Amerykanie kupują prawa do wszystkiego co się gdziekolwiek sprzedało żeby zrobić swoją wersję a na niej kupę kasy. Prawa do "Kilera" też kupili. Potem do realizacji czasem nie dochodzi ale przynajmniej nikt inny tych praw już nie ma

.
Co do "Seksmisji" zaś to faktycznie film jest bombowy. Te teksty rozwalają na łopatki. Rola Stuhra genialna a Łukaszewicz udowodnił, że także sprawdza się w komedii. A nie miał zbyt wielu takich ról.
Mnie zadziwia to, że Machulski w takich trudnych czasach stworzył znakomity film SF. Bez efektów specjalnych i przy bardzo ograniczonym budżecie. To nie miało prawa się udać a jednak się udało. Podobnie było z "Kingsajzem". Do dziś nie wiem jak udało im się stworzyć tak znakomitą scenografię z niczego. Po raz kolejny okazało się, że "Polak potrafi"

.
Słyszałem, że po sukcesach "Seksmisji" w Polsce, pokazywano go także w Związku (zd)Radzieckim. Oczywiście w fim ingerowała cenzura i tak go pocięła, że została niecała godzina. Nie bardzo rozumiem jak to się wtedy jeszcze mogło kupy trzymać ale ponoć publika waliła drzwiami i oknami. I w dodatku byli zszokowani śmiałością erotyczną w tym filmie

. Hhehhhh... rzeczywiście po cenzurze musiało jej dużo zostać

ROTFL.
Ufff rozpisałem się ale lubię polskie filmy. Szczególnie stare. A co do "Seksmisji 2" to ponoć scenariusz jest już napisany od lat, ale Machulski jakoś nie może zabrać się za realizację. No i mam nadzieję, że się nie zabierze bo to by już było coś zupełnie innego.