Skocz do zawartości

Zdjęcie

American Odyssey

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 24.05.2015 - |07:09|

p10774436_b_v7_ac.jpg

Jest już trochę po premierze ale uważam, że ten serial od NBC jest godzien uwagi. Podczas ataku na kryjówkę terrorystów oddział amerykańskich żołnierzy trafia na ich powiązania z amerykańską korporacją. Jeszcze tej samej nocy niemal cały oddział zostaje zabity, jedyną ocalałą jest sierżant Odelle Ballard, która trzymając w rękach jedyny ocalały dowód uciekając przed miejscowymi terrorystami, prywatnym oddziałem wojskowym i swoimi własnymi zwierzchnikami usiłuje ujawnić prawdę.

Obejrzałem pilota z ciekawości nie spodziewając się fajerwerków jednak okazało się, że NBC ma do przedstawienia ciekawą historię. Wątek uciekającej Odelle nie jest jedynym w serialu. Akcja rozgrywa się również w Stanach, gdzie organizacja finansująca terrorystów jest rozpracowywana przez ambitnego prawnika. Generalnie nie trudno domyślić się kto dla kogo pracuje ale momentami serial potrafi zaskoczyć i jeżeli ktoś lubi konspiracyjne tematy to polecam.

• 0
don't try

#2 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 24.05.2015 - |12:28|

Jestem po 6 odcinku i o dziwo jakoś da się to oglądać jako przerywnik pomiędzy pierwszym a drugim daniem obiadowym ;) .

• 0

#3 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 01.06.2015 - |15:08|

Serial niezły, ale niestety wraz z rozwojem fabuły mnożny się irytujących sytuacji, bo o ile na początku mieliśmy tylko Petera, który niby chciał coś zrobić, ale nic mu nie wychodziło, ale i tak próbował narażając całą rodzinę. Jedyna dobra decyzja to nasłanie Jenji'ego na kochasia córuni. Ale dalej? Nawrócony baron narkotykowy... Najgorszy wątek homoseksualny ever... Zimna morderczyni zakochująca się w celu... Agentka NSA łamiąca wszystkie protokoły, i nawiązująca bliskie relacje z jednym z celów...

• 0

#4 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 28.08.2015 - |21:14|

Szczerze mówiąc to zmęczyłem ten serial do końca. To niestety prawda, że ilość irytujących sytuacji wzrasta zwłaszcza pod koniec. Niestety na koniec dostaliśmy małego cliffhangera i jak to zwykle bywa serial dostał cancela. Tęsknił za nim nie będę ale z jednej strony szkoda, mimo wszystko początek miał dobry i mogłoby coś jeszcze z tego być.

• 0
don't try

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych