Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 015 - S01E15 - Homecoming

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

#1 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 10.02.2005 - |07:15|

1x15: Homecoming (Charlie)

Dołączona grafika

Emisja ABC: 09.02.2005
Emisja AXN: 23.04.2005

Streszczenie (ang.) -> lostmultimedia
Zdjecia promocyjne -> lost-media.com
Screenshoty -> lost-media.com
Fragmenty -> lost-media.com

Zapowied1 (1) -> lostmultimedia
Zapowied1 (2) -> lostmultimedia
Zapowied1 (3) -> lostmultimedia

Napisy ->
http://napisy.gwrota...erz.php?id=1299
  • 0
Everything happens for a reason!

#2 Whitelighter

Whitelighter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 10.02.2005 - |23:40|

O zesz w morde (ze sie tak wyraze), calkiem niezly odcinek. Flashbacki Charliego moze nie byly szokujące ale mimo wszystko uważam że były interesujące. W koncu odkryły troche z jego przeszłości. I kto by pomyślał że tak potrafi dobrze spluwą władać :?
Jedyne co mnie rozczarowało, to to ze odcinek nie posunął akcji ani o krok do przodu, nie wiemy nic nowego... :roll:

Użytkownik Obi edytował ten post 26.05.2005 - |16:48|

• 0

#3 Andy

Andy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 10.02.2005 - |23:49|

No wlasnie. Spodziewalem sie jakichs wiekszych fajerwerków w tym odcinku :D No i myslalem ze zginie jakis z głownych bohaterów a tutaj taka niespodzianka, hehe.

Szkoda że Charlie zabił Ethana. Tak przynajmniej byśmy sie czegoś dowiedzieli. Pewnie scenarzyści doszli do wniosku że Ethan wie za dużo i trzeba go zabia żeby za duzo nie wyjaśni3o sie za szybko.

Bardzo ładny koniec odcinka - ta scena Charie'ego z Claire :)

Użytkownik Obi edytował ten post 26.05.2005 - |16:54|

• 0

#4 Whitelighter

Whitelighter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 11.02.2005 - |00:07|

Ja byłem w szoku jak padły strzały. Od razu do głowy przyszła mi myśl że to kompani Ethana go likwidują, żeby ich nie wydał. Jak zobaczyłem że to Charlie strzelał byłem w jeszcze wiekszym szoku :shock:
Claire tak na niego spojrzała jakby sie go przestraszyła. Myślałem ze odtąd bedzie go unikać, a tu prosze pod koniec niespodzianka...

Szkoda ze wciąż nie wiemy po co Ethanowi była Claire bądź /i jej dziecko. Spoilery mówiły że w tym odcinku sie dowiemy. Szkoda ze były nieprawdziwe :roll:

Użytkownik Obi edytował ten post 26.05.2005 - |16:59|

• 0

#5 ironpage

ironpage

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów
  • Miastoz_WLKP. Poznan

Napisano 11.02.2005 - |07:56|

Odc. 15 OK. Chyba taki miał być. Nieco spokojniejszy i wyważony. Ciekawe czy ep. 15 można nazwać przełomowym. Teraz sie zacznie. Ethan zagadkowa postać od kilku odcinków, a teraz nie żyje (czy aby napewno???). ZOBACZYMY - jak to wszystko sie rozkreci. Spoilerki uchylają tylko nie wielką cześć rąbka tajemnicy. Niebawem sie przekonamy

Na dniach powinien zapewne pojawia sie na torencie 16 ep. - prawda :) Pozdr

Użytkownik Obi edytował ten post 26.05.2005 - |17:04|

• 0

#6 Andy

Andy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 11.02.2005 - |09:53|

Whitelighter,

Ja też na początku myślałem że to ludzie Ethana go wykanczają, to samo przyszło mi do głowy :wink:

No i właśnie, mieliśmy dowiedzieć sie why Ethan wanted Claire’s baby grrrrr :evil:

ironpage,

Ethan na pewno jest martwy, zobacz co Damon Lindelof (jeden z kreatorów serialu) powiedział: "I promise you: The next time you see a dead body, that person's going to stay dead."

Wogóle bardzo ciekawy artykuł pod tym linkiem: http://www.lost-medi...article&sid=398

No to teraz byle do czwartku, hehe :P

Użytkownik Obi edytował ten post 26.05.2005 - |17:08|

• 0

#7 Whitelighter

Whitelighter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 11.02.2005 - |11:44|

Whitelighter, 
Ja też na początku myślałem że to ludzie Ethana go wykanczają, to samo przyszło mi do głowy  :wink: 
No i właśnie, mieliśmy dowiedzieć się why Ethan wanted Claire’s baby grrrrr  :evil: 

Hehe :D Zupełnie wtedy wyleciało mi zgłowy że Jackowi wypadł pistolet, można było się spodziewać że nie bedzie sobie leżeć spokojnie :wink:

Dokładnie o ten spoiler mi chodziło. Szkoda ze nic sie nie wyjasnilo :roll:

Wiecie co jeszcze mi sie nie podobało? To że Ethan zabił postać która może i była w 2 czy 3ech odcinkach ale kompletnie tego Scotta nie pamietam. Mogliby go chociaż pokazac na początku odcinka, albo zrobia dłuższe ujecie na jego ciało. Bo to była dosłownie sekunda, nawet nie wiem jak wygladał... Eh tam, czepiam sie :wink:

Użytkownik Obi edytował ten post 26.05.2005 - |17:17|

• 0

#8 Luthi

Luthi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 15.02.2005 - |20:51|

A wracajac do tematu odcinka :D to zastanawia mnie czy widzieliscie na Ethanie czerwony laser zanim zginal? Wyglada to jakby ktos celowal w niego z broni, ale czy bron z ktorej Charlie strzelal miala takie bajery ?
  • 0

#9 Whitelighter

Whitelighter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 15.02.2005 - |22:37|

A wracajac do tematu odcinka :D to zastanawia mnie czy widzieliscie na Ethanie czerwony laser zanim zginal? Wyglada to jakby ktos celowal w niego z broni, ale czy bron z ktorej Charlie strzelal miala takie bajery ?

Specjalnie sobie do tego momentu przewinąłem odcinek, ale nic takiego nie zobaczyłem :?

Użytkownik Obi edytował ten post 26.05.2005 - |17:20|

• 0

#10 Luthi

Luthi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 15.02.2005 - |22:44|

35 minuta i 36 sekunda. Jest na bank :) Chyba ze mam jakas inna wersje :D
  • 0

#11 xxx2

xxx2

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 15.02.2005 - |22:59|

Dołączona grafika

celownik ? skąd i kogo ?
kontynuujemy wątek
  • 0

#12 Luthi

Luthi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 15.02.2005 - |23:05|

No wlasnie ! SKAD?! Bron Charliego nic takiego nie miala, przynajmniej z tego co widzialam :? . Moze sie myle? Nie znam sie na broni :)
Podobno tworcy serialu daja nam wiele ukrytych wskazowek, moze to jedna z nich ;)
  • 0

#13 Clark

Clark

Moderator działu Lost

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 15.02.2005 - |23:24|

A jezeli to nic ukrytego przez twórców tylko typowy zamach :D :P
  • 0

#14 Andy

Andy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 15.02.2005 - |23:30|

Przejrzałem uważnie ten fragment i rzeczywiscie widać ten czerwony "niby laser" ale przez ułamek sekundy! Wydaje mi sie że to zwykły przypadek że to znalazło się w odcinku i nie ma to zadnego znaczenia. Jeśli mialoby miec to byloby to widoczne przynajmniej przez sekunde a tutaj to widać no dosłownie ułamek sekundy. Cudem udało mi sie zapauzować na tej klatce gdzie to widać.

Użytkownik Obi edytował ten post 26.05.2005 - |17:22|

• 0

#15 -=MacieK=-

-=MacieK=-

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • MiastoWhitestok

Napisano 15.02.2005 - |23:31|

Laser był zaledwie przez kilka setnych sekundy. Moim zdaniem to zwykły błąd. Może to światełko jakiegoś urządzenia czy coś :?

Użytkownik Obi edytował ten post 26.05.2005 - |17:23|

• 0

#16 Luthi

Luthi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 15.02.2005 - |23:35|

Kto wie, takie bledy sie zdarzaja czesto, ale ostatnio czytalam, ze tworcy serialu mowia zeby uwaznie wszystko sluchac i obserwowac, wiec obserwuje :P
  • 0

#17 buk

buk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 15.02.2005 - |23:39|

a może tak jeszcze każdy odcineczek przejrzeć klatka po klatce ;)
wtedy napewno sie wiecej takich wpadek znajdzie
bo według mnie to tylko wpadka montażowa

Użytkownik Obi edytował ten post 26.05.2005 - |17:24|

• 0

#18 Luthi

Luthi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 15.02.2005 - |23:46|

Hmm :] ja nic nie przegladalam. Ktos juz gdzies o tym laserze wspomnial i tylko sprawdzilam czy jest rzeczywiscie :P
  • 0

#19 ironpage

ironpage

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów
  • Miastoz_WLKP. Poznan

Napisano 16.02.2005 - |15:24|

Zgadzam sie z wieksząścią z was. Wydaje mi sie, że jest to bład, który umknął uwadze producentów i kolesi od efektów. Na pewno nie jest to laser z pistoletu Charlieego, ponieważ widzimy póżniej lufe pistoletu, z którego oddano strzał. A tam brak laserowego celownika. Kiedyś brat oglądał film o efektach specjlanych i pokazywali jak robi sie efekt postrzału. Otóż aktor, który ma być postrzelony ma pod koszulą założony ochronny skafander, a na nim przyklejone do niego pojemniczki z farbą wraz z ładunkami. Nastepnie klatka po klatce usuwa sie efekt wybuchu(czerwona plamka). I możliwe, że to właśnie umkneło uwadze technikom przy montażu i obróbce filmu, nie wszystko wycieli z taśmy filmowej. :).

Użytkownik Obi edytował ten post 26.05.2005 - |17:27|

• 0

#20 nOisEr

nOisEr

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoRuda Śląska

Napisano 16.02.2005 - |17:03|

Ja także uważam iz może być to wpadka scenografów...jednak wczesniej jeszcze przypuszczałem teorie o "innych" o których mówiła Danielle ,ktorzy mogli obserwować Ethana(ten własnie należy do "innych") i w razie nieudanego porwania Claire, mieli go zamiar stracić aby ten nie wyjawił skąd tak doprawdy jest na wyspie...chore ale heh własnie od tego sa spoilery :D

Użytkownik Obi edytował ten post 26.05.2005 - |17:30|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych