Skocz do zawartości

Zdjęcie

From Dusk Till Dawn: The Series

robert rodriguez prequel

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 20.03.2014 - |21:02|

fromdusktilldawn_2844246b.jpg

Aż mnie zdziwiło, że nikt tego jeszcze nie zamieścił. Kilka dni temu miała miejsce premiera serialu wyglądającego na bezpośredniego prequela filmu o tym samym tytule. Nic więcej nie trzeba dodawać, zwłaszcza że za całość odpowiada ten sam człowiek, czyli Robert Rodriguez. 

Pilot zawiązuje akcję gdzieś na pustkowiach USA przy granicy z Meksykiem w przydrożnym sklepiku. Bracia Gecko kierujący się w stronę Meksyku zatrzymują się na zakupy, jednak ich temperament nie pozwala im zakończyć tej wizyty w tradycyjny sposób. Tyle tytułem opisu z jak najmniejszą ilością spoilerów.

Pilot osobiście mi się podoba. Widać tu sporo wpływów Rodrigueza, może jedynie dialogi średnie. Świetnie przedstawiono zamazującą się granicę między fantastyką a urojeniami bohaterów.

Reżyseria:

Robert Rodriguez
Carlos Coto
Cristina Patwa
John Fogelman

Występują:

D.J. Cotrona
Zane Holtz
Eiza Gonzalez
Jesse Garcia
Madison Davenport
Brandon Soo Hoo
Wilmer Valderrama
Robert Patrick
Don Johnson

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 20.03.2014 - |21:02|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#2 neo1910

neo1910

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów
  • MiastoWidzew Łódź

Napisano 04.04.2014 - |14:19|

i ktoś ogląda? jakie wrażenie? bo nie wiem czy zaczynać.

• 0
- widzew lodz - simple the best -

#3 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 04.04.2014 - |17:32|

Ja właśnie wczoraj wieczorem obejrzałem kolejne dwa. Serial ogólnie całkiem niezły. Nie podoba mi się tylko niekanoniczny wampir chodzący za dnia w pełnym słońcu. Ale może mają na to jakieś dobre wyjaśnienie. Produkcja bezkompromisowo brutalna i pełna fajnych, zazębiających się retrospekcji.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 04.04.2014 - |17:34|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#4 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 05.04.2014 - |08:50|

Problemem serialu jest fakt, że wiemy gdzie zmierza, a zmierza strasznie powoli do tej krwawej jatki w Meksyku.

#5 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 22.05.2014 - |07:09|

10 odcinków i po serialu a przynajmniej po sezonie.

Strasznie zagmatwali historię i motywy, zagmatwali do tego stopnia, że nawet nie wiem czy chce wiedzieć o co dokładnie biega w tej historii. Krwawa jatka była tylko marną namiastką filmowej.

Cała historia wypada ogólnie marnie, tak jak kontynuacje filmowe.

Nie wiem czy warto zaczynać i oglądać ten serial. Jeśli ktoś widział film i mu się podobał, to lepiej niech nie psuje sobie wrażanie fajnego filmu.

Ogólnie średnio serial 3+/6. Kto wie, może gdybym zrozumiał tą 500 letnią intrygę z uwolnieniem Santanico Pandemonium, to dałbym więcej, ale no kurcze to pseudowampiry, i tak trzeba je wybić do zera...

#6 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 22.05.2014 - |08:44|

Obejrzałęm pilota tuż po premierze i jakoś mnie nie zachwycił. Odłożyłem resztę na później, ale po poście Toudiego odechciało mi się kontynuować. Już usunąłem z dysku ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych