Odcinek 034 - S04E04 - Oathkeeper
Napisano 23.03.2014 - |19:46|
Napisano 28.04.2014 - |13:17|
Kolejny bardzo dobry epizod. Watek Danerys, Sansy i z z King Landing nie wzbudza zastzrezen. Natomiast w watku na murze, a w szczegolnosci w Brana spore deviacje w porownaniu z literackim pierwowzorem. Wszystko bedzie do zaakceptowania, jesli watki zostana wyprostowane. Oczekuje, ze w nastepnym odcinku pojawi sie ColdHand i sprawy sie unormuja.
Ciekawa scena z pzrekazaniem chlopca Castera do White Walkers. To chyba pierwszy przypadek, gdy serial wyprzedza ksiazke.
Genesis
Napisano 28.04.2014 - |18:36|
W książkach nie zostało powiedziane, co się z nimi dzieje, więc mieli pole do popisu. Nadal intrygują mnie Ci Biali Wędrowcy
Napisano 28.04.2014 - |19:51|
i tak oto doszliśmy do sytuacji gdzie wyapada powiedzieć: "obejrzałeś to nie spojleruj tym co tylko czytali" ... ale czy to dobrze? nie sądzę
Napisano 28.04.2014 - |21:02|
Kolejny znakomity odcinek! Zwłaszcza wątek Daenerys, która zdobywa Meereen i wymierza sprawiedliwość ich panom! Hell Yeah! Poza tym Tyrion tradycyjnie w formie, mimo pozornej beznadziejności sytuacji w której się znalazł....
9/10
Napisano 29.04.2014 - |13:05|
W książkach nie zostało powiedziane, co się z nimi dzieje, więc mieli pole do popisu. Nadal intrygują mnie Ci Biali Wędrowcy
Zakladam, ze wszytsko co pokazuja, nie bedacego jeszcze w powiesci, oraz wszelkie drobne zmiany fabuly sa robione przy pelnej wiedzy i zgodzie Martina.
i tak oto doszliśmy do sytuacji gdzie wyapada powiedzieć: "obejrzałeś to nie spojleruj tym co tylko czytali" ... ale czy to dobrze? nie sądzę
Wybacz, ae jesli ktos nie ogladal epizodu nie powinien zagladac do duskusji na jego temat.
Genesis
Napisano 29.04.2014 - |15:41|
A więc to tak rozmnażają się Łajtłokersi...
Konkretny odcinek, który chyba nawet bardziej mi się podobał niż drugi w tym sezonie. W końcu więcej akcji na północy - nareszcie chciałoby się rzec. Bo od ciepła południa już powoli zaczęło mnie mdlić. Choć wątek z Daenerys, potem rozmowa Olenny z wnuczką były dość zacne.
A Tommen to najszczęśliwszy dzieciak w całym królestwie. :>
Napisano 29.04.2014 - |15:51|
Zakladam, ze wszytsko co pokazuja, nie bedacego jeszcze w powiesci, oraz wszelkie drobne zmiany fabuly sa robione przy pelnej wiedzy i zgodzie Martina.
Wybacz, ae jesli ktos nie ogladal epizodu nie powinien zagladac do duskusji na jego temat.
wybaczam bo to była ironia taka a ze spoilerami ja nie mam żadnego problemu jeśli nie chcę ich mieć
Napisano 29.04.2014 - |17:12|
@Jonasz
Chyba chodziło o to, że tak jak zawsze czytający Pieśni Lodu i Ognia wiedzieli więcej i mogli dawać 'spoilery' oglądającym serial, teraz mamy sytuację odwrotną - Ci co są na bieżąco z książkami mogą dostać 'spoilery' od fanów serialu
Ciekawy zabieg ze strony HBO; byłem bardzo zszokowany tym co oglądam
Tym bardziej, że poprzedzające sceny z Branem też były bardzo odmienne od wydarzeń z książki. Wygląda na to, że powoli dochodzi do spotkania Jona i Brana Tylko czemu to całe zamieszanie ma służyć...?
Napisano 30.04.2014 - |12:48|
@Jonasz
Chyba chodziło o to, że tak jak zawsze czytający Pieśni Lodu i Ognia wiedzieli więcej i mogli dawać 'spoilery' oglądającym serial, teraz mamy sytuację odwrotną - Ci co są na bieżąco z książkami mogą dostać 'spoilery' od fanów serialuCiekawy zabieg ze strony HBO; byłem bardzo zszokowany tym co oglądam
Tym bardziej, że poprzedzające sceny z Branem też były bardzo odmienne od wydarzeń z książki. Wygląda na to, że powoli dochodzi do spotkania Jona i Brana Tylko czemu to całe zamieszanie ma służyć...?
Nie wyobrazam sobie czytelnika, nie ogladajacego serialu.
Jesli zas chodzi o Brana, to chyba jednak do spotkania nie dojdzie. Z czyjas pomoca (nie mowie czyja, bo nie chce spoilerowac), zostanie uratowany z rak rebeliantow i powedruje na polnoc, zanim do fortu Castera dotrze Jon. To nei spoiler. To moj domysl.
Genesis
Napisano 01.05.2014 - |08:08|
Nie wyobrazam sobie czytelnika, nie ogladajacego serialu.
Znam wielu takich. Generalnie ludzie rzadko oglądający filmy, a w ogóle nie oglądający TV
Z czyjas pomoca (nie mowie czyja, bo nie chce spoilerowac), zostanie uratowany z rak rebeliantow
Domyślam się o kogo Ci chodzi Podoba mi się ta koncepcja, to spotkanie powinno już mieć miejsce - więc czas najwyższy.
Napisano 11.06.2014 - |21:46|
Świetny epizod, szczególnie końcówka z tymi Białymi Wędrowcami, trzymało w napięciu, i sam byłem mocno ciekaw co się wydarzy. Pasjonująco się to wszystko zapowiada i tylko szkoda że do końca tego sezonu tylko 6 epizodów i za wiele się pewnie nie dowiemy.
Daenrys znowu mocno idzie do przodu i wyrasta na prawdziwą boginię, jednak babcia Tyrrell stoi za śmiercią Joffreya, no cóż wydawało mi się to od początku dość oczywiste.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych