Skocz do zawartości

Zdjęcie

Na czym mozemy ogladac filmy?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 sgsprzem

sgsprzem

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 20.05.2005 - |10:03|

od jakiegos czasu planuje zakup kina domowego. jednak musze zaczac od podstawowej sprawy czyli telewizora. jak na razie dysponuje 14 calowym i zestaw 5 glosnikow wygladalby przy nim dosc smiesznie :) moze bede mogl kupic w atrakcyjnej cenie 32 albo 42 calowego samsunga lcd. ja sie na sprzecie wogole nie znam, wiec chcialbym spytac, czy ktos z forumowiczow mial z takimi telewizorami cokolwiek wspolnego? polecacie? a moze macie jakies inne ulubione/sprawdzone marki?

podobno ze wzgledu na wieksza trwalosc lepiej kupowac lcd niz plazme. czy to prawda?
  • 0

#2 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 31.05.2007 - |14:57|

Najlepiej LCD i żeby była jak najdłuższa gwarancja na martwe pixele. Osobiscie oplecam firmy lg, philips lub samsung. Dobra cena/jakosc. U innych (np. sony) placi sie za marke.

Użytkownik jacekfreeman edytował ten post 31.05.2007 - |14:57|

• 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

Zapraszam do Lublina :)

#3 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 03.06.2007 - |14:01|

Wyobrazcie sobie,ze ja tez mysle o kinie domowym,ale z drugiej strony jakby to powiedziec zastanawiam sie ,czy przypadkiem nie kupic samych glosnikow i podlaczyc. Nie mam tv Lcd,tylko normalny,a ze sprzetu mam combo( Vhs+dvd).Chcaialbym sobie kupic nagryware.Co mi radzicie?Czy warto kupowac sama nagryware,czy warto kupowac same glosniki? :huh:
  • 0

#4 Profes

Profes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 04.06.2007 - |09:42|

To są dwie różne kategorie urządzeń wiec nie można tego tak łatwo porównywać. Nagrywarka DVD pozwala na nagrywanie obrazu z różnych żródeł oraz do ich odtwarzanie, natomiast głośniki pozwalaja na cieszenie sie przestrzennym dźwiękiem.

Jeżeli twoje combo ma analogowe wyjścia na głośniki, to polecam dokupić jakies za 400 zł.

Z nagrywarka DVD jest tak, że zyskasz może ze trzy rzeczy w porównaniu do VHS: lepszy nagrywany obraz, popularny nośnik, jeżeli będzie wyposażona w twardy dysk to wygoda nagrywania, obróbki itp.
Dźwiek, niestety dalej bedzie nagrywany tylko w zwykłym stereo.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych