Odcinek 043 - S04E08 - Too Far Gone
Napisano 25.11.2013 - |18:26|
Napisano 02.12.2013 - |12:37|
Niewiarygodne jak gubernator znajduje takich debilnych popleczników. Oni przypominają zombie jeszcze za życia, zero własnego logicznego myślenia.
Kretyn za sterami czołgu, jakby staranował same bramy, to może szło by je jakoś zostawić, ale nie środek płotu, ciągłego płotu, więc położył go niemal na całej długości. I co myśleli, że jak zdobędą siłą wiezienie, to go odbudują?
No i czy naprawdę tak trudno upewnić się, że Gubernator nie żyje? Nie wiem, więcej ran ciętych mu zadać, by na pewno się wykrwawił, ale nie raz przeszyć go mieczem, jeszcze pewno poniżej serca i płuc, co by go połatali.
Dobrze, że większość idiotów wybili. Szkoda tylko marnotrawstwa zapasów. Czołg pewno zeżarł miesięczne zapas paliwa...
Ciekawe tylko kto się tymi szczurami bawi.
Napisano 02.12.2013 - |14:03|
Chyba pierwszy odcinek w ktorym zginelo wiecej ludzi niz zombi.
Niby dobry ale, szybka akcja, zaskakujace momenty, ale niestety kompletnie bez sensu. Wszystko bylo nie tak. Po pierwsze grupa Gubernatora zbyt latwo zgodzila sie na wyprawe zbrojna, a juz an pewno na atak po tak prowadzonych negocjacjach i zabiciu Hershel. Po drugie taktyka uzyta pzrez szturmujacych byla idiotyczna. Jak z Czterech Pancernych. Majac taka przewage taktyczna - czolg, szturm powinien odbyc sie bez strat. W koncu po raz kolejny pokazano brak zorganizowania grupy Ricka. Wyraznie nie mieli planu ewakuacji.
Jedynym wytlumaczeniem tego wszytskiego jest to, ze Gubernator chcial popelnic samobojstwo z fajerwerkami i mu sie to udalo.
Po stronie obroncow straty minimalne, lecz sa w rozporoszeniu i uracili schronienie.
Najgorsze z tego wszytskiego, ze by zobaczyc jak wyjda z tego tzreba czekac no lutego.
Genesis
Napisano 02.12.2013 - |23:02|
Kto trzeba zabity. Teraz wędrówka ludów, ciekawe czy punktem zbornym będzie tak jak w komiksie farma Hershela czy od razu idziemy na Washington - może się komuś przypomni komunikat radiowy z samochodu?
Napisano 03.12.2013 - |17:32|
Od końca 3 sezonu sama myśl o tym, że ten gubernator po takich wyczynach nadal sobie gdzieś tam chodzi i nikt nie jest w stanie go zabić(nie policzyłbym na palcach jednej ręki sytuacji, kiedy mógł zginąć, a jednak przeżywał). To był taki czarny wkurzający charakter z god mode... W tym odcinku było to samo. Zabił, Rick automatycznie wystrzelił, jednak tylko go postrzelił(czego Gubernator chyba nawet nie zauważył). Przez te 10 minut tylko czekałem z upragnieniem, aż w końcu ktoś go rozstrzela, mógł to być nawet Carl. Zakończenie jednak przyniosło mi ulgę - tyle czekania, ale przynajmniej zginął prawidłowo
Nikt się nawet nie dziwi, że Hershel zginął ^^
Skąd taka przerwa, że następny odcinek dopiero w lutym? Rozumiem przerwę świąteczną, ale 2 miesiące?
Napisano 03.12.2013 - |23:37|
Napisano 04.12.2013 - |01:06|
Toudi, wiesz zazwyczaj gdy ktoś cię przeszywa kataną na wylot przechodząc przez płuco, a w pobliżu nie ma szpitala czy chociaż apteczki to się umiera. Tym bardziej gdy wokół chodzi pełno szwendaczy. Mam nadzieje że Gubernator nie żyje, bo gdyby to przeżył byłoby straszną głupotą...
Napisano 04.12.2013 - |09:16|
Niby tak, ale na oko katana przeszła pod płucem i pod sercem.Toudi, wiesz zazwyczaj gdy ktoś cię przeszywa kataną na wylot przechodząc przez płuco, a w pobliżu nie ma szpitala czy chociaż apteczki to się umiera. Tym bardziej gdy wokół chodzi pełno szwendaczy. Mam nadzieje że Gubernator nie żyje, bo gdyby to przeżył byłoby straszną głupotą...
Do tego, niby pokazują jak dostaje kulkę w łeb, ale jakoś tak to pokazane jakby jednak nie dostał, a dostał podchodzący zombie. I czy ta kobitka nie była pielęgniarką?
Tak jak powiedziałem, póki nie zobaczę jego zimnego ciała, to nie uwierzę w jego śmierć.
Gość_Aslan1984_*
Napisano 04.12.2013 - |11:46|
Pocztaj rozmowy z twórcami serialu, chociazby w "Talking Dead". Moze wtedy wreszcie uwierzysz.
Napisano 04.12.2013 - |12:52|
Napisano 04.12.2013 - |18:56|
Sprawa jest prosta... Gubernator z zimną krwią wziął jej córkę i strzelił jej w łeb. Dla matki nieważne jest to, że jej córka zamieniłaby się w zombie, ona zobaczyła tego gubernatora, jakiego widzimy my. Ujęcie z oczu gubernatora miało dodać nutkę dramatyzmu - nasz "ukochany" gubernatorek nie żyje - w końcu
Poza tym ktoś w innym temacie już narzekał, że za długo w tym więzieniu siedzą, więc też się doczekał ;P
Strasznie duże te przerwy w serialach, teraz supernatural odcinek i przerwa do stycznia... a w styczniu nie będzie się pamiętało, co było w ostatnim odcinku ![]()
Napisano 04.12.2013 - |23:14|
Nie wiem czemu wam się wydaje, że Gubernator nie żyje. Nie pokazali ciała....
Za walkingdead.wikia.com:
"Killed By Michonne
Napisano 05.12.2013 - |00:27|
Użytkownik Toudi edytował ten post 05.12.2013 - |07:47|
Napisano 05.12.2013 - |06:51|
Za walkingdead.wikia.com:
(...)
Tyle w temacie.
Akurat tego typu serwisy są średnio wiarygodne - streszczono tu akurat jedynie wydarzenia z ostatniego odcinka czyli to, co sami widzieliśmy. Dodanie "killing him for good" nie jest oficjalnym stwierdzeniem producentów serialu, a jedynie wnioskiem anonimowego fana, który redagował artykuł. Ja tez mogę w każdej chwili wejść na tę stronkę i przeredagować, np. zastępując stwierdzenie o zabiciu sformułowaniem: "(...) but Governer probably survived".
Co do mojej opinii: wszystkie logiczne przesłanki wskazują na to, że mordę powinien mieć tak rozkwaszoną, że nie wróci nawet jako zombiak (a gdyby wrócił i tak ugryzł Ricka... - to byłaby zemsta doskonała). I pomimo wątpliwości z niepokazaniem ciała - co faktycznie było dość głupie - nie sądzę, abyśmy zobaczyli jeszcze Gubcia w akcji. Gdyby tak było, serial straciłby bardzo na i tak mocno już naruszonej wiarygodności.
Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.
Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).
Napisano 05.12.2013 - |13:54|
[...]
Strasznie duże te przerwy w serialach, teraz supernatural odcinek i przerwa do stycznia... a w styczniu nie będzie się pamiętało, co było w ostatnim odcinku
Do lutego. Serial wraca w lutym.
Genesis
Napisano 05.12.2013 - |16:35|
Breaking Bad to miał przerwy, luty to nic wielkiego.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »