Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 034 - S04E04 - Oathkeeper

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (7 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (5 głosów [71.43%] - Zobacz)

Procent z głosów: 71.43%

3. 8 (1 głosów [14.29%] - Zobacz)

Procent z głosów: 14.29%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (1 głosów [14.29%] - Zobacz)

Procent z głosów: 14.29%

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 23.03.2014 - |19:46|

Zapraszamy do dyskusji.

#2 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 28.04.2014 - |13:17|

Kolejny bardzo dobry epizod. Watek Danerys, Sansy i z z King Landing nie wzbudza zastzrezen. Natomiast w watku na murze, a w szczegolnosci w Brana spore deviacje w porownaniu z literackim pierwowzorem. Wszystko bedzie do zaakceptowania, jesli watki zostana wyprostowane. Oczekuje, ze w nastepnym odcinku pojawi sie ColdHand i sprawy sie unormuja.

Ciekawa scena z pzrekazaniem chlopca Castera do White Walkers. To chyba pierwszy przypadek, gdy serial wyprzedza ksiazke.

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#3 goral_222

goral_222

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 28.04.2014 - |18:36|

W książkach nie zostało powiedziane, co się z nimi dzieje, więc mieli pole do popisu. Nadal intrygują mnie Ci Biali Wędrowcy :)

• 0

#4 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.04.2014 - |19:51|

i tak oto doszliśmy do sytuacji gdzie wyapada powiedzieć: "obejrzałeś to nie spojleruj tym co tylko czytali" ... ale czy to dobrze? nie sądzę

• 0

#5 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 28.04.2014 - |21:02|

Kolejny znakomity odcinek! Zwłaszcza wątek Daenerys, która zdobywa Meereen i wymierza sprawiedliwość ich panom! Hell Yeah! Poza tym Tyrion tradycyjnie w formie, mimo pozornej beznadziejności sytuacji w której się znalazł....

9/10

• 0

#6 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 29.04.2014 - |13:05|

W książkach nie zostało powiedziane, co się z nimi dzieje, więc mieli pole do popisu. Nadal intrygują mnie Ci Biali Wędrowcy :)

Zakladam, ze wszytsko co pokazuja, nie bedacego jeszcze w powiesci, oraz wszelkie drobne zmiany fabuly sa robione przy pelnej wiedzy i zgodzie Martina.

i tak oto doszliśmy do sytuacji gdzie wyapada powiedzieć: "obejrzałeś to nie spojleruj tym co tylko czytali" ... ale czy to dobrze? nie sądzę

Wybacz, ae jesli ktos nie ogladal epizodu nie powinien zagladac do duskusji na jego temat.

• 0
Genesis

#7 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 29.04.2014 - |15:41|

A więc to tak rozmnażają się Łajtłokersi... ;)

Konkretny odcinek, który chyba nawet bardziej mi się podobał niż drugi w tym sezonie. W końcu więcej akcji na północy - nareszcie chciałoby się rzec. Bo od ciepła południa już powoli zaczęło mnie mdlić. Choć wątek z Daenerys, potem rozmowa Olenny z wnuczką były dość zacne.

A Tommen to najszczęśliwszy dzieciak w całym królestwie. :>

• 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#8 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 29.04.2014 - |15:51|

Zakladam, ze wszytsko co pokazuja, nie bedacego jeszcze w powiesci, oraz wszelkie drobne zmiany fabuly sa robione przy pelnej wiedzy i zgodzie Martina.

Wybacz, ae jesli ktos nie ogladal epizodu nie powinien zagladac do duskusji na jego temat.

wybaczam bo to była ironia taka a ze spoilerami ja nie mam żadnego problemu jeśli nie chcę ich mieć

• 0

#9 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 29.04.2014 - |17:12|

@Jonasz
Chyba chodziło o to, że tak jak zawsze czytający Pieśni Lodu i Ognia wiedzieli więcej i mogli dawać 'spoilery' oglądającym serial, teraz mamy sytuację odwrotną - Ci co są na bieżąco z książkami mogą dostać 'spoilery' od fanów serialu :)

Ciekawy zabieg ze strony HBO; byłem bardzo zszokowany tym co oglądam :blink:

Tym bardziej, że poprzedzające sceny z Branem też były bardzo odmienne od wydarzeń z książki. Wygląda na to, że powoli dochodzi do spotkania Jona i Brana :blink: Tylko czemu to całe zamieszanie ma służyć...?

• 1

#10 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 30.04.2014 - |12:48|

@Jonasz
Chyba chodziło o to, że tak jak zawsze czytający Pieśni Lodu i Ognia wiedzieli więcej i mogli dawać 'spoilery' oglądającym serial, teraz mamy sytuację odwrotną - Ci co są na bieżąco z książkami mogą dostać 'spoilery' od fanów serialu :)

Ciekawy zabieg ze strony HBO; byłem bardzo zszokowany tym co oglądam :blink:

Tym bardziej, że poprzedzające sceny z Branem też były bardzo odmienne od wydarzeń z książki. Wygląda na to, że powoli dochodzi do spotkania Jona i Brana :blink: Tylko czemu to całe zamieszanie ma służyć...?

Nie wyobrazam sobie czytelnika, nie ogladajacego serialu.

Jesli zas chodzi o Brana, to chyba jednak do spotkania nie dojdzie. Z czyjas pomoca (nie mowie czyja, bo nie chce spoilerowac), zostanie uratowany z rak rebeliantow i powedruje na polnoc, zanim do fortu Castera dotrze Jon. To nei spoiler. To moj domysl.

• 0
Genesis

#11 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 01.05.2014 - |08:08|

Nie wyobrazam sobie czytelnika, nie ogladajacego serialu.

Znam wielu takich. Generalnie ludzie rzadko oglądający filmy, a w ogóle nie oglądający TV :)

Z czyjas pomoca (nie mowie czyja, bo nie chce spoilerowac), zostanie uratowany z rak rebeliantow

Domyślam się o kogo Ci chodzi :) Podoba mi się ta koncepcja, to spotkanie powinno już mieć miejsce - więc czas najwyższy.

• 0

#12 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 11.06.2014 - |21:46|

Świetny epizod, szczególnie końcówka z tymi Białymi Wędrowcami, trzymało w napięciu, i sam byłem mocno ciekaw co się wydarzy. Pasjonująco się to wszystko zapowiada i tylko szkoda że do końca tego sezonu tylko 6 epizodów i za wiele się pewnie nie dowiemy.

Daenrys znowu mocno idzie do przodu i wyrasta na prawdziwą boginię, jednak babcia Tyrrell stoi za śmiercią Joffreya, no cóż wydawało mi się to od początku dość oczywiste.

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych