Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 019 - S01E19 - Deus Ex Machina

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 31.03.2005 - |06:34|

1x19: Deus Ex Machina (Locke)

Dołączona grafika

Emisja ABC: 30.03.2005
Emisja AXN: 21.05.2005 (???)

Streszczenie (ang.) -> lostmultimedia
Zdjecia promocyjne -> lost-media.com
Screenshoty -> lost-media.com
Fragmenty -> lost-media.com

Zapowied1 -> lostmultimedia

Napisy ->
http://napisy.gwrota...erz.php?id=1303
  • 0
Everything happens for a reason!

#2 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 31.03.2005 - |12:22|

Obejrzałem odcinek i nie moge wyjść z podziwu. Wszyscy malkontenci, którzy narzekają, że w serialu dzieje sie za mało, powinni być usatysfakcjonowani. Historia Locke'a całkiem nieźle opowiedziana, a wydarzenia na wyspie szokujące (zwłaszcza na koncu)... :)

Moja ocena: 9/10

Do ideału zabrakło tylko tego, co ma przynieść kolejny odcinek!

Użytkownik Obi edytował ten post 26.05.2005 - |16:50|

• 0

#3 Andy

Andy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 01.04.2005 - |15:13|

Ludzie, przegladaliście oficjalne forum na stronach ABC? Prawie od rana siedzie i czytam teorie jakie ludzie powymyślali po tym odcinku. I jakie powiązania w faktach historycznych poznajdywali które łączą sie z wydarzeniami z Deus Ex Machina. Powyjasniane są też prawie wszystkie małe szczególiki które pojawily sie w odcinku (jak np chinskie litery na koszulce Boona).

Niektóre teorie są genialne; niektóre takie że aż ciarki po plecach przechodzą!

Użytkownik Obi edytował ten post 26.05.2005 - |16:55|

• 0

#4 Konio

Konio

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 02.04.2005 - |19:00|

Andy (albo ktokolwiek inny) jak ci sie chce napisz o tych teoriach dotyczących ostatniego odcinka na forum. Chetnie poczytam pozatym nie każdy jest dobry z jezyków obcych :P A ogólnie rzecz biorąc jestem pod mega wrażeniem :blink:

Użytkownik Obi edytował ten post 26.05.2005 - |17:00|

• 0

#5 lizzy_maxia

lizzy_maxia

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 04.04.2005 - |13:16|

Obejrzalam przed chwila. Swietny odcinek, tak jak sie spodziewalam, ale po nim rozumiem mniej niz kiedykolwiek! Nie wiem, czy to z powodu tego, co dzieje sie teraz na swiecie i u nas, czy dlatego nie bylam sklonna skupic sie TYLKO I WYLACZNIE na odcinku, czy moze to dlatego, ze historia Locke'a jest AZ TAK ... sama nie wiem... niejasna, w tej chwili dla mnie? Wciaz tajemnicza i mimo, ze mozna powiedziec, ze wiemy juz wiecej o jego przeszlosci, to jednak wyjasnilo sie naprawde niewiele :roll: Tak czy siak na pewno obejrze ten odcinek jeszcze nie jeden raz, moze dostrzegne jakies istotne dla rozwiklania zagadki powiazania ;)

Sawyer, ach Sawyer byl rewelacyjny!! Polubilam go (zreszta juz kilka odcinkow temu), mimo ze... a moze wlasnie dlatego, ze jest takim hmm draniem? ;) Ale chyba stara sie tylko sprawiac takie wrazenie, przez te swoja ironie i sarkazm. A to czyni go jeszcze bardziej atrakcyjnym, nieprawdaz? :] Balam sie o niego, naprawde, te bole glowy...Huh, dobrze ze okazalo sie to, co sie okazalo - czyli okularki :P

Chyba jeszcze nigdy nie bylam tak rozdarta pomiedzy dwiema parami, tj. Jack/Kate i Sawyer/Kate. Kibicuje Jackowi, ale miedzy Sawyerem a Kate bez watpienia jest 'cos na rzeczy', po prostu chemia :D

No i... Buuu, Jack sie ogolil, a tak mu bylo ladnie z zarostem! :( :wink:
  • 0

#6 jurandzik

jurandzik

Starszy szeregowy

• Grupa Hatak
  • 131 postów
  • Miastopomorskie

Napisano 05.04.2005 - |20:40|

Ta historia Locke to taka lipna w stosunku do poprzednich :/. Myślałem, że bedzie lepsza, ale niestety tak sie nie stało. Może w dalszych odcinkach bedzie lepiej :).

Użytkownik Obi edytował ten post 26.05.2005 - |17:06|

• 0

#7 Andy

Andy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 05.04.2005 - |21:33|

Jurandzik, może po prostu sie teraz wydawac dla niektórych że jest "lipna" ale mam przeczucie że w perspektywie przyszłych wydarzen i tego czego sie dowiemy to ta historia Locka może być bardzo ważna B)

PS do Admina: chyba trzeba przesunąć czas na forum o godzine do przodu ...

Użytkownik Obi edytował ten post 26.05.2005 - |17:12|

• 0

#8 lizzy_maxia

lizzy_maxia

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 06.04.2005 - |09:40|

Oby oby! Miejmy nadzieje, ze tak sie stanie... Bo po tym odcinku wydaje sie, ze jego historia nic nowego nie wniosla :roll: Ale znajac pomyslowosc scenarzystow, to z pewnoscia tylko pozory :wink:
  • 0

#9 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 06.04.2005 - |11:21|

A mi sie historia Locke'a bardzo podobała i chociaż nie poznaliśmy żadnych sensacyjnych szczegółów z jego przeszłości, to jednak była (przynajmniej dla mnie) bardzo ważna.

W tym odcinku wydarzenia na wyspie i wydarzenia we flashbackach były oparte o ten sam schemat i pokazywały dramat wykorzystanego człowieka, któremu zawalił się cały świat.

Locke zrobił wszystko dla swojego ojca (wyspy), a mimo tego spotkał go zawód - ojciec go wykorzystał i odwrócił się od niego (na wyspie - Boone został cieżko ranny). Te słowa na koncu odnosiły się i do wyspy, i do ojca.

"I've done everything you wanted me to do, so why did you do this to me?!"

Użytkownik Obi edytował ten post 26.05.2005 - |17:18|

• 0

#10 makron

makron

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 06.04.2005 - |19:52|

Jak dla mnie to najgorszy odcinek, rownie dobrze moglo by go nie byc.
  • 0

#11 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 07.10.2005 - |13:05|

Dla mnie najlepszy odcinek 1 sezonu .... wraz z ostatnim (part II)
  • 0
Whatever happens, happens !!!

#12 L o c k e

L o c k e

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 05.11.2005 - |20:20|

Znakomity odcinek,który w głównej mierzy skupia się na mnie(czyli na Locke'u) -_-
Ta postać jest dla mnie najbardzie j zagadkowa i tajemnicza,a zarazem najbardziej przyjazna dla mnie.
Locke się nie poddał mimo tylu porażek.On po prostu dąży do jakiegoś celu...,który uświęci wszystkie jego niepowodzenia.
Szkoda Boona,no ale widocznie taakie było jego przenaczenie na tej wyspie. :huh:
  • 0

#13 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 22.12.2005 - |20:07|

Mógłby ktoś napisać coś o tych chińskich literach na koszulce Boone'a w śnie Locke'a? Bo ciekawy wątek, ale nikt o nim specjalnie nie dyskutuje.
  • 0

#14 Atlantis

Atlantis

Plutonowy

• Użytkownik
  • 481 postów
  • MiastoKraków

Napisano 09.01.2006 - |17:32|

Swoją drogą dlaczego gdy w jakimś serialu jest bohater o imieniu lub nazwisku Boone to zawsze go muszą wykończyć pod koniec pierwszego sezonu i nie pozwolą mu zagrać w drugim? Tak samo było w "Ziemi Ostatnie Starcie" - gdzie William Boone (a więc tym razem Boone z nazwiska, swoją drogą głowny bohater) zginął w ostatnim odcinku pierwszego sezonu i to w chamski sposób - został zabity, gdy był nieprzytomny.
Szkoda Boone'a, naprawde... Swoją drogą mimo wszystko podoba mi się jak to rozwiązali twórcy - żadnego bohaterstwa, ratowania komuś życia, wątków mesjanistycznych - Boone zginął w zwykłym wypadku. Jestem ciekaw, czy ktoś odebrał jego wiadomość nadaną przez radio, a jeśli nawet, to czy ten ktoś potraktował ją poważnie.
BTW mam nadzieję, że Charlie nie znajdzie tego samolotu...

Użytkownik Atlantis edytował ten post 09.01.2006 - |17:33|

• 0
Dołączona grafika
"Władza to nie środek do celu; władza to cel"
/George Orwell - Rok 1984/

#15 anita

anita

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 10.01.2006 - |15:34|

To był ciekawy odcinek. Wskazówką w śnie Locka pewnie była ta radiostacja w tym samolocie. To że nie mógł chodzić było chwilowe. Locke podobnie jak inni np. Hurley lub Clire jest w jakiś sposób związany z tą wyspą. Wyspa nie chciała dopuścić do tego by bohaterowie się z niej wydostali, czyli do tego by doszli do radiostacji. Dlatego Lock miał problemy z chodzeniem, ale teraz oczywiście jest oki. Niezłe było z tymi okularami, Sawyer jest niezły, a Jack... nieprzepadam za nim, bo wkurza mnie jego rola, ale prywatnie Foxy to fajny facet, bo tak jak ja jeździ konno.
  • 0

#16 SkinDeeP

SkinDeeP

Szeregowy

• Email
  • 10 postów
  • MiastoGarwolin

Napisano 13.01.2006 - |13:42|

... Jestem ciekaw, czy ktoś odebrał jego wiadomość nadaną przez radio, a jeśli nawet, to czy ten ktoś potraktował ją poważnie.
BTW mam nadzieję, że Charlie nie znajdzie tego samolotu...

Atlantis, posłuchaj uważnie - komunikat Boone-a został odebrany przez kogoś i nawet ktoś odpowiedział - ale kto to był nie powiem bo tego dowiesz się w episodzie 7 albo 8 drugiego sezonu:)

Mógłby ktoś napisać coś o tych chińskich literach na koszulce Boone'a w śnie Locke'a? Bo ciekawy wątek, ale nikt o nim specjalnie nie dyskutuje.

Seher, z tego co pamiętam to chińskie znaki na koszulce Boone-a oznaczaję liczby 4 i 2. Czytając od tyłu daje nam 42 ale nie wiem czy to m ajakieś znaczenie...patrz podpis.

Użytkownik SkinDeeP edytował ten post 13.01.2006 - |13:40|

• 0

#17 lahcimm

lahcimm

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 19.02.2006 - |21:17|

[quote name='Atlantis' date='9.01.2006 |17:32|' post='152062']
Swoją drogą dlaczego gdy w jakimś serialu jest bohater o imieniu lub nazwisku Boone to zawsze go muszą wykończyć pod koniec pierwszego sezonu i nie pozwolą mu zagrać w drugim? Tak samo było w "Ziemi Ostatnie Starcie" - gdzie William Boone (a więc tym razem Boone z nazwiska, swoją drogą głowny bohater) zginął w ostatnim odcinku pierwszego sezonu i to w chamski sposób - został zabity, gdy był nieprzytomny.
(..........)

Mnie ucieszyło, że wyoutowano Boona. Już zaczęła mnie denerwować jego totalna uległość wobec Johna. Facet całkowicie przestał myśleć (:
A swoją drogę, John to niezły s....
  • 0

#18 Dawid18

Dawid18

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 21.07.2006 - |21:41|

Szczerze powiedziawszy to Locke mnie wkórza od pierwszego odcinka.Niby jest "przywódcą"grupy a cały czas próbuje coś ukryć przed wszystkimi.Pytam dlaczego??? :wacko:
  • 0

#19 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 04.11.2006 - |13:17|

Dawno już ktoś tutaj nie pisał :) a przypominam że jak narazie jest to mój ulubiony odcinek z całych dotychczasowych serii LOST. Locke w 1 sezonie jest ślepo zakochany w Wyspie i robi wszystko dla niej, co w konsekwencji jest śmierc Boone'a
  • 0
Whatever happens, happens !!!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych