Skocz do zawartości

Zdjęcie

Mob City

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 11.12.2013 - |16:16|

mob.jpg
Opis:
Produkcja oparta jest na książce "L.A. Noir: The Struggle for the Soul of America’s Most Seductive City", która opowiada o epickim pojedynku szefa policji Los Angeles Williama Parkera z gangsterem Mickey Cohenem. Akcja osadzona jest w latach 40. i 50. ubiegłego wieku.

Produkcja: USA
Stacja: TNT
Gatunek: Dramat, Kryminalny, Gangsterski,

Twórca: Frank Darabont

Na podstawie: L.A. Noir: The Struggle for the Soul of America’s Most Seductive City autorstwa John Buntin,

Rok: 2013

Obsada:
  • Jon Bernthal - Joe Teague,
  • Milo Ventimiglia - Ned Stax,
  • Neal McDonough - William H. Parker,
  • Alexa Davalos - Jasmine Fontaine,
  • Jeffrey DeMunn - Hal Morrison,
  • Robert Knepper - Sid Rothman,
  • Jeremy Luke - Mickey Cohen,
  • Gregory Itzin - Fletcher Bowron, 
  • Edward Burns - Bugsy Siegel, 
Zwiastun:

White hats and black hats, they do exist.
They try to shape the world in their image
Guys like me have to make do
somewhere in the middle.
I live in a world of gray hats.
~Mob City, sezon I, odcinek I

Opinia:
Mam mieszane uczucia odnośnie tejże produkcji. Z jednej strony mamy niezłe scenografie, ładnie oddające klimat lat 40 ubiegłego wieku, i do tego świetną obsadę, z drugiej jednak strony światu przedstawionemu brak wyrazistości, a postacie pozostawią wiele do życzenia, szczególnie główny bohater, który to dla dobra produkcji powinien zostać jak najszybciej uśmiercony, ale niestety zapewne do tego nie dojdzie. Zatem nie wiem co mam myśleć. Niby wszystko na miejscu, niczego nie brakuje, ale mimo to nie działa. No cóż, trzeba czekać, może się poprawi. Pilot uważam za przeciętny, co nie wróży dobrze reszcie sezonu, bo zazwyczaj to piloty są najbardziej dopracowane. 

mob5.jpg

• 0

#2 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 12.12.2013 - |16:19|

Mam identyczne odczucia, niby wszystko ładnie pięknie, a jednak nie ciągnie do dalszego oglądania. Z tego podwójnego pilota obejrzałem pierwszy odcinek, a drugi odłożyłem na później, bo mnie zmęczył.
Główny bohater jakiś zupełnie bezpłciowy, niby stylizowany na bohaterów z podobnych produkcji umiejscowionych w tamtych latach, podobnie chyba jak cały serial, ale zupełnie się nie sprawdza. Już T-Bag wypada o wiele lepiej.
Obejrzę kolejny odcinek, ale jak nie będzie poprawy, to szkoda czasu.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 12.12.2013 - |16:21|

• 0

#3 koloman

koloman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 13.12.2013 - |17:46|

Jestem po dwóch odcinkach Mob City i Boardwalk Empire. Osobiście bardziej przypadł mi do gustu właśnie Mob City, o wiele więcej akcji niż w BE, na którym się trochę wynudziłem. Czekam na kolejne odcinki.

• 0

#4 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 16.12.2013 - |23:31|

1x01-02

Frank Darabont to w końcu sroce z pod ogona nie wypadł, więc przyjmę za dobrą monetę jego słowa, że pierwszy sezon "Mob City" ma być wprowadzeniem do właściwej akcji, która zostanie pokazana w drugim sezonie. Pierwsze dwa epizody podciągnę pod zapoznanie się z bohaterami i poczekam spokojnie na resztę.

• 0

#5 koloman

koloman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 24.12.2013 - |23:41|

1x03-04

Bardzo dobre 2 odcinki, nawet nie wiem czy nie lepsze od dwóch pierwszych pilotowych. Akcja rozwija się bardzo szybko, sporo nowych wątków. Z niecierpliwością czekam na kolejne odcinki.

• 0

#6 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 30.12.2013 - |22:58|

1x03-04

Robi się bardziej "intensywnie". Podoba mi się rola Roberta Knepper'a czyli niezapomnianego "T-Bag'a" z "Prison Break". Klimat epoki oddany perfekcyjnie, dobry serial.

• 0

#7 koloman

koloman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 08.01.2014 - |21:07|

1x05-06

Serial bomba! Bardzo dobre zakończenie 1 sezonu, które niesie za sobą kolejny. Wiadomo coś na temat 2 sezonu?

Użytkownik koloman edytował ten post 08.01.2014 - |23:18|

• 0

#8 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 12.01.2014 - |23:08|

1x05-06

Bardzo dobre zakończenie będące zgodnie ze słowami Darabonta wprowadzeniem do 2 sezonu - o którego powstaniu niestety na razie nie ma pokrzepiających wiadomości. Obawiam się, że kontynuacji jednak nie będzie, zobaczymy co przyniesie przyszłość. 

• 0

#9 rarehare

rarehare

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 501 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 15.01.2014 - |00:08|

Całkiem nieźle wyszło, ale jakoś nie nastawiam się niestety na drugi sezon po takich wynikach oglądalności.

Szkoda że nie zaryzykowali zamówienia jeszcze przed pilotem. 

• 0

#10 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 12.02.2014 - |22:50|

No i oficjalne nici z drugiego sezonu, trochę szkoda, miejmy nadzieję że w zamian pojawi się coś interesującego.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych