Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 040 - S04E10 - The Children

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (6 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (1 głosów [16.67%] - Zobacz)

Procent z głosów: 16.67%

2. 9 (2 głosów [33.33%] - Zobacz)

Procent z głosów: 33.33%

3. 8 (1 głosów [16.67%] - Zobacz)

4. 7 (1 głosów [16.67%] - Zobacz)

5. 6 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

6. 5 (1 głosów [16.67%] - Zobacz)

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 23.03.2014 - |19:51|

Zapraszamy do dyskusji.

#2 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 16.06.2014 - |13:58|

Bradzo dobry final. Moglby byc lepszy, zapewne.

Watek na Murze i w Kings Landing, koncza sie dokladnie tak jak Nawalnica mieczy, i wtym samym miejscu. Watek Brana wybiega daleko dalej, az do tanca ze Smokami, Takze i Danerys - choc nie az tak gleboko. W nastepnym sezonie zdecydowanie zobaczymy wydarzenia nieopisane w ksiazce, chyba ze dostaniemy nowy tom przed wiosna '15.

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#3 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 16.06.2014 - |19:52|

wątki wybiegają daleko ale tak naprawdę nie tak daleko bo cała Uczta dla Wron jest o czymś innym a Taniec ze Smokami jest do niej równoległy tyle żę wydany później.

• 0

#4 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 16.06.2014 - |20:27|

Zawiodłem się brakiem rozmowy Jaimeiego i Tyriona... Poza tym było nieźle, całkiem przyzwoity finał, i ponownie sceny z Tyrionem były tymi najlepszymi - chociaż Cersei mówiaca ojcu o jej relacjach z bratem tez była mocna -, z kolei Arya robiła za aspekt humorystyczny xD

• 0

#5 cooky

cooky

Sierżant

• Użytkownik
  • 717 postów
  • MiastoPolska centralna

Napisano 16.06.2014 - |22:50|

Były skutki użycia zatrutego ostrza (a jednak!), szczątki spalonego dziecka i złote dłonie (od złotych dłoni zawsze chłodem wieje...), czyli to, na co czekałam. A jako wisienka na torcie pojedynek Brienne z ogarem. Jest to kolejne odstępstwo od oryginału, ale porządnie zrobione i podobało mi się.

• 0

Ten, który walczy z potworami, powinien zadbać, by sam nie stał się potworem.
Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również na nas.

F. Nietzsche

#6 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 14.07.2014 - |21:06|

Bardzo dobry finał dobrego sezonu, mógł być jeszcze lepszy, ale nie narzekam, każdy odcinek trzymał w napięciu, zrobiony był porządnie, z fajnymi efektami i z zapierającą dech w piersiach scenografią.

Ta zemsta Tyriona na Tywinie mnie osobiście nie przekonała, jakaś taka naciągana, to zabójstwo Shae też nie w jego stylu, szkoda mi Ogara, nawet go polubiłem, z całym jego grubiaństwem i nieokrzesaniem. Arya wyrasta na czołową postać, Królowa Smoków straciła całą swoją moc, obawiam się że długo nie dojdzie do walk jej wojsk z wojskami Siedmiu Królestw. Generalnie zupełnie nie wiem czego spodziewać się po kolejnym sezonie.

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#7 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 09.08.2014 - |12:30|

Wreszcie jestem na bieżąco :)

Tak ogólnie - cześć MacMax. Oglądaliśmy (i komentowaliśmy) razem "Fringe".

Moim zdaniem serial wcale nie odstaje od oryinału książkowego, w każdym razie nie aż tak, jak byłaby skłonna sądzić osoba nieznająca obu "źródeł" po czytaniu różnych komentarzy w necie. Kluczowe wydarzenia podążają wciąż tym samym torem, co w książce, być może w innym tempie, być może różnią się w szczegółach - ale wychodzi to serialowi na plus IMO bo nawet pomimo tego, że przeczytałem książki (GOT, starcie i dwie nawałnice - dalej jes jezcze się nie zapuszczałem), serial posiadał mnóstwo niepodzianek - szczególnie wątek Daenerys, bo ten jest faktycznie tworzony zupełnie od nowa, z czapy  (I bardzo dobrze, bo ten książkowy był tragicznie nudny)

Chociaż z drugiej strony... żałuję, że przeczytałem te książki, bo wiele rzeczy sobie zaspoilerowałem sobie w ten sposób. Bez emocji oglądałem np. walkę Góry z tym Dornijczykiem, bo świetnie wiedziałem jak się skończy. Wiedziałem, że Joffrey zginie na swoim weselu, że Tyron ubije Shae i swojego ojca, że Arya zostawi Clegane'a na pastwę losu itp.

Co do odcinka - bardzo dobry, jeden z najlepszych w serialu. Zabrakło mi jednak zakończenia takiego samego jak w "Nawałnicy", kiedy pojawia się pewna dawno nie widziana postać. To dopiero byłby cliffhanger, a nie jakiś Tyrion czy Arya płynący nie wiadomo dokąd.

• 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych