Odcinek 032 - S04E02 - The Lion and the Rose
Napisano 23.03.2014 - |19:44|
Napisano 14.04.2014 - |13:41|
10/10. Prefekcyjny epizod.
95 czasu Kings Landing. Purple Wedding. Trudno sobie wyobrazic lepsza TV.
Genesis
Napisano 14.04.2014 - |16:33|
Znakomity odcinek; Joffrey w końcu dostał to na co zasłużył!
10/10
Napisano 14.04.2014 - |19:26|
Po postach widze ze w końcu nadszedł "TEN" moment w serialu ) Czekam cierpliwie, może jeszcze dziś obejżę
Napisano 14.04.2014 - |19:28|
blah czemu to było na dworze a nie w sali...
Napisano 14.04.2014 - |21:56|
Mi się też wydawało, że będzie wielki wypas w sali, natomiast akcja na dworze przypominała nieco jarmarczne dożynki.
Ale ogólnie odcinek fajny, jak dla mnie 9/10
Napisano 14.04.2014 - |23:10|
Do tej pory to był mój ulubiony antybohater. Jak ja kochałam go nienawidzić! Chyba nikt więcej nie jest aż tak wyrazisty, chociaż wielu się stara.
Odcinek świetny. Teraz czekam na Tyriona z kominka, a raczej w kominku.
Użytkownik cooky edytował ten post 15.04.2014 - |09:17|
Ten, który walczy z potworami, powinien zadbać, by sam nie stał się potworem.
Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również na nas.
F. Nietzsche
Napisano 16.04.2014 - |11:52|
Perfekcyjny odcinek.
Podobała mi się rozmowa Boltonów, w której Ramsay jest besztany przez ojca za to co zrobił z zakładnikiem i scena udowadniająca posłuszeństwo Fetora. BTW ktoś kojarzy kim była ta laska, która w początkowych scenach była na polowaniu z Ramsayem? Inna sprawa, że trochę mało czasu minęło, a Fetorek powinien być dużo bardziej okaleczony i mieć sporo mocniejsze pranie mózgu.
Wesele bardzo fajne, bardzo mi się podoba postać Oberyna. Żmija ma bardzo cięty język
W tym odcinku mogliśmy wiele razy zobaczyć Tommena obok głównych bohaterów. Chyba nic nie powiedział, ale pokazali jak się zaśmiał parę razy etc.
Bran przeszedł chyba mutację i taki wielki się zrobił. Aryi nie było co prawda w tym odcinku, ale też widać, że wyrasta.
A jeżeli już mam ponarzekać: czy pasztet nie powinien być sporo większy, a gołębi tak przynajmniej paredziesiąt?
I czy ktoś czytający pamięta, czy Bronn trenował Jaime'a? Pamiętam tylko późniejszego nauczyciela
Napisano 16.04.2014 - |17:29|
i super odcinek az odrazu chce sie nastepny a tu tydzien czekania
Joffrey odszedl i dobrze tylko krasnala szkda :/
Użytkownik koziu edytował ten post 16.04.2014 - |17:30|
Napisano 09.06.2014 - |15:40|
Dobry epizod ze świetnymi scenami końcowymi, na mnie jednak dużo większe wrażenie zrobił epziod 3x9, śmierć Starków była masakrycznie prawdziwa, doskonała choreografia, muzyka i na końcu przejmująca cisza. Tamtego chyba już w tym serialu nie pobiją i nie udoskonalą.
Szkoda Tyriona, trudno mi sobie wyobrazić że wyjdzie szybko na wolność, aczkolwiek śmiem przypuszczać że nie ma nic wspólnego ze śmiercią młodego. Wszystko wskazuje na babcię Tyrrell.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych