Okładki - Stargate SG-1 (DVD video)
Napisano 12.02.2005 - |20:32|
Ja juz zaczalem przygotowywac okladki pod wydanie dvd SG-1 (nie divx, lecz dvd-video) - kto czytuje forum wie o co biega :] :>
Tlo pod wszystkie pudla (przygotowane pod 9 sezonow, z mozliwoscia poszerzania w nieskonczonosc ) juz jest gotowe. Kazdy sezon (u mnie) wejdzie w 4 podwojne pudelka, co i tak juz jest spora szerokoscia- dlatego tez nie robie na pojedyncze pudla, bylaby to lekka przesada.
Tlo "plus/minus" bedzie wygladac TAK (te kolorowe prostokaty wyznaczaja polozenie sezonow, nie bedzie ich w finalnej wersji). Okladki beda trafialy na serwer z niewielkim opoznieniem w stosunku do plytek Na poczatku moze byc maly poslizg, potem poleca juz seryjnie
Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty
Napisano 12.02.2005 - |20:35|
Napisano 12.02.2005 - |20:55|
Grzesiu ty robisz pod ten nowy projkt co startuje od 6 sezonu tak :>
Brinx Ty robisz po prostu na 9 sezonow na DVDripa gdzie sezon wchodzi na dwie plytki DVD wiec sezon to jedno pudlo tak :>
Zaczynam czuc sie zagubiony
PEACE
Napisano 12.02.2005 - |20:58|
BrinX: Te okladki, ktore Ty robisz, robisz pod dvd-video, czy divx-owe wydania?
ujemny: dokladnie tak :]
Użytkownik Grzesiu edytował ten post 12.02.2005 - |21:01|
Napisano 12.02.2005 - |21:53|
Moj adres mailowy chyba masz, ale na wszelki wypadek: trekker@op.pl
Po chwili namyslu... To zdjecie z frontu Twojej okladki przydaloby sie Da sie je jeszcze powiekszyc bez utraty jakosci, czy juz jest naciagniete?
Dopiero teraz policzylem: 8 sezonow * 4 pudla po 1,5cm = 48cm Bedzie to ciekawie wygladalo w komplecie
Napisano 13.02.2005 - |15:26|
Mam taką cichutką propozycję.(...) Dopiero teraz policzylem: 8 sezonow * 4 pudla po 1,5cm = 48cm Bedzie to ciekawie wygladalo w komplecie
Zapewne będzie to wyglądało super ale i miejsca zajmie sporo. Kupiłem na giełdzie pudełka na 2 cd ale o połowę cieńsze. Grzbiet ma 7,5 milimetra i daje to 24 centymetry. Czy w swoich projektach możecie też uwzględnić taką wersję okładek?
Napisano 13.02.2005 - |15:50|
1. Te pudelka maja 7,5mm szerokosci - odlicz ta zaokraglona czesc i nagle zostaje Ci okolo 5mm :/ Ani na tym napisu zrobic ani nawet numerku plyty umiescic.
2. Jak narazie tylko Ty wspomniales o takich pudlach, inni uzywaja standardowych - 15mm
3. A jak mi ktos zaraz powie, ze on uzywa pudel 22mm?
4. Miejsce na serwerze na drugi komplet :/
5. Wbrew pozorom zajmie to tez ogromna ilosc czasu, gdyz trzebaby przesuwac wzdloz tla cale okladki, aby zachowac ciaglosc nieba
6. 48 a 24mm to ogromna roznica, czyli musialbym od nowa budowac cale grzbiety
Powiem Ci szczerze, ze ja sam nie jestem zbyt chetny na robienie tego samego dwa razy. Jesli byloby wiecej zainteresowanych, wtedy mozliwe. Jednak tak czy inaczej priorytetem sa dla mnie pudla 15mm.
.:UPDATE:.
Prace nad SG1 dvd-video troszeczke posuniete TUTAJ mozna zobaczyc mniej wiecej jak beda wygladaly okladki. To co widac nie jest obrazkiem z grzbietow! W miejscu grzbietu ten obrazek bedzie przyciemniony a na grzbietach znajdzie sie... cos innego Ok, powiem Bedzie luk stworzony z wrot a pod nim zdjecia postaci
Użytkownik Grzesiu edytował ten post 13.02.2005 - |17:20|
Napisano 13.02.2005 - |17:44|
Napisano 13.02.2005 - |18:37|
Na przedniej czesci kazdego pudelka znajdzie sie:
a na czterech grzbietach kazdego sezonu:
Kazdy sezon bedzie mial inny kolor liter, taki jak oficjalne wydania.
BrinX: Pomniejsz ta miniaturke, bo to miniaturka juz nie jest :hehe: Cale forum sie rozjezdza :|
Napisano 13.02.2005 - |23:57|
Musze stwierdzic, ze mam dylemat... jesli znajde Prometeusza, to powstanie ciekawa kompozycja, ktorej niewartoby tego zaslaniac. Ale jesli nie zaslonie, to na grzbietach nie bedzie wrot ani zdjec postaci Z drugiej strony- jesli dam zdjecia i wrota a wyrzuce to co jest, to przody i tyly okladek beda smutne i puste od samego nieba.
Doradzcie, pomozcie co mam czynic
PS. Okladki maja byc po polsku, czy po angielsku??
Użytkownik Grzesiu edytował ten post 14.02.2005 - |00:43|
Napisano 14.02.2005 - |01:05|
Natomiast ja od siebie dodam ze skończyłem 1 sezon Buffy [okładka i insert] ale że nie mam zadnego darmowego konta to finalną wersję podeślę Grzesiowi i dopiero on umieści na stronce.
Mam takie pytanie do Ciebie BrinX jak robisz te pokazówki 3d ?? jest jakiś specjalny program do prezentacji okładek w ten sposób??
We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...
Napisano 14.02.2005 - |08:06|
coldman mam juz przygotowane akcje do photoshopa jak chcesz to chetnie podesle tylko powiedz czy masz normalnego czy cs :afro:
Użytkownik BrinX edytował ten post 14.02.2005 - |08:08|
Napisano 14.02.2005 - |09:58|
Nic do mnie nie doszlo Ani mail, ani info na gg/tlenagrzesiu wyslalem Ci prometeusza ..............
coldman mam juz przygotowane akcje do photoshopa jak chcesz to chetnie podesle tylko powiedz czy masz normalnego czy cs :afro:
Skoro juz rozsylasz ten skrypt, to poslij go takze do mnie Photoshop CS
..::UPDATE::..
Okladki znow zrobione troszke wiecej TAK teraz to sie przedstawia Kilka uwag:
-Prometeusz dostanie oslony :>
-Glidery beda lupac po tych oslonach
-Moze uda mi sie na czubek okrety-matki umiescic promien transportera
-To co widac po prawej stronie - tak beda wygladaly przody okladek- wrota beda inne (zrobione w 3ds) z zapalonymi szewronami i otwartym wirem
Co do tylow mam taki plan: spis odcinkow + screeny umieszczone w malutkie wrota (tez z 3ds), na dole stopka z spisem ekipy producentow/aktorow + inne potrzebne tam rzeczy, standard jednym zdaniem
Użytkownik Grzesiu edytował ten post 14.02.2005 - |11:20|
Napisano 14.02.2005 - |18:01|
Witam,Okladki znow zrobione troszke wiecej TAK teraz to sie przedstawia
Grzesiu, design wg mnie jest świetny, tylko jedno mi w tym nie pasuje.
Prometeusz uciekający przed Goa'uldem? To Prometeusz powinien ich gonić i walić ze wszystkiego co ma na pokładzie.
Pozdrawiam.
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England
Member of SG-NORTH TEAM?
Napisano 14.02.2005 - |18:11|
Napisano 14.02.2005 - |18:21|
Witam, Prometheus strzela w sumie samymi żółtymi "pociskami". Więc taki żółty zmasowany ostrzał nie będzie zły.Nie bedzie wielkich problemow - odwroci sie lustrzanie okrety, oslony zalozy sie na goa'uld, nie Promka Tylko... przypomnijcie mi czym moze strzelac Promek :> Nie mam teraz odcinkow przy sobie a nie chce walnac gafy przy rysowaniu
Pozdrawiam.
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England
Member of SG-NORTH TEAM?
Napisano 14.02.2005 - |21:10|
Napisano 14.02.2005 - |21:15|
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...
SKLEP - TAURISHOP
Napisano 14.02.2005 - |21:41|
Chyba mam to, o co ci chodzi...Mam do wszystkich ogromna prosbe Potrzebny jest obiekt Prometheusa w 3d Studio. Te ujecia Promka, ktore posiadam nie pozwola mi odwrocic sytuacji, bo zadne ujecie nie obejmuje promka z widoku z tylu. Jedyne co teraz moge zrobic, to umiescic Promka dalej, a mothership blizej (w perspektywie) i tak zaaranzowac akcje. W takim przypadku albo promek bedzie malutki, albo goa'uldy zajma dobra polowe okladek A raczej nie o to nam chodzilo
Użytkownik AtroN edytował ten post 14.02.2005 - |21:52|
Napisano 14.02.2005 - |22:20|
Tak teraz przedstawia sie walka Tauri z Goa'uld Weze dostana oslony na okret, widac juz promien transportera. Promek dostanie wiekszy ciag z silnikow, gliderki tez troszke postrzelaja
AtroN: wielkie dzieki za odzew, minutke wczesniej dostalem to, co potrzebuje od Cholka (ten sam plik - Final_02.jpg)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych