Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 004 - S01E04 - Walkabout

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 09.02.2005 - |10:26|

1x04: Walkabout (Locke)

Dołączona grafika

Emisja ABC: 13.10.2004
Emisja AXN: 05.02.2005

Streszczenie (ang.) -> lostmultimedia
Zdjecia promocyjne -> lost-media.com
Screenshoty -> lost-media.com
Fragmenty -> lost-media.com

Zapowied1 (1) -> lostmultimedia
Zapowied1 (2) -> lostmultimedia

Napisy -> http://napisy.gwrota...erz.php?id=1231
  • 0
Everything happens for a reason!

#2 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów
  • MiastoZielona Góra, Ośno Lub.

Napisano 26.05.2005 - |20:53|

W czwartym odcinku poznajemy w głównej mierze postać tajemniczego mężczyzny, który od czasu katastrofy po porostu siedział na plaży i gapił się przed siebie, jakby był w jakimś transie. Do tej pory można było jedynie zgadywać jaki on jest: Dobry? Zły? Obłąkany? W pierwszej scenie z Locke'iem widzimy go jak tuż po katastrofie leży i wpatruje się w swój palec u stopy, a kilkanaście sekund później wstaje. Po chwili poznajemy jego historię. Jego życie przed katastrofą nie wyglądało za ciekawie. Nie miał rodziny, nie był szanowany w pracy, a jego jedyną rozrywką była wojenna gra taktyczna oraz planowanie i przygotowywanie się do wyprawy swojego życia - obozu przetrwania w Australii. Dowiadujemy się także, że jego jedyny związek z kobietą polegał na płaceniu jej 90 dolarów za godzinę rozmowy przez telefon. Gdy przygotowania do wyprawy dobiegły końca, prosił ją aby pojechała razem z nim - bezskutecznie.
Gdy Locke dociera w końcu do Australii, organizator nie zgadza się na jego udział w wyprawie. Okazuje się, że nasz bohater jest sparaliżowany od pasa w dół. Nie wiadomo co zaszło w trakcie lub po katastrofie, ale odzyskuje on władzę w nogach.
"Zagubieni" zostają obudzeni w środku nocy przez dziwne hałasy dobiegające z wraku samolotu. Okazuje się że to dzik szukający pożywienia. Locke postanawia wyruszyć w głąb dżungli aby zapolować na jedzenie, dołączają do niego Kate i Michael.
Sayid ciągle szuka źródła sygnału nadawanego od 16 lat przez francuską kobietę. Dochodzi do wniosku, że musi tam być potężne źródło energii.
W międzyczasie, niektórzy rozbitkowie są zszokowani planem Jack’a dotyczącym ciał osób, które nie przeżyły katastrofy. Jack widzi także w dżungli kogoś, kogo mogło nie być w ogóle na pokładzie samolotu. Ponadto przypomina sobie rozmowę ze swoim ojcem, którą odbył gdy miał 12 lat.

Źródło: www.lost.gwrota.com

• 0

#3 Dino

Dino

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 06.12.2005 - |18:17|

o jaa - ten odcinek zwalił mnie z nóg, myślałem, że Lock to jakiś psychol :o

ale rzeczywiście, kiedyś czytałem że po jakimś silnym szoku, może się coś "odblokować" w człowieku i nawet może zacząć człowiek chodzic ;)
  • 0

#4 lysolek

lysolek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 26.05.2006 - |07:51|

Ten odcinek według mnie był nalepszy za wszystkich.
  • 0

#5 Corristo

Corristo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów
  • MiastoChrzanów

Napisano 26.05.2006 - |14:58|

NIe mów chop puki nie przeskoczysz

Ja widziałem lepsze odcinki. Np. final s02
  • 0
4 8 15 16 23 42

#6 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 27.05.2006 - |09:59|

Swoją drogą też muszę przyznać ze " Walkabout " jest jednym z najlepszych odcinków , chociażby z powodu na ciekawie rozwiającą się już na początku kreację Locke'a :) Oprócz " White Rabbit " czy " Deus Ex Machina" to według mnie jedne z najciekawszych odcinków pierwszego sezonu........
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#7 Dawid18

Dawid18

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 22.07.2006 - |17:08|

Eeee tam a mi ten odcinek się nie podobał ponieważ nie przepadam za Lockiem :/
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych