedzieli z jakim przyjeciem spotkaja sie ich dziela, to byc moze 90% z niech nigdy by nie powstalo. Dotyczy to nie tylko gier i filmow, ale rowniez innych dziedzin.
A najgorsze wcale nie jest to, ze ta gra ro dno. Najgorsze jest to, ze nawet dno znajduje swoich nabywcow. :)
  • 0
There is always a bigger fish.

#15 Sfinks

Sfinks

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoWarszawa / Michalin

Napisano 10.10.2003 - |03:57|

Dlamnie HULK to bylo dno :( niestety obejrzalem sobie film w takiej sobie jakosci jeszcze i odrazu poszedl do kosza :) taki kicz z tego wyszedl ze o ludzie ale Daredevila nie przebil bo to juz jakis postep sie :P(jedynym plusem Daredevila to byla Elektra :P :P)
  • 0
Łże elita, lumpen liberał, wykształciuch, ZOMO, hołota ... ciag dalszy (komplementów) nastąpi

#16 drooido

drooido

Kapral

• Użytkownik
  • 183 postów

Napisano 14.10.2003 - |19:35|

Poczatek kiepski, potem troche lepiej, ale nic specjalnego (praktycznie cala pierwsza plyta byla troche nudna).
Koncowka (ta w dzungli) ciekawa... Of course furtka do kolejnego filmu
Sama postac Hulka wyglada nawet, nawet...
Ale jednek czegos mi brakowalo w tym filmie, moze po prostu dlatego, ze nie jestem fanem tego komiksu i kreskowki...

Ogolnie mozna obejrzec, ale nie trzeba...
  • 0

#17 Loki

Loki

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoCiechanów/Płock

Napisano 15.10.2003 - |19:45|

Mi sie w miare podobał. Fakt, początek był przydługi i przynudny, ale dalej już było OK. Śmigłowce były wyczesane. Ta końcówka, że wylądował w amazońskiej dżunglii i pracował charytatywnie... strasznie oklepane. No i oczywiście, musze powiedzieć, że podoba mi sie Jennifer Connely (inne filmy z nią: "Mroczne miasto" , "Rekfium dla snu"(wiem, że to sie inaczej pisze, ale zapomniałem jak)..). Ona ma przyszłość...
  • 0
ISTNIEJĄ TRZY STRONY KAŻDEJ KWESTII:
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i
-DO DIABŁA Z TYM WSZYSTKIM

#18 Lantash

Lantash

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów
  • Miastomroźna Pólnoc (Polski)

Napisano 16.10.2003 - |14:19|

A ja go oglądałem chyba z tydzień. Oglądam przeważnie wieczorami i tu akurat akcja była na tyle rozciągnięta, że po prostu zasypiałem przed monitorem...
Rzadko mi to się zdarza, ale chciałem koniecznie obejrzeć go do końca. Niestety film nie był tego warty.

Użytkownik Lantash edytował ten post 17.10.2003 - |21:47|

• 0
Dużo czytam, mało piszę...

#19 Tenchi

Tenchi

Fotoreporter

• VIP
  • 110 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 19.10.2003 - |11:57|

To jest najgorsza adaptacja komiksu jaką ostatnio oglądałem. Następnego dnia oglądałem Xmen-2 i zupełnie nie ma porównania, jedyne co mi się w Hulku podobało to komiksowe ujęcia - ramki (cos podobnego jest w serialu 24godziny)
  • 0
[www.hatak.pl]
Support & Programmer

#20 Gość_banano_*

Gość_banano_*
  • Gość

Napisano 07.11.2003 - |14:17|

A ja tym filmem tak zawiedziony nie jestem!

Ale to dlatego, że nie nastawiłem się z początku na akcje tylko powolne wytłumaczenie wszystkiego (fakt troche to przesadził reżyser z długością wstępu :D). Później zaczyna się sieczka Hulka co mi się również podobało (będąc w kinie ja na przykład widziałem co się dzieje w ciemnym lesie :D ) i może trochę rzeczywiście zbyt oklepane zakończenie.
Dobry pomysł z tym komiksowym stylem dzielenia ekranu! Fajnie to wyszło :)
Co do efektów to wydaje mi się że hulk wyszedł dość ... sztucznie <_< ale to moja opinia.

Ogólnie daje temu filmowi 7/10 ocenę (może to dlatego, że mam sentyment do komiksów marvela? :rolleyes: )
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych