Skocz do zawartości

Zdjęcie

O pierwszym sezonie ogólnie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
88 odpowiedzi w tym temacie

#1 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 27.01.2005 - |08:56|

01/26 - The pilot (played by Alias' Greg Grunberg) returns in the season finale. I'm thinking we might get to see what happened on that doomed plane pre-liftoff. Source: Ask Ausiello @ TVGuide

01/26 - There are developments coming up on Shannon's love life, yes, and the Boone thang is not going away. At the Globes, Maggie told me, "You'll see more between Shannon and Boone. It may never die." She also told me, "You'll see more of the connections between the characters and their pasts, and where our lives intersected before the plane crash." Source: Kristin on E!Online

12/27 - In the second half of the season: Sun will mysteriously go missing and the island monster will make a few reappearances. Source: SpoilerFix.com's visitor Mu
  • 0

#2 Whitelighter

Whitelighter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 27.01.2005 - |12:41|

Ciekawi mnie przede wszystkim powrót PILOTA.. Przeciez wszyscy wiemy co sie z nim stalo w ... "Pilocie" 8)
Ostatnio byl widziany bodajze na drzewie w nienajlepszym stanie :?

Użytkownik wojtek edytował ten post 25.05.2005 - |21:34|

• 0

#3 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 27.01.2005 - |12:57|

Chodzą plotki, ze w ostatnim odcinku pierwszego sezonu mogą zostaa pokazane sceny badz w samolocie tuz przed katastrofą, bądz na lotnisku przed startem lotu Oceanic 815. To by jakoś sensownie tlumaczylo pojawienie sie pilota.

Ja tez nie wyobrazam sobie, aby pilot pojawil sie zywy na wyspie. Na pewno pojawi sie we wspomnieniach.

Użytkownik wojtek edytował ten post 25.05.2005 - |21:34|

• 0
Everything happens for a reason!

#4 Whitelighter

Whitelighter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 27.01.2005 - |13:00|

Oooo coś czuje ze nam wszystkim szczeki opadną :-)
Slyszalem ze ma bya niezly "szoker" 8)

Użytkownik wojtek edytował ten post 25.05.2005 - |21:35|

• 0

#5 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 03.02.2005 - |09:44|

Emilie de Ravin, didn't shed much light on the mystery when we spoke last week, although she did offer up this cryptic clue: "To put it discreetly, everything's at a standstill right now for Claire. She's having some hard times — even more so than [before]." And don't look for an immediate rekindling of the flirtation between her and Charlie (Dominic Monaghan). "I don't think Claire's looking for any kind of relationship right now," she says. "I think she's got a lot to deal with. She's looking for really good friends, though." Source: Ask Ausiello @ TVGuide

J.J. Abrams told SCI FI Wire that he's already coming up with ideas for a second season. "We obviously know what we're doing for the rest of this year. "There isn't one answer to everything," Abrams said. "It's, like, this island has an amazing history that we've talked about, and things will change as we go, it always does. "Every flashback makes reference to something else," he said. "So you'll get a beginning, middle and end of that flashback story. If we get to do the story that we anticipate doing, there's a big thing and a big payoff.
  • 0

#6 jurandzik

jurandzik

Starszy szeregowy

• Grupa Hatak
  • 131 postów
  • Miastopomorskie

Napisano 05.02.2005 - |10:18|

No czyli moze nas J. J. Abrams niezle zaskoczya ;).

Użytkownik wojtek edytował ten post 25.05.2005 - |21:35|

• 0

#7 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 13.02.2005 - |22:01|

Boone finds a cashe of drugs on another plane that has crashed. It was not the plane they were on.
  • 0

#8 Whitelighter

Whitelighter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 14.02.2005 - |13:30|

Boone finds a cashe of drugs on another plane that has crashed. It was not the plane they were on.

Hmmmmmm... ciekawe jaką role odegrają te narkotyki :? Czyzby mialyby bya pokusą dla Charliego, który byc moze jeszcze nie do konca sie od-uzaleznil :?: :?

Użytkownik wojtek edytował ten post 25.05.2005 - |21:36|

• 0

#9 Andy

Andy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 14.02.2005 - |23:01|

The March issue of Starlog, the Sci-Fi films/TV/DVD magazine, has the cast of Lost on the cover, along with a 5 page article. It includes pictures and an interview with co-creator/co-exectutive producer J.J. Abrams.

Snippets from the interview: "Locke has found something on the island, and the ramifications will be enormous. Not all of the castaways will survive this. An attempt to escape the island will result in a terrifying ordeal. And a major confrontation is brewing. The surface has barely been scratched regarding the mysteries of the island."

"We've planned out certain tent-pole storylines that we know we want to build up to. And that's the greatest feeling ever, because once you know to a certain degree where you're headed, you can then work backward and plant hints and ideas. We know where we're ending this season, and we have a handful of enormous ideas about where the series could go. And many of those big ideas have opened up other possibilities, which is what we want."
  • 0

#10 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 15.02.2005 - |09:58|

Charlie is not the one who will die. But I can tell you that this person is well-loved, well-featured and well, doomed. It is one of the fourteen series regulars -– one of the BIGGEST characters -- and the episode is guaranteed to make you bawl your ever-lovin’ eyes out. It's a boy who dies. Basically, something catastrophic happens, and because someone LIES about what happened, ultimately, they are unable to be saved. [We will see Claire pop her baby in an] episode that will be all about the circle of life. [We will also find out who Ethan was.] Ian Somerhalder recently said: "Something's coming up for my character and it's definitely going to change the exp of the island, gonna change what we know of the island and what we think of it, and that's huge." Matthew Fox: "Jorge's episode will have a sequence of numbers in it that will be very very significant." Jorge: "Look at tv within tv. wink, nod, that's all you get." Harold Perrineau: "I think you should pay really close attention to what Walt does, and the things that happen around Walt."
  • 0

#11 Whitelighter

Whitelighter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 15.02.2005 - |10:47|

Uuuuuuuu :? Coś mi sie wydaje ze zginie Hurley :?
Bo Kirstin pisze ze nie MAN ale BOY ... No ale najbardziej przekonalo mnie to BIG :x

• 0

#12 Luthi

Luthi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 15.02.2005 - |17:06|

Nie sadze zeby to byl Hurley. Wydaje mi sie, ze ta postac wprowadza do serialu zbyt duza dawke humoru. Za duzo serial straci bez niego. Ja obstawiam jednak Jacka. Moze dlatego, ze mial zginac w pilocie. :?
  • 0

#13 nOisEr

nOisEr

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoRuda Śląska

Napisano 15.02.2005 - |20:01|

Nieeee Jack nie zginie ,ten watek juz byl powielany wielokrotnie.Ja czuje ,ze zginie Jin,po czym Michael zaopiekuje sie Sun :)

• 0

#14 Luthi

Luthi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 15.02.2005 - |20:07|

Ale czy Jin jest ogolnie uwielbiana osoba, w ktora tworcy serialu duzo zainwestowali ? Hmm. nie sadze... Ale prawda jest taka ze takie naze spekulacje sa bezsensowne. Dowiemy sie, jak obejrzymy ten odcinek :) Cala ekipa juz wie kto i kiedy zginie, wiec jak macie jakies znajomosci...to do dziela hihih :lol:
  • 0

#15 yaro_krk

yaro_krk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 15.02.2005 - |23:06|

Harold Perrineau: "I think you should pay really close attention to what Walt does, and the things that happen around Walt."

Dobrze, ze wkoncu zwrocil ktos na to uwage. Nie wiem czy zauwazyliscie, ale moim zdaniem Walt odgrywa jedna z kluczowych rol w tym serialu(albo jednym z najwazniejszych watkow). W odcinku poswieconym Waltowi i jego ojcu, jest pewna scena - matka Walta zle sie poczula, a jej maz nie zwracal uwagi na malego no i bach! ptaszek o ktorych czytal Walt zderzyl sie z oknem :wink:
dalo mi to do myslenia, przypomnijcie sobie 2 czy 1 odcinek, zanim pojawil sie niedzwiedz na wyspie Walt ogladal komiks wlasnie z takim 'fajnym malym misiem' :roll:, tak samo w 14 odcinku. Maz matki Walta zreszta mowil, ze wokol mlodego dzieja sie jakies dziwne rzeczy. Zastanawiam sie czy on nie generuje roznych rzeczy na wyspie...
przypomniala mi sie jeszcze scena jak Jin rzuca sie na Michaela o ten niby zegarek - wczesniej Walt mowi ojcu, ze ten nigdy mu nic nie dal- no to dosc naciagane hehe

a co do smierci jednego z 14 glownych bohaterow to mysle, ze to wlasnie moze byc Walt, bo to okreslenie 'Biggest' niekoniecznie musi tyczyc sie gabarytow postaci, jesli moja teoria by sie sprawdzila to rzeczywiscie Walt
bylby centralna postacia.
No ale rownie dobrze moze to byc i Jack...
  • 0

#16 Andy

Andy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 15.02.2005 - |23:36|

Zastanawiam sie czy on nie generuje roznych rzeczy na wyspie...

Yaro, rzeczywiście! Wszystko co napisaleś sie zgadza! :shock: Moze naprawde jest tak jak mówisz. Ciekawa i mądra teoria.

Wlasnie zastanawialem sie po co oni pokazują Walta czytającego ten komiks i tego niedzwiedzia. Doszedlem do wniosku ze musi bya jakiś powód, ale nie doszedlem juz jaki :wink:

Użytkownik wojtek edytował ten post 25.05.2005 - |21:37|

• 0

#17 yaro_krk

yaro_krk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 15.02.2005 - |23:45|

dzieki :lol: przekonamy sie :twisted:

teraz jak ogladam ponownie odcinki ze znajomymi to wylapuje rozne momenty, ale to juz chyba obsesja bo zwracam czasem uwage na chyba niezbyt istotne momenty.
Puki co wiem, ze nie mam zaufania do Kate, agent mowil zeby jej nie ufac i mial racje - w ktoryms odcinku Kate odmowila dzika, stwierdzila, ze jest wegetarianka, a u tego goscia na farmie zajadala sie bekonem :?
chyba jestem przewrazliwiony :wink:
  • 0

#18 Andy

Andy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 15.02.2005 - |23:50|

Heh, Yaro, jak masz jeszcze jakies wlapane ciekawostki (a la bekon) to dawaj! Jesteś pewny ze jadla bekonz Jeśli tak no to ciekawe czy to zwykla wpadka scenarzysty czy jakiś znaczący fakt.

Co do zaufania Kate to dziewczyna zyskala u mnie swoim postepowaniem podczas napadu na bank i tym jak sie zachowywala po odzyskaniu tego cholernego samolociuku juz na wyspie. Cholernie mnie to ciekawi co to za samolocik!

Użytkownik wojtek edytował ten post 25.05.2005 - |21:38|

• 0

#19 Luthi

Luthi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 15.02.2005 - |23:52|

Masz racje z Kate :) Przegapilam to, chociaz zdziwil mnie troche ten jej tekst o wegetarianizmie :? A co do Walta, to jest chyba jasne, ze wokol niego sie dzieja dziwne rzeczy... W 14 odcinku bylo to pokazane dosc wyraznie ;) Zobaczymy co z tego wyniknie dalej ;)
  • 0

#20 yaro_krk

yaro_krk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 16.02.2005 - |00:01|

Heh, Yaro, jak masz jeszcze jakies wylapane ciekawostki (a la bekon) to dawaj! Jesteś pewny ze jadla bekon? Jeśli tak no to ciekawe czy to zwykla wpadka scenarzysty czy jakiś znaczący fakt.

Co do zaufania Kate to dziewczyna zyskala u mnie swoim postepowaniem podczas napadu na bank i tym jak sie zachowywala po odzyskaniu tego cholernego samolociuku juz na wyspie. Cholernie mnie to ciekawi co to za samolocik!

8) lol
to moze teraz z innej beczki, wspomniales o tym samolociku i przypomnialo mi sie jak Kate z Charliem znalezli ta 'spinke' (?) pliota, moze ona nie spadla z koszuli tego pilota na drzewie? Wkoncu ktos wspominal, ze pod koniec 1 serii ma pojawic sie znowu pilot. Na pokladzie jest zazwyczaj chyba 3 pilotow, jeden wypadl z krzeslem jak otworzyli drzwi, jednego zabilo 'cos' a trzeci?

co do Kate to mysle, ze ona kryje jeszcze nie jedna tajemnice :D

aa no i moze jeszcze do cos do odcinka 'Sides'
gdzies na forum ktos wspominal o mozliwym podziale wyspy na strone dobra i zla itd bla bla mi skojaryzlo sie to z odcinkiem jak Lock pokazywal ta gre Waltowi. Wyraznie pokazal bialego i czarnego pionka, 2 strony - dobro i zlo. Czyzby cos w tym bylo, najstarsza gra na swiecie...

Użytkownik wojtek edytował ten post 25.05.2005 - |21:39|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych