Skocz do zawartości

Zdjęcie

Hugo 'Hurley' Reyes

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 02.03.2005 - |11:27|

W moim przekonaniu to najzabawniejsza postaa serialu. A najciekawsze jest to, że cała moja rodzina, która ogląda LOST, nie nazywa go inaczej jak... Garcia. :D
  • 0
Everything happens for a reason!

#2 regm

regm

Szeregowy

• VIP
  • 43 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 02.03.2005 - |14:42|

zgadzam sie, to najzabawniejsza postac w Seriau. :D Jako jeden z niewielu zachował spokój, pogode ducha i poczucie humoru tuz po katastrofie. :)
  • 0

#3 pietruch

pietruch

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoZ Wawy

Napisano 29.03.2005 - |14:31|

Zgadzam sie Hurley jest zajefajny. Jego słowa: "You have to pee on it, Dude!!!" wymiatają... :D
  • 0
W dzisiejszym losowaniu Dużego Lotka wygrywają numery: 4 , 8 , 15 , 16 , 23 , 42

#4 john constantine

john constantine

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 15.09.2005 - |16:45|

Mała ciekawostka na temat powstania postaci Hurleya.
W USA istnieje pewien pan o nazwisku Harry Knowless który zarzadza jedną z najpopularniejszych witryn internetowych poswieconych filmowi na swiecie( aintitcool.com).Jego osadami kieruje się duzy procent amerykanów kupujacych bilety,ogladajacych tv itd.
Kiedys ten właśnie pan uniemozliwił J.J.Abrahamsowi pracę przy nowym Supermanie gdy bardzo zjechał jego scenariusz.W jednym z wywiadów odnosnie "LOSTa" ktoś zapytał Abrahamsa kogo chciałby widzieć na bezludnej wyspie,"Harrego Knowlesa"-odpowiedział ten bez wachania.A ponieważ Harry I Hurley maja podobne imiona i wygladają niemal identycznie zaczeły powstawać teorie że Knowless jest pierwowzorem Hurleya.
  • 0

#5 Luna

Luna

Szeregowy

• Email
  • 16 postów

Napisano 15.09.2005 - |18:43|

Jak dla mnie to sie kupy nie trzyma. Skoro J.J. tak nienawidzi tego Harry'ego to dlaczego ksztaltuje Hurley'a na tak sympatyczna i zabawna osobe ?? :>
  • 0

#6 john constantine

john constantine

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 16.09.2005 - |02:05|

Też się nad tym zastanawiałem.
Ale przecież to fikcyjna postać i nie musi w 100% przypominać swojego pierwowzoru.......a pozatym Hurley nie miał zbyt szczęśliwej histori,moze J.J ma dla niego w zanadrzu jeszcze wiecej przykrych niespodzianek.A moze nasz grubasek wcale nie jest taki miły na jakiego wyglada...........
  • 0

#7 Kasia

Kasia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 14.10.2005 - |15:33|

Nie wiem czy takie mieszanie ma sens. Może i coś w tym jest, ale to już by było kombinowanie. Szkoda by było, gdyby zrobili z Huga czarny charakter. Taka fajna postać :).
  • 0

#8 bartek

bartek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 15.10.2005 - |11:36|

Myślę że nie zrobią z Hurleya postaci negatywnej. Ale mam przeczucie że on może byc jedną z kluczowych postaci do rozwiązania zagadki wyspy ze względu na swoją "bliskosc" z tajemniczymi liczbami.

Poza tym jest chybą najzabawnieszą postacią w całym serialu.
  • 0

#9 Kasia

Kasia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 18.10.2005 - |17:47|

No i jednak nie zrobili z niego czarnego charakteru ;) Moim zdaniem bardzo fajnie wyszedł z tej sytuacji z jedzeniem, miał dobry pomysł. No bo po co się kłócić ;)?
  • 0

#10 Kalibrowy

Kalibrowy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 04.12.2005 - |17:13|

Wszyscy bohaterzy Losta sa swietni.. Jednak bez Hugo nie byloby duzo ciekawych sytuacji. Jest on tak charakterystyczny, wszystko probuje w obrocic w zart i jakby rzeczy dzieja sie obok niego. On jest potrzebny w serialu, chocby po to, zeby uslyszec magiczne "DUDE", popatrzec jak trupta sobie po piachu itp :)
  • 0

#11 Dino

Dino

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 06.12.2005 - |15:59|

tak - on śiwetnie gra, mam nadzieję, że ani jego ani Charliego scenarzyści nie uśmiercą (lepiej już jakby Jacka zabili the others [oczywiście to tylko moje zdanie ;)])
  • 0

#12 hugo_buba

hugo_buba

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 14.12.2005 - |00:15|

Hugo jest dla Losta jak wisienka dla tortu(choc w przypadku jego postury raczej morela), jak warkocz dla Renaty Beger, jak kropka nad i - dopelnieniem, smaczkiem, szczypta soli. Nie wyobrazam sobie Losta bez "DUDE" a scena kiedy idzie po plazy z plecaczkiem w rytm muzyczki jest absolutnie mistrzowska...
Zreszta dla rozbitkow taze jest niezastapiony. Dali by sobiie rade
bez Locka(polwac na dzika potrafi kazdy glupek nawet wioskowy)
bez Jacka(operowac igla i nicia umie nawet baba z miesnego)
bez Sayida(tortury to nic trudnego wystarczy w mlodosci pograc troche w Dooma)
bez Sawyera (gromadzenie i zlodziejstwo jest po prostu przypisane rasie ludzkiej)
ale bez Hugo???(kto by im zrobil pole golfowe!!!)
  • 0

#13 Marlowe

Marlowe

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 14.12.2005 - |04:25|

Tak Hugo to najlepsza postać serialu (przynajmniej dla mnie). Scenarzyści piszą dla niego (no i dla Sawyera) najlepsze kwestie, a dziesięciokrotnie trudniej napisać zabawny dialog, niż dramatyczny, dlatego oklaski dla scenarzystów za te postać. Nie bez kozery jest najczęściej cytowanym bohaterem serialu na wszelakich forach.

Więcej Hugo-centrycznych epizodów. :D
  • 0

#14 Bojden

Bojden

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 101 postów

Napisano 02.01.2006 - |00:06|

Ktoś ma pomysł czemu Hugo był w psychiatryku? ;']
  • 0

#15 hugo_buba

hugo_buba

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 02.01.2006 - |22:28|

Wszystko wyjasni sie w 3 sezonie...
Wg spoilerow nazarl sie miesa krowy z wielkiej brytanii i zachorowal na BsE. Dlatego od tamtej pory ma wolowinowstret i jada tylko wieprzowine, aczkolwiek zarazil sie rowniez pryszczyca. Dlatego nosi dlugie wlosy i zapuszcza brode.(Podobno najwieksze prychole ma na [beeep]e, ale chyba bedziemy musieli poczekac na jego romaqns z Kate(wg spoilerow 4 sezon) zeby to zobaczyc
  • 0

#16 Bartholomew

Bartholomew

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 03.01.2006 - |12:26|

Ktoś ma pomysł czemu Hugo był w psychiatryku? ;']

Według mnie był anorektykiem bulimikiem.

[Edit]Jak słusznie poniżej zauważył ajow, objawy jakie tu opisuje to BULIMIA a nie jak błędnie napisałem anoreksja. Poprawiam błąd, dzięki Ci ajow.[/EDIT]

Prawdopodobnie miał silny kompleks na punkcie swojej tuszy co skończyło sie dla niego napadami bulimii (jadł ogromne ilości jedzenia po czym zmuszał sie do wymiotów).

Świadczy o tym między innymi jego przezwisko - Hurley. W języku angielskim "hurl" to coś takiego jak "rzucanie pawia" w języku polskim.
Hugo nie chciał nikomu wyjaśniać skąd to przezwisko się wzięło.

Silna bulimia bywa leczona psychiatrycznie. Ale wariatem nie jest - co podkreslał w rozmowie z Jackiem.

Witam przy okazji :)

Użytkownik Bartholomew edytował ten post 09.01.2006 - |19:24|

• 0

#17 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 06.02.2006 - |14:37|

Jak dla mnie to sie kupy nie trzyma. Skoro J.J. tak nienawidzi tego Harry'ego to dlaczego ksztaltuje Hurley'a na tak sympatyczna i zabawna osobe ?? :>

To chyba wyszło w praniu. Warto obejżeć bonus material do amerykańskiego wydania Lost 1 na DVD. Tam w jednej scenie kamera poakzuje nagłowek opisu materiałow na temat postaci Hurleya. Jest kilka słow na jego temat. Miedzy innymi overwieght, red shirt i ARROGANT. Trudne do uwierzenia. Wygłada na to, że jak zatrudnili aktora to nieco zmienili rolę pod jego osobowość. Na tym samy DVD jest zbiorowy wywiad z aktorami. Pada pytanie, który z nich najbardziej identyfikuje się z graną przez siebie postacią, lub raczej, która postac najbardziej przypomina aktora ja grającego, a tu odzywa się Horhe, "It's probably me".
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#18 Picy

Picy

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoCzłuchów

Napisano 28.03.2006 - |10:17|

Hugo cos znikna nam ostatnio.
Aż tak jest zajęty wyjadaniem swojej prywatnej s[beeep]rni :P
No ale ten tekst z batonikiem ostatnio..
Cały hugo.Spoko KOLEŚ :-)
  • 0

#19 nadika

nadika

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 28.03.2006 - |15:38|

Według mnie był anorektykiem bulimikiem.

[Edit]Jak słusznie poniżej zauważył ajow, objawy jakie tu opisuje to BULIMIA a nie jak błędnie napisałem anoreksja. Poprawiam błąd, dzięki Ci ajow.[/EDIT]

Prawdopodobnie miał silny kompleks na punkcie swojej tuszy co skończyło sie dla niego napadami bulimii (jadł ogromne ilości jedzenia po czym zmuszał sie do wymiotów).

Świadczy o tym między innymi jego przezwisko - Hurley. W języku angielskim "hurl" to coś takiego jak "rzucanie pawia" w języku polskim.
Hugo nie chciał nikomu wyjaśniać skąd to przezwisko się wzięło.

Silna bulimia bywa leczona psychiatrycznie. Ale wariatem nie jest - co podkreslał w rozmowie z Jackiem.

Witam przy okazji :)

albo raczej obżeranie się kompulsywne, bo jakby wymiotował to byłby chudszy. to też ma podłoze w psychice.

ale myślę ze z innego powodu był w psychiatryku. moze jakieś urojenia albo schizofremia?
  • 0

#20 Picy

Picy

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoCzłuchów

Napisano 29.03.2006 - |09:58|

albo raczej obżeranie się kompulsywne, bo jakby wymiotował to byłby chudszy. to też ma podłoze w psychice.

ale myślę ze z innego powodu był w psychiatryku. moze jakieś urojenia albo schizofremia?

Hugo był w zakładzie bo pewnie tam go umiesciła Dharma (przeciez tam sie dowiedział o "cudownych" Liczbach )tak było mu pisane.
No ale powaznie to chyba nie bylo powiedziane dlaczego byl na wczasach w domu bez klamek :P
Skłonny jestem zauwazyc ze pewnie jego mama go tam wysłała bo nie mogla zarobic na te kurczaki co Hugo je pochłaniał :D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych