Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Leftovers

The Leftovers HBO 2014 June Czerwiec paruzja koniec świata

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Stingwood

Stingwood

Szeregowy

• Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 05.05.2014 - |15:48|

8AfiJ.jpg

Fabuła
Serial opowiada o wydarzeniach po biblijnym końcu świata, który nie przebiegł zgodnie z oczekiwaniami. Przedstawia historie osób, które nie załapały się na sąd ostateczny i pozostały na Ziemi. Od momentu tak zwanej Paruzji świat nie wygląda już tak samo. Projekt oparty jest na powieści Toma Perrotty pod tym samym tytułem. Premiera przewidziana jest na 2014 rok.

Obsada
Justin Theroux ("Parks and Recreation", "American Psycho")
Liv Tyler ("Dziewczyna z Jersey", "Władca Pierścieni: Dwie Wieże")
Amy Brenneman ("Tunel")
Ann Dowd ("Wieczór panieński")

Stacja HBO
Premiera 29 czerwca 2014

Zwiastun

Użytkownik Stingwood edytował ten post 22.07.2014 - |10:00|

• 0
Favorite TV Shows
Breaking Bad | Community | House M.D. | House of Cards
Justified | Orange Is The New Black |  Suits | Six Feet Under

#2 Stingwood

Stingwood

Szeregowy

• Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 22.07.2014 - |10:04|

1x01-02 Pilot/Penguin One, Us Zero

Gdy recenzenci pisali, że serial może być nowym Six Feet Under byłem dość sceptycznie nastawiony do tak śmiałej, moim zdaniem, tezy. LEcz gdy obejrzałem pierwsze dwa odcinki zrozumiałem, że coś może w tym być. Oczywiście, SFU to mój serial nr 1, lecz choć Leftovers nie będą z pewnością kolejnym SFU to początek zapowiada niezwykły potencjał dramatyczny z szansą na powrót HBO do światowej czołówki serialu (niektórzy uparli się by, że HB O z niej nie wypadło), lecz jak na HBO nie ma tu zbyt wiele seksu czy płytkiego aktorstwa. Polecam i czekam na kolejne odcinki.

• 0
Favorite TV Shows

#3 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 23.07.2014 - |22:52|

1x01-03

Serial taki sobie, łba nie urywa. Nie bardzo wiadomo kto jest głównym bohaterem a to spora niedogodność podczas oglądania. Jest element humorystyczny w postaci sekty białych "bałwanków", którzy nic nie mówią tylko piszą na kartkach - a nie mogą nic powiedzieć bo muszą non stop jarać szlugi - to jest minimum 4-5 paczek dziennie na ryj, straszna kasa wychodzi na miesiąc!

Jeśli serial ma ukazywać jak radzi sobie społeczność po stracie 2% obywateli to nasuwa się strata 16% obywateli Polski w wyniku IIWŚ - jakoś MY POLACY daliśmy radę.

Podsumowując można obejrzeć ale tylko "z braku laku".

• 0

#4 Stingwood

Stingwood

Szeregowy

• Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 24.07.2014 - |20:08|

1x01-03

Serial taki sobie, łba nie urywa. Nie bardzo wiadomo kto jest głównym bohaterem a to spora niedogodność podczas oglądania. Jest element humorystyczny w postaci sekty białych "bałwanków", którzy nic nie mówią tylko piszą na kartkach - a nie mogą nic powiedzieć bo muszą non stop jarać szlugi - to jest minimum 4-5 paczek dziennie na ryj, straszna kasa wychodzi na miesiąc!

Jeśli serial ma ukazywać jak radzi sobie społeczność po stracie 2% obywateli to nasuwa się strata 16% obywateli Polski w wyniku IIWŚ - jakoś MY POLACY daliśmy radę.

Podsumowując można obejrzeć ale tylko "z braku laku".

Tylko, że powód śmierci tych 16% był wiadomy, a zniknięcia nie jest.

• 0
Favorite TV Shows

#5 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 26.07.2014 - |23:08|

Serial opowiada o wydarzeniach po biblijnym końcu świata, który nie
przebiegł zgodnie z oczekiwaniami. Przedstawia historie osób, które nie
załapały się na sąd ostateczny i pozostały na Ziemi.

Okay...

Obejrzałem pilot i tam zdecydowanie nie był podany powód zniknięcia, zastanawiałem się czy dowiemy się tego pod koniec sezonu czy to też taki serial w którym scenarzyści sami tego jeszcze nie wiedzą, teraz przynajmniej wiadomo czego oczekiwać ale jakoś mnie to nie zachęca.

• 0

#6 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 05.08.2014 - |17:21|

Kolejny strzal w dziesiatke. HBO - jak oni to robia?

Serial jest o tym, jak ludzie sobie radza po tragicznych i tajemniczych wdarzeniach. Watpie czy doczekamu sie jakis wyjasnien.

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#7 goral_222

goral_222

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 17.08.2014 - |09:28|

Serial trochę dziwny, ale strasznie mnie zaintrygował :rolleyes:

• 0

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: The Leftovers, HBO, 2014, June, Czerwiec, paruzja, koniec świata

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych