Premiera w USA - 19 listopada.
Odcinek 077 - S06E11 - Aon Rud Persanta
Napisano 11.11.2013 - |19:44|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 20.11.2013 - |19:41|
kto tam narzekał że nikt ze starej ekipy nie umarł jeszcze? ![]()
Napisano 24.11.2013 - |02:35|
Obejrzałem 3 odcinki pod rząd z 9x11 włącznie. I chyba dobrze zrobiłem, bo wątek irlandzki był mocno spowolniony. Zaskoczyło mnie, że odbicie Kleja miało miejsce dopiero w jedenastym odcinku. W ogóle część 9 i 10 była mocno powolna, cały ten wątek z fejkową ciążą wydaje się być totalnym zapychaczem. Z zeznań Tary też pewnie nic nie wyjdzie, bo czarna Grodzka przecież dostała swoją broń i Gaylena (czy jak mu tam było).
Typuję, że w finale będzie starcie z Chińczykami, które stanie się zaczątkiem przyszłego, (oby!) ostatniego sezonu.
Napisano 26.11.2013 - |23:12|
A przejechałem gliniarza, no zdarza się - to psychopaci amatorzy, jeszcze to wykonanie wyroku na wiadomo kim na oczach wiadomo kogo. Trzeba wystrzelać ten cały klub amatorów!
Napisano 27.11.2013 - |14:17|
Nie przejechali go przypadkowo, więc ma to sens - byli zmuszeni działać w pośpiechu więc decyzja nie do końca przemyślana, nie udawajmy że nagle stali się gangstą najlepszych z najlepszych. A co, na oponie bd ich DNA?A przejechałem gliniarza, no zdarza się - to psychopaci amatorzy, jeszcze to wykonanie wyroku na wiadomo kim na oczach wiadomo kogo. Trzeba wystrzelać ten cały klub amatorów!
Breaking Bad | Community | House M.D. | House of Cards
Justified | Orange Is The New Black | Suits | Six Feet Under
Napisano 27.11.2013 - |18:43|
Całkiem mi się podoba ten sezon. Obejrzałem 9 odcinków naraz i, chociaż chyba jestem jedyny, nie denerwował mnie wątek Tary. Przy tym, co się dzieje w tym klubie, to sam chciałbym stamtąd spiertatolić. A teraz w serialach wszelkie wprowadzania wątków obyczajowych od razu nazywa się melodramatem.
Przestali też na siłę utrzymywać przy życiu całą ekipę. Trochę już za późno na odświeżenie i pewnie to, że następny sezon jest ostatni też ma na to spory wpływ.
Przede wszystkim, sezon o wiele lepszy niż ostatni, który ledwo zdzierżyłem.
Napisano 28.11.2013 - |22:59|
Nie przejechali go przypadkowo, więc ma to sens - byli zmuszeni działać w pośpiechu ...
To od dzisiaj tak to będę tłumaczyć dzieciom - jak będziesz się spieszyć i trafisz na kontrolę drogową to przejedź gliniarza.
Gliniarz był w robocie, a klub to zwykła banda i tyle.
Napisano 29.11.2013 - |15:34|
Nie napisałem, że to było odpowiednie. Ale na pewno nie doszukuj się logiki w ich działaniu, bo to tylko serial o motocyklistach, którzy lubią się zabawić przez co są takie konsekwencje. Gliniarz do nich strzelał, więc chyba musieli jakoś go załatwić. A twoje dzieci wychowasz na kryminalistów? Chyba nie rozumiesz skali ich działańTo od dzisiaj tak to będę tłumaczyć dzieciom - jak będziesz się spieszyć i trafisz na kontrolę drogową to przejedź gliniarza.
Gliniarz był w robocie, a klub to zwykła banda i tyle.
Breaking Bad | Community | House M.D. | House of Cards
Justified | Orange Is The New Black | Suits | Six Feet Under
Napisano 30.11.2013 - |00:17|
No właśnie, przecież to są oczywiste mendy już od wielu sezonów. Te wszystkie machlojki, masakry, zabójstwa, handel bronią. A teraz jeden przejechany gliniarz ma przelać czarę goryczy?
Do wzorca dla dzieci im z pewnością od początku daleko.
Napisano 07.12.2013 - |22:27|
Nie jesteś jedyny. No dobra, może wątek był trochę męczący i za bardzo rozciągnięty.chociaż chyba jestem jedyny, nie denerwował mnie wątek Tary. Przy tym, co się dzieje w tym klubie, to sam chciałbym stamtąd spiertatolić.
Niestety wygląda na to, że Tara za próbę wyrwania dwójki małych dzieci spod wpływu gangu zasługuje na wieczne potępienie i okrutną śmierć. Można dyskutować nad sposobem w jaki to robi (a przecież uczyła się od mistrzyni), ale jakie ma wyjście? Przecież nikt by jej nie pozwolił zabrać synów i odejść po dobroci, bo przecież SoA to wielka kochająca rodzina i w ogóle o co chodzi, przecież Jax w swoim tempie już za 10 lat rozwiąże problemy i wszystko będzie dobrze. Tak jakby nie mógł jej powiedzieć, że ma pomysł jak ją uchronić przed więzieniem i że wyjaśni jej jak już będzie mógł.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »