Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 038 - S04E03 - Isolation

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (2 użytkowników oddało głos)

Ocena

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (1 głosów [50.00%])

Procent z głosów: 50.00%

3. 8 (1 głosów [50.00%])

Procent z głosów: 50.00%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 28.10.2013 - |22:26|

4x03
Sprawca "samosądu" poznany - krótkie pytanie Ricka, krótka odpowiedź - lekkie zaskoczenie, chociaż w sumie...
Co do problemów z wodą, kłaniają się podstawy hydrologii - strumień płynie jakieś 10 m od ogrodzenia, wystarczy wykopać "dołek" po wewnętrznej stronie siatki, nazywa to się zmiana krzywej depresji. (Do postu poniżej - nie chodzi o przekop tylko o studnię) Po co Hershel rżnie bohatera, z tą przemową u mnie by nie wygrał. No i ciekawe jak daleko ekspedycja oddaliła się od "bazy" napotykając takie ładne skupisko zombiaków.

Użytkownik Mdeem edytował ten post 29.10.2013 - |08:07|

• 0

#2 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 28.10.2013 - |23:05|

Motyw ze strumieniem ciężki, ale położenie węża jest jednak łatwiejsze i szybsze niż przekopanie koryta nawet strumyka. Zakładając że chcą mieć pitną wodę bez skomplikowane uzdatniania, to musi ona być w ruchu, a podkop 10 metrów w bok zrobi raczej jeziorko... Plus ogrodzenie. To jest więzienie, podkop może nie być taki łatwy, jak się wydaje. Ziemia we fragmencie niczyim powinna być jakoś zabezpieczona przed podkopem.

Mocno zaskoczył mnie motyw morderstwa zarażonych. Tego się nie spodziewałem. Ani kto się mordercą okazał, ani jak otwarcie się przyznała.

Co do wycieczki. Ładne skupisko zombiech znaleźli. Ciekawe czy da się w ogóle z nimi wygrać.

#3 Logon

Logon

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów

Napisano 29.10.2013 - |16:52|

Tak właśnie myślałem że to ona się ich pozbyła.

Stadko ładne, chyba same się schodzą w takich grupach i nikt ich nie prowadzi do więżenia, ale to wygląda jakby szły w jedną stronę. 

No i są inni ocaleni, tym razem dali o sobie znać w radiu. Pewnie ten wątek będzie dalej rozwinięty.

• 0

#4 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 29.10.2013 - |16:55|

Odcinek sygnalizujący kilka spraw:

a) potężna wataha zombiaków - zapewne już wkrótce dotrze do więzienia i skończy się sielanka

B) Inni - miejmy tylko nadzieję, że to nie Gubcio im przewodzi

c) Sprawa Carol - będzie pewnie miało dalsze konsekwencje

d) Rozwijająca się w coraz szybszym tempie zaraza.

Wszystko to zapowiedzi i zwiastuny tego, co będzie. Odcinek sam w sobie jednak niezbyt ciekawy, najsłabszy w tym sezonie.

• 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

#5 Stingwood

Stingwood

Szeregowy

• Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 29.10.2013 - |22:27|

Ja rozumiem szok, ale czy zatrzymywanie się widząc stado zomiaków jest dobrym pomysłem? Zawsze lepiej pozostawić auto w ruchu, bo potem taka sytuacja jak zakopanie się w ciałach jest nie do uninknięcia.

• 0
Favorite TV Shows
Breaking Bad | Community | House M.D. | House of Cards
Justified | Orange Is The New Black |  Suits | Six Feet Under

#6 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 29.10.2013 - |23:10|

Mnie bardziej zastanawia, czemu nie poruszają się którąś wojskową ciężarówką, tylko jakimś sportowym autem pewno z obniżonym zawieszeniem i łysymi oponami... Zwłaszcza przy dalszej jeździe. Ja rozumiem, że trzeba dbać o zapasy paliwa i dla bliskim kursów starczą małolitrażowe auta, ale 50 mil w nieznanych warunkach, to nic mniejszego od land rovera, czy hamvee bym nie brał. A najlepsza była była 3 osiowa ciężarówka. A jak wiemy mają taki sprzęt. Po wojskowych co ich Gubernator załatwił, czy w ogóle wszędzie leżą porozrzucane samochody w tymczasowych ośrodkach dla uchodźców.

#7 Stingwood

Stingwood

Szeregowy

• Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 30.10.2013 - |10:33|

Racja, ale i tak ten sezon nie ma takich błędów jak na przykład druga seria. W ogóle  twórcy podeszli bardziej z głową, widać to po ciągu głównej fabuły, jest dramat związany z przezyciem a nie jakieś melodramaty co w 2. sezonie porobili. Dziwi mnie fakt, że twórcy nie wplatają w fabułe przyczyn epidemii, bo to wygląda jakby bohaterowie wcyhodzili z założenia "Są zombiaki to są, po co drążyć temat".

• 0
Favorite TV Shows

#8 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 30.10.2013 - |11:17|

Epidemia wygląda na zwykłą grypę. Zdaje się, że nawet tak tam mówią. Tak już teraz mają, że niektórzy na zwykły katar muszą mięć penicylinę, to potem ich grypa zabija. Osobiście myślę, że w serialu to przejaskrawili, że dzieciak padł, zdarza się, że padnie ktoś jeszcze też uwierzę, ale większość po kilku dniach osłabienia powinna wrócić do normy i to nawet bez leków. (Będzie, że herbatka z jagód ich uratowała.)

#9 Stingwood

Stingwood

Szeregowy

• Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 30.10.2013 - |15:32|

Tak, ale źle się wyraził bo miałem na myśli tą epidemię na całym świecie. Wątek urwali po 1. sezonie a nie jest wyjaśniony w 100% :D

• 0
Favorite TV Shows

#10 Logon

Logon

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów

Napisano 30.10.2013 - |17:27|

Toudi, zależało im na czasie, a to było najszybsze auto.

Fakt mogliby to jakoś wyjaśnić, ale czy na pewno tego chcemy? Słyszałem że w revolution jest naprawdę "mądre" wyjaśnienie braku prądu. Poza tym, musieliby spotkać jakiś naukowców, bo sami nie są w stanie tego wytłumaczyć jak wiemy. Jednak może będzie takie wyjaśnienie, bo może się okazać że ci z radia to jakaś większa społęczność i mają jakiś naukowców.

• 0

#11 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 30.10.2013 - |17:50|

Nie żebym chciał się czepiać, ale w tych warunkach nie ma czegoś takiego jak najszybsze auto. Jeśli droga będzie zablokowana wrakami, czy obalonym drzewem, to stanie się to co się stało, takie auto się zakopie i już dalej nie pojedzie. Wiem to z doświadczenie, sam mam małe auto o niezbyt wysokiej prędkości maksymalnej (120 pojedzie, ale nie jest to już przyjemna jazda) i zaufajcie mi, poza autostradami, i ekspresówkami niewiele jest tras, na których przekrywam z wielokrotnie silniejszymi autami. To co tracę na długich prostych, szybko odzyskuję na wąskich i krętych odcinkach.

Co do powodu zarazy, mogą i podać przyczynę, ale w finałowym odcinku, bo inaczej mogą zepsuć to co się tak przyjemnie ogląda.

#12 Logon

Logon

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów

Napisano 30.10.2013 - |19:43|

Tak, ale oni mieli jechać szybko po drogach do uniwersytetu czy gdzieś tam po końskie pigułki i to jak najszybciej, bo inaczej wszyscy umrą z powodu grypy.

• 0

#13 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 30.10.2013 - |23:04|

Toudi, zależało im na czasie, a to było najszybsze auto.

...

Wycieczka na 50 mil, jakieś 80 kilosów na nasze. Służbowym robię jakieś 1500-2000 km miesięcznie, komp pokazuje przeciętną 56 km/h. Cięższy pojazd niech zrobi 30 km/h, mamy 1,5 godz. do powiedzmy 2,5 godz. - w dwie strony różnica 2 godzin - to by ich zbawiło? jeszcze biorąc pod uwagę, że może po drodze trzeba by się przebić przez jakąś barykadę, bramę, rozjechać paru zombiaków? Nieee..., z logistyki Daryl ma niedostateczny :D

• 0

#14 asimo2

asimo2

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 31.10.2013 - |09:50|

To mój pierwszy post na forum więc witam serdzecznie i pozdrawiam wszystkich piszących ;)

Odnosząc się do odcinka - mam bardzo mieszane uczucia - widać, że odcinek otwiera nowe wątki w sezonie.

Natomiast jeśli chodzi o wyprawę to nie jestem w stanie zrozumieć postępowania grupy.

Przede wszystkim (na ich miejscu) do takich wypraw przygotowałbym wojską ciężarówkę

z silnikiem o dużej mocy. Do przedniego zderzaka należałoby dospawać taran w  kształcie

trójkąta aby odrzucać na boki szwędaczy, na szyby siatka aby żaden szwędacz nie przebił się do kabiny.

To są proste czynności do wykonania, a które mogą jednak ratować życie ... A jak ktoś już zauważył

wojskowych ciężarówek i HMMWV w opuszczonych bazach jest pełno.

Nie rozumiem dlaczego grupy szwędaczy nie zauważył nikt z jadących w wozie .. nie trzeba patrzeć na radio,

żeby usłyszeć w nim głos :)

Kolejna sprawa wątek dziewczyny-szwędacza ciekawe czy coś z tego wyniknie?

To tyle na razie - dalsze moje spostrzeżenia napiszę później.

Użytkownik asimo2 edytował ten post 31.10.2013 - |09:51|

• 0

#15 Logon

Logon

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów

Napisano 31.10.2013 - |10:01|

To słowa Daryla. Niby masz rację, ale zależało im na czasie, bo z każdą minutą katar zabijał kolejną osobę. Więc tak, 2 godziny to dla nich sporo czasu. To kilka osób które przeżyją albo nie. 

• 0

#16 GreyFox

GreyFox

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 31.10.2013 - |10:09|

Co do pojazdów, to najlepsze rozwiązanie było w filmie Resident Evil 3. Karawana w postaci autobusu z kratami na oknach, z przodu wielka ciężarówka z wymienionym już wyżej trójkątem oraz cysterna dla ciągłego dostępu do paliwa. Takim sposobem można podróżować i szukać coraz lepszych miejsc(no nie ma co się oszukiwać, w końcu z tego więzienia będą musieli uciekać).

Nagle strasznie dużo ludzi się zrobiło w tym więzieniu. Wcześniej była zaledwie grupa kilku osób, a teraz w każdym odcinku umiera parę osób, a ich ciągle pełno.

Sprawa z podkarmiaczem szwędaczy nie została jeszcze rozwiązana, tak?

Poza tym Deryl strasznie głupio postąpił zatrzymując się i czekając, aż zombie otoczą pojazd... Tym bardziej, że napęd miał tylko na tył, łatwo może się taki zakopać ;/

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych