Skocz do zawartości

Zdjęcie

Hostages

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Czlowiekfrank

Czlowiekfrank

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 07.10.2013 - |21:24|

Hostages-1-sheet_epws__130717170959-575x

Opis:

Projekt bazujący na izraelskim formacie skupia się na rodzinie uwikłanej w polityczną konspirację, która już na zawsze odmieni ich życie. Toni Collette, laureatka Emmy, wcieli się w dr Ellen, wybraną do zoperowania prezydenta Stanów Zjednoczonych. Kiedy jej rodzina zostaje wzięta na zakładników, do niej należeć będzie zadanie uratowania życia jej męża i dzieci.

W obsadzie również: Tate Donovan, Dylan McDermott, Quinn Shephard, Sandrine Holt, Mateus Ward, Billy Brown, Rhys Coiro, James Naughton.

Opinia:

Aż się dziwię, że ten temat jeszcze nie został założony.

Pilot był takim sobie (ale dobrym) wstępem do historii. Mamy spisek rządowy. Bohaterkę, która będzie musiała zabić prezydenta, aby uratować swoją rodzinę przed śmiercią ze strony spiskowców. Poza tym jej rodzina ma również trochę za uszami. A teraz minusy: najbardziej wkurzyły mnie wątki nastolatków (ciąża i koka) i muzyka, która była najniższych lotów.

Drugi odcinek natomiast to po prostu mistrzostwo! Już nie było prawie wątków nastolatków (jedynie raz młody wspomniał o koce), muzyka się nawet poprawiła (mimo że nadal nie jest najwyższych lotów). Świetnie przedstawione konsekwencje przedłużenia życia prezydenta przez Ellen: śledztwo Secret Service, mocna scena po powrocie Ellen do domu oraz to, że nasza bohaterka będzie zmuszona do zwalenia winy na jej przyjaciółkę, co kończy się dla niej bardzo tragicznie. Poza tym mąż Ellen zostaje zmuszony do ponownego romansu ze swoją kochanką, co pewnie będzie miało swoje konsekwencje. Sam szef terrorystów to dwuznaczna moralnie postać: jego udział w tym spisku miał zapewne na celu pomoc swojej rodzinie (żona przebywa w szpitalu), więc nie można go na pewno do końca nienawidzieć. No i ciekawa jego wypowiedź pod koniec odcinka: zakładnik zrobi wszystko, co każe mu terorysta, aby przetrwać.

Krótko mówiąc, czekam na kolejne odcinki. Jest tyle dobrych wątków i wciąż nie wiem, jak to wszystko logicznie rozwiążą twórcy (bo póki co, wszystko logicznie kupy się trzyma) ;)

• 1

Podsumowanie całego "Dextera":

http://czlowiekfrank...xtera-cz-1.html

#2 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 09.10.2013 - |17:44|

W mojej opinii to jedna ze słabszych premier, historia mało ciekawa, tudzież przedstawiona w nieciekawy sposób, bo, co do zasady, miała spory potencjał, i do tego brak odczuwalnego klimatu konspiracji, który byłby mile widziany w tego typu produkcji. Fabuła jest mocno odrealniona, brak autentyczności w wydarzeniach prezentowanych w serialu, szczególnie że porywacze trafili w najgorszy okres rodziny; synek wisi kasę za trawkę, córka właśnie dowiedziała się o ciąży, a mąż jest w trakcie romansu. 

Świetnie przedstawione konsekwencje przedłużenia życia prezydenta przez Ellen: śledztwo Secret Service, mocna scena po powrocie Ellen do domu oraz to, że nasza bohaterka będzie zmuszona do zwalenia winy na jej przyjaciółkę, co kończy się dla niej bardzo tragicznie. 

Wierzysz w to? Przecież to oczywiste, że nie została zabita, gdyby została, to znaleziono by jej ciało, a tego nie zrobiono, co oznacza, że zapewne jest gdzieś przetrzymywana... Chociaż nie ma to sensu, bo na dobra sprawę nie mogą jej uwolnić, bo, gdy wróci do życia to wzbudzi podejrzenia w sprawie śmierci prezydenta. 

• 0

#3 Czlowiekfrank

Czlowiekfrank

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 09.10.2013 - |21:18|

W mojej opinii to jedna ze słabszych premier, historia mało ciekawa, tudzież przedstawiona w nieciekawy sposób, bo, co do zasady, miała spory potencjał, i do tego brak odczuwalnego klimatu konspiracji, który byłby mile widziany w tego typu produkcji. Fabuła jest mocno odrealniona, brak autentyczności w wydarzeniach prezentowanych w serialu, szczególnie że porywacze trafili w najgorszy okres rodziny; synek wisi kasę za trawkę, córka właśnie dowiedziała się o ciąży, a mąż jest w trakcie romansu. 

Wierzysz w to? Przecież to oczywiste, że nie została zabita, gdyby została, to znaleziono by jej ciało, a tego nie zrobiono, co oznacza, że zapewne jest gdzieś przetrzymywana... Chociaż nie ma to sensu, bo na dobra sprawę nie mogą jej uwolnić, bo, gdy wróci do życia to wzbudzi podejrzenia w sprawie śmierci prezydenta. 

Pewnie pozbyli się jej ciała. A jak nie ma ciała, nie ma dowodów.

• 0

#4 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 09.10.2013 - |21:57|

Nie ma się co wczuwać, wyrok na serialu już prawie wydany. Jest szansa, że przeniosą go do innego pasma i wyemitują sezon do końca bo stanowi zamkniętą całość.

Po 3 odcinkach można odnieść wrażenie, że o spisku na życie prezydenta nie wie tylko woźny ze szkoły, kucharka ze szpitala i pies - chociaż z tym ostatnim to nic pewnego :D

• 0

#5 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 09.10.2013 - |23:04|

Pewnie pozbyli się jej ciała. A jak nie ma ciała, nie ma dowodów.

Przecież miało to być samobójstwo. Nie mogli jej sobie od tak zastrzelić i pozbyć się ciała. Poza tym byłoby to niepotrzebne robienie sobie problemów. Według mnie ona żyje i mamy kilka prawdopodobnych scenariuszy; nie miała zostać zabita - w końcu nikogo jeszcze nie zabili -, Archer nie był w stanie jest zabić lub jest on agentem działającym pod przykrywką w celu odkrycia zleceniodawcy zamachu. 

• 0

#6 tequila51

tequila51

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 10.10.2013 - |15:25|

Serial niestety bardzo słaby. Pierwsza scena była całkiem fajna, ale po niej nastąpiła równia pochyła o dosyć dużym kącie nachylenia. Serial nie wyhamował i zarył o beton. 

• 0

#7 Czlowiekfrank

Czlowiekfrank

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 11.10.2013 - |18:47|

Przecież miało to być samobójstwo. Nie mogli jej sobie od tak zastrzelić i pozbyć się ciała. Poza tym byłoby to niepotrzebne robienie sobie problemów. Według mnie ona żyje i mamy kilka prawdopodobnych scenariuszy; nie miała zostać zabita - w końcu nikogo jeszcze nie zabili -, Archer nie był w stanie jest zabić lub jest on agentem działającym pod przykrywką w celu odkrycia zleceniodawcy zamachu. 

A no tak, pomyliło mi się. Ale przecież mogli upozorować jej samobójstwo.

• 0

#8 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 12.10.2013 - |07:51|

I o to chodzi, że miało to być samobójstwo, zatem, gdyby ją zabili to upozorowaliby samobójstwo a ciało zostałoby odnalezione, by nie było wątpliwości, że się zabiła.

• 0

#9 Czlowiekfrank

Czlowiekfrank

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 12.10.2013 - |13:12|

W sumie faktycznie masz rację. Przestudiowałem jeszcze raz i rzeczywiście znaleźli tylko jej auto, ciała nie ma. Hmm, mam nadzieję, że jakoś wyjaśnią z tym ciałem. A może po prostu postąpili jak Dexter - zabili ją i ukryli gdzieś ciało :D

• 0

#10 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 24.10.2013 - |11:59|

1x05 Truth and Consequences

Ok, Jednak została zabita, ale nie zmienia to tego, że planem było przetrzymywanie jej do czasu zabójstwa prezydenta i następnie jej uwolnienie, czego jednak nie rozumiem, bo przecież secret service oraz inne służby musiałyby wtedy zacząć coś podejrzewać, że nie był to zwyczajny wypadek a zabójstwo, bo dziwnym jest, że została uprowadzona w takich okolicznościach i przetrzymywana do momentu śmierci prezydenta... W każdym razie nie jest to najlepszy serial, a opowiadana historia jest mocno naciągana [;

• 0

#11 Czlowiekfrank

Czlowiekfrank

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 07.11.2013 - |22:35|

Serial się już zrobił kijowy. W czwartym odcinku mogli sobie spokojnie rozmawiać przez komórki.

A pod koniec szóstego wkurzyło mnie zachowanie tej siostry. Ledwo uwolniona wybiega tylko do sąsiedniego pokoju, gdzie krzyczy, że dzwoni na policję, a oczywiście ma gdzieś to, że gościu, który ją przetrzymywał, to słyszy i krząta się jeszcze po domu. A później strzela focha do głównej bohaterki, że ta, aby ratować ją i rodzinę, robi z niej wariatkę.

• 0

#12 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 03.12.2013 - |16:15|

1x11 Off the Record

Ten serial oficjalnie sięgnął dna! Romans między Ellen a Duncanem? Poważnie? Chociaz spodziewałem się tego od kilku odcinków, i tylko na to czekałem, by ujrzeć upadek telewizji, toż to gorsze od telenoweli, bo w przypadku telenoweli wiadomo czego oczekiwać... To jakaś parodia serialu dramatycznego...

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych