Skocz do zawartości

Zdjęcie

Walt

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
56 odpowiedzi w tym temacie

#1 -=MacieK=-

-=MacieK=-

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • MiastoWhitestok

Napisano 15.02.2005 - |23:28|

Co o tym sądzicie ?? Pamietacie slowa ojczyma Walta ze wokól niego czasem dzieją sie dziwne rzeczy ze jest inny niz inne dzieciaki ? A ta scena z tą kukulką która uderza w okno. Ja jestem niemal pewny ze biale niedzwiedzie stworzyl wlasnie Walt. Niejednokrotnie przyglądal sie obrazkowi niedziwedzia w komiksie (który zostal niestety spalony). A wiec istnieje tez szansa ze owa tajemnicza bestia grasująca po dxunli to takze jakis wytwór Walta. Sam Lock mówil ze Walt ma niesamowite zdolnosci i powinien je cwiczyc. Co sądzicie o tym wszystkim :?:

Użytkownik wojtek edytował ten post 12.10.2005 - |21:42|

• 0

#2 Andy

Andy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 15.02.2005 - |23:41|

To myślicie ze ten niby "potwór" to tez dzielo Walta? Chodzi mi o to ze jak zapewne wszyscy zauwazyli ten caly "potwór" wydaje takie dzwieki jak lamiący/rozpadający sie samolot. Czyli moze po prostu Walt przypomina sobie czasem chwile katastrofy i wtedy tez "to" daje o sobie znac wszystkim innym.

Jest jakiś sens w tym co mówie?

Użytkownik wojtek edytował ten post 25.05.2005 - |22:25|

• 0

#3 -=MacieK=-

-=MacieK=-

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • MiastoWhitestok

Napisano 15.02.2005 - |23:50|

Raczej wątpie jesli by to byly dzwieki to jak wytlumaczysz wyginającie sie drzewa albo ganianie ludzi po lesie :?

Użytkownik wojtek edytował ten post 25.05.2005 - |22:25|

• 0

#4 yaro_krk

yaro_krk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 15.02.2005 - |23:53|

calkiem calkiem mozliwe :)
u mnie rodzi sie tez taka mysl, ze te odglosy, stapanie itd to wyolbrzymione odglosy Vincenta. Jakby tak sie przyjrzec to w sumie puki nie ma Vincenta to jest potwor. Moze przez te odglosy i gabaryty Walt chcial podswiadomie ulatwic znalezienie psa. Pies sie pojawia, 'duze cos' znika, nie wiem...ale w tym serialu jest wszystko mozliwe. A no i jeszcze jedno, moze dlatego ten potwor nic nie zrobil Lockowi, bo w sumie stanli prawie 'oko w oko' :wink: a Walt chyba najbardziej na wyspie lubi wlasnie Johna...
  • 0

#5 buk

buk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 15.02.2005 - |23:55|

Ta scenka z rzucaniem nozem daje wiele do myślenie...
Lock wie duzo wiecej niz nam pokazuje
no i stanąl z tym "potworem" twarza w twarz i przezyl :?

Użytkownik wojtek edytował ten post 25.05.2005 - |22:26|

• 0

#6 Andy

Andy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 15.02.2005 - |23:59|

MacieK,

Nie mówie ze to są same dzwieki ! Ale wlaśnie coś co wydaje takie dzwieki które mialy miejsce podczas katastrofy.

Yaro,

Masz [beeep] pomysly! :D

Użytkownik wojtek edytował ten post 25.05.2005 - |22:27|

• 0

#7 yaro_krk

yaro_krk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 16.02.2005 - |00:05|

heh dzieki, poprostu puscilem wodze wyobrazni. Wszystko sie okaze, watpie zeby to bylo na tyle proste ze ja bym na to wpadl :lol: Zapewne scenarzysci maja dla nas duzo niespodzianek 8)
  • 0

#8 -=MacieK=-

-=MacieK=-

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • MiastoWhitestok

Napisano 16.02.2005 - |00:07|

yaro_krk co do twego ostatniego zdania to ta teoria wydawala by sie bardzo mozliwa tylko o ile pamietam (czyzbym sie mylil ?) to kiedy Lock zobaczyl to cos to wtedy jeszcze prawie wcale nie znal Walta .A z tym psem to faktycznie prawda kiedy nie ma psa pojawia sie bestia a kiedy jest to bestii nie ma czyzby cos w tym bylo ? Okaze sie w kolejnych odcinkach czy znowu tak bedzie w koncu Vincent znowu uciekl :wink:

Użytkownik wojtek edytował ten post 25.05.2005 - |22:27|

• 0

#9 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 16.02.2005 - |08:33|

A ja licze na jak najbardziej naukowe wyjaśnienie obecności "potwora". Dlatego paranormalne zdolności Walta to dla mnie najglupszy pomyslscenarzystów... :/

Użytkownik wojtek edytował ten post 25.05.2005 - |22:28|

• 0
Everything happens for a reason!

#10 Luthi

Luthi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 16.02.2005 - |13:59|

Moze sie wyjasni cos wiecej na temat Vincenta w odcinku w ktorym podobno mamy widziec wszystko jego oczami :P O ile taki odcinek rzeczywiscie powstanie :) Fajnie by bylo :). Moze tez bedzie mial jakas swoja historie poprzedzajaca katastrofe :lol:
  • 0

#11 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów
  • MiastoZielona Góra, Ośno Lub.

Napisano 26.05.2005 - |21:39|

Jak dal mnie Walt ma moc Jedi :D
albo
mieszkal w Smallville przez jakis czas :P
  • 0

#12 fantomik

fantomik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 27.05.2005 - |03:32|

Jak dal mnie Walt ma moc Jedi  :D
albo

Wyświetl post

Hehe. Dobre. Po ostatnim odcinku, wiadomo niemal napewno, że Walt jest kimś specjalnym, bardzo ważnym. "Inni" chcieli właśnie jego.
  • 0

#13 exec

exec

Szeregowy

• Email
  • 5 postów

Napisano 21.06.2005 - |14:04|

Paranormalne zdolnosci Walta sprowadzaja sie wg mnie tylko do widzenia lub czucia tego, co ma sie zdarzyc (pamietacie jego txt do Locke - 'nie otwieraj tego'?).

W zaden sposob jego wyobraznia nie tworzy niczego w rzeczywistosci.

Zreszta, jestem pewien, ze Walt ma teraz lepiej niz reszta - na wyspie bedzie goraco, Walt ostrzegal przed otwarciem wlazu ale na pytanei czy chce zostac odpowiedzial, ze musza wyplynac (choc z drugiej strony nie wiem czy mial swiadomosc tego co ich czeka na morzu).

Ciekawe tylko po co byl potrzebny 'innym'?
  • 0

#14 john constantine

john constantine

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 30.06.2005 - |03:39|

Zabawne
Temat Walt+Komiksy podsunal mi kilka ciekawych spostrzezeń.
Jako ze sam komiksami się interesuję,przypomnial mi się motyw z seri "Heroes Reborn/Heroes Return" w której to syn Reda i Susan Richardsów(tak tych z "Fantastycznej Czwórki" :P) stworzyl caly wymiar w którym umiescil swoich rodziców(i polowę universum)po ich śmierci.
Podobny motyw zaobserwowalem też w jednym z odcinków "Justice League Unlimited"
Może więc bylo tak.
Pasazerowie lotu 815 zgineli,a Walt stworzyl alternatywny wymiar w którym przywrócil ich do życia(na jednym z zagranicznych for zaslyszalem teorię o alternatywnym wymiarze w którym jakoby mieli egzystować zagubieni).Wymiar ten jest zrobiony z jego podświadomosci( niedzwiedz-z komiksu który czytal,potwór moze być manifestacja jakichś dziecięcych lęków).
A ponieważ wymiar ten nie jest doskonaly,mozemy sugerować ingeręcje z zewnątrz(INNI).
Ot taka teoria o piątej rano wymyślona........
  • 0

#15 john constantine

john constantine

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 20.07.2005 - |16:36|

Prosze Bardzo Paniusiu !!! Przedstawie ci moją teorie !!! Ale czy nie uważasz że to co napisał John CONSTANTINE nie jest postrzelone ??  :angry: PRZECIEŻ TO JEST BEZ SENSU !!! Chłopak Ma Jakieś swoje zdolności !!! Ale nie możliwe jest żeby sobie ten świat stworzył :| !!! NIE MOŻLIWE JEST TEŻ TO ŻE JEST TO JAKAŚ BAZA WOJSKOWA I SĄ ONI PODDAWANI JAKIEŚ PRÓBIE !!!!!!! ponieważ jeżeli ludzie mieliby ginąć na tej wyspie to w taki sposób żeby nikt z rozbitków tego nie widział !!!  :>  Żaden z tego typów SPRAWDZIANÓW TESTÓW nie może zabić człowieka na prawde, który bierze w tym udział. Poza tym te osoby które zgineły podczas katastrofy oraz Boone i Ethan ZOSTALI POCHOWANI !!! W ZIEMI !!!!!!!!!!!!!!!!!!! CZY TERAZ JESTEŚ ZADOWOLONA !!!!!!!  :> Jestem troche inny z charakteru niż ci wszyscy tutaj !!! Gdyby było inaczej NIE DAŁBYM SOBIE KSYWY SOJER  :angry:  !!!

Wyświetl post

Widzę że mamy tutaj do czynienia z kimś z ekipy "Lost" kto wszystko wie najlepiej,stary mam dla ciebie dwie rady
1)Jeśli jakaś teoria ci sie nie podoba to do jej oalenia uzyj jakichś ARGUMENTOW,a nie krzykow w stylu "mój punkt widzenia jest jedyny i słuszny".
2)Nie porównuj sie do postaci Sawyera,nie ta liga...
  • 0

#16 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 26.07.2005 - |02:40|

Jak dal mnie Walt ma moc Jedi   :D
albo

Wyświetl post

No wątek ze SmallVille ma dla mnie doskonały sens :clap: . Należy przyjąć, że Walt to młodszy i jakoś nieślubny czy coś brat Peta. Po tym jak stracili ziemię to ich życie biegło niezależnie. No i oczywiście Walt jadł parę lat na śniadanie sałatę z ogródka w którym zielone kamyczki służyły za nawóz :afro: . Oczywiście Vincent też się napromieniował wałęsając się po ogródku z sałatą. No i to wiele tłumaczy :P .
Gdyby jeszcze dodać, że we włazie mieszka ekipa wykończonych przez młodego Supermena, którzy zbiegli ze szpitala to już mamy kompletny klucz do zagadek...
:clap: :clap: :clap:

A poważnie to nelży zakładać, że tak doświadczeni producenci i scenarzyści tak budują serial i jego fabułę aby specjalnie mylić widzów i naprawadzać na fałszywe wątki i zarazem mieć stale pełne pole do spekulacji i ewentualnych korekt scenariusza. Tak rozumując to rozwikłanie zagadki wyspy musi być zaskakujące i niemal niemożliwe do odgadnięcia po tym co widzieliśmy dotąd. A na pewno mamy celowo podsunięte szereg pozornych i fałszywych rozwiązań.

Użytkownik Gaj edytował ten post 26.07.2005 - |02:48|

• 0

#17 aaron11

aaron11

Szeregowy

• Email
  • 5 postów

Napisano 18.09.2005 - |20:38|

Hehe. Dobre. Po ostatnim odcinku, wiadomo niemal napewno, że Walt jest kimś specjalnym, bardzo ważnym. "Inni" chcieli właśnie jego.

Wyświetl post

No właśnie - kim są Inni, że chcieli właśnie Walta? Musi posiadać jakieś właściwości, które im są potrzebne. Francuzka Danielle twierdziła, że jej dziecko - wtedy bardzo malutkie, Alexa, też zabrali Inni. Ale nie interesowało ich dziecko Claire. Co może dla nich zrobić Walt? Macie jakieś pomysły?
  • 0

#18 Bene Gesserit

Bene Gesserit

Szeregowy

• Email
  • 2 postów

Napisano 23.09.2005 - |11:04|

Wydaje mi sie ze to nie koniec z dzieckiem Claire i że ono tez jest wyjątkowe jak Walt .Jasnowidz wyranie dał jej do zrozumienia że to tylko ona musi wychować syna , bo jej dobroc i charakter mogą na niego wpłynąć . Jak dla mnie coś w tym jest i nie zamykałbym jeszcze tego rozdziału
Scenarzyści bawią sie z nami i jeszcze długo nie dowiemy się czym tak naprawde jest wyspa
  • 0

#19 bartek

bartek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 23.09.2005 - |19:10|

W pierwszym odcinku drugiego sezonu Walt znowu zaintrygował. Czy użył swoich wyjątkowych zdolności aby ostrzec pozostałych? Co chciał powiedziec Shannon? I dlaczego ociekał wodą? Przeciez podczas walki na tratwie nie wpadł do wody.
  • 0

#20 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 23.09.2005 - |20:20|

to że ociekał wodą było najprostrze do roztrzygnięcia, gorzej z tym jak sie tam znalazł i co chciał powiedzieć :/. ociekał wodą dlatego że być może uciekł im lub chodziło o to że tratwa została zniszczona ...
  • 0
Whatever happens, happens !!!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych