Skocz do zawartości

Zdjęcie

Strona Fan-Ficowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Zarathos

Zarathos

Kapral

• Użytkownik
  • 241 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 13.05.2005 - |08:07|

Witam

Jak pisałem w temacie Pytanie do autorów, jestem gotów stworzyć stronkę zbierającą fanf-fici fantasy i science-fiction. Zasady działania strony następujące:

1) Opowiadania nie tylko z OTF, ale tez z innych forow i stron (rzecz jasna po uzyskaniu zgody autora) oraz nowe (mozna przesylac adminowi/sprawdzaczom biggrin.gif)

2) Przeslane opowiadania (i te, ktorych autorzy wyrazili zgode na umieszczeni na stronce) sa automatycznie poddawane kontroli gramatyczno-ortograficzno-stylistycznej. Autor przesylajac/wydajac zgode na publikacje opowiadania wyraza zgode na poprawienie ew bledow.

3) Grafiika - jak wyzej: autor pozwala na ilustrowanie opowiadania

4) Nowe opowiadania przesylane tylko i wylaczenie pod postacia plikow w ktorych mozliwe jest formatowanie tekstow (doc, rtf, wpd, pdf)

5) Autor pozwala na sformatowanie opowiadania i zapisanie go w formacie PDF (mozna by tak uwieczniac co lepsze i dluzsze teksty/cykle)

6) Admin + ew pomocnicy zmienialy by sformatowany tekst na html (daje lepsze mozliwosci formatowania niz automatyczne systemy - wiem cos o tym, bo korzystam z fanfic.net i dostaje czasem bialej goraczki), zapisywali albo w bazie albo jako podstrony html.

7)... Opowiadania tylko sci-fi i fantasy rzecz jasna

----

Strona jednak zastartuje dopiero, gdy będę miał wystarczającą ilość współpracowników. Wszystkich chętnych proszę o zgłoszenia na PM.

Poszukuję:
1) sprawdzaczy - wymagania: b.dobra znajomość polskiego (stylistyki i gramatyki, ortografię word sprawdzi)

2) programistów - wymagania: znajomość HTML'a i wykorzystania CSS (skrypty stylów sam już przygotuje)
  • 0
I Kruk wcale nie odlata, jakby myślał siedzieć lata
Na Pallady biuście przy drzwiach, pośród dwóch kamiennych króż,
Krwawo lśni mu wzrok ponury, jak u diabła, spod rzęs chmury;
Światło lampy rzuca z góry jego cień na pokój wzdłuż,
A ma dusza z tego cienia, co komnatę zaległ wzdłuż,
Nie powstanie - nigdy już!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych