SOS dla USS Phoenix
Hej, Forumowiczki i Forumowicze! Jest sprawa.
**O co chodzi?**
Startrek.pl jeden z serwisów społeczności ST, nie działa. Mówiąc językiem zrozumiałym dla wszystkich: USS Phoenix dostał ostrym cieniem mgły, zębem czasu i zniknął z internetu. Wysłał wezwanie pomocy na wszystkich częstotliwościach. Obsada maszynowni zaginęła w akcji, generując dziwne anomalie w uniwersum, co dosięgnęło nawet discordy.
Sygnał SOS dotarł i tutaj, więc najwierniejsi fani (m.in. @Piotr i jego ekipa) w porozumieniu z @Kai zarządzającym startrek.pl, zabrali się do ratowania tego, co się da. Na hoście startrek.pl powstał roboczy Drogowskaz, kierujący do wszystkich znanych aktywnych polskich fandomów treka. Jest komunikat o trwających pracach (archeologicznych). Celem nie jest przyklejenie plasterka na ranie po fazerze. Stronę trzeba zbudować na nowo, odzyskać bazy danych i archiwalne wpisy.
**Czemu mówimy o tym tutaj?**
OT Forum to wielki pomnik Fandomu. Równoległy brat jego to USS Phoenix. Więc tu myślę że to rozumiecie.
Discord Star Trek zrzesza większość aktywnej społeczności trekkies w Polsce. Jesteśmy grupą o największym zasięgu, więc nie tylko odpowiedzieliśmy na distress call, ale czynnie włączyliśmy się w pomoc (ręce do łokci urobione w spaghetti code i grzebanie w żywej bazie danych w excelu). Konstrukcja Statku Zmartwychwstanie to będzie przy tym łatwizna jak wykrywacz cylonów a Sam i Furlingi przy tym zrobią wysiadkę
Chcemy wykorzystać ten zasięg i trafić do osób, którzy mogą pomóc: mają umiejętności, chcą poświęcić trochę czasu dla ratowania czegoś ważnego w polskim fandomie.
**Co mogę zrobić?**
Znasz się na Wordpressie? Robisz strony WWW? Nie robisz stron ale masz czas na mozolne kopiowanie rekordów? Wbijaj na (https://discord.gg/djUbPDyAR9) i pytaj o @Piotr. Każda para rąk i czułków się liczy!
LLAP \\\\//.
I pozdrawiam serdecznie Was wszystkich. Na wspomnianym discordzie jestem pod tym samym imieniem co tutaj.
Xetnoinu
Użytkownik xetnoinu edytował ten post 23.07.2023 - |20:58|