Odcinek 194 - S09E22 - Stairway to Heaven
Napisano 05.04.2014 - |18:17|
Napisano 14.05.2014 - |13:31|
Rozumiem ideę odcinka. Zamykanie wątków i pokazanie Deana jako bestii która się nie kontroluje.
Za to bardzo nie podoba mi się retcon z reapers. Wcześniej szło uch ubić sierpem śmierci i tyle. Teraz ten anielski scyzoryk do konserw zabija wszystko plus nowe ostrze które nie wiedzieć czemu ma zabijać coś więcej niż demony. Z reaperów zrobili praktycznie zwykłe anioły,a zamiast poruszać się jak duchy mają ciała jak cała reszta zgrai. Poza tym Śmierć, gość który bardzo nie lubi jak okazuje mu się brak szacunku ma najwyraźniej gdzieś to, że jego pracownicy olewają go i robią co się im żywnie podoba.
Taka ilość retconów świadczy tylko o kiepskiej inwencji scenarzystów. Będą się musieli bardzo postarać, żeby finał sezonu się dało jako tako przełknąć. Najlepiej niech zrobią tak, że Dean zmieni się w psychopatycznego potwora i Sam zrobi to co robi się z potworami, czyli ubije go na miejscu. Mina taka jakby się ktoś spierdział, za każdym razem jak bierze kość w łapę staje się już naprawdę męcząca.
I jeszcze jedno liczba wysuwanych noży z rękawów jest tak duża w tym serialu, że na miejscu głównego antagonisty przy jakimś spotkaniu kazałbym im przychodzić w koszulkach z krótkim rękawem.
Napisano 14.05.2014 - |18:19|
Popieram. Popieram. choć pewno z majtek wówczas by wyciągali...I jeszcze jedno liczba wysuwanych noży z rękawów jest tak duża w tym serialu, że na miejscu głównego antagonisty przy jakimś spotkaniu kazałbym im przychodzić w koszulkach z krótkim rękawem.
W ogóle ostatnia scena, gdzie Dean podaje LEWĄ rękę. Kto ściska lewę rękę na znak zgody?!? Co to ma być?
No i wątek Tessy, też spier...lili, no ja przepraszam, ale co to ma być, reaper, anioł? Przecież to wcześniej nie było to samo. No i jak zauważył Lobo, Śmierć też swoje zawsze może powiedzieć.
Napisano 16.05.2014 - |15:01|
heh troche oftop ale, widze drobna zmiana na forum i teraz pisze obok nazwy tematu ostatni post i nazwa urzytkownika. Wchodze na forum patrzę i widze odpowiedź w temacie i dopisek "osatni post przez Toudi". Pierwsze co mi przychodzi do głowy to ostatnio tematy odcinków kto inny otwierał, Toudi idze na emeryture ? Na szczęście tylko drobna zmiana w wyglądzie forum:)
Napisano 16.05.2014 - |18:20|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych