Skocz do zawartości

Zdjęcie

Storm of the Century (1999)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Lis_SG3

Lis_SG3

Szeregowy

• Użytkownik
  • 60 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 16.03.2005 - |12:45|

Na "jedynce" leci film podzielony na 4 części pod tym właśnie tytułem "Burza Stulecia" . Jest to ekranizacja powieści Stephena Kinga i musze powiedzieć że całkiem nieźle spisali się ludzie odpowiedzialni za ten film . Osobiście bardzo mi się podoba - zastanawiam się czy ktoś z Was go oglądał jeśli tak to czekam na Wasze opinie .
Do moderatorów - w przypadku braku odpowiedzi na ten temat prosiłbym o jego usunięcie ( nie powinno to chyba sprawić zbyt dużego problemu )
Pozdrawiam !
  • 0
Mess With The BEST - Die Like The Rest !!!!

#2 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 16.03.2005 - |14:39|

Po co od razu zamykać? Ja go oglądam. I wydaje mi się, że to jest raczej 3 odcinkowiec, a dwa już za nami. „Burza stulecia” to horror zrobiony na podstawie książki książki Stephana Kinga. Zgadzam się z przedmówcą, że jest dobrze zrobiony. Ja co tydzień czekam z niecierpliwością na kolejny odcinek. Teraz także.
  • 0

#3 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 16.03.2005 - |14:40|

Ja ten film ogładałem. jak go ściagnąłem myśle "sobie o taka zapchaj dziura oejże przed obiadem i lece robić inne rzeczy"

No i zaczałem oglądać. po pierwszej płycie, patrze na zegarek a tu czas przeznaczony na film mi się skonczył (dopiero w tym momencie zauważyłem że film ma Dużo ponad narmalne 2 godziny).

Nie będę pisal spoilera i podawał zakończenia filmu czy dalszego przebiegu (pewno wielu chce obejżeć go do końca w reżymowej tv do końca :))

Ale śmiało mogę napisać że film trzyma w napięciu do końca, że ma kilka zaskakujących zwrotów akcji (tak na prawde to do ostatnich 30 minut nie wiadomo o co w filmie chodzi),.

SPOLIER (tak to się u was pisze? ) (nie czytaj bo zepsujesz se koniec filmu)

ale musze jednak napisać że sam koniec mi się nie podaba, bo tak na prawde po filmie trawącym około 4 godzin spodziewałem się ENDu, niekoniecznie heppy ale jednak ENDU a tu zakończenie idealnie nadaje się na poczatek serial u, o tym jak ojciec chce odzyskać syna,

END

to na tyle co do fabuły to wypowiem sie po zakończeniu emisji na tvp.

#4 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 16.03.2005 - |15:59|

Film oglądałem kiedyś z dziewczyną gdy za oknem lało jak z cebra, (czyli jak teraz :hyhy:) bardzo mi i jej się podobał i nie znudził nam się pomimo czasu jak trwał. Kino charakterystczne dla Stephena Kinga, mroczne, wciągające, zawsze z intrygującym zakończeniem.
Jestem fanem książek i ekranizacji Stephena Kinga więc, może nie jestem zbyt obiektywny ale wg mnie to naprawdę pozycja warta polecenia, ze względu na klimat i chociażby ciekawe kreacje aktorskie.
Jednak dla fanów horrorów trochę :offtopic: polecam Rose Red [Czerwoną Różę]
  • 0
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed...

We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...

#5 Lis_SG3

Lis_SG3

Szeregowy

• Użytkownik
  • 60 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 16.03.2005 - |21:39|

widziałem kilka ekranizacji powieści S.Kinga i muszę powiedzieć że mimo tgo iż nie występują tam wysokobudżetowe gwiazdy to filmy są świetne - tak samo z resztą i w tym przypadku :)

M.M. a nie będzie 4 odcinków ?
  • 0
Mess With The BEST - Die Like The Rest !!!!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych