Skocz do zawartości

Zdjęcie

Alone in the Dark (2005)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 10.03.2005 - |03:43|

Film wg. gry. Gra podobno była kiedyś popularna. Film natomiast jest nudny jak flaki z olejem. W nastroju ..takie piąte popłuczyny po Alien vs Predator. Albo i dziesiąte. Generalnie - szkoda czasu i atłasu - stanowczo odradzam! :/

Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 10.03.2005 - |11:30|

• 0
Dołączona grafika

#2 pellp

pellp

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 10.03.2005 - |09:19|

Filmu niestety nie widzialem lecz co do gry to faktycznie byla to rewelacja (jak na swoje czasy) pierwsza gra rodem z horroru o tak nieopisanym klimacie - nie raz podskakiwalismy z kumplami grajac w to cudenko ;]
  • 0

#3 Jack Gryffin

Jack Gryffin

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 10.03.2005 - |11:18|

Film wg. gry. Gra podobno była kiedyś popularna. Film natomiast jest nudny jak flaki z olejem. W nastroju ..takie piąte popłuczyny po Alinen vs Predator. Albo i dziesiąte. Generalnie - szkoda czasu i atłasu  :/

Wyświetl post

A ja myślałem że mam takie wrażenie dlatego że oglądałem kinówkę i dźwięk psuł mi klimat tego filmu. Sam początek był całkiem niezły ale im dłużej tym było gorzej.
  • 0
Mamy dokładnie tyle wolności ile jesteśmy wstanie sobie wywalczyć i dokładnie tyle ile jesteśmy w stanie obronić!!!

#4 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 15.03.2005 - |08:22|

Miałem okazję zobaczyć więc piszę -_-
Co do powiązania z grami (które swego czasu bardzo mi się podobały) :
ALONE IN THE DARK is based on the INFOGRAMES electronic game. The story takes places just before the ALONE IN THE DARK IV game. It stars paranormal investigator Edward CARNBY, accompanied by fearless archeologist Aline CEDRAC, on the trail of a mysterious conspiracy in Tibet.

Film może nie jest rewelacją ale dla starych wyjadaczy bądź co bądź kultowej serii tej gry jest obowiązkową pozycją. Mi osobiście podobał się i pomimo słabnącego napięcia pod koniec filmu uważam, że jest ciekawy. Nawet znalazłbym tam wtrącenia z naszego serialu :P . (pewnego rodzaju robaczki przejmujące kontrolę nad nosicielem :afro: ). Przyjemne były także stworzonka, z którymi oddział żołnierzy musiał stoczyć nie jeden pojedynek (mój nowy avatarek).
Do tego wszystkiego muszę wspomnieć o muzyce, która przewija nam się w scenach podnoszących ciśnienie krwi (nie tylko walka) dobrze dobrana i przyjemna dla ucha.
Dla osób lubiących tematykę mogę polecić.
  • 0
Nic na świecie nie zostało tak sprawiedliwie rozdzielone jak rozum: każdy uważa, że otrzymał dostateczną porcję. Jacques Tati.

#5 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 15.03.2005 - |10:28|

Miałem okazję zobaczyć więc piszę  -_-
/...../
Dla osób lubiących tematykę mogę polecić.

Wyświetl post

...co nie zmienia faktu, ze w filmie nie wiadomo wlasciwie o co chodzi. :angry:

Jakies dzieci maja implanty, jakis szalony profesorek steruje potworkami, o ktorych wspomniales po to by nastapnie bezsensownie zginac, do tego jakas zakonnica umarla na koniec nie wiadomo po co i dlaczego, nie wiadomo tez skad te potwory sie wziely i czego chca (tak, tak, zaraz ktos powie ze chca - jak to bywa - zapanowac nad swiatem :hyhy:).
Jak dla mnie - film kompletnie bez sensu, ladu i skladu i pozostane przy swoim zdaniu, nie przekonales mnie... :/
  • 0
Dołączona grafika

#6 Piotr Millennium

Piotr Millennium

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 16.03.2005 - |19:28|

Jakież jest moje wielkie zdziwienie, że nie mam tego co napisałem wczoraj ;(
Postaram się jednak jeszcze raz sklecić kilka słów.
Film oglądałem kilka dni temu i też zwróciłem uwagę , że ma "dziury". Może tradycyjnie reżyser wraz z ekipą filmową nakręcili 2,5 - 3 godziny materiału, tylko później ktoś stwierdził, że (chodzi o kinomanów z USA) tyle nie da się wysiedzieć w fotelu bez hamburgera i coli, wbec tego powycinali kilka scen (czyli 1/3 filmu) i ten kto nie grał w grę nie będzie wiedział co i właściwie po co w tym filmie się dziej. Przyznam , że ja właśnie takie wrażenie odniosłem. Niech przykładem będzie scena, kiedy "doktorek" napuszcza stado wilko-cieni na kopalnię (on nimi steruje) i teraz nasuwa się pytanie czy jest to wynikiem ... no właśnie czego, tego
zabiegu "pobrania krwi" od zamkniętego w klatce czegoś (bo nie widać dokładnie czego). Tak właściwie, to ten w klatce, to jak on tam się znalazł czy może jest "czymś" ze złotej skrzyni wydobytej z morza, bo jeżeli tak , to jak "doktorek" go złapał ? Takich pytań spowodowanych seansem powstaje znacznie więcej. Filmu jednak nie należy przekreślić - może za kilka miesięcy fojawi się "wersja rzżyserska", która wyjaśni wszystkie niedomówienia.
  • 0

#7 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 16.03.2005 - |23:38|

Film widzialem niedawno .....i .....kaszana jakich mało :> ..nie warto naprawde tego ogladac <_<
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#8 nomad

nomad

Szeregowy

• Email
  • 38 postów

Napisano 17.03.2005 - |19:14|

[cut] Filmu jednak nie należy przekreślić - może za kilka miesięcy fojawi się "wersja rzżyserska", która wyjaśni wszystkie niedomówienia.

Wyświetl post

Szczerze w to watpie. Film ma tragiczne recenzje. Albo rezyser zdejmie go zeby schowac w najciemniejszym kącie, albo stanie sie kultowy ;) W tej chwili znaczna część ludzi przyrównuje go do Eda Wooda... Kto wie :) Lista jego nastepnych filmów zawiera więcej tematów z gier....
  • 0

#9 Kenny

Kenny

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 27.03.2005 - |16:35|

TRAGEDIA !!!
Brak treści, brak gry aktorskiej, niezrozumiała fabuła, nawet efekty specjalne nie są wysokich lotów.

Z gra łączy film jedynie tytuł.
Stworzenie takiego filmu i nazwanie go "Alone in the dark" uwłacza samej grze. Gdybym nie grał w gry to po oglądnięciu tego filmu nigdy bym po nie sięgnął.

Trzeba dużo samo zaparcia by go oglądnąć od początku do końca.
  • 0

#10 Kenny

Kenny

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 07.04.2005 - |18:44|

Widzę ze po mojej recenzji nikt nie odważył się tego filmu oglądnąć
i dobrze będziecie zdrowsi :)
  • 0

#11 pellp

pellp

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 17.04.2005 - |18:11|

wlasnie dzisiaj go ogladalem i powiem szczerze ze film jako film sf jest niezly lecz powiazujac go z gra to totalna klapa
nawiazujac do wypowiedzi Ogrodnika:
po pierwsze nie jakas zakonnica lecz wychowanka sierocinca handlujaca dzieciakami - na koncu popelnila samobujstwo
po drugie "potwory" zostaly przypadkiem wpuszczone przez wrota ktore otworzyli nasi pra przodkowie
ogladaj dokladniej film zanim go skomentujesz ....
  • 0

#12 Spike

Spike

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 18.04.2005 - |22:23|

Niech szlag trafi tego dziada Bolla i wszystkie jego filmy!!!! Myślałem, ze Constantine to kicha, ale wypada rewelacyjnie przy Alone in the Dark. Czuje się zbrukany po obejrzeniu tego filmu. Chyba mam początki masochizmu, ze nie wyłączyłem go pi pierwszych 10 minutach.
Aż strach pomyśleć, ze ten facet zrobił jeszcze Bloodreyna i House of the Dead 2 (po obejrzebiu jedynki, nie sądziłem, ze mozna film bardziej spiepszyć, a tu sie okazuje ze sequel powstaje!!!!!!!!)
Bede potrzebował teraz terapii...

Użytkownik Spike edytował ten post 18.04.2005 - |22:25|

• 0

#13 lord pinek

lord pinek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 19.04.2005 - |19:33|

krótko mówiąc film dno. Gdybym zapłacił za bilet do kina to bym porwał bileterke i żądal zwrotu kasy : ) a tak z torrenta mniej bolało
  • 0

#14 wolfkiller

wolfkiller

Kapral

• Użytkownik
  • 159 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 17.05.2005 - |14:04|

Też obejrzałem i powiem jedno, film równie chłamowaty co Hellboy, z tym że tamten był zrobiony z przymróżeniem oka a ten sili się na ałtentyczność. A mogło być tak miło fabuła ciekawa pomysłowa i dobra obsada ale to wyglądało jak nasz wiedźmin jakieś urywki, fragmenty i dziury.
  • 0
[url=http://www.stargatewars.com/recruit.php?uniqid=zv1160731286[/url]

#15 Radeko

Radeko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 25.06.2005 - |11:57|

tak badziewnego filmu nie widziałem jeszcze nigdy w życiu, gorszy film od Alone ... to tylko 11:11 The Gate (co już świadczy o tym jak badziewny jest Alone ...), gra aktorska na poziomie przedszkola, scenariusz do kitu, i nawet te potwory takie mało straszne, i ten motyw z bramą do niby jakiegoś innego wymiaru czy czegoś i tam mieszkające potwory i ten cały wybuch ... bosh ... nie warto oglądać, bo tylko się zdołujecie, zdecydowanie odradzam ten film
  • 0
Only a few find the way, some don't recognize it when they do, some don't even want to.

#16 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 10.07.2005 - |22:32|

Film bez fajerwerków :] Myślałem,że Christian Slater coś tu pomoże,a jednak się myliłem :/ Nawet scena łużkowa z Tarą Reid nie pomogła :P Typowy filmik na niedzielną nudę :]

A po trailerze się tak ładnie zapowidało....
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#17 Daniel Jackson

Daniel Jackson

Starszy szeregowy

• Email
  • 78 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 25.07.2005 - |15:27|

Ja już po oglądnięciu trailera wiedziałem, że nigdy nie obejrzę tego filmu (skoro trailer to taaaaaaaaaka kicha, to nie wiem, co myśleć o filmie). :ph34r:
  • 0
STAR WARS + STARGATE = ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych